19 april

Bästa antiskällhalsbandet 2023 – Få hunden att sluta skälla

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

En skällande hund kan vara jobbigt för både hunden och för personerna i hundens omgivning. Skällandet kan uppstå av flera olika anledningar. Det kan bero på att hunden är rastlös, uttråkad, hungrig, rädd eller helt enkelt att den måste uträtta sina behov eller att den inte vet att den inte ska skälla.

Det är enklast att lära hunden att inte skälla i tidig ålder, redan som valp. Tyvärr misslyckas antiskäll-träningen emellanåt vilket leder till att hunden istället skäller mycket och ofta. Då är ett antiskällhalsband ofta en bra lösning eftersom det tydligt visar hunden att det inte är okej att skälla.


Bästa antiskällhalsbandet 2023


Bästa antiskällhalsbanden 2023

Bästa valet! 299:-

Antiskällhalsband med ljud & vibration

Toppval
 • Mycket lågt pris!
 • Hög kundnöjdhet!
 • Skonsamt mot hunden
 • Finns endast i en design

Utmanaren! 1049:-

Antiskällhalsband med spray från citronvätska

 • Pålitlig tillverkare!
 • Effektivt med spray!
 • Skadar inte hunden
 • Kostar med än andra antiskällhalsband!

Viktigt att tänka vid köp av antiskällhalsband


Innan du köper ett antiskällhalsband för hunden är det viktigt att du tänker över vad du är ute efter ordentligt. Vissa antiskällhalsband är smidiga och billiga medan andra är effektiva, pålitliga och erbjuder maximal kontroll. För att underlätta ditt köp kan du nedan läsa om de punkter vi tycker är viktigast att fundera över för att hitta rätt halsband just för dig och din hund.

 • Välj mellan spray, vibration och ljud

Börja med att fundera över vilket typ av antiskällhalsband du vill ha. Det tre alternativen som är pålitliga, humana och effektiva är spray, vibration och ultraljud där spray och ultraljud är med effektiva.

Vilket val du gör spelar egentligen ingen större roll utan avgörs utifrån vad du tycker känns bäst och okej för din hund. Inget antiskällhalsband på vår lista kommer skada hunden vilket gör det okej oavsett vilket metod du använder.

 • Antiskällhalsbandets prisnivå

Beroende på vilken budget och förväntning du har på priset kommer ditt val att avgöras. Ett antiskällhalsband kostar ofta omkring 1000 kronor med kan variera ifrån några hundralappar upp till 2500 kronor eller mer beroende på modell och tillverkare.

Vanligtvis kan man säga att ett antiskällhalsband med spray kostar mer än ett som fungerar med hjälp av ultraljud och vibration. Detsamma gäller ett halsband som aktiveras med en fjärrstyrd handkontroll då de kostar betydligt mer än ett automatiskt.

Vilken funktion som är bäst beror helt på då både ett med eller utan spray kan fungera effektivt. VI rekommenderar att du läser recensionerna och beskrivningarna nedan för att bilda dig en bättre bild om varje halsband och dess funktioner.

 • Design, utseende och passform

Många tänker endast på den direkta funktionen av ett antiskällhalsband: Få hunden att sluta skälla. Det många glömmer är då designen, utseendet och framför allt passformen.

Ger du din hund ett antiskällhalsband som sitter hårt, är obekvämt eller skaver kommer vovven ha fokus på att försöka få av sig halsbandet istället för att lära sig att skälla mindre. Isåfall kan alltså halsbandet ha motsatt funktion.

 • Fjärrkontroll eller automatisk aktivering

Det finns två typer av antiskällhalsband sett utifrån hur de aktiveras. Automatisk aktivering är absolut vanligast och fungerar med hjälp av en inbyggd mikrofon. Mikrofonen läser av hundens skall och skickar signaler som aktiverar antiskällhalsbandet.

Ett annat alternativ är ett antiskällhalsband som aktiveras med hjälp av en handkontroll. Dessa är betydligt ovanligare och kostar i regel mer.

Fördelen med ett antiskällhalsband som drivs med hjälp av en fjärrkontroll är att du får maximal kontroll.

Du bestämmer helt och håller när halsbandet aktiveras vilket gör att du kan använda halsbandet för annan typ av lydnadsträning och inte bara för att få hunden att sluta skälla.


