25 maj

Djurbutik online 2022 Vi listar de bästa affärerna på nätet om djur

0  Kommentarer

Inlägget innehåller annonslänkar

Det blir allt mer populärt att handla saker på nätet och det gäller även produkter för våra älskade djur. Allra vanligast är att produkter till hundar och katter såsom koppel, transportväskor och mat som beställs hem men det går att köpa allt som finns i vanliga butiker och lite till!

Att välja vilken djurbutik man ska handla från kan vara svårt, särskilt om man inte handlar online särskilt ofta. Det kan finnas oro när man ska ange kortuppgifter eller osäkerhet om man verkligen får hem produkterna man beställt.

Just därför har jag sammanställt en topplista med de bästa djurbutikerna online. Jag tar hänsyn till aspekter såsom pris och leveranstider samt möjligheter till fri frakt och hur stor utbudet är. Under varje butiksbeskrivning delar jag min personliga upplevelse med djuraffären och hur de har bemött mig i en recension.

Nedan ser du en sammanställning av populäraste djurbutikerna på nätet. För mer information om varje butik kan du klicka på "Läs recension" alternativt utforska butiken själv genom att klicka "Till butik!".


I mina ögon är det ett krav att online-affärerna är pålitliga och håller vad de lovar. Det ska inte finnas någon risk att dina betaluppgifter delas eller att du inte får produkter du betalat för.

Utifrån Djursajtens kontroller är alla butiker vi listar nedan godkända och pålitliga av oss men vi ber ändå dig, och våra andra läsare att meddela oss om ni upplever problem med någon av butikerna så kan vi undersöka vad som hänt och möjligen exkludera butiken från listan om de har agera oschysst eller opålitligt.

Alla butiker vi rekommenderar är pålitliga och etablerade. Du kan handla hos dem utan oro och med säkerhet få hem din produkt utifrån vad som utlovas. Tänk även på att du har 14 dagars fri ångerrätt om du inte är nöjd med produkten enligt Svensk konsumentlag vid all distanshandel. Du kan dock behöva betala fraktkostnaden för returen själv om inget annat anges. Tänk på att färskvaror såsom vissa typer av foder som kan bli dåligt inte alltid ersätts.

Driver du en djurbutik online och vill synas här?

Kontakta oss genom vårt formulär eller via info@djursajten.se så ska vi undersöka om just din butik förtjänar en plats på topplistan.

Bästa djurbutikerna online 2022


djurbutik online

Granngården är ett välkänt och älskat varumärkt som sedan lång 1880 bidragit till ett bra liv för lantburk och djur. De har produkter för hundar, katt, höns, kor och allt där emellan. 

Granngården finns dessutom i flera fysiska butiker över stora delar av landet vilket gör frakten ofta är extra effektiv.

Snabb fakta: Granngården

 • Otroligt utbud
 • Skickar varor inom 1-2 dagar
 • Pålitligt och etablerat företag
 • 30 dagars öppet köp på det mesta
 • Allting finns inte att köpa på nätet
 • Saknar vissa specifika unika produkter

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Varierande

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av Granngården djurbutik

Den pålitliga, gedigna och älskade butiken Granngården säljer allt från produkter till hemmet och gården till mer specifika produkter för djur. För dig som har djur i form av boskap är Granngården en nödvändighet. Även djurälskare som saknar egna husdjur besöker ofta Granngårdens onlinebutik för att handla produkter till deras djur.

Granngården har fördelen att ha funnits extremt länge. Redan 1880 etablerades företaget och har sedan dess varit en viktigt del för lantbruk och våra svenska hem. Granngården är en pålitlig och gedigen butik som finns både fysisk och på nätet. Det är till stor fördel eftersom de kan skicka produkten du beställer direkt från deras fysiska lager som sannolikt finns i närheten av ditt hem.


Vetzoo är en Sverigebaserad näthandel med inriktning mot flera typer av husdjur med ett bredd utbud från över 260 tillverkare där bland annat Trixie och Royal canin finns. De erbjuder hemleverans av produkter till katter, hundar, kaniner, fåglar och mycket mer!

