30 november

Bästa hundförsäkringen 2023 – Jämför, se priser, vad som igår & teckna idag

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Vilken är den bästa hundförsäkringen?

I vår sammanställning av hundförsäkringar har vi utsett Lassie hundförsäkring till bäst i test 2023 baserat som faktorer som pris, villkor, kundomdömen & valbara tillägg* 
*dessa presenteras utförligt senare i artikeln.

Även fast det är Lassie Hundförsäkring vi utsett till den bästa försäkringen anser vi att det finns många bra val.

Manypets Hundförsäkring kan vara ett bra val för vissa hundägare. Båda försäkringarna ger ett högt veterinärvårdsbelopp. Upp till 140 tkr (Many Pets) och upp till 150 tkr (Lassie). Båda valen ger dig dessutom från 0 kr i självrisk om olyckan inträffar.

Fler exempel på faktorer vi tar hänsyn till:

 • Ersättningsbelopp och självrisk
 • Försäkringens pris per månad och år
 • Försäkringarnas villkor
 • Eventuella begränsningar
 • Förmåner och rabatter

Om du vill ha extra underlag när du läst vår jämförelse så kan vi understryka att både Lassie & Many Pets är topprankade i Konsumenternas oberoende jämförelse av hundförsäkringar (länk till denna i slutet av artikeln)

Ett par väljer att försäkra hunden för att vara på den säkra sidan

Varför ska jag försäkra min hund?

Okej, så hunden snubblade när ni tränade apport och nu haltar han. Vad är felet och behöver han vård hos veterinär? Hur mycket kostar det egentligen om du saknar försäkring?

Det är lätt hänt att hundar skadar sig eller hamnar i en situation där veterinärvård krävs. Det kan vara allt från fallskada, förgiftning och brännskada till hundsjukdom eller annan olycka.

Exakt vad som hänt spelar mindre roll när olyckan redan är framme. När skadan redan har orsakats finns det inget behov att motivera varför din hund skulle haft en tecknad försäkring. Med en försäkrad hund kan du andas ut och hantera olyckan på bästa sätt. Denna underliggande känsla av trygghet kan kännas ovärderlig, särskilt i efterhand när skadan inträffat.

Att du är här och läser om hundförsäkringar visar det du precis tagit första steget mot en mer avslappnad tillvaro som hundägare. Starkt jobbat!

I resten av den här artikeln kommer du lära dig allt du behöver veta om att försäkra hunden och att förebygga kostnaderna av problem som kan uppstå.
Nu kör vi!


Vilken hundförsäkring är bäst i test ?


Lassie hundförsäkring är bäst

I vår totala sammanställning av hundförsäkringar har vi utsett Lassie till bäst i test 2023 baserat på 6 faktorer som inkluderar pris, självrisk och ersättningsbelopp, kundomdömen och valbara tillägg.

Lassie erbjuder det högt veterinärvårdsbelopp (upp till 150 000 kronor) och har kundbemötande i fokus genom att svara på frågor och hjälp dig med din hund, även efter försäkringen är tecknad.

Lassie är dessutom topprankad i Konsumenternas djupgående jämförelse av alla hundförsäkringar. Läs mer om hundförsäkringen nedan och jämför Lassie med övriga hundförsäkringsbolag i vår sammanställning!


Lassie Hundförsäkring

#1

Hundförsäkring: Bäst i test 2023

Bästa hundförsäkringen - Toppval
Lassie Hundförsäkring

Lassie hundförsäkring

Lägsta pris: från 92:-

Standardpris: Cirka 237:-

Lassie hundförsäkring

Totalt betyg: 4.9/5

Självrisk: Från 0kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: Upp till 500:- per år

Manypets Hundförsäkring

#2

Manypets hundförsäkring

ManyPets hundförsäkring

Lägsta pris: från 118:-

Standardpris: Cirka 248:-

ManyPets hundförsäkring

Totalt betyg: 4.5/5

Självrisk: Från 0 kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: Mängdrabatt 15 %

Observera: Ifall du vill försäkra flera djur rekommenderar vi att du samlar försäkringarna hos samma försäkringsbyrå. Manypets ger 15 % rabatt på försäkringen för samtliga djur. Detta gäller även om du väljer att försäkra katten tillsammans med hunden.

Moderna Hundförsäkring

#3 

Moderna hundförsäkring logo

Moderna hundförsäkring

Lägsta pris: från 133:-

Standardpris: Cirka 215:-

Moderna hundförsäkring

Totalt betyg: 4.1/5

Självrisk: Från 900 kr / 15 %
Ersättningsbelopp: minst 30 000:-

Rabatt: Valprabatt 25 %

Ett tips: Moderna hundförsäkring är ett extra bra alternativ under valpens första år i livet eftersom försäkringsbolaget erbjuder hela 25% rabatt på första årspremien när du tecknar en försäkring till en hundvalp som är yngre än 6 månader gammal.

Efter första året gäller inte längre någon rabatt. Därför är Lassie hundförsäkring (500 SEK i återkommande rabatt via appen) och Many Pets hundförsäkring (när du har flera hundar) bättre alternativ i längden då du får rabatt under hundens hela livslängd. Men det sagt så kan du alltid teckna Moderna hundförsäkring under djurets första år och sedan byta bolag, men det är också lite omständigt...

Så har vi betygsatt hundförsäkringarna

Tillvägagångssätt i jämförelsen av försäkringarna

För att ge en så objektiv bild som möjligt av de bästa försäkringsbolagen har vi infört ett betygssystem med kriterier för att rangordna alternativen man ställs inför när man ska välja hundförsäkring.


Vi har noggrant kollat upp varje bolag på listan utifrån dessa kriterier. Det kan vara till exempel att vi tagit reda på exakta priser och villkoren som gäller när du är kund till bolaget. Vi har läst och pratat med kunder för deras omdömen. Vi har djupdykt i frågor om självrisk och tilläggsförsäkringar. Vi har också granskat alla villkor och krav för att ersättningen ska gå igenom till dig som kund när något problem uppstår för din vovve. Utifrån dessa har vi betygsatt varje hundförsäkring för att få ett helhetsbetyg som baserar sig på alla sammanslagna faktorer.


Viktiga faktorer i valet av hundförsäkring


 • Priser och rabatter

Vi vill att priserna ska vara rimliga och följa marknaden. Du ska alltså aldrig behöva betala mer hos ett bolag för att få mindre fördelar än vad du hade gjort om du valt en annan hundförsäkring.

Vår testpanel ser gärna att försäkringsfirmorna erbjuder olika nivåer av priser så du kan välja och anpassa försäkringen utifrån just dina behov.

Vi ser positivt på bonusar och rabatter för ett mer förmånligt pris. Det är dock inget krav från vår sida om priserna i övrigt är rimliga.

billig försäkring hund

Lassie hundförsäkring

Lägst pris

 • Kundomdömen av hundförsäkring

Det mest pålitliga och objektiva man kan få måste vara kundomdömen. Vi har läst och pratat med före detta kunder samt nuvarande kunder hos dessa bolag som erbjuder hundförsäkringar.


Med hjälp av deras ord, åsikter och erfarenheter har vi betygsatt försäkringen eftersom inget är så ärligt som kundernas egna upplevelse.

