29 mars

Bästa kattförsäkringen 2023 – Jämför: Test och recension

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

En kattförsäkring är en trygghet om din katt drabbas av sjukdom eller skadar sig, men vad tar du för risk när du väljer att vara utan?

De flesta kattägarna i Sverige ser det som en självklarhet att försäkra katten eftersom blotta tanken på alla kostnader som skulle uppstå i samband med oförsäkrad veterinärvård är oroande och stressande.

Det finns andra som är mer accepterande kring risken och om du är en av dem är det i vilket fall viktigt att du har en ekonomi som klarar av de tio tusentals kostnader som kan uppstå i samband med veteinärvården.

Har du en plan för vad som händer om din katt råkar illa ut?

I den här artikeln ska vi hjälpa dig att hitta rätt försäkring för just din katt.

Vi listar de försäkringsbolag som erbjuder bäst villkor och trygghet i förhållande till pris och jämför dessa utifrån 6 avgörande faktorer samt helheten som försäkringen erbjuder.

Innehåll visa

Kattförsäkring 2023 Jämför pris, ersättning, självrisk och rabatt - Topplista av försäkringsbolag

Toppval
Lassie

Cirkapris: 120:- / månad

Lägsta pris: 66:- / månad

Totalt betyg: 4.8/5

Självrisk: Från 0 kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: Upp till 250 kr per år

Cirkapris: 126:- / månad

Totalt betyg: 4.6/5

Självrisk: Från 0 kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: Mängdrabatt 15 %

Cirkapris: 118:- / månad

Totalt betyg: 4.2/5

Självrisk: Från 1100 kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: Kattungerabatt 15 %

Cirkapris: 130:- / månad

Totalt betyg: 3.6/5

Självrisk: Från 2000 kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: ICA-bonuspoäng


Jämföra kattförsäkring: Viktiga faktorer


Att teckna en kattförsäkring är en viktig men svår del för alla som skaffar en katt.

För att underlätta ditt val av försäkring har vi samlat 6 viktiga punkter som är bra att överväga innan du tecknar kattförsäkring.

Andra aspekter såsom skydd mot dolda fel, livförsäkringar och andra tilläggsförsäkringar går att läsa mer om senare i artikeln.

 • Försäkringens kostnad

Att en försäkring kostar pengar får inte att komma ifrån. Lyckligtvis kommer den ge dig och din misse ett skydd mot stora kostnader som annars kan komma att uppstå om din katt blir sjuk.

Något som påverkar priset på försäkringen till stor del är vilken nivå du väljer och hur stor risk du är villig att ta.

En försäkring som täcker mindre kommer även att kosta mindre men vid behov av omfattande vård kan du behöva betala en hel del.

Väljer du en grundläggande försäkring får du oftast en bra grund som kommer vara tillräcklig i de flesta fallen.

Lassie

Lägst pris

 • Självrisk: Fast och rörlig

Självrisken är en central del av kattförsäkring och du kan nästan alltid välja självrisken själv.

Självrisken kommer i två steg. Självrisk fast och självrisk rörlig.

Självrisk fast: Det är ett bestämt belopp som du alltid betalar när du behöver nyttja försäkringen. Omkring 1500:- är vanligt.

Självrisk rörlig: Ett procentuellt belopp som du betalar på den totala veterinärvården.

Mellan 15-25 % är vanligt.

Bäst självrisk

 • Ersättningsbelopp

Ersättningsbelopp är det du får tillbaka som ersättning om katten blir sjuk eller råkar ut för en skada. Beloppet är den maximala mängd pengar du kan få återbetalt som ersättnings om katten behöver veterinärvård som skapa kostnader.

Ersättningsbeloppet varierar mellan olika försäkringar. En populär kattförsäkring erbjuder nästan alltid minst 30.000 i ersättning men kan öka beroende på nivåer såsom dubbel och trippel då ersättningen dubblas, tredubblas eller ökar ännu mer.

Maxersättningen kan hos vissa försäkringar minskas när katten blir äldre. Detta är något vi ser mycket negativt på eftersom skadeprofilen ökar hos äldre katter och ditt skydd minskar. Testvinnaren Manypets maxersättning minskas inte.

Tänk på att priset beror till stor del på försärkingsbeloppetet. Väljer du ett högre ersättningsbelopp kommer försäkringen kosta mer än vid en lägre nivå.

Lassie

Högst ersättningsbelopp

 • Kundservice är viktigt

En bra och pålitlig kundservice är en ofta förbisedd aspekt av när försäkringen tecknas.

Det är viktigt att du kan komma i kontakta med försäkringsgivaren via fria samtal om din katt skulle bli sjuk eller skadad.

Det kan vara något så enkelt som att fråga vad som ingår i försäkringen till en mer allvarlig fråga om kattens välmående. Vi anser att du ska få hjälp och bli guidad det bolag som du blir kund hos.

Andra fördelar i kundtjänsten är om de har generösa öppettider, svara snabbt och erbjuder livechatt.

Dessutom ser vi gärna att det är lätt att anmäla skador, kontrollera olika priser och enkelhet ifall du vill flytta försäkringen.

Generellt sett kan man säga att de flesta försäkringsbolagen har bra kundservice men det skadar inte att tänka lite extra på det när du väljer vilket som passar er bäst.

Lassie

Bäst kundservice

 • Medicin och veterinärvård

Du bör kontrollera vad som faktiskt ingår i ersättningsbeloppet när din katt behöver vård.

Läs på vad som gäller om din katt har svalt föremål, behöver omfattande operation med strålning, rehab eller specifik medicin.

Vanligt är att medicin, rehab och veterinär-ordinerat foder inte ingår till full i ersättningsbeloppet men täcks till en viss nivå. (som ofta är tillräcklig)

Tandsjukdomen TR (som förut kallades FORL) är en vanlig åkomma bland katter. Försäkra dig om att det skydd du väljer täcker eventuell behandling mot TL FORL.

Omfattande skydd

 • Kattens ålder

När katten når en viss ålder kan särskilda regleringar komma att gälla. Hos en del försäkringsbolag går det inte ens att försäkra en katt som är äldre än 9 år.

Ålderskraven gäller även helt friska katter som katt ha mer än halva livet framför sig.Har du en äldre katt som är 9 år eller äldre bör du därför tänka lite extra på vilken försäkring du väljer.

Hos Manypets får du försäkra katten som vanligt med undantaget att du inte kan välja en självrisk från 0 kronor. Då är den lägsta fasta självrisken istället 1500 kronor. Alltså i nivå med andra försäkringar.

