4 juli

Bästa husdjurskameran 2024 – Övervakningskamera hemma till hund och katt

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Artikeln är skriven av:

Sandra Lassinantti - Skribent och produktexpert: hund och katt - Läs mer

En husdjurskamera kan vara en bra produkt för dig som känner oro över vad som händer där hemma när du lämnar din hund eller katt.

Eller om du helt enkelt är nyfiken på vad katten eller hunden gör när den är ensam. 

Oavsett om du har en valp som tränar på att vara ensam eller om du har katter som ställer till med besvär när du inte är på plats kan en husdjurskamera vara bra att ha.

Med övervakning kan du ha bra koll på ditt husdjur och du kan lämna dem själva i trygghet. Du kan, med hjälp av den tillhörande appen, kolla in i livefeeden under dagen för att se vad djuret sysslar med.

I den här artikeln kan du läsa om flera bra alternativ vad gäller husdjurskameror.

De husdjurskameror jag har valt ut är jämförda sinsemellan och rangordnade efter vilka jag anser vara de bästa på marknaden just nu. (2024)

För att ta fram de bästa hundkamerorna har jag utgått från de viktigaste egenskaperna såsom bildkvalité, mikrofon, nattläge, vidvinkel och hur lätt det är att komma igång med övervakningen.

Bästa husdjurskameran

övervakningskamera till hund

Husdjurskamera Kerbl

  • Cirkapris: 1155:-

En husdjurskamera för katt och hund som är billigare än andra varianter men ändå har allt man kan önska. Bildkvalitén är i HD (720p) och kamera filmar stora delar av rummet med ett rörligt huvud. Mikrofon, högtalare och nattläge finns installerat.

Eyenimal husdjurskamera

Eyenimal husdjurskamera

  • Cirkapris: 1199:-

En pålitligt husdjurskamera med rörligt huvud och nattläge som fungerar för både apple och android. Videon i HD (1080p) och två-vägars-mikrofon så du kan både höra och prata med hunden

Hundkamera

Actionkamera hund

  • Cirkapris: 1099:-

En annorlunda husdjurskamera som filmar hundens eller kattens aktivitet. Du fäster enkelt kamera på djurets halsband som sedan filmar i HD. Kameran stör inte djuret och väger endast 30 gram.


Husdjurskamera - viktigt att tänka på


Att ha en hundkamera hemma kan vara viktig för att du ska kunna se hur din hund beter när du inte är hemma och föra det vidare till en veterinär eller beteendekonsult för att din hund ska få rätt typ av behandling. Därför ä det viktigt att du har en bra husdjurskamera.

Det finns flera saker som avgör huruvida en bevakningskamera för husdjur är bra eller inte. Det viktigaste är att kameran ger en bra överblick över hemmet och att den är enkel för dig att använda.

I den här delen kan du läsa mer om några av de viktigaste faktorerna en bra husdjurskamera bör ha som är bra att tänka på vid valet av vilken kamera som passar dig bäst. Det är även dessa faktorer jag har utgått från när jag valt ut de bästa produkterna.

Vad gör hunden när den är ensam?

Med en övervakningskamera i hemmet får du se vad hunden gör när den är ensam

Ljud och bild

Det är viktigt att kameran är av hög kvalitet. Det gäller både bild och ljud. Om du inte kan se ordentligt hur din hund eller katt beter sig så blir det svårare för en veterinär eller en annan typ av specialist att avgöra hur husdjuret  bästa ska få den vård som behövs. Därför ska du välja en husdjurskamera med hög kvalitet. 

Nattläge och rörligt huvud

Ju fler smarta funktioner kameran har, desto större möjlighet har du att ha översikt över ditt husdjur. Det är till exempel bra om kameran kan röra på sig och att den ger bra bild även när det är mörkt. Därför ser jag gärna att kameran har flera funktioner.

Enkel att komma igång med

Det ska inte vara några problem att montera kameran, eller kamerorna på plats. Det ska inte vara några större problem att förstå hur den fungerar. Den ska vara enkel att använda och komma igång med.

Vidvinkel

När du vill kolla vad din hund eller katt har för sig där hemma är det till stor fördel om du kan se hela rummet. Därför är det bra om det får plats så mycket som möjligt i kamerabilden så att du snabbt kan se vad som händer och vart det händer. Vidvinkel-vy gör att kamera fångar upp mer av rummet så du tydligt kan se ditt husdjur.


Husdjurskamera för hund och katt


Vidare kan du läsa om de bästa husdjurskamerorna för hund och katt 2024.

Kamerorna passar i hemmet och övervakar djuret så du kan få se vad din hund gör när den är ensam eller vad katter hittar på när du lämnar rummet.

Kamerorna är testade 2024 utifrån de ovanstående viktiga funktionerna för en bra husdjurskamera.

Läs genom beskrivningarna om varje husdjurskamera och klicka vidare till butik för att läsa mer om och beställa den kamera som passar bästa hemma hos dig för att övervaka dina djur.

Hundkamera i hemmet

Husdjurskamera för hund och katt

övervakningskamera till hund

Husdjurskameran PetCAM kommer från varumärket Kerbl. Kameran är något mindre storleken och har måtten 11,5 x 8,5 cm och den väger 245 gram vilket gör att kameran är liten och nätt. I och med att den är liten i storleken tar den inte upp särskilt stor plats vilket gör den till diskret och du kan montera upp kameran utan att den tar upp onödig plats.