Tack vare denna metod kan vi ge en tydlig bild om hur du som kunde kommer bemötas av bolaget, även efter du har tecknat försäkringen.

billig försäkring hund

Lassie hundförsäkring

Bäst omdöme

 • Självrisk och självrisknivå (fast och rörlig självrisk

Självrisk är något som används av nästan alla försäkringar världen över och i synnerhet av hundförsäkringar. Vi vill dock se att bolaget ska vara tydliga med vilka alternativ av självrisks-nivåer som finns och hur de påverkar månadskostnaderna.

Vi ser positivt på försäkringen om du ges möjlighet att välja mellan flera olika typer av självrisk-nivåer för att passa just dig. Manypets hundförsäkring gör detta imponerande bra tack vare deras alternativ med en självrisk från 0 kronor.

Försäkra hunden Lassie hundförsäkring

Lassie hundförsäkring

Bäst självrisk

 • Ersättningsbelopp (veterinärvårdsbelopp)

Hur mycket du får ut på hundförsäkringen varierar likväl som vad du kan få försäkringspengar på.

Vi vill att det ska vara tydligt vad din försäkring kommer täcka och hur mycket du kan få i ersättning. Vi är okej med att ersättningen inte är extremt stor så länge försäkringsbolaget erbjuder olika nivåer av hundförsäkringar där den bästa kommer täcka väldigt stora kostnader.

Givetvis vill vi att den grundliga försäkringen ska täcka näst intill alla potentiella kostnader för veterinärvård med mera.

Försäkra hunden Lassie hundförsäkring

Lassie hundförsäkring

Högst ersättning

 • Villkor vid tecknad försäkring

Tydlighet är något som alla som letar en hundförsäkring uppskattar. För ett högt betyg på denna punkt ska det inte finnas några frågetecken kvar när man tecknar hundförsäkring.

Du ska heller inte bli bemött av något krav som stoppar dig från att nyttja ersättningen när din vovve väl råkar ut för något. Saker som vi inte accepterar är om hundförsäkringsbolaget inte ger ersättning om det gäller särskilda saker såsom behov av röntgen utan att tydligt specificera det innan.

Försäkra hunden Lassie hundförsäkring

Lassie hundförsäkring

 • Tilläggsförsäkringar

Möjligheten att anpassa din hundförsäkring utifrån dina personliga behov är en stor fördel.

Hur viktigt det är att anpassa varje lite del av hundförsäkringen beror såklart på vem du är och vad din hund behöver men möjligheten är aldrig något negativt.

Dessutom kommer vi inte att acceptera ett försäkringsbolag som ”pushar” på med tillägg för att du ska få en grundlig försäkring. Grunderna ska alltid ingå i baspriset.

Försäkra hunden Lassie hundförsäkring

Lassie hundförsäkring

Anpassningsbar


Bästa hundförsäkringsbolaget


Här följer en djupdykning i detaljerad information om de bästa försäkringsbolagen för hundar. Här ger vi dig mer bakgrundsinformation och sånt som är bra att känna till.

Vi börjar med Lassie Hundförsäkring - som är vår starkaste rekommendation. Men det högsta ersättningsbeloppet och låg självrisk är detta ett utmärkt val för majoriteten av alla hundägare
Bästa hundförsäkring emblem
Lassie hundförsäkring

Försäkra hunden med Lassie hundförsäkring

Totalt betyg: 4.9/5

Valbar självrisk:

Fast: 0:- / 1500:- / 3500:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

150 000:-

Självriskperiod:

365 dagar

Cirkapris:

Lägsta pris: 98:-

Standardpris: 237:-

Rabatt:

500:- per år om du deltar i deras kostnadsfria hundkurser via appen.

Nackdel:

Väldigt nytt försäkringsbolag utan historia

Lassie Hundförsäkring

Lassie hundförsäkring vill att deras kunder själva ska förebygga skador på djuren genom att utbilda sig i deras app som ingår när du tecknar försäkring

Lassie hundförsäkring fokuserar på hundens välmående istället för att reparera skador och olyckor som redan uppstått

Lassie jobbar förebyggande genom kostnadsfria utbildningar i deras app som ingår i försäkringen. Deltar du i utbildningen får du dessutom upp till 500:- rabatt per år.

På så sätt blir det färre skador och olyckor. Lassie behöver således betala ut ersättning mer sällan vilket gör att de kan hålla lägre priser för dig.

Lassies villkor och avtal är i linje med andra välkända försäkringsbolag men kan hålla något lägre priser tack vare deras smarta sätt att jobba förebyggande mot skador.

Mer information om Lassie Hundförsäkring

Vad ingår i försäkringen?

Lassie erbjuder tre olika nivåer av försäkring där de två huvudsakliga skillnaderna är ditt maximala ersättningsbelopp samt månadskostnaden du betalar.

Nedan ser du allt som ingår oavsett vilket nivå du väljer.

 • Garanterat minst 30.000:- för veterinärvård oavsett premie
 • Gratis videosamtal till mobilveteinären Firstvet
 • Valbar självrisk - Både fast och rörlig
 • Högsta självriskperioden som finns - 365 dagar
 • 500:- rabatt per år om du deltar i de kostnadsfria utbildningarna via appen
Lassies app till mobilen - Gratis kurser och rabatter (ingår alltid)

Unikt för Lassie, och en stor anledning till varför de har fått så högt betyg av oss är tack vare deras app.

Lassies idé av en bra försäkring grundar sig i att utbilda sina kunder och på så sätt minska antalet olyckor och skador som sker. Det är en "win-win" för alla eftersom de behöver betala ut mindre ersättning när färre skador sker och kan således ha lägre priser som gynnar dig.

Utbildningen sker via appen och består av en kortare informationsartikeln som tar några minuter att läsa följt av ett quiz för att testa dina kunskaper.

I appen finns utbildningar för allt från munhygien och pälsskötsel till allmän lydnadsträning och tips för dig som är ny till hundägande. 

Du väljer själv hur många kurser du vill läsa genom. Fler utbildningar ger dig högre rabatt upp till 500:- per år.

Något som kan liknas med omkring 2-3 gratis-månader av hundförsäkring.

två hundkurser lassie erbjuder
lassie quiz genomfört

Nedan ser du vad som ingår i de tre olika försäkringspaketen som går att välja mellan hos Lassie.

Lassie Mini – Ett bra skydd till ett lågt pris

Lassie mini är det billigaste alternativet för dig som vill försäkra hunden. Du får ett grundläggande skydd som täcker olika typer av skador och olyckor som din vovve kan råka ut för.

Priser varierar oftast mellan 100-200 per månad beroende på ras, ålder, vart i landet du bor och mycket mer men kan vara så lågt som 92:- per månad för en frisk, ung, kastrerad och relativt vanlig ras.

I försäkringen ingår ett ersättningsbelopp om 30.000:- per år som också ger skydd mot dolda fel utöver olyckor och skador.

Väljer du mini kan du inte använda ersättning för avancerad diagnostik såsom magnetröntgen och datortomografi. Medicin, rehabilitering och veterinärordinerat foder är inte möjligt att ta ut på försäkringen.

Du har gratis tillgång till kurserna i appen, möjlighet till 500:- rabatt per år samt obegränsade, kostnadsfria samtal till Firstvet.

Lassie Mellan – Passar de flesta hundägarna

Lassie Mellan är den försäkringsnivå som de allra flesta väljer. Här får du ett komplett skydd som en trygghet för dig och din hund.

Väljer du denna nivå får du veterinärvård upp till 60.000:- som täcker ersättning för avancerad diagnostik, medicin. kejsarsnitt, rehabilitering samt veterinärordinerat foder. Du får helt enkelt ett komplett skydd för din hund och din plånbok.