ICA har inga åldersregler


En bra kattförsäkring är en trygghet


En bra kattförsäkring kan vara din räddning

I dagsläget finns det nästan 1 500 000 katter i Sverige och hälften av dessa har en registrerad försäkring

Hälften av alla Sveriges katter kan låta som en förhållandevis hög siffra sett till resterande delar av världen men det är inte något vi djurälskare ska vara nöjda över då den siffran är långt från tillräcklig.

En bra kattförsäkring ger både dig och din katt lugn och ro. Kanske det främsta skälet att teckna en är just att du kan känna dig trygg, stressfri och vara säker på att du kommer få den hjälp du behöver när katten råkar ut för en olycka eller skada.

Utan en försäkring är risken överhängande att kostnaderna för veterinärvård kan komma att bli tio tusentals kronor eller mer. Med rätt försäkring kan veterinärkostnader på över 100 000 SEK kosta dig så lite som några tusenlappar.

I den här guiden lär du dig hur du gör för att skaffa den förmånligaste kattförsäkringen och samtidigt minimera självrisken. Vi börjar med en kort sammanfattning av den jämförelse vi gjort och vår slutsats. Sedan går vi mer på djupet med viktiga detaljer som du behöver känna till... Häng med!


Vilken kattförsäkring är bäst i test?


Vilken kattförsäkring är bäst i test?

Den bästa kattförsäkringen utifrån kriterierna i vår jämförelse är försäkringen från ManyPets tack vare den stora valmöjligheten, ärligheten bolaget erbjuder samt det förmånliga priset.

Detta betyder inte nödvändigtvis att vi anser att ManyPets ett självklart försäkringsval. Vårt tips är att se över dina egna behov och förstå med klarhet vad som är viktigt för att tillgodose dessa.

Resten av guiden hjälper dig med just detta. Det finns ett flertal alternativ som kan passa just dig som kattägare utifrån dina individuella behov, vi har bara gjort sökandet enklare genom att sammanställa alla de bästa kattförsäkringar för 2023 här.

Vidare i artikeln kommer vi djupdyka inom ämnet kattförsäkringar på detaljnivå för att hjälpa dig att nå klarhet i vilken kattförsäkring som kommer ha det största värdet för dig när du tecknar den.

Slutsatsen kan vi dock, redan här i början avslöja.  rekommenderar att du inleder din jämförelse av kattförsäkringar med öppna ögonen för ManyPets eftersom många säkert hittar svaret snabbast där, på frågan vilken försäkring som är rätt val till din katt.

Vidare i artiklen om kattförsäkringar kommer du kunna läsa om:

 • Alla våra rekommenderade försäkringsalternativ.
 • Hur vi har testat och betygsatt försäkringsbolagen.
 • Själva jämförelsen av kattförsäkringar sida mot sida.
 • Ingående recensioner med viktiga detaljer om varje försäkring.
 • Vanliga frågor och allmän information om djurförsäkringar.

De bästa kattförsäkringarna jämförda:

Nedan följer de 4 absoluta favoritförsäkringar. Det är ett brett urval med stora skillnader men vi tar upp alla de viktiga delarna och jämför bolagen med en tydlig betygsättning från 1-5

Mer om testet och vad vi har kollat på hittar du här.

Kattförsäkring 2023 Bäst i test  - Jämför självrisk, ersättning, pris och försäkring

Toppval
Lassie

Totalt betyg: 4.8/5

Valbar självrisk:

Fast: 1500:- / 3000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

150 000:-

Självriskperiod:

365 dagar

Cirkapris: 120:-

Lägsta pris: 66:-

Gratis videosamtal med firstvet INGÅR

Lassie Kattförsäkring

Lassies är nya på den Svenska markanden och tar över med ett nytt sätt att se på försäkringar:

"Förebygg skador innan olyckan sker"

I deras smarta app (som ingår när du tecknar försäkring) får du gratis kurser och utbildningar i hur du sköter din katt. När du deltar i dessa får du dessutom upp till 250:- rabatt - PER ÅR!

Genom Lassies smarta sätt att se på försäkringar kan de hålla ett lågt pris eftersom färre skador sker. Bra för dig, bra för Lassie och framför allt; bra för din katt.

Kort och gott är Lassie ett bra val med utmärkt självriskperiod, högsta maximala ersättningsbelopp av alla djurförsäkringar och självrisk i linje med andra försäkringsbolag.

Mer information om Lassie kattförsäkring

Det här ingår i Lassies försäkring:

Lassie erbjuder tre olika försäkringsnivåer för att passa just din katt. Välj mellan mini, mellan och stor. De ger alla ett bra skydd och en god trygghet för din katt. En vanlig hus-/bondkatt av blandras klarar sig ofta bra på mini men raskatter eller för dig som är extra rätt om din misse bär välja mellan eller stor. (Mellan är den populäraste nivån)

Vidare följer en genomgång om vad som ingår i del olika nivåerna så du vet exakt vad du har att vänta.

Oavsett försäkringsnivå ingår alltid:

 • Ett helt år (365 dagar) självriskperiod
 • Upp 250 kronor rabatt PER ÅR
 • Minst 30.000:- ersättnings (Upp till 150.000:-
 • Fri tillgång till kurser i Lassie försäkrings-app (Läs mer om den här)
 • Gratis videosamtal med Firstvet
 • Skydd mot dolda fel

Som sagt erbjuder Lassie tre olika nivåer av kattförsäkringar.

Försäkringsnivå Mini - En bra grund för att skydda katten

Den billigaste nivån som sannolikt kostar dig just över en hundring per månad. Din katt får ett stabilt och pålitligt skydd mot kostnader som uppstår till följd av veterinärvård. Ersättningen gäller inte avancerad MR/CT-vård, veterinärordinerat foder, rehab, kejsarsnitt och medicin.

Ersättning vid tand och munvård gäller vid olycksfall. För FORL/TL som är vanliga tandsjukdomar gäller en 12 månaders karenstid. Det är för att det inte ska vara möjligt att teckna försäkringen efter man har upptäckt att katten har problem.

Det verka dåligt att FORL/TL inte ingår utan karenstid men faktum är att det inte brukar ingår över huvud taget i de lägsta nivåerna av kattförsäkring, men hos Lassie ingår det!

Kort och gott: Ett bra val för dig som vill ha ett grundläggande skydd för din misse.

