7 juni

Bästa kattryggsäcken 2022 – Ryggsäckar med fönster som låter dig ta med katten

0  Kommentarer

Artikeln är skriven av:

Natalie Duvkrans Ahlgren - Kattuppfödare - Läs mer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med granngården, firstvet, vetzoo och amazon

En kattryggsäck gör det lättare att ta med och transportera katten på ett säkert sätt som inte är jobbigt för något av er.

Oavsett om du har en nybliven eller van äventyrskatt, eller bara är trött på att bära en tung och otymplig transportväska en gång om året, så rekommenderar, som uppfödare av bengalkatter, en kattryggsäck.

Men om katten ska resa många timmar i väskan är det bättre med en klassisk transportväska.

En kattryggsäck är idealisk för kattfamiljen som inte har bil och som ofta åker kommunalt med sin katt. Även för äventyrskatter som hänger med sina människor överallt, på långa vandringar eller till lokala fiket på ett besök.

Hur många känner inte igen situationer då man har katten i bur och ska på bussar eller tåg och trängs med buren som slår i överallt.

Dessutom har man alltid en hand upptagen. Eller en arm som känns som att den faller av på grund av tyngden.

En kattryggsäck löser sådana problem!

Bästa kattryggsäckarna 2022

kattryggsäck med fönster

Kattryggsäck - Trixie

 • Cirkapris: 719:-

En rymlig ryggsäck för katter med god ventilation, stora nätade fönster som är bekväm att bära. Kattryggsäcken har en kraftig ram som gör att katten sitter bekvämt i ryggsäcken. Upp till 12kg

kattryggsäck med fönster

Kattryggsäck med fönster

 • Cirkapris: 569:-

Kattryggsäcken "DAN" från Trixie är en väldigt vanlig ryggsäck utan smarta funktioner eller annorlunda ideér men i sin enkelhet gör ryggsäcken jobbet och du kan bära med din katt. Upp till 6kg

kattryggsäck 2 katter

Ryggsäck för två katter

 • Cirkapris: 2587:-

Har du två katter eller en katt och en mindre hund kan du bära båda dina djur i samma ryggsäck. Katterna får varsin nivå för att inte störa vandra. Det bästa valet om du har flera djur.

astronaut katt ryggsäck bubbla

Kattryggsäck astronaut

 • Cirkapris: 499:-

En rolig och unik kattryggsäck med fönster som en bubbla. Ryggsäcken fungerar helt okej men kvalité är lite bristande. Alla som köper kattryggsäcken har inte varit helt nöjda.


Viktigt att tänka på vid val av kattryggsäck


En kattryggsäck frigör båda dina händer och avlastar dina armar så att du kan ta med mer packning på resan eller helt enkelt känna dig mer rörlig. Ändå fingrar man inte på kattens bekvämlighet. Katten kan både sitta eller ligga skönt och se ut över sin omgivning.

Endast om katten ska resa långt med tåg, flyg eller bil ska du välja en annan rymligare modell. För katten behöver ha möjlighet att sträcka på sig flera gånger per timme, kanske få plats med foder, vattenskål och resesandlåda. Olika flygbolag har också sina måttregler.

En kattryggsäck ska vara skön att bära, gärna ha avbärarbälte om du ska gå långt och katten är tung. Den ska vara enkel för katten att hoppa in- och ut ur och kunna gå att stänga ordentligt så katten inte kan öppna väskan själv när du har den på ryggen.

Från mindre modeller till större och till och med fler katter i samma ryggsäck

I sammanställningen har jag jämfört modellerna utifrån Säkerhet, Bekvämlighet för katten, Bekvämlighet för dig, längre eller kortare resor och priset. Detta för att du ska kunna jämföra dem utifrån dina egna behov.


Kattryggsäck - Jämförelse 2022


I den här delen av artikeln kan du tydligt jämföra de olika kattryggsäckarna och läsa om hur ryggsäcken är för katten, hur den är för dig och vilken typ av resor den lämpar sig för.

Efter jämförelsen kan du läsa mer djupgående om varje kattryggsäck, eller klicka vidare till återförsäljare och läsa mer i butik.

Svep åt vänster för mer information om varje kattryggsäck

Modell

Säkerhet

Bekvämlighet för katten

Bekvämlighet för dig

Längre eller kortare resor?

Cirkapris

bästa kattryggsäcken
Toppval

God säkerhet och hållbarhet

Den passar även för större katter. God ventilation och bekväm bottenplatta.