Mellan-nivån kostar lite mer än mini-nivån. Du kan räkna med ett standardpris på omkring 240:- men priset varierar såklart beroende på vilket hundras du har, hur gammal din vovve är och mycket mer. (Personligt prisförslag ges på en minut)

Lassie Stor – Högst ersättning av alla hundförsäkringar

Lassies försäkringspaket STOR erbjuder maximalt skydd för din hund. Vi rekommenderar det stora paketet för dig som har en hund du är särskilt rätt om eller för dig som har en hund med meriter.

Jakthundar, tävlingshundar och andra typer nyttohundar såsom tjänste- och ledhundar kan vara bra att försäkra med en stor försäkring eftersom en sådan hund kräver utbildning och gedigen träning.

Välj mellan olika nivåer av självrisk

Hundar och valpar under 9 år: 0-3500:- / 15-25 %

Fast självrisk

0 kr

1500 kr

3500 kr

Rörlig självrisk

15-25 %

15-25 %

15-25 %


Sänkning av ersättningsbelopp

Hos Lassie gäller den lovade ersättningen och du kommer inte överraskas av ett reducerat maxbelopp av ersättning. Du får helt enkelt vad du går med på när du tecknar försäkringen och behöver inte oroa dig för någon typ av dold sänkning.

Karenstid hos lassie

Lassie har, lika andra försäkringsbolag en karenstid från att du tecknar försäkringen. Karenstiden är den tid som det tar innan försäkringen börjar gälla från dagen du tecknar skyddet. Lassies karenstid är endast 14 dagar och praktiskt tagit ingen betydelse för dig som ärlig hundägare.

Karenstiden finns alltså huvudsakligen för att undvika att oärliga hundägare utnyttjar Lassies ersättning på skador som skett innan de tecknar försäkringen.

OBS: Lassie har ingen karens på olycksfall. Gör din hund illa sig genom en olyckor får du skydd från sekunden du tecknar försäkringen. Ett stort plus från vår sida och ett tecken på att de faktiskt bryr sig!

Vad Lassies kunder säger om försäkringen


Mycket som ingår och ganska billig försäkringspremie per månad. 


Helt enkelt bra.


Däremot vet jag inte vid skada eftersom jag inte behövt använda försäkringen ännu..

Kerstin Elisabeth

-Har lågt pris


Ett mycket fint bemötande av personal, i det här fallet Celine som var mycket "service-minded" då vi fick problem med vår betalningen när vi tecknade försäkringen.


Sån personal ska man ta vara på.
Själva försäkringen känns rätt, när vi jämfört den mot andra försäkringsbolag.

Bo Henry

-Är nöjd med kundservice

Bäst i test: Hundförsäkringsbolag 2023


Billigaste hundförsäkringen


Lassie hundförsäkring är det billigaste alternativ av hundförsäkring för de allra flesta med det kan alltid vara bra att jämföra priser innan du tecknar försökring.

Tänk på att du dessutom får 500 kronor i rabatt varje år med Lassie.

Bästa hundförsäkringen

Totalt betyg: 4.5/5

Valbar självrisk:

Fast: 0:- / 1500:- / 3000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

140 000:-

Självriskperiod:

365 dagar

Cirkapris:

Lägsta pris: 118:-

Standardpris: 248:-

Nackdel:

Högsta ersättning för veterinärvård är ytterligare 10 000 kronor.

Manypets Hundförsäkringar

Ett stabilt och pålitligt försäkringsbolag helt fokuserat på djur med lång historia med goda betyg och återkommande kunder.

Manypets erbjuder ovanligt förmånliga villkor och med ett val av självrisk från 0 kronor som är det lägsta på marknaden. 

Du kan alltså ha en försäkring där du inte behöver betala en enda krona i självrisk när din hund behöver behandling hos veterinären för olyckor, skador och sjukdomar.

Manypets hundförsäkring erbjuder en komplett försäkring som ger trygghet om din hund skulle råka ut för en olycka eller sjukdom. 

Priset varierar på vilken typ av hund du har men du beräkna ditt pris direkt i deras smidigt uträknare via knappen nedan.

Djurförsäkring för flera hundar och katter

ManyPets mängdrabatt på 15% vid försäkring av flera hundar / katter gör deras försäkring det bästa alternativet sett till prisvärdet när du försäkrar flera djur.

Mer information om Many Pets Hundförsäkringar

Vad ingår i försäkringen?

Many Pets erbjuder stor möjlighet till anpassning av din försäkring så du kan skräddarsy den precis efter dina behov. De kallar deras nivåer för BasStandard och Premium. Alla tre försäkringspaket ger ett pålitligt skydd men de erbjuder ala olika typer av skydd och förmåner. Oavsett vilken du väljer kan du med säkerhet veta att du får:

 • Minst 30 000 kr ersättning för veterinärvård
 • Videosamtal med veterinär
 • Valbar självrisk från 0 kronor
 • En självriskperiod på imponerande 365 dagar.
 • 3 valbara tillägg

Nedan kan du läsa mer om de tre olika nivåerna. Tänk även på att varje försäkringsnivå går att anpassa efter dina behov om du väljer manypets.

Manypets Bas – Skydda din hund på en budget

Det här paketet är perfekt för dig som vill ha en lågt pris varje månad samtidigt som du undviker risken att behöva betala för dyr veterinärvård åt din vovve. Väljer du baspaketet kommer du får ersättning upp till 30 000 kr för veterinärvård och kommer endast behöva betala ett förmånligt pris från 118 kronor i månaden.

Ersättningsskyddet täcker endast vanlig veterinärvård och inte medicin, MR/CT-röntgen eller problem med tand-sjukdomar/-skador. Kort och gott är detta en bra grund för dig som vill skydda din hund utan att betala stora summor pengar.

Manypets Standard – En trygg grund

Väljer du standardalternativet dubblar Many Pets ersättningspotten till 60 000 kronor. Dessutom kommer summan täcka priset för medicin, tandvård och röntgen. Kommer din hund behöva rehabilitering eller veterinär-ordinerat foder täcker försäkringsnivån standard denna kostnad upp till 6000 kr för rehab och 3000 kr för ordinerat foder.

Du får alltså ett bra försäkringspaket till ett bra pris med möjlighet att välja mellan rörligt och fast självrisk från 0 kronor.

Manypets Premium – För dig som är extra rädd om din hund

För dig som har en hund med meriter från utställningar, tävlingar eller helt enkelt har en dyr ras rekommenderar vi denna försäkringsnivå. Premium ger dig ett unikt ersättningsbelopp upp till 140 000. Utöver den summan kan 14 000 användas för att täcka rehabiliteringskostnader och 7000 för ordinerat foder. Alltså mer än dubbelt så stor ersättning på alla fronter jämfört med standard.

Unikt för Many Pets bästa försäkringsnivå är att livförsäkring ingår som annars bara är ett valbart tillägg. Livförsäkringen kommer ge dig en ersättning på hundens marknadsvärde upp till ett maxbelopp på hela 70 000 kronor om din vovve skulle försvinna, bli stulen eller gå bort. Livförsäkringen har inga andra begränsningar förutom att skyddet försvinner efter 9 års ålder.

Är din hund extra viktigt för dig rekommenderar Djursajten Many Pets premiumnivå. Försäkringen kostar mycket men du får ett fantastiskt skydd.

Valbar självrisk från 0 kronor

Det vi gillar mest av allt med Many Pets är deras unika syn på självrisk och självriskperiod. De ger dig möjligheten att välja mellan fast eller rörlig självrisk med potential att undvika kostnaden helt.