Försäkringsnivå Mellan - En försäkring med bra villkor för självrisk, ersättning och mer

Det allra populäraste valet av försäkringsnivå hos Lassie är Mellan. Du får en mer omfattande försäkring utan att betala särskilt mycket mer varje månad. 

Rehabilitering efter skador, medicin, specialbeställt foder ordinerat av veterinär och avancerad MR/CT-vård ingår samt ersättning vid komplikationer under kattens första dräktighet.

Dessutom ökar det årliga ersättningsbeloppet från 30.000 till trygga 60.000.

Mellannivån är det vanligaste valet för både hus-/bond- och ras-katter. En rejäl trygghet till ett lågt pris

Försäkringsnivå Stor - För dig som vill ha högsta ersättningsnivån för katten

För dig som har en alldeles särskild katt som du älskar lite extra rekommenderar vi den stora försäkringsnivån. Här få du ett suveränt skydd mot alla möjliga typer av skador och olyckor.

Allt från avancerad vård såsom scintigrafi, strålning och cellgiftsbehandlig till vanlig veterinärvård och munhygien skyddas av det stora försäkringspaketet.

Väljer du försäkringsnivå stor får du högsta möjliga ersättningsbelopp på hela Svenska marknaden. Lassie erbjuder imponerade 150 000:- i ersättning per år för dig som tecknar en stor försäkring.

Vi rekommenderar stor för dig med en raskatt av kostsam ras eller för dig som verkligen älskar din katt lite extra.

Val av självrisk - Nivån påverkar priset

Lassie erbjuder en två alternativ av fast självrisk och två alternativ av rörlig självrisk. Valmöjligheterna är helt i linje med andra populära försäkringar men inget ovanligt eller imponerande.

Val av självrisk för katt som försäkras hos Lassie:

Fast självrisk: Välj mellan 1500:- / 3000:-

Rörlig självrisk: Välj mellan 15 % / 25 %


Självrisken har en "period" på 365 dagar. Med det menas att du endast behöver betala självrisken vid ett tillfälle inom 365 dagar, även om katten behöver regelbunden vård hos veterinär från olika skador eller olyckor - Bra va!?

Lassie Mobilapp: Kurser och rabatt - Ingår i försäkringen

Vad som får Lassie att sticka ut bland havet av försäkringsbolag är deras mobilapp. Lassie jobbar på ett smart sätt genom att utbilda deras kunder för att minska onödiga behov av veterinär. Genom att ge ut kurser för katten helt gratis kan de hålla ned priserna och ändå vara ett lönsamt försäkringsbolag. Allt vinner på det!

Kurserna består av en kortare artikeln som tar några minuter att läsa genom, därefter erbjuds du ett quiz för att testa dina kunskaper om ämnet. Utbildningen kan handla om allt från tandvård och kloklippning till vad du ska tänka på när du får hem din katt och hur då ska lära den att använda kattlådan.

För att verkligen uppmuntra till att kattägare landet över tar hand om sina katter på ett schysst sätt ger dig upp till 250:- i rabatt till alla som genomför kurserna i mobilappen. 

Du får alltså inte bara en gratis kattkurs - Du får till och med ett lägre pris på försäkringen!

Livförsäkring som tillägg hos Lassie

Lassie erbjuder en typ av tilläggsförsäkring. Livförsäkring fungerar som ett extra skydd för katten och ger dig extra skydd om katten skulle gå bort, bli stulen eller behöva avlivas.

Livförsäkring kostar bara några kronor varje månad men är en viktig valmöjlighet som alla bra försäkringsbolag bör erbjuda.

Karenstid när du tecknar kattens skydd

När du tecknar försäkring hos Lassie har du en karenstid på 14 dagar. Det tar alltså 14 dagar innan försäkringen börjar gälla. Detta är vanligt hos försäkringsbolag och används huvudsakligen för att stoppa bedragare från att lura till sig pengar.

Som ärlig kattägare påverkas du nästa omöjligt av detta.

OBS: Karenstiden gäller inte olycksfall för att du inte ska råka ut för något hinder på grund av karenstiden!

Reducering av ersättningsbelopp

Hos Lassie kan du vara lugn. Här sker det aldrig någon oväntat reducering av ersättningsbelopp. Det ni kommer överens om när du tecknar försäkringen är vad som gäller och det förblir så.

Totalt betyg: 4.6/5

Valbar självrisk:

Fast: 0:- / 1500:- / 3000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

140 000:-

Självriskperiod:

365 dagar

Cirkapris: 126:-

Gratis videosamtal med firstvet INGÅR

Manypets Kattförsäkring

Som relativt nya på marknaden gör Many Pets sig uppmärksammande tack vare deras suveränt breda försäkring.

Du får väldigt mycket trygghet och säkerhet för både din katt och din plånbok utan att behöva betala eller riskera särskilt mycket.

Many Pets grundades 2012 och har sitt ursprung i Storbritannien. Tack vare deras förmånliga försäkring gick det bra för bolaget och de har för några år sedan kommit till Sverige där de håller fortsatt fokus på pålitliga och ärliga försäkringar med god kommunikation.

Kort och gott är Manypets ett nytänkande försäkringsbolag som utmanar de största bolagen med grymma villkor.

Mer information om Manypets kattförsäkring

Vad du får om du försäkrar katten hos Manypets:

Beroende på vilken försäkringsnivå du väljer kommer du få olika förmåner och skydd. Hos Manypets kan du välja mellan tre olika alternativ. Dessa är Bas, Standard och Premium.  

Oavsett försäkringsnivå ingår alltid:

 • Självriskperiod på 365 dagar
 • Möjlighet för en fast självrisk på 0 kr
 • Minst 30 000 kronor  i veterinärvårdsersättning
 • Finns alternativ för dig med äldre katter
 • Obegränsat antal kostnadsfria videosamtal med veterinär i mobilen (Firstvet) 

Manypets erbjuder tre olika försäkringsnivåer. Vidare i texten berättar vi om alla nivåer så du kan välja den som passar dig bäst.

Välj mellan försäkrings Bas, Standard och Premium


Försäkringsnivå Bas - Manypets billigaste försäkringspaket


Manypets baspaket ger dig trygghet till ett bra pris. Du får alla de tidigare nämnda fördelarna för lägsta möjliga pris. Det är ett grundskydd med ersättning för veterinärvård upp till 30.000 samt ersättning för dolda fel samt avlivning som annars kostar omkring 1000 kronor.

