4 maj

Hundtrimmer bäst i test 2024 Jämför klippmaskiner och pälstrimmer för hundar

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Har du en hund som inte fäller sin päls behöver du ha en bra trimmer för att ge din hund den bästa pälsvården.

En hundtrimmer kan också vara bra om du vill snygga till din hund eller om din hund har mycket päls runt tassar och nos som stör. 

En trimmer är en sorts klippmaskin som används för att klippa hundens päls. Att förkorta pälsen på hunden har många fördelar.

På sommaren är det nödvändigt för att hunden inte ska bli alltför varm under de varmaste dagarna så att den kan svalka sig bättre. Medan på vintern kan en kortare päls vara aktuell om hunden tenderar att samla snö i pälsen så de blir till tunga bollar.

På våren och hösten kan det vara mest bekvämt för dig om hunden har kortare päls eftersom årstiderna ofta innebär leriga pälsar som du behöver få rent. 

Bästa hundtrimmern 2024

bäst i test hundtrimmer

Hundtrimmer - Moser 45W

 • Cirkapris: 1729:-

En lite billigare hundtrimmer som ändå håller mycket hög kvalité och kan klippa såväl stora som små hundar. Rengöringskit ingår i köpet för lång hållbarhet under flera år framöver.

hundtrimmer

Klippmaskin Oster A6

 • Cirkapris: 2199:-

En hundtrimmer av högsta kvalité för hundar. Motorn är kraftig och tystgående och maskinen klipper enkelt genom alla typer av pälsar. Skär köpes separat och monteras enkelt på maskinen.

pälstrimmer hund

Hundtrimmer - Tass och nos

 • Cirkapris: 799:-

En mindre och billigare hundtrimmer som lämpar detaljklipp och för att snygga till runt tassar och nos på hundar oavsett pälstyp. En smidig och tystgående hundtrimmer till ett lågt pris!

På marknaden finns det ett brett sortiment på olika typer av hundtrimmers och i den här artikeln får du läsa mer om fyra olika sorters trimmers för hundar som kommer från de mest populära och största varumärkena för pälsvård.

Vi har utgått från trimmerns viktigaste egenskaper vilket är hur högpresterande motorn är, avståndsstycken, hur lätt den är att få ren och hur smidig den är att använda. I slutet av artikeln får du också några tips på hur du går tillväga för att använda hundtrimmern.


Hundtrimmerns viktigaste egenskaper


Alla hundar har olika typer av päls. För att du ska få det bästa resultatet av trimmern behöver du utgå från hundens päls. En tjock päls behöver ett kraftigare munstycke och en kraftfull motor. Har hunden en tunnare päls som du bara ska trimma på ytan behöver du ingen särskilt avancerad trimmer.

Hundtrimmern består av vassa blad som skär av pälsen. Sedan kan avståndet mellan bladen variera beroende på vilken typ av päls hunden har. Många hundtrimmers har flera klipphuvuden att välja bland så du kan anpassa det efter behov.

Idag går hundsaxar på motorer och därför är det viktigt att de inte blir överhettade. En del hundar kan bli rädda för ljudet motorn avger vilket många tillverkare har tagit hänsyn till och har skapat mer eller mindre ljudlösa motorer så hunden inte ska bli stressad av oljudet.

Förutom att trimmern ska vara behaglig för hunden ska den vara bekväm för dig att hålla i och vara smidig att använda.

Hundtrimmern används för att korta ner pälsen på din hund och vissa hundar behöver klippas oftare än andra och därför behöver trimmern ha en lång livslängd.

Slutligen ska det vara lätt för dig att underhålla och rengöra trimmern.

Det är dessa funktioner vi främst kollat efter när vi gått igenom produkterna vi här nedan kommer gå igenom som för att du ska lättare kunna avögra vilken som är den bästa hundtrimmern för dig. 


Hundtrimmer - bäst i test 2024


Klippmaskin Hund Moser Max 45

hundtrimmer granngården

Denna klippmaskin är det bästa alternativet för dig som har en stor eller medelstor hund som kräver helklippning. Den är utrustad med en kraftfull motor som även trimmar den mest svårklippta pälsen.

Den är utrustad med en utbytbar klippavsats av rostfritt stål vilket är ett tacksamt material eftersom det är lätt att rengöra och du behöver inte oroa dig för att den skulle rosta. Klippinsatsen består av sex olika klipplängder och bredden är upp till 49 mm. Klipplängderna är lätta att byta ut efter behov.

Klippmaskinen har ett ergonomiskt handtag och är därmed bekväm att hålla med. Men den väger något mer än vad den föregående trimmern gör på 550 g.

Klippmaskinen kommer med följande tillbehör:

 • 1 mm skär med tillhörande snabbfäste
 • Rengöringsborste
 • Olja
 • 3 meter lång sladd med stickkontakt.

Hundtrimmern Moster 45W kostar 1699 kronor vilket gör prisvärd och något billigare än andra hundtrimmrar i topplistan. För en maskin med så pass många tillbehör och egenskaper är Moser klippmaskin ett bra val.

Klippmaskin Hund Oster A6 Comfort

Klippmaskin hund

Det här är en av de kraftfullaste klippmaskinerna av högsta kvalité som finns att köpa i dagsläget.

Klippmaskinen har tre olika hastigheter att välja mellan för att passa hunden päls och området du klipper på. Tunn päls kring nos och tassar behöver inte lika hög slagintesitet som när pälsen är som tjockast.

Klippmaskinen har också utbytbara skär och avståndsstycken. I köpet ingår det dock inget skär och du måste köpa ett separat. Det finns ett flertal skär att välja mellan men ett bra skär för alla pälstyper och behov hittar du här.