Vadderade axelremmar och avbärarbälte som gör att du kan ställa in den efter din kropp.

Passar även på längre resor eller i obekväm terräng. Dock inte under regnigt väder.

kattryggsäck med fönster

God säkerhet med blixtlås och koppel inuti.

Passar små katter.

Se till att den kan sitta bekvämt i.

Det finns inga avbärarbälten så den hänger direkt på axlarna.

Endast kortare resor. En tur till veterinären, en promenaden eller en kortare bussresa.

kattryggsäck 2 katter

God säkerhet och hållbarhet med separat urtymmen

God ventilation, skydd för regn, bekväm bottenplatta

Har vadderade axelremmar med knäpp-funktion över bröstet.  Vadderat avbärarbälte

Fungerar utmärkt för längre resor med en katt eller kortare resor med två mindre katter.

kattryggsäck astronaut

Säker med invändig koppel

Stor och bekväm på insidan och bra utsikt. Kan bli imma på fönstret

Axelremmar är vadderade men det finns inga avbärarbälten.

Längre resor går bra om katten är liten. Väger din katt mer kan det bli jobbigt för ryggen

Ryggsäck för katt

Trygg och säker för katten. Ej för flygning

Gott om utrymme för katter upp till 8 kg. God ventilation.

Ryggsäcken saknar avbärarbälte. Väskans hjul skär in i ryggen. Använd mest som dragväska

Kortare resor eller längre promenader på plan mark


Kattryggsäck - Jämförelse 2022


Här kan du läsa mer djupgående om varje kattryggsäck och ta del av både fördelarna och nackdelarna så att du kan välja den kattryggsäck som passar just dig och din misse.

Du kan känna dig trygg i att din katt kan åka riskfritt i samtliga ryggsäckar men det finns en hel del andra funktioner som skiljer ryggsäckarna åt. I synnerhet bekvämligheten för dig och katten.

Trixie kattryggsäck med god ventilation

Trixie ryggsäck för katt upp till 12 kg är rejäl och bekväm. Den är rymlig för katten så även en större katt med enkelhet kan ringla sig i botten och ligga ner och vila i den. Den har ordentligt med ventilationsnät på framsidan, på sidorna och på toppen.

I botten har den ett avtagbart vadderat underlag som till viss del går att ta av och tvätta. Det gör också bekvämligheten extra skön för katten. Det finns både vadderade axelremmar och ett avbärarbälte som avlastar axlarna. Dessa går att ställa in utefter kroppen för högsta komfort.

Ryggsäcken fungerar för både små och stora katter samt mindre hundar på till 12 kilo.

 • Du kan gå långt med katten på ryggen i denna ryggsäck. Om katten behöver mer luft, kan man öppna fronten eller toppen på ryggsäcken. Kattryggsäcken har ett koppel att sätta selen i vilket gör att den sitter säkert i ryggäcken även när du öppnar upp den.
 • Kattryggsäcken är bekväm att bära och du belastar inte rygg särskilt mycket
 • Det kan regna in genom nätet på toppen av ryggsäcken. Rekommenderas endast för användning när det inte regnar kraftigt. I Övrigt är det en mycket uppskattat kattryggsäck.

Ryggsäck katt med fönster

kattryggsäck med fönster

Trixie ryggsäck för katt och hund under 6 kg är en enkel och bekväm typ av ryggsäck där du reser bekvämt med katten under en kortare resa.

Den passar katter under 6 kg som också är mindre i storleken. Se till att katten kan sitta i väskan utan att det verkar trångt.

 • Ryggsäcken är enkel att ta på och av. Den har bekväma axelremmar. Katten får god ventilation genom nät på sidorna och framsidan. Kattryggsäcken är stabil för katten att resa i. Prisvärd.
 • Den passar endast små katter under 6 kg. Den har inget avbärarbälte så tyngden faller på axlarna. Den passar endast på kortare turer då den annars blir obekväm både för katten och ägaren. Katten kan inte ligga raklång i den.

Kattryggsäck för två katter

stor kattryggsäck

En perfekt kattryggsäck för äventyraren och vandraren. Den har två väskor i en. Man kan bära två mindre katter i samtidigt eller annan packning vill ta med på resan.

Den har flera användningsområden, smarta lösningar och rymmer många olika saker att ta med sig. På båda sidor har den fickor och hänganordningar. Toppen går enkelt att öppna med dragkedjor när man vill lyfta i och ur sin katt. Det finns ett koppel inuti att fästa selen i.