Nackdelen med basnivån är att viss tandvård, och andra vanliga problem inte ingår i skyddet. Om du väljer en försäkringsnivå till lägst pris är det dock inget du bör förvänta dig.

Baspaketet är alltså för dig som letar billiga kattförsäkringar men ändå vill få en grundlig trygghet för dig och din katt utan att betala stora kostnader varje månad. Perfekt för dig med en helt vanlig katt som du älskar!

Försäkringsnivå Standard - Hög ersättning och rättvisa villkor till ett bra pris

Utan att gå upp särskilt mycket i pris uppnår du nivån Standard. Manypets Standard är en suverän försäkring som vi blev förvånade av när vi fick kännedom om.

Med tanke på allt de erbjuder utan att stiga kraftigt i pris får Manypets standardnivå ett högt betyg av Djursajten. Utöver alla de fördelar du får från baspaketet kommer du även få skydd för MR/CT-röntgen, rehabilitering, täcker TL FORL samt tandvård. Du får alltså skydd mot relativt vanliga åkommor hos katter som kan kosta omkring 10 000 att vårda per gång utan försäkring.

Med standardpaketet får du ett skydd och ersättning för upp 60 000 kronor på veterinärvård samt ordinerad foder upp till 3000 kr. Med ordinerat foder menas foder som specifikt rekommenderas av veterinären som krävs för att din katt ska må bra och återhämta sig från eventuella skador, åkommor eller operation Fodret som ordineras är av hög kvalité och blir därför mycket dyrt om du inte har en försäkring.

Det som gör Many Pets unikt är deras nytänkande. Exempelvis kan du, med standardpaketet få ersättning för en så enkel sak som problem med att hitta en kattvakt. Det ska vara förmånligt att bry sig om sin katt, det är just därför Djursajten rekommenderar detta försäkringsbolag.

Försäkringsnivå Premium - Högst ersättning och bäst villkor, men högt pris


Har du en raskatt eller en katt som du älskar extra mycket kan detta vara alternativet för dig. Many Pets är det enda försäkringsbolag som erbjuder en nivå lik denna som är unik i sitt omfattande skydd. Det som gör att Manypets Premium stick ut från det vanliga är att den täcker rasspecifik vård utan begränsningar.

Ersättningsnivån mer än fyrdubblas jämfört med basnivån och landar på ett omfattande skydd om hela 140 000 kr. Dessutom täcker bolaget kostnader för ordinerat foder upp till 7000 samt rehabilitering för 14 000 kr. I premiumnivån ingår det även livförsäkring upp till 70 000 kr. Livförsäkring ger dig pengar tillbaka ifall din katt råkar ut för en olycka, måste avlivas, blir stulen eller försvinner.

Hur mycket du får tillbaka baserar på marknadsvärdet för katten, alltså extra viktigt om du har en raskatt.

Självrisk – Manypets erbjuder olika alternativ

Many Pets erbjuder en fast självrisk från 0 kronor och en rörlig självrisk från 15 %. Självrisken från 0 kronor gör försäkringsfirman till det enda bolaget som erbjuder det unikt låga priset.

Alternativ för självrisk: Katt under 9 år

Fast självrisk: Välj mellan 0:- / 1500:- / 3000:-

Rörlig självrisk: Välj mellan 15 % / 25 %

Alternativ för självrisk: Katt över 9 år


Fast självrisk: Välj mellan 1500:- / 3000:-

Rörlig självrisk: Endast 25 %

(Försäkringen täcker fortfarande samma kostnader om katten är sjuk eller råkat skada sig som en katt under 9 år. Det är endast valmöjligheten av självrisk som ändras när katten fyllt 9 år).


Den låga självrisken har en period på ett helt år. Med det menas att du endast behöver betala självrisken en gång även om du behöver nyttja försäkringen flera gånger under de kommande 365 dagarna. Manypets är det bolag med längst självriskperiod.

Tilläggsförsäkringar att välja för utökat skydd

Som du märker erbjuder Many Pets stor valmöjlighet för att försäkringen ska passa ditt behov perfekt. Utöver den tidigare nämna självrisken och försäkringsnivån finns det två till valmöjligheter som är viktiga delar för anpassningen. Dessa valmöjligheter är i form av tilläggsförsäkringar mot en mindre kostnad.

Pengarna tillbaka - Om katter inte behöver vård 

Ett genialt tillval för dig hoppas på en skadefri katt. Du får 20 % av pengarna tillbaka om du inte behöver nyttja din försäkring. På ett år kan det blir flera hundralappar vilket gör att försäkringspriset i själv verket är lägre än vad det verkar. Djursajten rekommenderar detta tillval såvida din katt inte har ärftliga sjukdomar eller kommer befinna sig i riskabla miljöer.

Pris omkring 10 kr per månad beroende på nivå och katt

Tidigare besvär - Om din katt har problem sedan tidigare

Tillägget tidigare besvär låter dig få pengar tillbaka för tidigare problem katten har råkat ut för förr. Detta gäller även under försäkringsbyte och kan ge dig upp till 7000 kronor.

Tillägget kostar under 10 kronor per månad och täcker åkommor från de två föregående åren.

Teckna livförsäkring - Ett billigt tillägg som ger trygghet för dig och din katt

Under premiumnivån kunde du läsa om livförsäkringen som igår och alla fördelar den bjuder på. I bas- och standardpaketen ingår det inte någon livförsäkring men det går att välja till.

Ersättningen betalas ut i tre olika nivåer. Baspaketet ersätter upp till 7000, standard upp till 10 000 och premium upp till hela 70 000. Hur mycket du får i ersättning baseras som sagt på kattens marknadsvärde. Det gäller allt ifrån avlivning och olyckor till kattstöld eller om din misse kommer bort.

Går att teckna tills att hunden fyller 10 år. Pris sätts individuellt.

Karenstid vid nytecknad försäkring

Karenstid innebär att försäkringen inte börjar gälla direkt. I det är fallet har Many Pets en karenstid på 14 dagar. Det innebär alltså att du endast får ersättningen efter de två första veckorna har passerat under tecknad försäkring. Detta är något som är mycket vanlig hos försäkringsbolag och ett sätt att stoppa oärliga personer från att lura till sig pengar, alltså inget som egentligen gör något för deras vanliga kunder.

Har du en redan en försäkring med vill byta till Many Pets slopar de karenstiden och försäkringen börjar gälla omedelbart.