Deras självriskperiod gäller i ovanligt långa 365 dagar. Nästan dubbelt så länge som många andra bolag som ofta har sin period på under 200 dagar och ibland närmare 100. Självriskperioden är den tid som du kan besöka veterinären igen utan att behöva betala självrisk om du din vovve har haft problem nyligen.

Priserna för självrisk skiljer sig beroende på hundens ålder

Hundar och valpar under 9 år: 0-3000:- / 15-25 %

Fast självrisk

0 kr

1500 kr

3000 kr

Rörlig självrisk

15 %

25 %

-

Äldre hundar över 9 år: 1500-3000:- / 25 %

Fast självrisk

1500 kr

3000 kr

-

Rörlig självrisk

25 %

25 %

-


Vilken månadskostnad du kommer betala avgörs till stor del av självrisken. Vill du betala lite eller till och med 0 kr i självrisk kommer kostnaden att stiga för varje månad medan de mer riskabla alternativen kommer sänka din månadskostnad drastiskt. Har du en ras med hög skadeprofil och risk för sjukdomar rekommenderar vi att du väljer en låg självrisk och vice versa.

Valbara tillägg hos Many Pets

Vill du bättra på din försäkring ytterligare finns det tre unika alternativ. Dessa är:

 • Livförsäkring
 • Pengarna tillbaka
 • Tidigare besvär

Livförsäkring innebär att du får ersättning om din hund skulle avlida, försvinna eller bli stulen. Du får då ersättning upp till 70 000 kronor beräknat på vad din hund hade kostat på dagens marknad. I premiumnivån ingår livförsäkring men väljer du standard eller bas behöver du köpa till det om du så önskar. Livförsäkringen går att teckna till att din hund fyller sju år och kommer ge dig 7000 kronor om du väljer bas eller 10 000 om du väljer standard.

Many Pets erbjuder ett unik tillägg de kallar för pengarna tillbaka. Det innebär att du får tillbaka hela 20 % på din årspremie om din hund går skadefri hela året. Ett perfekt sätt att spara pengar på försäkringen om du tror att din hund kommer hålla sig frisk men ändå inte vill riskera att gå utan tryggheten en försäkring ger.

Tidigare besvär betyder att du kommer, med hjälp av detta tillägg få ersättningar upp till 7000 kronor för redan kända sjukdomar eller behandlade skador. Tidigare besvär täcker de två senaste åren med undantag för månaden innan försäkringen tecknas.

Rabatter och erbjudanden

Har du flera hundar eller till och med en katt kan du spara in 15 % på priset genom mängdrabatten. Har du två eller fler djur med en registrerad försäkring hos Many Pets tackar de dig genom att minska priset med, som sagt, 15 %.

Det sker ingen sänkning av ersättning

Many Pets sänker aldrig den överenskomna ersättningen för din hund. Detta gäller för alla nivåer och innefattar hela hundens liv, även ålderns höst.

Karenstid hos Many Pets

Karenstid är vanligt förekommande hos försäkringar och innebär att det dröjer innan försäkringen börjar gälla. Detta är i grunden bara ett sätt att hålla borta bedragare från att lura till sig pengar på försäkringen genom att teckna den efter skada är skedd. Hos Many Pets är karenstiden på endast 14 dagar vilket är lägre än många andra bolag som brukar ha en tid på omkring tre veckor.

Byter du från ett annat Svenska försäkringsbolag behöver du inte gå genom karenstiden utan din försäkring börjar gälla från den sekunden du tecknar den.

Vad Manypets kunder säger om hundförsäkringen

Mycket nöjd med försäkringen i helhet och har inget att klaga på. Otroligt att de faktiskt erbjuder en fast självrisk från 0 kronor. 

Jennifer

- Gillar låg självrisk

Fick snabb hjälp av kundservice när min vovve var sjuk och jag var osäker om försäkringen täckte besöket hos veterinären.

Fabian

-Uppskattar snabba svar


Moderna hundförsäkring

Moderna hundförsäkring

Totalt betyg: 4.4/5

Valbar självrisk:

Fast: 1100:- / 2200:- / 40000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

90 000:-

120 000:-

Självriskperiod:

180 dagar

Cirkapris:

Bästa pris: 133:-

Standardpris 215:-

Nackdel:

Låg självriskperiod

Moderna Hundförsäkringar

Hos försäkringsjätten Moderna får du en pålitlig försäkring med ett helhetsutbud. Med det menas att de finns tre olika nivåer att välja mellan.

Du får alltså precis vad du tecknar avtal för och behöver inte fundera över krångliga tilläggsförsäkringar för ett väl fungerande skydd.

Moderna sysslar med försäkringar som rör allt ifrån djur och människor till sakförsäkringar på veteranbilar och båtar.

Detta gör att du har ett stabilt stort och stabilt bolag som kommer stå för sitt ord i vått och torrt, men som inte är specifikt anpassade för enbart försäkringar för hundar och andra djur.

Också unikt med Moderna är att de erbjuder upp till 25% valprabatt under första året om du försäkrar en hund som är yngre än 6 månader. 

Mer information om Moderna Djurförsäkringar

Vad ingår i Moderna djurförsäkring?

Som sagt kommer du ha ett val mellan tre olika försäkringspremier. Dessa nivåer heter Enkel, Dubbel och Trippel. I alla nivåer ingår ett grundligt skydd men ersättning och vad du kan få ersättning för varierar. Det som ingår i alla försäkringsalternativen är:

 • Ersättning på minst 30 000 per år.
 • Veterinärvård i mobilen via FirstVet.
 • Självriskperiod på 180 dagar. Inte bäst, men ändå mycket bra!

Förutom dessa tre punkter är de en del extra fördelar beroende på vilken nivå du väljer. Du finner information om varje försäkringspremie nedan.


Enkel – Hundförsäkring på en budget.

Den billigast och mest grundläggande försäkringen kallas för enkel. Den ger dig trygghet och ersättning upp till 30 000 kronor per år för veterinärvård. Du får alltså precis vad som nämndes ovan i punktlistan. Nackdelen med enkel är att den inte kommer ersätta dig vid kostnader för medicin, rehab, dolda medfödda fel eller röntgen. Enkel är en bra grund att stå på men inget att skryta om.


Dubbel – Precis som det låter.

Nästa nivå av försäkring hos Moderna kallas för dubbel. Det är precis som det låter i och med att du får ersättnings upp till 60 000. Alltså dubbelt så mycket som för enkel. Dessutom kommer denna summa täcka medicin och dolda fel. Rehab och röntgen kommer att ersättas upp till 7000 kronor

Dubbel är ett alternativ som passar de flesta hundägare och get bra trygghet även om din hund råkar ut för en kraftig sjukdom eller olycka.


Trippel – Det bästa du kan få.


Välj den absolut bästa försäkring till din vovve! Den högsta nivån av hundförsäkring hos Moderna kallas Trippel. Den är mycket omfattande och kommer erbjuda dig en ersättning på just under hundra tusen. Närmare bestämt 90 000. Trippel låter dig även får ersättning för röntgen och rehab upp till 15 000 kronor. Mer än dubblat från föregående nivå.

Alternativet att utöka ersättningsnivån till 120 000 per år finns också. Du får inte ytterligare förmåner av det valet. Du behåller givetvis allt som du får av trippel om du väljer uppgraderingen.