Snabb fakta: Vetzoo

 • Fri frakt över 500:-
 • Leveranstid: 1-3 dagar
 • Säker betalning genom Klarna
 • Fri returrätt i 30 dagar
 • Recensioner saknas på vissa produkter
 • Saknar mer unika produkter

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Billigt

Kundservice

Frakt och leverans


Recension av Vetzoo djuraffär

Vetzoo är min första rekommendation tack vare deras imponerande breda utbud av kända märken såsom Trixie, Royal canin men även andra mindre tillverkare som någon av de 260 pålitliga skaparna av djurprodukter. Vetzoo låter deras kunder lämna omdömen på produkterna vilket tyder på ärlighet och pålitlighet. Här handlar jag de flesta av mina djurprodukter eftersom de mesta finns att köpa hos vetzoo.

En gång när jag beställde produkter från Vetzoo hade en produkt gått sönder under leveransen. Jag blev såklart missnöjd och kontaktade deras kundtjänst. De svarade snabbt och erbjöd sig att skicka hem en ny produkt, givetvis med fraktfri hemleverans och utan extra kostnad. 

Vid ett annat tillfälle hade jag beställt hem några prylar. När jag fick hem mitt paket visade det sig att en av sakerna saknades. Även denna gång vände jag mig till kundtjänsten i behov av hjälp. Det visade sig att produkten jag hade beställt hade tagit slut i deras lager. Som ersättning fick jag tillbaka hela beloppet för produkten samt en mindre ersättning "som plåster på såren" för strulet. Till följd av dessa händelser kan jag konstatera att deras kundtjänst är toppenbra och får 5/5 i betyg!

Skulle du vara missnöjd med någon produkt eller beställt fel storlek erbjuder de dessutom fri returrätt i hela 30 dagar, något jag ser mycket positivt på!

Hos djuraffären Vetzoo får du fri frakt på köp över 500 kronor och kan välja mellan leverans direkt till dörren eller till postombud. Vanligtvis får deras kunder hem produkterna inom 1-3 dagar vilket gör att du snabbt kan börja använda ditt nya koppel, din nya kattlåda eller vad du än har beställt!


Petster är en högkvalitativ djurbutik som erbjuder produkter för hund, katt, häst och ryttare.

De har ett brett utbud och priser i linje med kvalitén. De har dessutom ett eget lager vilket gör att du som kund får snabbleverans och bra service. En stor tumme upp från Djursajten.

Snabb fakta: Petster

 • Specifikt utbud
 • Leveranstid: 1-3 dagar
 • Trygg betalning via SVEA
 • Eget lager
 • Recensioner saknas på vissa produkter
 • Saknar mer unika produkter

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Medel

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av Petster

Petster är ännu en djuraffär vi ger en stor tumme upp. De erbjuder i första hand produkter riktade mot katt och hundägare men har även ett brett utbud för ryttare och skötsel av hästar. Hos Petster finner du allt ifrån kläder till din katt till stövlar att bära under ridningen tillsammans med en modern ridjacka.

Hos Petster får du lämpliga priset på produkter av hög kvalité. Välj mellan någon av deras 20.000 olika produkter där hemleverans är en möjlighet. Tyvärr erbjuder inte Petster fri frakt men med tanke på deras produkter rekommenderar vi ändå att du överväger djurbutiken som ett alternativ när du handlar online.


Pawpalace är en relativt nystartad djurbutik som snabbt växer på den svenska marknaden. 

Deras handel sker endast på nätet och de utmärker sig med tydlighet som genomgår hela deras hemsida, ett mycket brett utbud och priser i linje med vad man kan förvänta sig.

Djurbutiks fakta: Pawpalace

 • Stort urval av produkter
 • Fri frakt över 500:-
 • Kundsupport med chatt
 • Betala säkert via Klarna
 • Relativt nystartad butik med få recensioner
 • Kundsupporten kan ta lite tid att svara

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Medel

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av djurbutiken Pawpalace

Pawpalace är en i det stora hela en fantastiskt djurbutik med många olika produkter för hund och katt men även smådjur såsom hamster och andra gnagare.