Teckna försäkring för fler katter och hundar för rabatt på försäkringen

Har du flera katter eller till och med en hund kan du dra nytta av Many Pets mängdrabatt. Den ger dig 15 % på hela årspremien för två eller fler djur. Perfekt för dig som är djurälskare och vill hålla alla dina djur trygga.

Minskning av ersättningsbelopp

Many Pets kommer inte att sänka ersättningsbeloppet. Det är samma förmånliga nivå som räcker under hela kattens livslängd. Det enda som kan ändra ersättning är ditt val av försäkringsnivå som du avgör när du tecknar försäkringen.

Totalt betyg: 4.2/5

Valbar självrisk:

Fast: 1100:- / 4000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

90 000:-

120 000:-

Självriskperiod:

180 dagar

Cirkapris: 118:-

Gratis videosamtal med firstvet INGÅR

Moderna Försäkringar

Moderna försäkringar behöver egentligen ingen introduktion, du har med säkerhet fört talas om dem. De sysslar med försäkringar från veteranbilar till förlossningsförsäkring och allt där emellan.

Moderna riktar sig mot både privatpersoner och företag vilket gör att detta bolag verkligen täcker en stor del av marknaden. Du som kattägare kan därför lita på att de erbjuder pålitliga, etablerade försäkringar och kommer stå för sitt ord.

Deras försäkring för katter kommer i tre olika nivåer för maximal anpassning till dig som kund. Dessa tre kallas för enkel, dubbel och trippel.  Hos Moderna djurförsäkringar kan du teckna avtal från att din katt fyllt sex veckor ända upp till 8 år. Är din katt äldre än åtta år måste du välja något annat alternativ på listan.

Mer information om Moderna kattförsäkring

Det här ingår i Moderna kattförsäkring:

I alla tre försäkringsnivåer ingår vård hos veterinär i form av undersökning, behandling och annan vård för både olycka och sjukdom. Du får också tillgång till FirstVet, en veterinär som du kan kontakta via mobilen eller datorn för att prata med i ett videosamtal eller bara chatta.

Med nivån enkel täcker moderna kostnader upp till 30 000 år, med dubbel täcker de kostnader upp till 60 000 år och med det lyxigaste valet; Trippel täcker försäkringsbolaget upp till 90 000 kr varje år.

Försäkringsnivå: Enkel - En bra försäkring

För dig som vill ha en stabil försäkring med skydd för olyckor och sjukdomar upp till 30 000 kronor. Denna nivå erbjuder inte ersättning för medicin, rehab eller MR/CT. Du får alltså en bra grund med inget extra utöver det. Valet som vill värna om ditt katt på en budget.

Försäkringsnivå: Dubbel - Utökad ersättning vid veteinärvård

Precis som det låter; Dubbel. Med denna nivå av kattförsäkring kommer du få tillgång till den dubbla mängden ersättning jämfört med Modernas första nivå. 60 000 kronor får användas för veteinärbesök på grund av olyckor eller sjukdomar. Dessutom gäller skyddet för MR/CT-röntgen, rehab på upp till 7000 per år, medicin på recept innanför ersättningsbeloppet samt dolda fel och andra åkommor.

Försäkringsnivå: Trippel - Högsta ersättning till ett bra pris

För dig som vill ha det allra bästa skyddet för katten. Modernas bästa nivå av kattförsäkring kallas för trippel. De ger dig en potential ersättning på tre gånger så mycket som de 30 000 kronor som erbjuds vid alternativet enkel. Utöver de förmåner du också får från dubbel kan du använda dina 90 000 kronor till vård vid cancersjukdom i form av strålning och cellgifter, inackordering på kattpensionat samt en unik möjlighet att utöka ersättningsbeloppet till hela 120 000 kronor.

Ett utmärkt val för dig som har en mer kostsam raskatt som riskerar sjukdomar eller olyckor.

Jämför olika försäkringsnivåer och välj den som passar din katt bäst

Anpassa självrisken efter din katt och spara pengar

Moderna låter dig välja nivå på självrisk. Självrisk är den kostnad du betalar för vården innan försäkringen hjälper till. Du kommer alltså behöva betala en mindre summa för ditt besök för att försäkringen ska börja gälla. Råkar din katt ut för besvär igen inom 190 dagar kommer du inte behöva den fasta självrisken igen. Du väljer själv vilken risk du tar genom någon av tre alternativen, dessa är:

 • 800:-
 • 1800:-
 • 3600:-

Väljer du en lägre självrisk kommer månadskostnaden öka medan du får en lägre månadskostnad om du har en självrisk på 3600 kr. Utifrån detta rekommenderar Djursajten att du väljer den billiga självrisken om din katt har en hög skaderisk-profil. Det motsatta gäller dig som har en katt som troligtvis klarar sig från olyckor och skador. Är du osäker är det klokt att välja mittenvalet.

Tänk även på att Moderna, likt alla andra försäkringsbolag tar ut en rörlig självrisk på 15 eller 25 procent utöver den fasta kostnaden. Även denna väljer du själv utifrån dina behov. Valbarheten är ett stort plus från Djursajten men att de inte erbjuder en fast självrisk från 0 kronor som manypets gör bidrar till att deras totalpoäng dras ner en aning.

Extra tillägg för att skydda din katt

Du kan välja till en så kallad livförsäkring på din misse. Detta är en ersättning som betalas ut ifall din katt skulle gå bort, försvinna eller bli stulen. Ersättningen baseras på det nuvarande marknadspriset men kan öka om din katt är meriterat i form av utställning eller annat. För en klassisk bondkatt eller blandraser som saknar meriterande egenskaper blir ersättningen som mest 1000 kronor.

 Rabatter och bonusar hos Moderna djurförsäkringar

Tecknar du en försäkring för en katt under 6 månader får du 25 % rabatt hela första året. Utöver denna förmån har du möjligheten att bli bonuskund hos Moderna om du sedan tidigare har en försäkring hos dem eller väljer att teckna ännu en. Det innebär att du får ett lägre pris på försäkringar och en mycket förmånlig självriskreducering.

Ingen sänkning av ersättningen

Moderna sänker aldrig summan du erhåller för ersättning. Du kan alltså lita på att din katt får den hjälp den förtjänar, även i ålderns höst. Ett stort plus från Djursajten!