Kameran har en mycket hög upplösning och filmar i HD i 1280 x 720 pixlar vilket ger dig en skarp och klar bild. Kameran har en rotation på 350 grader horisontellt och 90 grader vertikalt vilket ger dig en bra överblick över hela rummet där kameran finns monterad.

Husdjurskameran från PetCam kan filma även i nattläge. Den har en sikt på  upp till 10 meter så du kan se vad som händer där hemma även under nattetid. Kameran är utrustad med en inspelningsfunktion och har en rörelsedetektering. 

Ljudsystemet är två vägar vilket innebär att du kan både höra vad som händer när du inte är hemma men du har också möjlighet att prata med din katt eller hund via kamerans inbyggda högtalare från exempelvis din smartphone.

För att komma åt livefeeden behöver du ladda ner appen. Appen kan användas och styras av upp till 4 personer.

Husdjurskameran från Kerbl är enkel att montera och den kan stå på ett bord, vägg, i en hylla eller monteras upp på en vägg. 

I produkten ingår:

  • 1 st IPCam Pet
  • 1 st power pack
  • 1 st Wifi antenn
  • 1 st wall mounting material

Husdjurskameran är något billigare än de vi nämnt tidigare i artikeln, dock med nackdelarna är kvalitén på videon är sämre. Husdjurskameran kostar 1155 kronor.

Husdjurskamera Eyenimal Pet Vision Live

Eyenimal husdjurskamera

Husdjurskameran pet vision live kommer från varumärket Eyenimal. Kameran har måtten 12 x 12 x 13 cm vilket innebär att den är diskret och tar inte upp särskild stor plats. Du kan med enkelhet montera upp kameran där det passar utan att den på något sätt stör.

Eyenimal husdjurskamera är i HD vilket innebär att videoupplösningen är mycket hög och filmar i 1920 x 1080 pixlar vilket ger en klar och skarp bild. Dessutom är den utrustad med ett tvåvägsljudsystem vilket innebär att kameran fångar upp ljudet där hemma. Du kan också välja att prata med djuret via högtalarna så du kan säga till när något olämpligt händer eller lugna ner en orolig hund.

Kameran har en rotation på 355 grader horisontellt och 55 grader vertikalt vilket innebär att du får en bra överblick över det rum där kameran finns placerad. Den växlar automatiskt till nattläge så du kan se vad som händer även när det är mörkt och kameran har en sikt på upp till 10 meter vilket innebär att du kan se långt in i rummet där husdjuret befinner sig.

Husdjurskameran har fyra kanaler och den har stöd för 10 online användare som kan titta på livefeeden samtidigt. Den är kompatibel med de flesta enheterna såsom IOS, Android och PC. Du kan komma åt livefeeden med hjälp av 3g,4g 5g eller WIFI via kamerans app. Du kan också välja att få pushnotiser när kameran känner av rörelser.

Pris: 1199 kronor

Actionkamera hund

Hundkamera

Actionkameran kommer från varumärken Eyenimal och är en bra övervakningskamera för hund eller katt. Kameran har måtten 41,5 x 44,8 x 23,5 mm och den väger endast 30 gram vilket gör att actionkameran från Eyenimal är den som väger allra minst och därför är den enkel att få på plats och du kan dölja den om du vill att kameran ska vara mer diskret.

Kameran har en mycket hög upplösning och filmar 1280 x 720 i HD vilket ger dig en bra och skarp bild. Den har ett nattläge så du kan se vad som händer där hemma även när det är mörkt. Dessutom är den utrustad med en rörelsesensor.

Actionkameran från Eyenimal har batteritid är på ungefär 90 minuter och garantin är på 2 år.

Du kan överföra video från kameran till exempelvis din dator med hjälp av den USB kabel som ingår i produkten. Den har ett internminne på 16 GB vilket ger dig gott om utrymme.

Förutom att kameran kan användas för övervakning så är det också en actionkamera vilket innebär att du exempelvis kan fästa kameran på hundens halsband för att fånga vad som händer från hundens synvinkel. Den tål vattenstänk bra men den ska inte sänkas ned i vatten.

Pris: 1099 kronor


Så används en husdjurskamera


En spionkamera för husdjur används för att du ska ha en bra inblick i ditt husdjurs välmående även när du själv inte kan vara på plats. Det kan vara särskilt skönt att ha en hundkamera om du har en valp som behöver träna på att vara ensam. Då kan du som husse eller matte se vad den lilla valpen gör vilket gör dig lugnare och du kan ingripa när det behövs.

Så snart som du har fått hem din nya husdjurskamera är den enkel att montera på den plats du anser vara bäst. Tänk på att välja en plats där kameran kan få en så bra överblick som möjligt över rummet.

För att du ska få tillgång till övervakningen behöver du ladda ner den app som är tillverkad för den kamera du har valt ut. Appen är oftast gratis och går att hitta där appar finns. (Appstore för iOS och Play Butik för Android) 

När du har laddat ner appen och kopplat den till kameran kan du börja använda appen för att se övervakningen. En del kameror har inspelning som du sedan kan komma åt med en USB kabel eller dylikt.

Sandra heter jag som har skrivit artikeln. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och husdjur. Under min uppväxt har jag tagit hand om allt från akvariefiskar till en hamster och katter. Men mitt hjärta bultar extra hårt för hundar.

På Djursajten delar jag min kunskap om djur och husdjur samtidigt som jag fortsätter lära mig mer. Genom att dela kunskap blir vi bättre djurägare tillsammans.

Skribent: Sandra Lassinantti - Produktexpert: Hund och katt

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa husdjurskameran [aret] – Övervakningskamera hemma till hund och katt