Sammanfattningsvis är den högsta nivån av försäkring hos Moderna mycket kvalitativ och beskyddande. Perfekt för dig som har en hund men i risk för mycket skador och sjukdomar.


Stor flexibilitet i självrisken


Moderna erbjuder hela fem olika alternativ när det kommer till självrisken. Du börjar med att välja mellan de två valen rörlig eller fast. Detta betyder att du antingen betalar en procentsats på vad sjukvården för din hund kostar eller så betalar du en fast avgift.


Välj mellan: 900-1800-3600:- / 15-25 %

Fast självrisk

900 kr

1800 kr

3600 kr

Rörlig självrisk

15 %

25 %

-


Den fasta avgiften finns som 900 kr, 1800kr, eller 3600kr. Väljer du den billigaste kommer månadskostnaden att öka och vice versa. Djursajten rekommenderar därför den billigaste avgiften om du tror att risken för vårdbehov hos din hund är stor. Tror du tvärt om, att din hund kommer hålla sig frisk men du vill ändå ha försäkringen som en trygghet bör du välja självriskalternativet 3600 kr.


Vill du hellre ha procentsatsen kan du välja en rörlig avgift. Då betalar du antingen 15 % eller 25 % av kostnaden för veterinärbesök i självrisk, resterande står moderna för. Detsamma gäller här som tidigare, en låg risk innebär högre månadskostnad och en hög risk innebär låg månadskostnad.


Som tidigare nämnt ligger den så kallade självriskperioden på 180 dagar. Det innebär att du inte behöver betala självrisk flera gånger även om du behöver öra upprepande besök hos djursjukhuset. Djursajtens syn på dessa 180 dagar är att de är bra och betydligt bättre än många andra, men inte bäst av alla.


Livförsäkring om du är extra rädd om ditt djur


Moderna är sparsam vid tilläggsförsäkringar. De vill hålla det så enkelt som möjligt. Något som är viktigt är livförsäkring och bör inte struntas i även om det ska vara lätt för kunden. Livförsäkring är för dig som vill ha ersättning ifall hunden skulle bli stulen, komma bort eller av annan anledning avlida. Du får då ersättning på hunden marknadsvärde.


Unikt för Modernas livförsäkring är att det ingår avel- och användbarhetsförsäkring. Du kommer alltså erhålla ersättning om hunden tappar möjligheten att utföra det den är bäst på. Arbetande-, tävlande- och avelshundar omfattas av den delen i försäkringen.


Rabatt för billigare försäkring


Är det en hundvalp du ska försäkra har du tur! Moderna erbjuder nämligen 25 % rabatt när du tecknar försäkring åt en hund som är under sex månader. Perfekt för att spara en extra slant.


Moderna har generös karenstid för små valpar


Med en ganska vanlig karenstid på 20 dagar är det inget som imponerar oss men heller inget vi ser ner på. Är din hund under 12 veckor när du tecknar försäkringen kommer du dock inte behöva vänta utan skyddet kickar igång med detsamma. Detsamma gäller om du byter från ett annat bolag Svenskt försäkringsbolag till Moderna.


Sammanfattningsvis kan man säga att moderna erbjuder bra valmöjlighet utan krångel. De kommer aldrig reducera ersättningsbeloppet oavsett hunden ålder eller tillstånd. Ett stort plus från vår sida.

Vad Modernas kunder säger om hundförsäkringen

Gillar tydligheten hos Moderna trots alla del val man får göra. Jag visste exakt vad jag skulle betala för

Anette

-Gillar deras tydlighet och ärlighet

Använde FirstVet när min hund hade ätit upp en strumpa och fick hjälp från mobilen. Det ingick i priset!

Gustav

-Om mobilveterinär


Ica försäkring's hundförsäkring logo

Ica Försäkring's hundförsäkring

Totalt betyg: 3.8/5

Valbar självrisk:

Fast: 2000:- / 3000:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

Självriskperiod:

130 dagar

Cirkapris:

Standardpris: 305:-

Nackdel:

ICAs försäkring är ganska dyr

ICA Hundförsäkring

Ett välkänt och pålitligt varumärke som sedan ett tag tillbaka har börjat bli etablerade på försäkringsmarknaden.

 

ICA känner de flesta igen som en matvarubutik men på 2000 talet har de börjat med bank, lån och försäkringar. De har ett gemensamt bonussystem som genomsyrar alla deras områden för ett mer förmånligt pris.


ICAs försäkring är enkel och finns endast i en nivå. Detta är inte nödvändigtvis negativt då det blir enkelt att välja och tydlighet är ett faktum utan att begränsa hundens säkerhet.


Tecknar du en försäkring hos ica får du även ICA bonus som kan spara dig pengar på annat håll.

Mer information om ICA Hundförsäkringar

Ica hundförsäkringar


 Ett välkänt och pålitligt varumärke som sedan ett tag tillbaka har börjat bli etablerade på försäkringsmarknaden. ICA känner de flesta igen som en matvarubutik men på 2000 talet har de börjat med bank, lån och försäkringar. De har ett gemensamt bonussystem som genomsyrar alla deras områden för ett mer förmånligt pris.


ICAs försäkring är enkel och finns endast i en nivå. Detta är inte nödvändigtvis negativt då det blir enkelt att välja och tydlighet är ett faktum utan att begränsa hundens säkerhet.


Ett alternativ med två val – Vad ingår?


Som sagt erbjuder ICA endast en nivå av försäkring men du har ändå viss valmöjlighet. Du kan välja ersättningsnivå mellan 30 000 kr eller 60 000 kr där allt annat är precis samma. I försäkringen ingår alltid:


 • Veterinärvård
 • Digital veteinär i mobilen
 • Rehabiliteringsersättning upp till 6000
 • Receptbelagt medicin
 • Kan tecknas från sex veckors ålder
 • Livförsäkring och livförsäkring plus

Som du kan läsa dig till får du ett komplett försäkringsskydd som håller tryggheten i centrum. Livförsäkring är inget ICA kallar de specifikt men de täcker kostnader upp till 2000 kronor för kremering och avlivning vilket kan liknas mycket med andra bolag som erbjuder just livförsäkring.


Livförsäkring plus (ICA kallar det endast livförsäkring) är ett tillägg du kan välja om du vill ”boosta” din försäkring. Är din hund ID-märkt och registrerad hos Svenska kennelklubben (SKK) ersätter ICA dig om din hund går bort, försvinner eller blir stulen upp till 15 000 kronor. Saknar din vovve registrering hos SKK uppgår summan till 9000.


Självrisk – Fast eller rörlig?


Du kan välja mellan fyra olika val av självrisk. Två alternativ för fast och två för rörlig. En hög självrisk innebär ett lågt pris och en låg självrisk innebär en högre månadskostnad. Vill du ha en självrisk om 0 kronor rekommenderar Djursajten vår testvinnare Many Pets då de är det enda bolag som erbjuder just detta.

Självrisk hos ICA: 2000-3000:- / 15-25 %

Fast självrisk

2000 kr

3000 kr

Rörlig självrisk

15 %

25 %

Rabatter och erbjudanden


ICA erbjuder inga rabatter eller erbjudanden men de ger dig bonuspoäng på hela försäkringskostnaden. Detta gäller dig som är "stammis" på ICA. Stammis är deras helt vanliga kundmedlemskap som är helt gratis. Då får du bonusar när du handlar i ICA butiker, tecknar försäkring eller använder deras bank- och lån-tjänster.