Karenstid när du tecknar ny försäkring eller när du byter till moderna

Har du en kattunge under 14 veckor slipper du karenstiden som annars innebär att försäkringen börjar gälla först 20 dagar från att du tecknar den. Byter du från ett annat Svenskt försäkringsbolag gäller inte karenstiden och ditt skydd kickar igång direkt. Notera att karenstiden endast gäller sjukdomar. Råkar katten ut för en olycka är under försäkringens skyddande vingar från den dag du tecknar den.

Totalt betyg: 3.6/5

Valbar självrisk:

Fast: 2000:- / 3000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

Självriskperiod:

130 dagar

Cirkapris: 130:-

ICA kattförsäkring

ICA försäkringar är ett välkänt varumärke som börjar synas inom fler och fler branscher. Vi kan med säkerhet säga att nästan alla i Sverige har handlat på en ICA-butik. Detta pålitliga bolag har under 2000 talet börjat synas på marknaden för bank, lån och försäkringar.

Tack vare den starka grunden ICA har byggt upp kan de erbjuda en bra försäkring till ett förmånligt pris. Unikt för ICAs kattförsäkring är att du kan teckna försäkring vid redan sex veckors ålder. 

Har du en äldre katt går det ändå bra att bli kund hos ICA då det inte finns något övre ålderstak.

Mer information om Icas kattförsäkring

Det här ingår när du köper ICAs kattförsäkring

För att underlätta valet av försäkring har ICA valt att använda sig av endast ett alternativ. Du kan alltså inte välja mellan olika försäkringsnivåer utan får en grundlig och väl omfattande försäkring som ditt enda alternativ. Dina preferenser är dock inte helt åtstramade och det går utmärkt att anpassa försäkringen efter dina behov. 

Du väljer mellan 30 000 och 60 000 i ersättningsbelopp samt om du vill ha rörlig eller fast självrisk. Kostnaden för dessa är 15-25 % eller 2000-3000:-.

Du får alltså god valmöjlighet men kommer inte att bli begränsad på vad försäkringen täcker oavsett hur tajt din budget är. I ICA kattförsäkring ingår alltid:

 • 100 % ersättning på receptbelagt medicin upp till ditt valda ersättningsbelopp
 • Täckning för MR/CT-undersökning
 • Viss bettkorrigering täcks av försäkringen
 • Vid avlivning och eventuell kremering ersätts du med 1000 kronor.
 • Skyddar för den vanliga tandsjukdomen TR/FORL  om försäkringen är tecknad för katten innan den fyller två år.
Självrisk med valmöjlighet

Råkar du ut för problem regelbundet och måste besöka veterinären inom 130 dagar kommer du endast att betala den fasta avgiften, även om du har valt rörlig självrisk. Det är ett tryggt skydd ifall du har otur och behöver göra återbesök hos veterinären regelbundet som skulle kunna bli kostsamt, även med försäkring om du betalar en procentuell självrisk.

Som tidigare nämnt får du själv välja själv risk. Det du ska först välja om du vill ha rörlig eller fast, sedan ska du välja om du vill ha det stora eller det lilla paketet.  Den rörliga ligger på 15 eller 25 % av kostnaden för vården medan den fast ligger på 2000 eller 3000 kronor. Vill du ha lägre självrisk blir kostnaden högre så du kan spara pengar på att ha en högre självrisk. Tänk dock på att du kan förlora pengar på det i längden om din katt skulle råka ut för problem ofta.

Vilka tilläggsförsäkringar erbjuder ICA?

ICA erbjuder mycket begränsade tillägg och vill hålla försäkring av katten så simpelt som möjligt. Det enda alternativet som finns är livförsäkring. Med tillägget får du ersättning ifall din katt avlider eller om du måste avliva din katt på grund av sjukdomar eller andra skador.

För att du ska ha möjlighet att välja det bästa livsförsäkrings-tillägget kräver ICA att din katt är ID-märkt hos SVERAK. De flesta katter som köps hos uppfödare är redan ID-märkta. Annars rekommenderar vi att du kontaktar din veterinär då chip markering kan vara bra av andra anledningar också.  Då kan du försäkra din stambokförda katt upp till 10 000 kr. Är din katt en vanlig bondkatt, blandras eller saknas registrering hos SVERAK kan du teckna livsförsäkring upp till 1000 kronor.

Viktigt att notera är att du aldrig får ut mer på försäkringen än vad katten har som marknadsvärde oavsett vilket försäkring du tecknar. Dessutom kommer försäkringsbeloppet att minska med 20 % per år från att katten fyller 8, dock aldrig under 1000 kr. Vid 13 års ålder uppöver livsförsäkringen helt och katten är endast försäkrad med ICAs vanliga kattförsäkring. 

Är du intresserad av fler eller andra tilläggsförsäkringar rekommenderar Djursajten att du väljer vår testvinnare Many Pets som är finns högre upp på listan.

Sänkning av ersättningsbelopp

Det sker aldrig någon sänkning av ditt potentiella ersättningsbelopp från den dagen du tecknar försäkringen. Du kan därför vara helt säker på att du alltid får precis vad du betalar för och behöver inte oroa dig för förändring. Du kan helt enkelt lita på ICA. Notera än en gång att tilläggsförsäkringen om kattens liv kommer att minska med 20 % från åtta års ålder.

Rabatter och priserbjudanden

Ica erbjuder inga rabatter eller reducerade priser på deras kattförsäkring men de använder sig av ett bonussystem! Medlemmar på ICA (kostnadsfritt) får bonuspoäng på hela försäkringskostnaden. Sannolikt är att du redan är medlem hos ICA då de är vanligt att många handlar i deras butiker eller använder deras bank.

Karenstid av nytecknade eller byta av kattförsäkring

ICA är unika i sin enkelhet i att de har valt att slopa karenstiden vi nytecknad försäkring helt. Detta för att du kan känna dig trygg från dag ett när du tecknar försäkringen. Hos andra bolag är det mycket vanligt att denna tid uppgår emot tre veckor.

Detta är något som egentligen inte spelar någon större roll då karenstiden är till för att försvåra försäkringsfusk för oärliga personer.