BÄSTA ANTISKÄLLHALSBANDET 2023

 Bäst i test - Animigo anitskällhalsband

Djursajtens testvinnaren och favorit av antiskällhalsband är det prisvärd och effektiva antiskällhalsbandet från Animigo. Halsbandet kommer få din hund att sluta skälla med hjälp av ljud och vibrationer som visar för hunden att dess beteende inte är okej.

Antiskällhalsbandet kostar just under 300:- och är uppladdningsbart med hjälp av en USB-kabel som givetvis ingår i priset. Du kan själv välja hur intensiv vibrationen och ljudet ska vara men kan såklart inte överstiga en nivå som på något sätt skulle skada hunden. Självklart skickar antiskällhalsbandet inte ut några typer av elstötar.

Med i priset ingår även halsbandet som går att justera utifrån hundens storlek för att sitta bekvämt runt halsen. Halsbandet har en väderbeständig design vilket ökar hållbarheten och minimerar risken för att det på något sätt skulle gå sönder.

De tidigare kunderna är nöjda med halsbandet och har alla lämnat ett relativt högt betyg. Utifrån de 18 personer som i skrivande stund har delat en recension är det lägsta betyget 3 av 5 stjärnor där kunden skrev “inte riktigt fått till funktionen vi önskar men vi testar lite till”. Andra kunder som lämnade 4 och 5 stjärnor skrev saker som “Valuta för pengarna” och “Vår spets skäller verkligen mindre nu”

Kort och gott får Animigos antiskällhalsband en stor tumme upp från Djursajten. Vi rekommenderar varmt det humana, effektiva och prisvärda antiskällhalsbandet.


Antiskällhalsband med ultraljud

Som ett alternativ till testvinnaren rekommenderar vi Petsafe Ultrasonic antiskällhalsband. Ett prisvärd hundhalsband för under femhundring som ska få hunden att sluta skälla med hjälp av ultraljud. Halsbandet fungerar så att den inbyggda mikrofonen plockar upp ljudet när hunden skäller, registrerar det och skickar ut ett ultraljud som vi människor inte hör men hundar och vissa andra djur kan höra.

Detta leder i sin tur att hunden börjar associera sitt skällande med ett obehagligt djur vilket gör att hunden kommer skälla mindre.  Halsbandet fungerar för användning både inom- och utomhus tack vare det smarta fuktskyddet. Risken att halsbandet går sönder av vanliga utomhusförhållanden är alltså minimal tack vare det värdebeständiga antiskällhalsbandet.

Hundhalsbandet rekommenderas endast för att träna och avvänja hunden från skall och inte för att användas regelbundet. Din vovve ska alltså bära halsbandet under specifika tider när du aktivt jobbar för mot att avvänja hunden från att skälla.


Bästa antiskällhalsbandet med spray

Det tveklöst effektiva antiskällhalsbandet är petsafes hundhalsband med spray. Med kvalité kommer givetvis ett ökat pris och ska du ha den bästa modellen måste du vara beredd att betala omkring 2500:-. Priset kan verka högt men med tanke på kvalitén och hur effektivt halsbandet har visat sig vara rekommenderar vi det varmt. En investering som verkligen sparar ditt tålamod och snabbt lär hunden att sluta skälla.

Till skillnad från många andra antiskällhalsband ger Petsafe sprayhalsband dig möjligheten att själv kontrollera när halsbandet aktiveras. Du behöver alltså inte förlita dig på att en microfon inuti halsbandet ska aktivera sprayen utan du gör det själv med en smidig, trådlös handkontroll på ett avstånd upp till 300 meter.

Halsbandet är vattentåligt och fungerar därför utomhus och passar för hundar med en omkrets runt halsen upp till 68 centimeter vilket gör antiskällhalsbandet lämpligt för både stora och små hundar.

Med i paketet får du halsbandet, två sprayer, en med citron och en naturell, en behållare som du enkelt fäster på halsbandet samt en smidig handkontroll för aktivering. Sprayerna räcker till 38-40 aktiveringar vilket låter dig spraya hunden mot skall upp till 80 gånger innan den behöver fyllas på. Sannolikt har din hund lärt sig att skälla mindre efter 80 aktivering men vid behov eller för användning på flera hundar går det utmärkt att köpa till påfyllnad för en mindre kostnad.