Du kan handla tryggt hos Pawpalace och förvänta dig snabb och trygg leverans. Betalning kan ske via klarna och du kan betala först när du får produkten om du så önskar.

Som en nystartad djurbutik kan man inte förvänta sig mer av Pawpalace. Du kommer som kund bli nöjd!

Butiken hade kunnat haft bättre och snabbare kundsupport men det är också svårt för en mindre e-handel att ha ett chattsystem som alltid finns tillgängligt. Lyckligtvis är de snabba på återkoppling via mejl och du får snabbt hjälp om du önskar returnera varor eller beställa mer.


hundmat online

Buddy Pet Foods tillverkar högkvalitativ hundmat som är både näringsrik och god till ett rimligt pris. De skräddarsyr menyn utifrån vad din hund behöver med hjälp av deras kostnadsfria foderrådgivning. Helt klart imponerande kvalité och service.

Snabb fakta om: Buddy

 • Kostnadsfri foderrådgivning
 • Möjlighet att prenumerera
 • Säker betalning genom Klarna
 • Anpassningsbar meny
 • Dyrare än billigt torrfoder

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Lyx

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av Buddy Pet Foods

Min absoluta favorit när det gäller att köpa hundmat online. Buddy Pet Foods skräddarsydda menyer för alla typer av hundar. De har verkligen förstått att hundens kost är minst lika viktig som vår egna kost och försöker hjälpa Svenska folket förstå att: En hund ska inte äta näringsfattigt torrfoder som har drygats ut med spannmål.

Bästa av allt är deras kostnadsfria foderrådgivning. Man fyller bara i uppgifter om hunden och får en skräddarsydd meny som lämpar sig för sin vovve. Mina föräldrar har en mittelspitz som är hela 14 år gammal och fick speciellt seniorfoder utvalt för honom under foderrådgivningen. 

De erbjuder möjligheten för prenumeration med hemleverans där man själv väljer hur ofta maten ska komma. Vill du testa på deras hundfoder kan du välja att endast köpa det en gång men väljer du en prenumeration bjuder de på 10 % rabatt. Både jag och mina föräldrar hund ger Buddy Pet Foods en stor tumme upp!


Animigo är en djuraffär med inriktning mot hundar och deras välmående. I deras butik finner du apoteksprodukter särskilt framtagna för hund och katt

Utöver vårdprodukter säljer de bland annat antiskällhalsband och kloslipar.

Snabb fakta: Animigo

 • Fri frakt över 700:-
 • Tydliga kundrecensioner
 • Egna produkter
 • För hundens välmående
 • Recensioner saknas på vissa produkter

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Medel

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av Animigo

Animigo är ett nytänkande djurapotek som erbjuder produkter för hundens hälsa och välmående. Här finner du allt ifrån vitamintillskott och hjälp mot allergi till hundschampo och fästingspray.

Animigo har förmånliga priser och bjuder på frakten om du handlar över 700 kronor. De har dessutom god möjlighet till service tack vare deras chatt och direkttelefon alla vardagar från 9 på morgonen till 18 på kvällen. Jag har aldrig personligen varit i kontakt med deras kundservice då allt har varit som det ska när jag har handlat hos dem. Men möjligheten till både chatt, telefon och mejl tyder på att servicen är bra.

Ett stort plus från min sida är att de tydligt visar upp kundernas betyg, något som vittnar om kvalitén på produkterna. Behöver din vovve någon typ av behandling såsom kloklippning eller kosttillskott rekommenderar jag varmt Animigo.


kattbutik på nätet

Kattkompaniet erbjuder, inte helt oväntat, produkter för katter. Här hittar du allt ifrån elementsängar till kattnät och kan få hem det snabbt.

Vi rekommenderar kattkompaniet för ägare av såväl inne- som ute-katter och uppskattar i första hand deras breda utbud och fria frakt över 500 kronor.

