19 april

Bästa Valpförsäkringen 2024 | Försäkring för valpar och unga hundar från 8 veckors ålder

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med lassie

Har du skaffat en valp?

Grattis! Nu är det hög tid att teckna försäkring!

Går du i stället i tankarna att skaffa en valp så är det jättebra att i god tid titta på valpförsäkringar.

Det finns ganska många hundförsäkringar att välja mellan. Både olika försäkringsnivåer och olika försäkringsbolag. Som ny hundägare kan det verka krångligt att veta vad man ska ha och vad som bör ingå.

Vi hoppas här kunna hjälpa dig på traven i ditt val av valpförsäkring.

När ska man försäkra valp?

Det är bra att ordna med en försäkring redan innan eller i samband med att man får hem sin valp. Då kan man känna en trygghet med att den är skyddad ifall något skulle hända eller om valpen eventuellt skulle ha ett dolt fel.

Hur tidigt en försäkring kan börja gälla för din valp beror på vilken försäkring men oftast täcker de från 6 veckors ålder. Du bör i alla fall försäkra din valp innan den fyllt 4 månader.

Enligt Djursajtens test av hundförsäkringar är Manypets den bästa hundförsäkringen 2024. De erbjuder täckande försäkringar till bra pris och bemöter kunder på ett tydligt och ärligt sätt.

Priset varierar en hel del beroende på hur gammal din hund är, var i landet du bor, om hunden är renrasig eller blandras, om den är kastrerad och några andra faktorer.

Vill du veta vad en försäkring kostar för din valp kan du följa länken nedan och få prisförslag för din hund på två minuter!

Vanliga problem med valpar

Det finns en del vanliga sjukdomar för valpar som i sin tur kan göra att det är bra att skaffa en valpförsäkring. De vanligaste sjukdomarna är öroninflammationer, problem med mjölktänderna, hälta och diarré. Speciellt som nybliven hundägare kan det kännas skönt att kunna besöka veterinären när något inte stämmer och då är det tryggt att ha en försäkring för sin valp.

Tryggheten med en valpförsäkring redan från start

Små valpar kan så klart även vara både busiga och lekfulla vilket innebär att det lätt kan uppstå olyckor. Då är det bra att ha en försäkring att luta sig tillbaka på. Genom att teckna en valpförsäkring har du möjlighet att snabbt få hjälp av en veterinär och slippa orimligt höga kostnader.

Det skapar på så sätt en trygghet för dig som valpägare eftersom du vet att din valp kommer att tas om hand väl samtidigt som du inte kommer att lida av höga kostnader. Valpförsäkringen är även en trygghet för valpen som slipper lida på grund av utebliven vård när det behövs som allra mest.

Vad en valpförsäkring bör innehålla

Vad ska du då kika efter när du ska välja en valpförsäkring? Här går vi igenom vad försäkringen bör innehålla och även vad som kan ingå som kan vara bra att ha.

Jämför alla delar med vilka krav, behov och villkor just du har. På så sätt kan du hitta den allra bästa valpförsäkringen för din valp och vet vad som är värt att betala extra för.

Dolda fel

En valpförsäkring bör innehålla ett skydd mot dolda fel. Det kan exempelvis handla om att valpen har en medfödd skada som inte upptäcks förrän du har fått hem den. Dolda fel är sådana saker som kan vara svåra att upptäcka vid en besiktning av valpen.

Veterinärvård

Försäkringen bör också ge ersättning för rätt veterinärvård. Då kan försäkringen täcka behandling, operation, rehabilitering, tandvård, mediciner och eventuella skador som kan uppstå i samband med en skada eller sjukdom. Exakt vilka delar som ingår kan variera mellan olika försäkringar.

Livförsäkring

En valpförsäkring bör också gärna innehålla en livförsäkring. Den kan täcka valpens inköpspris om det skulle ske en olycka eller skada där det blir en dödlig utgång. Denna del ingår inte alltid utan kan då i stället tecknas som en tilläggsförsäkring. Den gäller då upp till en särskild ålder.

Så väljer du den bästa valpförsäkringen

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska skaffa den bästa valpförsäkringen. Det är alltid bra att jämföra valpförsäkring mellan så många försäkringsbolag som möjligt för att hitta den hundförsäkring som passar dig och din valp bäst. Det finns många delar att jämföra som innehåll, pris, självrisk, maxersättning med mera.

Priset

Hur mycket en hundförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika bolag beroende på vad som ingår. Kostnaden för en valpförsäkring beror också på var du bor, hundrasen och om du väljer olika tilläggsförsäkringar eller inte. 

Om du har flera hundar i hemmet kan du också få en bra rabatt på din försäkring.

Maxbelopp

När du ska välja en valpförsäkring är det bra att undersöka vad maxbeloppet för ersättning är. Denna ersättning ska täcka veterinärbesök, operationer och liknande. En högre ersättning är bättre men det man får tänka på är att premien blir då också högre. Maxbeloppet är den ersättning som valpen kan få under ett år.

Karenstid

En del bolag har ingen karenstid medan andra har olika antal dagar. Karenstiden innebär att om valpen blir sjuk inom dessa karensdagar så gäller inte försäkringen under den tiden.

Självrisknivå

Många försäkringsbolag erbjuder en självrisk med en del som är fast och en del som är rörlig. Vilken självrisknivå du ska välja påverkar hur mycket du behöver betala själv vid veterinärvård samt hur hög premie du får. En hög självrisk ger en billigare premie.

Självriskperiod

En självriskperiod innebär att den fasta självrisken bara behöver betalas en gång under perioden, oavsett hur många besök som görs hos en veterinär. Däremot måste den rörliga självrisken betalas varje gång. Självriskperioden kan skilja mycket mellan olika bolag.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa Valpförsäkringen [aret] | Försäkring för valpar och unga hundar från 8 veckors ålder