Automatiskt antiskällhalsband med spray

Här får du precis samma antiskällhalsband som ovan fast utan möjligheten att aktivera med en fjärrkontroll. För omkring 1400 kronor mindre än den tidigare nämnda modellen får det pålitliga antiskällhalsbandet som sprayar hunden vid skall. Halsbandet märker själv av när hunden skäller tack vare den inbyggda mikrofonen. Du behöver alltså göra minimalt.

Nackdelen med att inte ha en fjärrkontroll är att antiskällhalsbandet endast fungerar för träning mot skall och inte för annan lydnadsträning. Något som är den huvudsakliga fördelen med den andra varianten.

Det är upp till dig att själv välja hur viktigt det är med en fjärrkontroll då pris påverkas väldigt mycket av funktionen. Väljer du halsbandet utan fjärrkontroll betalar du just över tusenlappen vilket är otroligt förmånligt och prisvärt.


Billigaste antiskällhalsbandet med spray

Som ett alternativ till de två tidigare nämnda antiskällhalsbanden med spray rekommenderar vi även ett billigare alternativ av antiskällhalsband med spray. För just under tusenlappen får du ett pålitligt och välfungerande hundhalsband från den amerikanska tillverkaren Num’Axes som har jobbat med hundprodukter i över 20 år.

Halsbandet aktiveras när din hund skäller och skickar iväg en spray med citronextrakt som tydligt visar hunden att det inte är okej att skälla. Trots den avancerade tekniken väger endast halsbandet 40 gram och sitter därför både bekvämt och stabilt runt hunden hals. Att välja rätt storlek är dessutom väldigt enkelt. Tack vare det justerbara halsbandet kan du fästa det runt halsen på en hund som är från 15 cm upp till hela 55 centimeter med en och samma storlek.

Den huvudsakliga nackdelen med ett billigt antiskällhalsband är att det inte är uppladdningsbart. Lyckligtvis motverkas nackdelen med att halsbandet har en batteritid på imponerande fem år i standby eller tre år av regelbunden användning (räknat på 15 aktiveringar per dag i cirka tre år). Dessutom ingår en garanti om två år så du med säkerhet vet att du får valuta för pengarna.

Kort och gott är det billiga antiskällhalsbandet ett jättebra alternativ med få nackdelar trots det låga priset. Vi rekommenderar varmt halsbandet för dig som har en skällande hund som vägrar att vara tyst.

Hur vi testade antiskällhalsbanden

För att komma fram till vilket antiskällhalsband som är det bästa för 2023 genomförde vi våra tester noggrant, objektivt och metodiskt. Nedan ser du de tre punkterna vi gick igenom för att kontrollera varje halsband.

 • Jämförelse av priser

Vi började med att kolla på hur mycket antiskällhalsbandet kostade och vad det erbjuder hunden. Vi jämförde priserna mellan de olika modellerna och tittade på vad man fick för priset man gav. Vi kan konstatera att ett antiskällhalsband med spray i regel kostar mer än ett med vibration och ultraljud. Detsamma gäller ett halsband med fjärrstyrd utlösning.

 • Läst kundrecensioner om olika antiskällhalsband

Kundrecensioner är det ärligaste sättet att kontrollera kvalitén och hur bra ett halsband mot skällande hundar är. Genom att läsa kundrecensioner för de olika modellerna fick vi en tydlig bild om hur effektivt antiskällhalsbandet är i praktiken och hur det kommer påverka hunden. Där kan vi även lära oss när det fungerar som förväntat och under vilka omständigheter halsbandet inte är tillräckligt för hunden och hundägaren

 • Kontaktat hundägare och frågat om deras upplevelse

Likt kundrecensioner så är kontakt med hundägare en av de bästa och mest sanningsenliga metoderna för att lista ut vilket antiskällhalsband som faktiskt är bäst. Vi har pratat med hundägare landet över och bett om deras åsikt om antiskällhalsband. De visade sig att nästan alla personer som testat ett antiskällhalsband upplevde en positiv skillnad på sin hund som började skälla mindre.