Om det regnar finns ett skydd att rulla över toppen så att det inte regnar in till katten. Det skyddar också mot direkt solljus. Ventilationsnät finns på toppen och även på framsidan. De går också att öppna om katten vill kunna titta ut. I botten finns en vadderad uttagbar dyna.

För att avlasta axlarna på bäraren finns både ett par vadderade axelremmar med knäpp-funktion över bröstet. Detta placerar ryggsäcken tätt intill kroppen och avlastar axlarna. Samt ett rejält, vadderat avbärarbälte som håller hela tyngden och ryggsäcken på plats.

Med denna ryggsäck klarar du att både gå långt och bekvämt med en större eller två små katter på ryggen. Den klarar 12 kg totalt och är fördelat mellan 6 kg i den övre och 6 kg i den nedre delen. Dessa delar går att göra till en större väska men plats för en större katt.

 • Stor och rymlig för katten. God ventilation genom nät på toppen, i fram och på sidorna. Den har flera användningsområden. Stabil och hållbar. Botten går att ta ut och tvätta. Sitter skönt på kroppen. Valfriheten är stor. Man kan ta med två katter eller extra packning.
 • Den är dyrast i jämförelsen men har som sagt mycket utrymme och tillverkad i rejält material. Priset per katt blir därför inte så dyrt om du har två katter eller en katt och en hund.

Kattryggsäck astronaut med fönster

astronaut katt ryggsäck bubbla

Basic Travel Bubble ryggsäck är en populär och uppskattad modell. Katten sitter bekvämt och tryggt i ryggsäcken. Den kan se ut genom plastbubblan utan att sikten skyms av nät, som på de andra kattryggsäckarna. Den passar också för medelstora och stora katter upp till 9 kg.

Ryggsäcken har ventilationshål på sidorna och på framsidan. En varm sommardag kan det vara aningen för lite ventilation om luften står stilla. Framsidan är av hårdplast och samtidigt som det skyddar mot stötar så tränger luften inte igenom materialet på framsidan.

Det är en stor ryggsäck med gott om plats för katten som till och med har plats att ringla sig på botten och lägga sig att vila när den blir trött. Bärremmarna är vadderade vilket är bekvämt men eftersom det inte finns avbärarbälten på ryggsäcken får axlarna ta hela vikten.

 • Katten har fri sikt ut genom platsbubblan som också går att ta av och rengöra. Det finns gott om plats för katten att ringla sig på botten av väskan så den passar också för lite längre turer. Den är billig men kvalitén är inte så bra.
 • Ryggsäcken saknar avbärarbälten vilket kan bli väldigt tungt för axlarna när ägaren bär en tung katt inuti. Ventilationshålen kan vara undermåliga på en het sommardag. Det går inte att öppna väskan för katten att andas även om det finns ett kort koppel inuti.

Transportväska för katt med axelremmar

transportväska katt

Den här kombinerade kattryggsäcken har flera användningsområden. På längre resor med tåg eller flyg passar den katter upp till 8 kg. Du kan välja om du vill bära katten på ryggen och ha båda händerna fria eller du kan snabbt omvandla väskan till en dragväska med hjul.

Det gör att kattryggsäcken passar extra bra för resor med buss, tåg eller flyg. (kolla dock flygbolagens egna tillåtna mått på transportväskor för katt). Kattryggsäcken är dessutom rymlig för katten och har god ventilation. Botten är vadderad och bekväm.

 • Stor och rymlig för katten. God ventilation genom nät på toppen, i fram och på sidorna. Den har flera användningsområden. Stabil och hållbar. Botten går att ta ut och tvätta.
 • Det kan regna in via de olika nätöppningarna. Den är inte bekväm att bära på ryggen under längre promenader då väskans hjul skär in i ryggen. Den har inga avbärarbälten. Den är endast avsedd att rulla på planmark, helst inomhus.

Natalie (Kattcoach Nattis) heter jag som har skrivit den här artikeln. Jag brinner för husdjur och för deras välmående. I artiklarna jag skriver för Djursajten delar jag mina erfarenheter som uppfödare av bengalkatter och som hundägare till min labrador. Förutom att jag skriver för Djursajten, ger jag också coachning för kattägare, både i form av kattkurser och personlig rådgivning. 

Skribent: Natalie DUVKRANS Ahlgren - Kattuppfödare - Lucky Cats & Dogs

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Hur ofta kissar en katt?

Hur ofta kissar en katt?
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa kattryggsäcken [aret] – Ryggsäckar med fönster som låter dig ta med katten