Karenstid vid nytecknade eller byte av hundförsäkring


Karenstid är vanligt förekommande hos många försäkringsbolag men inte något ICA har. Din försäkring börjar gälla från den sekunden du tecknar den för maximal trygghet. Detta gäller både för dig som tecknar din första försäkring hos ICA eller byter från en annan försäkring.

Så skönt att ha bank, matbutik och försäkring hos ett och samma bolag. Det blir så mycket enklare att hålla koll på allt då, tack ICA!

Maria

-Smidigt med allt samlat hos ICA

Fick hjälp att betala för veterinären när min corgi hade problem med tassen. Nu mår han bra men behövde betala ganska mycket i självrisk

Yvonne

-Nyttjad försäkring


Svedea hundförsäkring logo

Svedea hundförsäkring

Totalt betyg: 3.6/5

Valbar självrisk:

Fast: 2000:- / 2900:- / 4500:-

Rörlig: 15 % / 25 %

Ersättningsbelopp:

30 000:-

60 000:-

90 000:-

Självriskperiod:

130 dagar

Cirkapris:

Standardpris 275:-

Nackdel:

Mycket hög självrisk

Svedea Hundförsäkring

Här har vi ett grymt försäkringsbolag! Enligt Svedea själv rekommenderar 9 av 10 av deras kunder som har drabbats av en skada Svedea till andra.


I dagsläget har de över en kvarts miljon kunder under alla deras försäkringar (inte bara djur) vilket gör försäkringsfirman till pålitlig och omfattande.


Svedea erbjuder en rad olika alternativ och tillval med olika försäkringspremier för att passa deras kunder perfekt. Vi ska ta dig genom allt för att ge den tydligaste möjliga inblicken i vilket alternativ som är det optimala.

Mer information om Svedeas veterinärvårdförsäkring

Allt som ingår i Svedeas veterinärvårdsförsäkring


Svedea har endast en försäkring med tre olika nivåer. Skyddet kommet alltså alltid gälla samma saker men med möjlighet till olika mängd ersättning. Oavsett vad så for du alltid nedanstående när du tecknar försäkring h för hunden hos Svedea.


 • Ersättning vid veterinärbesök
 • Kostnadsskydd för MR/CT-röntgen
 • Avlivning och kremering ersätts
 • Medicinkostnader ingår
 • Rehabilitering
 • Kostnadsersättning mot flera rygg- och ledsjukdomar
 • Dolda fel (Betyder: Ej rasspecifika sjukdomar som är medfödda men inte upptäckta)

Ditt val ligger i mängden ersättning du kan potentiellt få. Du kan välja mellan 30 000 kr, 60 000 kr eller 90 000 kr. Vilket val som passar dig måste du uppskatta utifrån skaderisken hos din vovve. 


Det kan vara svårt att välja men vi rekommenderar 30 000 för en grundlig försäkring som kommer täcka de vanligaste problemen som uppstår. Behöver din hund mer regelbunden eller omfattande vård kommer 30 000 dock gå åt fort.

 

Med 60 000 räcker skyddet långt och ofta tillräckligt. En bra val för de flesta hundägare.


Är du extra rädd om din vovve rekommenderar Djursajten valet; 90 000kr. Det kommer med största sannolikhet täcka alla kostnader även om din vovve behöver jättemycket vård vid flera tillfällen.


Priser för självrisk och självriskperiod


Hos Svedea likt alla andra bolag på vår topplista kan du välja mellan fast eller rörlig pris på självrisken. Dessutom får du välja om du vill ha en hög eller låg självrisk. Väljer du låg blir månadskostnaden högre och vid val av hög självrisk kommer månadskostnaden sjunka drastiskt.


Självrisk hos Svedea: 2000-4500:- / 15-25 %

Fast självrisk

2000 kr

2900 kr

4500 kr

Rörlig självrisk

15 %

25 %

-

Oavsett vilket val du gör kommer du endast behöva betala självrisken en gång om du behöver besöka veterinären igen inom 130 dagar. Självriskperioden är alltså helt okej men inget imponerande. Detta är en anledning att Svedea inte får toppbetyg av Djursajten.


Tilläggsförsäkringar – Massor med möjligheter!


Svedea är sannerligen i framkant när det gäller tilläggsförsäkringar, det finnas massor att välja mellan för att få den perfekta ”passformen” för dig och din hund. Bland annat kan du teckna utökad försäkring för dolda fel samt en trygg livförsäkring som ger dig ersättning om hunden dör, blir stulen eller kommer bort. En försäkring för resor med hunden är också en möjlighet hos detta bolag.


Utöver dessa alternativ kan du också välja någon av dessa tillägg:


Rehabiliteringstillägg:

Du får välja mellan ett skydd i två nivåer. En ersättning som täcker kostnader upp mot 6000 kr eller en mer omfattande som skyddar dig mot hela 12 000 kr. Råkar din hund ut för någon olycka som i sin tur leder till behovet av rehab kan kostnaden snabbt dra iväg utan ett tillägg likt detta. Din vovve kan behöva stretching, akupunktur elektroterapi eller simning. Allt detta räknas som rehab och innefattas av tillägget.


Avelsförsäkring

För dig som är uppfödare eller planerar att låta din hund avlas för valpar. Här kan du välja avelsförsäkring som ett tillägg på livförsäkringen. Skulle din vovve tappa avelsförmågan eller behöva utredas för fertilitet kommer detta tillägg skydda din plånbok. Som sagt måste du alltså ha tecknad en livförsäkring för att kunna välja till avelskydd. 


Användbarhetsförsäkring

Använder du din vovve i arbetet eller hjälper den dig som ledhund kan detta vara det optimala tillägget för skydd. Tävlande och arbetande hundar omfattas av Svedeas användbarhetsförsäkring. Du kommer bli ersatt om din vovve tappar sin förmåga att utföra sin tävling eller sitt arbete på ett normalt sätt eller om den skulle bli stulen eller komma bort.

Även detta tillägg väljer du som en utökad livförsäkring och går därför inte att köpa som enskilt tillägg.


Spara pengar med rabatter


Svedea erbjuder goda möjligheter till dig som kund för att spara in några slantar. Beroende på vilken typ av försäkring samt några andra faktorer kan du spara in och sänka månadskostnaden en hel del. 


Uppfödare: Driver du en kennel eller uppfödning av hundar får du ett förmånligt pris hos Svedea. Du har möjlighet att få 30 % rabatt redan från första hunden.


Hundvalpar: Har du precis skaffat en hund som inte ännu är försäkrat har du god möjlighet till ett pålitligt bolag och ett förmånligt pris. Teckna försäkringen innan din valp blir 16 veckor gammal och du får hela 20 % rabatt. Något Svedea själva benämner som “juniorrabatt”


För dig med flera hundar: Desto fler hundar du har desto mer kommer du att spara. Du kan få upp till 30 % rabatt på försäkringskostnaden om du väljer Svedea som försäkringsbolag åt flera av dina hundar. exakt hur mycket du får beror på hur många hundar du försäkrar. Minst är dock alltid 10 %.


Hund som jagar: Med krav på att du är medlem i jägarnas riksförbund erbjuder Svedea dig en prisreducering på 5 %. En bra bonus för dig som gillar att jaga.


Reducering av ersättningen.

Du behöver inte oroa dig över sänkningar av ersättningen. Även när hunden börjar bli riktigt gammal kvarstår de pris du och Svedea kom överens om dagen då försäkringen tecknades. 