 • Själva genomfört tester av antiskällhalsband

Vi har själva testat och utvärderat några av produkterna på hundar skällande hundar som ägs av vänner och familj. Utifrån deras åsikter och synpunkter har vi fått en tydligare bild av vilka halsband som faktiskt är bäst. Tyvärr har vi inte hunnit testa alla halsband själva, nedan ser du vår personliga recension av halsbandet

Animigo: Fungerade bra och därmed vår favorit! Finns inte mycket att klaga på trots det låga priset. Passar alla så länge du inte behöver ett antiskällhalsband med spray.

Visa Animigos halsband i butik (Djursajtens favorit)

Petsafe: Utmärkt halsband för dig som letar en modell utrustad med sprayfunktion. Modellen med automatiskt utlösning är verkligen prisvärd medan den med fjärrstyrning har ett pris i överkant enligt oss.

Visa petsafe antiskällhalsband med spray i butik.

Petsafe ultraljud: Vi har delade uppfattningar om denna modell. På en av hundarna vi testade den på fungerade den utmärkt medan den andra hunden inte brydde sig över huvud taget. Vi upplevde och att det är störande att man inte märker om halsbandet aktiveras eller ej. Stor tumme upp för priset!

Visa petsafe antiskällhalsband med ultraljud i butik

Därför skäller hundar

Att hundar skäller är vanligt och nästan alla hundar gör det. Hur mycket en hund skäller beror på ett flertal saker där till och med ras och hundens gener spelar stor roll. Eftersom rasen och generna är svårt att kontrollera ska vi istället kolla på vad som göra att en hund skäller mer än normalt. Nedan ser du fem punkter till varför hundar skäller.

En ensam hund skäller mycket: Att en hund som tillbringar stora delar av dagen ensam skäller ofta mer än en hund som får regelbundet sällskap från människor och andra hundar. Eftersom hundar är ett flockdjur trivs de inte bra i ensamheten och skällandet kan därför uppstå som ett symtom från ensamhet och avsaknad av närhet.

Kommunikation

Skällande är ett naturlig sätt för hunden att kommunicera och har använts sedan lång tid tillbaka. Lyckligtvis har hundar flera andra sätt att kommunicera i form av kroppsspråk och allmän beteende vilket betyder att en hund kan kommunicera med dig och andra hundar utan att skälla, du behöver bara lära den det! Ett antiskällhalsband fungerar utmärkt för just det ändamålet.

Smärta och obehag

En skadad hund som upplever smärta kan börja skälla regelbundet och mycket. Det kan vara något invändigt eller utvändigt och bör behandlas med hjälp av en veterinär så snart som möjligt. Hur mycket hunden skäller till följd av smärta varierar beroende på hur ont hunden har och om smärtan är tillfällig eller om det gör ont hela tiden.

Vakt och revirskydd

Många hundar skäller endast när någon främmande kommer på besök. Skällandet uppstår då för att skydda hemmet och familjemedlemmarna som bor där. En vakthund kan vara användbart men bara om skällandet sker kontrollerat och inte på dina vänner som är välkomna in i hemmet.

Hur mycket din hund skäller för att vakta avgörs till stor del av vilken ras du har valt då vissa raser skäller väldigt lite för att vakta medan andra är väldigt mån om säkerheten i hemmet och har stark känsla för reviret.

Över/understimulans

En hund som får göra väldigt lite under dagarna kan ofta drabbas av understimulans vilket leder till rastlöshet genom uttråkning. En uttråkad hund kan börja skälla i hopp om att någon ska höra den eller för att den inte har något bättre för sig.

Detsamma kan ske åt andra hållet. En hund som du leker med i väldigt högt tempo under en längre period kan bli helt galen och nästan manisk. Detta är sällan ett problem så länge det inte sker väldigt ofta och leder till att hunden upplever påtagligt stress. Låt helt enkelt hunden vila på en plats utan störningsmoment så den kan återhämta sig.

Vem ansvarar om grannens hund skäller?

Om grannens hund skäller eller om dina grannar klagar på att din hund skäller är det du som hundägare som bär det yttersta ansvaret. Det är inte okej att ha en hund som skäller mycket i tätbebyggda områden om det kan upplevas störande för personer i hundens närhet. Under nattetid är det dessutom helt oacceptabelt med regelbundna skall.