Jämför kattförsäkringar: Vad du ska kolla på

Försäkring

Cirkapris

Ersättning

Självrisk

Teckna nu!

bästa kattförsäkringen hos Lassie

120:- / månad

30 000:-

150 000:-

Fast: 1500:-

Rörligt 15 %

Manypets kattförsäkring

126:- / månad

30 000:-

140 000:-

Fast: 0:-

Rörlig: 15 %

kattförsäkring moderna

116:- / månad

30 000:-

120 000:-

Fast: 900:-

Rörlig: 15 %

ICA försäkring för katten

130:- / månad

30 000:-

60 000:-

Fast: 2000:-

Rörlig: 25 %

Svedea kattförsäkring

129:- / månad

Från 30 000:-

Fast: 1800:-

Rörlig: 15 %


Val av kattförsäkring: Viktiga faktorer


Viktiga faktorer vid val av försäkring

Nedan ser du djupgående om viktiga och avgörande faktorer att överväga för att teckna kattförsäkring. Vi rekommenderar att du huvudsakligen läser om de viktiga delarna: Ersättningsbelopp, självrisk och självriskperiod för att förstå hur en försäkring för katter fungerar.

Ersättningsbelopp

Ersättningsbelopp, eller försäkringsbelopp som det också kallas avgör hur mycket du kan få ut varje år på din kattförsäkring om något skulle hända.

Du har ofta stor möjlighet att välja mellan flera olika nivåer och vilken som är bäst avgörs av vilken risk du är villig att ta. Vanligt är ett ersättningsbelopp mellan 30 000 och 60 000 men nivån kan variera från 20 000 upp till hela 140 000 kronor.

En vanlig veterinärkontroll skulle aldrig kosta dig i närheten av maxtaket för något ersättningsbelopp men skulle din katt behöva opereras alternativt äta veterinärordinerat foder kan priset snabbt skjuta i höjden.

Självrisk

Självrisken är det belopp du behöver betalas själv ifall katten behöver ett besök hos veterinären. Självrisken bestämmer du själv utifrån olika alternativ och kommer spela stor roll i månadskostnaden för din försäkring. Högre självrisk betyder lägre månadskostnad och vice versa.

Självrisken delas in i fast och rörlig självrisk. Vid ett veteinärbesök betalar du båda dessa. En fast självrisk är det pris du betalar oavsett kostnaden för behandlingen medan den rörliga avgiften avgörs utifrån kostnaden för behandlingen.

Exempel på självrisk:

Din katt råkar ut för en olycka och behöver behandling hos legitimerad veterinär för 20 000 kronor. Du har en fast självrisk på 1500 kronor samt en rörlig självrisk på 15 %. 

Du kommer då betala 1500 kronor + 15 % av återstående 18 500 kronor. Alltså 2775 kronor.

Med en behandling som kostar 20 000:- och en självrisk på fast 1500:- + rörlig 15 % så betalar:

Du: 2775:-

Försäkringsbolaget: 17225:-

Självriskperiod

Självriskperioden är den tid som självrisken gäller. Självriskperioden finns för att du inte ska behöva betala självrisk vid varje veteinärbesök ifall du behöver mer hjälp under en kortare tid.

Perioden varierar mellan 120 dagar till imponerande 365 dagar hos testvinnaren Manypets. Du kan alltså göra oändligt antal med återbesök under denna tid och bara betala självrisken en gång. Viktigt att veta är att självriskperioden inte gäller både den fasta och rörliga självrisken, utan bara den fasta.

Självriskperioden fungerar som en säkerhet och trygghet oavsett hur ofta din katt behöver behandling.

Karenstid

Karenstid är den tid det tar innan försäkringen börjar gälla från att du tecknar den. Under dessa dagar, som oftast är mellan 2 till tre veckor kan du inte få någon ersättning av försäkringsbolaget.

Karenstiden är något som sällan drabbar den vanliga kattägaren utan finns för att hålla utan personer som försöker lura till sig pengar genom att skaffa en försäkring efter deras katt har råkat ut för en skada.

Byter du från ett försäkringsbolag till ett annat brukar det sällan vara någon karenstid.

MR/CT- röntgen

Datortomografi (CT) och magnetresonans (MR) är veteinärenernas sätt att undersöka katten för invärtes skador. Det är nästan omöjligt att veta vilken behandlig som ska göras för en skada på insidan utan att använda sig av dessa metoder. Problemet är att MR och CT röntgen är väldigt kostsamma.

En vanlig undersökning, utan operation kan kosta dig 10 000 eller mer. Det är därför viktigt att MR/CT-röntgen är inkluderas i en försäkring.

Det är vanligt att kostnaderna för behandlingar av invärtes problem inte räknas till det vanliga ersättningsbeloppet utan till en separat buffert. Var därför noga med vilket bolag du väljer.

Vid behov av rehabilitering

Rehabilitering är något som nästan alltid behövs efter omfattande operationer och kan bli väldigt dyrt om det måste pågå under en längre period. Under rehabiliteringen får katten hjälp att bland annat återbygga sina muskler för att inte riskera en omedelbar skada igen.

Rehabilitering är inkluderas hos vissa försäkringar medan andra täcker upp till ett visst belopp alternativt inte skyddar dig mot rehabilitering över huvud taget.

Försäkringen som har bäst villkor för rehab är Many pets.

Veterinärordinerad medicin

Ersättning för medicin ingår inte alltid i det totala ersättningsbeloppet. Vanligt är att den billigaste försäkringsnivån inte inkluderar medicin medan de mer kostsamma inkluderar medicin till en viss summa.

Kom ihåg att medicinen ska vara ordinerad av en legitimerad veterinär för att försäkringsbolaget ska betala dig för kostnaderna.

Dolda fel

Dolda fel är de problem, sjukdomar eller skador katten har innan köpet eller som uppstått vid födseln med som inte upptäcktes under den första veterinärkontrollen.

Många försäkringsbolag täcker försäkringarna för dolda fel medan vissa erbjuder en tilläggsförsäkring för extra skydd mot en mindre ökning i månadskostnaden.

Livförsäkring

Livförsäkring ger dig ersättning för avlivning om katten skulle råka ut för en olycka eller sjukdom som inte går att bota.

Livförsäkringen finns oftast som en tilläggsförsäkring och är något som kan ge dig extra trygghet.

Enligt Djursajten är en livförsäkring inte något nödvändigt eftersom avlivning sällan kostar mycket över tusen kronor. Men i vissa fall kan det spara dig mycket pengar.

Nämnvärt är dessutom att vissa försäkringsbolag inte tillåter att livförsäkringar tecknas om din katt är över en viss ålder.

Kattens ålder är viktig

Vissa försäkringsbolag kan ha restriktioner för kattens ålder. Vanligast är att det inte går att teckna om din katt är mycket gammal då det helt enkelt bara skulle vara en kostnad för försäkringsbolaget.