Särskilda villkor om karenstid

Svedea är unika med att inte ha någon karenstid, men det gäller inte alltid. Är hunden fyra månader gäller en karenstid för dolda fel samt nedbrytande led- och ryggsjukdomar. Karenstiden för dessa är 12 månader för dolda fel respektiver 6 månader för led- och ryggproblem.


Valde högsta självrisken så har en låg månadskostnad. Än så länge är min vovve helt frisk och utan besvär.

Fatima

-Gillar låg självrisk

Mycket nöjd i helhet men behövde betala självrisken två gånger på ett år på grund av den låga självriskperioden.

Peder

-Om självriskperiod


Jämförelse av hundförsäkringar 2023


Jämförelse av hundförsäkringar 2023

Nedan kan du jämföra hundförsäkringar. Tänk på vad som är viktigast för dig för respektive hundförsäkringsbolag. Är det priset, jämför pris. Är det ersättnings eller självrisk, fundera då över vilken nivå som passar dig bäst. Är du osäker vilket bolag som lämpar sig för just dig rekommenderar vi Lassie hundförsäkring eller Manypets hundförsäkring eftersom den har fått det bästa omdömet 2023 baserat på 6 faktorer som inkluderar pris, kundomdömen, självrisk, villkor och egenskaper.

Komplett jämförelse av hundförsäkringar

ManyPets hundförsäkring logo
Lassie hundförsäkring logo
Moderna hundförsäkring logo
Ica hundförsäkring logo

Cirkapris:

248 kr

237 kr

215 kr

304 kr

Ersättnings-belopp:

30 000 kr 

140 000kr

30 000 kr 

150 000kr

30 000 kr

90 000 kr

30 000 kr

60 000 kr

Självrisk:

Fast: 0 kr

Rörlig: 15 %

Fast: 0 kr

Rörlig: 15 %

Från 900 kr

Rörlig: 15 %

Från 2000 kr

Rörlig: 15 %

Självrisk-period:

365 Dagar

365 Dagar

180 Dagar

130 Dagar

Rabatt

Mängdrabatt 15 %

Upp till 500 kronor

Valprabatt 25 %

ICA-Bonuspoäng

Reducering av ersättning:

Nej

Nej

Nej

Nej

Karenstid:

0 dagar vid byte av försäkring, annars 14

14 Dagar

20 dagar

Nej

Ditt pris:

Viktiga delar i en jämförelse av försäkring och vad de innebär:

Här finner du de faktorer som är viktigt att ha i åtanke när man ska jämföra hundförsäkringar. Nedan kan du välja vad du tycker är viktigast och läsa om just dessa. Vår testpanel anser att ersättningsbelopp och självrisk är de tveklöst viktigaste delarna. Det är även dessa faktorer som påverkar och huvudsakligen kommer avgöra månadskostnaden.

Ersättningsbelopp

Hundförsäkring - Ersättningsbelopp

Mängden ersättning du maximalt kan erhålla bestäms av ersättningsbeloppen. För en billig försäkrings är det vanligast med omkring 30 000 kronor ändå upp mot 100 000 eller mer för en mer kostsam och omfattande försäkring. Ersättningsbeloppen omfattar vanlig veterinärvård och hjälper dig stå för de potentiellt stora kostnaderna. 

Har du ett ersättningsbelopp på 50 000 kronor och vården kostar 70 000 kommer du behöva betala omkring 20 000 från egen ficka. Välj därför ett belopp som passar din hund utifrån de uppskattade skador och sjukdomar som kan komma att uppstå. Tänk på att försäkringens månadskostnad ökar i linje med ersättningsbeloppet.

Självrisk

Hundförsäkring - Självrisk

Självrisk är det belopp du betala när du behöver nyttja din försäkring. Den kan vara på allt från 0 kronor till flera tusen och betalas genom en fast eller en rörlig avgift, ibland båda.

Den fasta avgiften är en kostnad du bestämmer när du tecknar avtalet. Vanligtvis är det ett fast belopp omkring 1500 kronor men vill du ha en lägre månadskostnad kan det bli upp emot 4000 kronor. En rörligt procentuell avgift, ofta mellan 15 % och 25 % betalas på resterande kostnad för veterinärvården.

Självrisken finns som skydd för försäkringsbolaget. Utan självrisk kan kunderna göra onödiga besöka hos veterinärer som bolaget behöver betala för. Det kan kännas dyrt men hjälper dig som pålitligt kund att få ett stadigt försäkringsbolag som håller vad de lovar.

Självriskperiod

Hundförsäkring - Självriskperiod

För att du som kund inte ska behöva betala orimliga mängder om din hund behöver regelbunden veterinärvård finns en självriskperiod. Detta innebär att du endast betalar självrisken en gång under denna perioden. Oavsett hur många gånger du behöver nyttja försäkringen.

Självriskperiod ligger ofta mellan 100 och 200 dagar. Bäst självriskperiod har Many Pets erbjuder ett helt år i självriskperiod. Alltså nästan tre gånger så länge som andra bolag.

Karenstid

Hundförsäkring - Karenstid

Tiden innan försäkringen börjar gälla kallas för karenstid. I vissa fall gäller inte försäkringen från den dag du tecknar skyddet. Vanligt är omkring 20 dagar. Karenstid finns för att oärliga personer inte ska kunna försäkra sitt djur efter att skadan är skedd, för att sedan få ersättning för behandlingen. Som vanlig hundägare är detta oftast inget som berör dig.

Byter du från ett bolag till ett annat tar de flesta försäkringsbolagen bort karenstiden helt och hållet. Tecknar du försäkring åt en ung hundvalp brukar det heller inte vara någon karenstid.

Bäst karenstid har ICA följt av ManyPets

Ersättning för medicin

Hundförsäkring - Ersättning för medicin

Beroende på vilket försäkringsbolag och vilket nivå av skydd du väljer kan medicin inkluderas eller exkluderas i ersättningsbeloppet. Vanligt är att medicin är beviljat ersättning, men bara till en del av det maximala ersättningsbeloppet.

Tänk på att ersättningen för medicin endast gäller om veterinären har ordinerat medicin till din hund. Köper du själv in medicin eller kosttillskott kommer det inte alla täckas av försäkringen

MR/CT-röntgen

Hundförsäkring - MR/CT-röntgen

Råkar din hund ut för skador som inte syns kan det behövas göra en röntgen. En undersökning om invärtes skador kostar ofta omkring 10 000 kronor med hjälp av magnetresonans (MR) och datortomografi (CT). Undan röntgen är det näst intill omöjligt för en en veterinär att helt säkert uppskatta vad problemet är och hur det ska behandlas. 

Behovet av röntgen är relativt vanligt hos hundar då problem med höftleder och armbågsleder finns hos nästan alla raser. Andra åkommor kan också behöva röntgas.

Vid behov av rehabilitering

Hundförsäkring - Vid behov av rehabilitering

Efter mer omfattande operationer stiger behovet av rehab kraftigt. För att hundens ska kunna röra sig som planerat igen kan den behöva bygga upp sina muskler successivt för att inte riskera nya skador. Kostnader för rehab täcks inte vanligtvis av ersättningsbeloppen men kan i vissa, ofta mer exklusiva paket vara inkluderat. 

Det kan handla om hundsim, akupunktur, pilates, massage, laserterapi med mera.

Dolda fel - Vad betyder det?

Hundförsäkring - Dolda fel - Vad betyder det?

Vad som menas med dolda fel är inte många nya hundägare som förstår. Kortfattat är de de sjukdomar, skador och andra åkommor som uppstår vid födseln eller nära födseln och som inte upptäckts vid valpkontroller eller veterinärvårds-besiktning.