Snabb fakta: Kattkompaniet

 • Fri frakt över 500:-
 • Leveranstid: 1-3 dagar
 • Säker betalning genom Klarna
 • Fri returrätt i 30 dagar
 • Recensioner saknas på vissa produkter
 • Saknar mer unika produkter

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Medel

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av Kattkompaniet

Kattkompaniet har ett brett utbud av djurprodukter med huvudsaklig inriktning mot katter men erbjuder även prylar för hundar och andra mindre husdjur. Kattkompaniet erbjuder kostnadsfri frakt för dig som handlar över 500 kronor. Leveranstiden är dessutom kort och du får sannolikt dina produkter inom ett par dagar.


Voff Sweden är en unik djurbutik som riktar sig mot hundägare i behov av en hundkoja.

De erbjuder högkvalitativa, isolerade hundkojor som finns i olika utformningar beroende på vilket ras du har. Voff Swedens hundkojor vann Djursajtens test av de bästa hundkojorna 2022.

Snabb fakta: VoffSweden

 • Fri frakt över 500:-
 • Eget, unikt sortiment
 • Bästa hundkojorna
 • Fri returrätt i 30 dagar
 • Recensioner saknas på vissa produkter
 • Saknar mer unika produkter

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 4,5/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Medel

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av VoffSweden

VoffSweden är ett relativt nystartat bolag som i första hand säljer hundkojor men erbjuder även ett flertal olika produkter för hundar i form av bäddar, kuddar och koppel med tillhörande halsband. Dessutom säljer djurbutiken accessoarer för hundar där flugor och bandas är populärt! Hos Voff får du fri frakt på dina varor så länge du handlar för minst 500 kronor. En stor tumme upp mig och Djursajten!

Jag har ännu ingen personlig kontakt med Voff Sweden men vet av andra hundägare som är nöjda med sina hundkojor.


Zooplus är en stor och väletablerad djuraffär på nätet som säljer produkter för alla typer av husdjur.

Hittar du inte din produkt hos någon Svensk djurbutik så kommer du sannolikt hitta vad du letar efter hos Zooplus tack vare deras imponerande breda utbud av djurprodukter

Snabb fakta: Zooplus

 • Otroligt utbud
 • Skickar varor snabbt
 • Stor och etablerad eHandel
 • Gott om recensioner
 • Medelmåttig kundservice
 • Recensioner på andra språk

Djursajtens Betyg

Totalt betyg: 3/5

Utbud och sortiment

Prisnivå:

Varierande

Kundservice

Frakt och leverans

Recension av Zooplus

Zooplus är en av djurbutikerna som erbjuder störst utbud av alla på hela marknaden. Djuraffären som säljer produkter online finns över stora delar av Europa och har en etablera kundkrets. Här hittar du allt ifrån mat och leksaker till produkter för vårt eller säker transport.

Zooplus säljer givetvis produkter till både hundar och katter men i onlinebutiken hittar du även produkter för mindre, större och ovanligare husdjur. Fiskar, hästar, gerbiler och kaniner är bara några av de alla djurprodukter som erbjuds av Zooplus.

Nackdelen med Zooplus är att de inte är baserade i Sverige. Stora delar av deras handel utgår ifrån Tyskland vilket kan drabba den Svenska Zoofackhandeln eftersom deras momssättning skiljer sig på hund- och katt-mat. Dessutom har de visat sig vara relativt dåliga på att hantera reklamationer vilket leder till att kunder försöker reklamera produkterna i Svenska butiker. Du kan läsa mer om orättvisan om momsreglerna här.


Fördelar som bra djurbutiker erbjuder

Fri frakt är något de flesta uppskattar. Att slippa betala frakten kan vara värt även om man behöver vänta någon dag extra för att få hem sin vara men bäst av allt är såklart om det är gratis och ändå går lika snabbt.

Många butiker erbjuder fri frakt om man handlar för tillräckligt mycket. Vi har givetvis förståelse för detta då det skulle kosta företaget att skicka produkter för några enstaka kronor mer än vad de hade tjänat

av våra rekommenderade butiker erbjuder ingen fri frakt oavsett kostnad men de flesta står för frakten om du handlar för minst 500 kronor.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Hur mycket sover en hund?

Hur mycket sover en hund?
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Djurbutik online [aret] Vi listar de bästa affärerna på nätet om djur