Det är också vanligt att det inte går att försäkra mycket små kattungar. Som uppfödare kan det gå att ha en försäkring förberedd redan innan födseln men för vanliga kattägare behöver din kattunge oftast vara några veckor gammal innan du kan teckna en försäkring

Rabatter, bonusar och förmåner

Olika rabatter, förmåner och bonusar bör inte vara den huvudsakliga anledningen till att du väljer en viss försäkring men har du svårt att välja mellan två alternativ för olika förmåner hjälpa dig att ta ett beslut.

Det kan vara allt ifrån ett reducerat pris till poäng i ett bonussystem eller rabatter ifall du registrerar flera djur hos samma försäkringsbolag. Under recensionerna ovan  kan du läsa exakt vilka potentiella bonusar som finns för varje försäkring.

Rabatter, bonus och förmåner varierar hela tiden. Vi rekommenderar därför att du alltid jämför pris för att hitta bäst erbjudande och lägst pris.

Undantag

Vissa försäkringsbolag kan försöka undanhålla vissa villkor. Detta är något vi ser ned på ordentligt och har därför exkluderat alla försäkringar som försöker med detta.

Även om alla försäkringar vi rekommenderar ovan är pålitligt och ärliga rekommenderar vi att du läser genom villkoren noga alternativt ringer eller skickar ett mejl med dina exakta frågor till bolaget i fråga.

Att i efterhand upptäcka att försäkringen inte täcker problemet för din katt är aldrig kul!

Nu när du läst genom denna del av artikeln har du förhoppningsvis fått fullständig förståelse och kattförsäkringar och fått svar på frågan: Hur fungerar en kattförsäkring?


Vikten av en bra kattförsäkring


Vikten av en bra kattförsäkring

Det finns flera anledningar till varför en kattförsäkring är viktigt. Det främst skälet att skaffa en försäkring till din katt är trygghet. Du behöver inte längre oroa dig över att välja mellan din katt eller en ekonomi som låter dig bo kvar i ditt hem.

Veterinärkostnader är skyhöga och utan en försäkring händer det att kattägaren väljer att strunta i besöket. Detta gör att en katt som hade mått bra av en enklare behandling kan bli allvarligt sjuk och i värsta fall dö.

Försäkringar för katter täcker också andra saker. Springer din fyrbente vän bort eller blir stulen kommer du att få ersättning. Dessutom erbjuder vissa bolag att betala hittelön åt personen som hjälper dig återfå din misse. 

Andra saker som gör en kattförsäkring bra är om de inte tillåter att maxersättnings minskas oavsett kattens ålder, priset på försäkringen håller sig oförändrad och om medicin ingår samt viss tandvård.


Kattförsäkringar: Vanliga frågor och svar


I den här delen av artikeln finner du vanliga frågor och svar som andra kattägare ställer dig i samband med att de ska försäkra sin katt. Här hittar du sannolikt svaret på din fråga.

Har du en fundering som inte besvaras bland de vanligaste frågorna kan du lämna en kommentar längst ned under artikeln så besvarar vid den åt dig.

Vanliga frågor om kattförsäkringar

Hur mycket kostar en kattförsäkring?

En försäkring åt din misse kostar vanligtvis mellan 70 och 300 kronor per månad. Priset kommer att avgöras av en del olika faktorer där val av försäkringsbolag spelar stor roll. Andra aspekter som påverkar priset är katten ras och ålder samt vilken försäkringspremie du väljer.

Är det lag på att man måste försäkra katten?

I dagsläget finns det inte någon lag på att ha försäkring till din katt. Trots detta är det ett klokt att överväga att försäkra katten av flera anledningar. Ett starkt skäl är att veterinärkostnader snabbt kan skjuta i höjden om olycka eller sjukdom drabbar din katt. Exempelvis kan en mindre operation eller medicin kosta dig över 30 000 och du kommer lindrigt undan ifall du din katt är försäkrad. Hur skönt hade det inte varit att bara betala självrisken när din katt kräver vård för dessa belopp?

Vilket försäkringsbolag är bäst för katter?

Det försäkringsbolag som generellt är bäst när tiden är inne att försäkra katten visade sig vara ManyPets i vår jämförelse. Samtidigt är det högst individuellt vilket försäkring som är bäst för varje kattägare. I vår artikel ger vi dig guiding i hur du kan jämföra alternativen utifrån behoven du har för just din katt.

Kan man försäkra flera katter under samma försäkring?

Du kan registrera flera katter hos samma försäkringsbolag. Det är ofta förmånligt att göra detta då många försäkringar ger dig ett reducerat pris. I vår jämförelse har vi utsett ManyPets försäkring till bäst i test även när du behöver försäkra flera katter. Med bolaget får du en förmånlig rabatt vid försäkran av flera katter.

Vilken är den bästa hundförsäkringen

Vår slutsats är att det bästa försäkringsbolaget för hundar liksom för katter är Manypets. ManyPets är i skrivande stund det enda alternativet på marknaden som som riktar sig enbart till att försäkra djur och denna specialisering är aktörens vinnande fördel. Vi rekommenderar ManyPets försäkringar till både hundägare och kattägare men tänk på att val av försäkring är högst individuellt och kan vara olika för olika djurägare.

Ingår medicin i kattförsäkringen?

Om medicin ingår eller inte är helt beroende på försäkringsbolag och vem du har försäkrat hos. Omfattande kattförsäkringar

När kan en katt försäkras?

Du kan försäkra din katt så fort du fått hem den, alltså redan inom några månaders ålder. Vissa bolag erbjuder till och med bättre priser på kattungar. Generellt sett är rabatten för kattungen inte jättestor men några extra kronor på kontot är aldrig fel!

Varför måste man betala självrisk?

Självrisk är en viktig del för att försäkringssystemet ska fungera. Det säkerställer att oärliga personer inte fuskar med försäkringen och lurar till sig pengar. Du som hederlig kattägare påverkas egentligen inte av självrisken eftersom självrisk bidrar till en låg månadskostnad. Utan självrisk har månadskostnaden på en försäkring varit betydligt högre.

Nu har du fått den information du behöver för att välja rätt försäkring till din katt så ni kan leva tryggt utan oro. 

Dela gärna med dig av personliga erfarenheter i kommentarsfältet nedan om du har varit i kontakt med något bolag som försäkrar katter, även om de inte finns med på denna lista!

Tack för att du bryr dig om din katt!

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa kattförsäkringen [aret] – Jämför: Test och recension