Klippmaskinen är bra att använda oavsett vilken typ av päls din hund har eftersom du både kan anpassa hastigheten och munstycket. Från samma varumärke kan du köpa kamset där det ingår ett flertal förlängnings kammar som passar till maskinen.

En annan fördel med klippmaskinen hund Oster A6 comfort är att motorn är tyst, trots att den är så pass kraftfull som den är. Den klarar av både daglig pälsvård och större klippningar. Den går också bra att använda vid små områden, till exempel vid tassarna eftersom den har utbytbara munstycken.

Pälstrimmern är smidig att använda och väger inte speciellt mycket med sina 365 gram. Den är stark och tålig vilket innebär att den kommer att hålla ett bra tag framöver. När skäret i maskinen börjar bli slitet kan du klippskär från samma varumärke.

Kom ihåg att klippskär inte ingår och du måste köpa till ett skär separat.

Klippmaskin Clipster Hund Delox

pälstrimmer hund

Denna klippmaskinen är, till skillnad från de tidigare två driven på batterier vilket gör att du kan röra dig fritt under tiden du klipper hunden utan att behöva ta hänsyn till en sladd som lätt trasslar sig. Batteritiden är på ungefär fem timmar och du behöver ladda trimmerns batterier emellanåt. Du kan se på displayen vilken styrka batteriet har och därmed avgöra när den behöver sättas på laddning. 

Den är utrustad med tre olika hastigheter och har fyra olika klipphuvuden att välja bland från 0,8 till 2 mm. En annan fördel med denna klippmaskin är att dess klipphuvud är utrustad med LED-lampa vilket gör att du får bra ljus och ser bra när du ska klippa hunden. När skäret börjar bli slitet kan du köpa ett klippskär från samma varumärke och byta ut det.

Det här är en smidig klippmaskin för dig som är ute efter detalj klippning, till exempel om du vill trimma pälsen längs vid nosen eller tassarna.

När du köper produkten ingår även:

 • 4 klick-on kammar.
 • Laddare.
 • Laddningsstation.
 • Rengöringsborste.
 • Olja.
 • Instruktionsbok.

Den är smidig att använda och rengöra och väger endast 242 gram. Priset för clipster hund delox är 799 kr. 

Klippmaskin Hund Oster A6 Slim

klippmaskin tyst motor slim

Det här är en klippmaskin med utbytbara skär och avståndsstycken vilket gör den mångsidig och du kan anpassa huvudstycket efter behov. Från samma varumärke kan du köpa klippskär och ersätta det befintliga när det börjar slitas ut. Varumärket har även kamset där det ingår 10 olika förlängnings kammar till munstycket vilket innebär att du kan anpassa trimmern efter dig och din hund behov. Den är utrustad med en högpresterande motor som går i tre olika hastigheter. Fördelen med denna är att motorn har en mycket låg ljudnivå vilket är fördelaktigt för dig som har en nervig hund. 

Det här är också den näst dyraste klippmaskinen och kostar 2099 kronor.

En annan fördel med denna klippmaskin är att den är framtagen med ett ergonomiskt tänk vilket gör att den är bekväm att hålla i för dig som ska trimma hundens päls.


Klippa hund: Så använder du trimmern


Om du inte har använt en trimmer för att  klippa hunden förut kan det kännas tryggt att få några tips på hur du kan gå tillväga för att använda trimmern.

Det bästa du kan göra är att börja med att tvätta hunden med ett hundschampo och avsluta med att kamma den toviga pälsen så den blir mer medgörlig och mjukare för dig att jobba med. En annan anledning till varför du ska få rent pälsen innan klippning är för att smutsen annars kan fastna i trimmern.

Olika raser har olika päls, exempelvis är det väldigt annorlunda att klippa en pudel och att trimma svansen på en golden. Det är därför är det svårt att säga exakt vad du ska göra för att ge din hund den bästa pälsvården.

Ett generellt tips är att klippa i samma riktning som pälsen växer.

När du börjar använda trimmern ska du börja på större områden, till exempel på ryggen. Ta det lugnt och metodiskt för att få det bästa resultatet. När du börjar på ett område får du också ett bra hum om hur mycket trimmern tar. Det kan kännas läskigt både för dig och hunden att klippa i ansiktet.

Då kan det kännas tryggt att använda en vanlig hundsax.

Känner du dig väldigt osäker kan du följa med hunden till hundfrisören och be frisören om råd på hur du ska tänka för att fixa en bra frisyr på din hund och lägga märke till hur personen gör för att trimma din hunds päls. De som arbetar med att klippa hundar har kunskapen och metoderna som krävs för att vårda hundpälsar på bästa sätt. 

Om din hund tycker att trimmern är läskig är första steget att vänja hunden vid den. Du kan börja med att hålla trimmern i handen och låta hunden nosa på den och sedan hålla trimmern nära hunden utan att klippa pälsen. Då förstår hunden att det inte är något farligt.

Du behöver inte ta isär trimmern efter varje användning för att olja in den. Men det är bra att göra det någon gång ibland för att den ska hålla längre. Det du däremot behöver göra är att göra rent trimmern mellan användning. Annars finns risken att det ligger päls mellan bladen så den inte klipper lika bra.

En hund med mycket, men inte så tätväxande hår kan du frisera med hjälp av en effileringssax. Saxen hjälper dig att klippa pälsen där den växer tätare än önskat.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Hundtrimmer bäst i test [aret] Jämför klippmaskiner och pälstrimmer för hundar