Börja med att kontakta personen som ansvarar över hunden för att meddela om att hundens skall är störande, det är inte helt ovanligt att hundägare inte är medvetna om att hundens stör sin omgivning. Därefter måste du ge hundägaren tid att åtgärda problemet. Om inget görs och hunden fortsätter att skälla är det miljöskyddet i din kommun som bär ansvaret. Kontakta dem och be om hjälp. Bor du i en hyresrätt kan det det vara aktuellt att kontakta hyresvärden för hjälp mot den skällande hunden.

Djursajten har en fullständig guide med en tydlig steg-för-steg lista om vad du kan göra när grannens hund skäller, som du finner här.

Antiskällhalsband och moral

Är det okej att använda sig av antiskällhalsband eller är det ett elakt sätt att visa hunden att den inte får skälla? Det är en fråga många hundägare ställer sig och frågan kan bara besvaras av dig för din hund. Ett antiskällhalsband som skickar en elstöt eller liknande skulle aldrig någonsin vara acceptabelt då det fysiskt skulle skada hunden. Ett halsband som ger ifrån sig ljud, en mindre vibration eller en spray med en vätska baserad på citron kommer inte vara skadlig för din hund.

Vi anser därför att det är okej med antiskällhalsband så länge de används för ändamålet; att få hunden att slut skälla. Djursajten vill understryka vikten av att du ska vara noga med att läsa av din vovve och hur den reagerar för att säkerställa att de inte upplever extremt obehag av antiskällhalsbandet. Avslutningsvill vill vi återigen säga att det är upp till dig att avgöra huruvida ett antiskällhalsband är för hundar är okej eller inte men sannolikt är att du kommer uppleva iallafall någon typ av modellerna som schysst mot hundar då de inte är skadliga.

Vad tycker du om antiskällhalsband och de olika typerna? Dela gärna dina tanker i en kommentar längst ned under artiklen.

Vanliga frågor om antiskällhalsband

Är antiskällhalsband farliga för hundar?

Ett antiskällhalsband är inte farligt för hundar så länge du väljer rätt modell. Alla de typer av halsband vi rekommenderar är ofarliga för hundar men bör ändå användas aktsamt. Det är väldigt viktigt att du håller koll på hur din hund reagerar när antiskällhalsbandet aktiveras. En hund som blir väldigt rädd eller upplever kraftigt obehag behöver tränas på annat sätt eller med en annan typ av antiskällhalsband.

Är elhalsband tillåtna för träna hunden?

Ett halsband som ger ut elstötar är absolut inte okej och klassas i många fall som djurplågeri. Vi avråder dig helt och hållet från att använda ett elhalsband då det inte är humant. Istället rekommenderar vi ett antiskällhalsband som använder sig av ljud, vibration eller spray då dessa är skonsamma för hunden men ändå uppfyller behovet.

Kan alla hundar använda ett antiskällhalsband?

Nästa alla hundar kan använda ett antiskällhalsband med vi avråder mycket små hundar samt sjuka hundar från att använda halsbandet. Tänk även på att noggrant kontrollera hur hunden reagerar. Ett halsband mot skall ska aldrig vara extremt obehagligt för hunden utan endast visa att det inte är okej att skälla hela tiden.

Vad innehåller sprayen i antiskällhalsbandet?

Vanligast är att antiskällhalsband som är utrustad med en sprayanordning använder sig av en vattenbaserad spray som innehåller citron. Syran från citron är sällan något hundar uppskattar vilket gör sprayen så pass effektiv. Det finns sprayer som inte använder sig av citron utan något annat som hundar inte tycker om men gemensamt för alla sprayer vi rekommenderar är att de är helt ofarliga för hundar. En spray som medför risker ska hållas långt borta från våra älskade hundar.

Vilken typ av antiskällhalsband är bäst?

Det bästa antiskällhalsbandet använder sig av en kombination av vibration och ljud och finnas att köpa hos Animigo (se länk i artikel). Ett antiskällhalsband med spray kan i vissa fall vara bäst då en del hundar med dålig hörsel inte regerar på ljudet eller inte bryr sig om vibrationerna.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa antiskällhalsbandet [aret] – Få hunden att sluta skälla