Du kan alltså få ersättning för problem hunden haft sedan födseln men som inte har orsakat synliga problem tidigare. Skydd mot dolda fel omfattas oftast av alla försäkringsbolag i mängder. 

Livförsäkring

Hundförsäkring - Livförsäkring

För ett maximalt skydd är livförsäkring ett bra val. Livförsäkring förekommer sällan i en vanlig försäkring utan behöver tillkomma i form av tillägg. Fördelen med denna typ av skydd är att du får ersättning ifall hunden behöver avlivas, om hunden avlider naturligt, blir stulen eller springer bort.

Livförsäkring går att teckna hos de flesta försäkringsbolag men ofta med en åldersbegränsning. När hunden börjar bli äldre, från 6 till 9 år  brukar det bli allt svårare att teckna denna typ av försäkring.

Ersättningsbeloppet du beviljas bestäms utifrån hundens marknadsvärde. Dessutom kan meriter genom tävlingar och arbete öka den potentiella ersättning.

Hundens ålder spelar roll

Hundförsäkring - Hundens ålder spelar spelar roll

Det går inte att teckna försäkringar för hundar innan de är minst 6 veckor gamla. De flesta uppfödarna låter inte valparna skiljas från sin mor förrän de är 8 veckor. Du behöver därför sällan oroa sig för åldersgränsen. Hos vissa bolag finns de även en övre gräns för försäkring. Detta gäller dock inte alla alternativ. Det finns något för alla!

För dig som är uppfödare finns särskilda försäkringar och möjligheter. Kontakta försäkringsbolaget för mer information.

Rabatter, bonus och förmåner

Hundförsäkring - Rabatter, bonus & förmåner

Förmåner och bonusar lockar ofta. Djursajten rekommenderar dock att du inte väljer försäkringsbolag utifrån deras bonusar om du inte har något särskilt behov. Se det istället som precis vad det är, en bonus! Vad du erhåller beror på vilket bolag du väljer. Det kan vara allt ifrån en reducering i månadskostnad till poäng för ett bonussystem. 

Vanligaste rabatt är den så kallade “mängdrabatten”. Det innebär att du som har flera hundar eller till och med en hund och en katt kan försäkra båda husdjuren hos samma försäkringsbolag och få ett reducerat pris. Many Pets erbjuder just detta.

Undantag, var noggrann!

Hundförsäkring - Undantag, var noggrann!

Alla försäkringsbolag har särskilda restriktioner och krav på dig som hundägare. Det kan handla om särskilda raser eller hundens ålder. Läs, fråga och kontrollera vad som gäller för just din hund. Lyckligtvis finns det goda kundtjänster som går att kontakta hos varje bolag. När du ber om prisförslag för din hund kommer du oftast ange vilken ras din vovve är av. 

Med den informationen ger försäkringsbolaget den information som är specifik för just din ras, om det nu finns något avvikande.

barn pussar en försäkrad hund och känner sig trygg

Vad ingår i en hundförsäkring?


En hundförsäkring består av en veterinärvårdsförsäkring som kan ersätta kostnader för undersökningar och vård hos veterinären vid skada och sjukdom. Utöver en veterinärvårdsförsäkring erbjuder de olika försäkringsbolagen olika typer av tillval eller så kallade tilläggsförsäkringar. Det vanligaste tillvalet är livförsäkring som ger ersättning ifall din hund dör innan en viss ålder.

Den viktigaste delen i en hundförsäkring är veterinärvårdsförsäkringen. Låt oss nu titta närmare på saker den skyddar mot.

Vilka hundsjukdomar & skador kan en veterinärvårdsförsäkring i en hundförsäkring täcka kostnader för?

Hundar är aktiva husdjur som gillar att leka och upptäcka och även om de är väldigt tåliga och vanligtvis undviker att skada sig så händer de att olyckan är framme. Det finns också många sjukdomar som hundar kan drabbas som antingen är ärftliga eller kommer från omgivningen.

Det finns oerhört mycket som kan hända din hund och det är omöjlig att skydda den från allt detta fullt ut. Nu ska vi lyfta fram några av dessa risker och förhoppningsvis hjälpa dig att se vikten av att försäkra hunden. 

Här kommer en lista med olika hundsjukdomar din hund kan drabbas av:

 • Valpsjuka
 • Parvovirus
 • Smittsam leverinflammation (HHC)
 • Leptospiros
 • Rabies
 • Fäsingburna sjukdomar som TBE & Borelia
 • Rävskabb
 • Spolmask & Bandmask
 • Allergi
 • Ledsjukdomar
 • Ögonsjukdomar
 • Utvecklingsrubbning i njurvävnaden
 • Genen merlegen som i dubbel upplaga ger blindhet och dövhet
 • Öroninflammation
 • Blodöra
 • Kräkning och Diarré
 • Cancer som till exempel Hemangiosarkom är ganska vanligt hos hundar, särskilt hos schäfrar och golden retrievrar
 • Tumör i juver
 • Pyometra / Livmoderinflammation

Skulle din hund drabbas av någon av dessa sjukdomar och insjukna kan veterinärvårdskostnaderna snabbt bli höga. Här kommer en lista med några vanliga skador din hund kan råka ut för

 • Hälta
 • Klobrott
 • Tandfraktur
 • Sårskada
 • Bitskada
 • Halkskada
 • Brännskada
 • Fallskada
 • Muskelsträckningar
 • Trafikskada
 • Veterinärvårdskostnaderna för dessa vara en hård smäll för plånboken för den genomsnittliga svensken. Nu ska vi kolla på hur mycket det kostar att slippa risken att behöva betala alla dessa utgifter från din egen ekonomi med hjälp av en hundförsäkring.


  Hur mycket kostar en hundförsäkring?


  Lär dig alla faktorer som kan påverka hundförsäkringens prisnivå

  En hundförsäkring kostar vanligtvis mellan 1500 och 5000 kr per år. Alltså omkring 125-400 per månad. Priset varierar mycket beroende på ras, ålder, tidigare sjukdomar, försäkringsbolag och givetvis vilket försäkringsnivå du väljer. Nedan får du en snabb och tydlig genomgång över alla aspekter som kan påverka priset. Fundera över dessa när du jämför hundförsäkringar.

  Ersättningsnivå

  Vilken nivå du väljer av försäkring kommer att spela en stor roll i din månadskostnad. Väljer du en enklare variant kommer priset bli betydligt billigare än en variant som täcker större utgifter. Vanligtvis täcker de flesta försäkringarna minst 30 000 kronor.

  Det är en bra grund men kan snabbt överstigas om din hund behöver längre sjukvård eller mer omfattande hjälp. Då kan de vara värt att välja en nivå som kommer ge dig en ersättning på 100 000 eller mer även om det kommer kosta dig några kronor mer i månaden

  Självrisknivå

  Alla bolag på vår lista erbjuder dig att välja självrisk. Valet står först mellan fast eller rörlig och sedan finns det olika steg. Priset på självrisken kan vara mellan 0 kr (endast Many Pets) upp till 4000 kr för den fasta avgiften. Väljer du att teckna rörligt går det att välja mellan 15 och 25 %.

  Väljer du en högre självrisk kommer din månadskostnad att sjunka. Detsamma gäller motsatsen om du vill ha en låg självrisk kommer priset du betalar varje månad att öka.

  Vi rekommenderar att du väljer en låg självrisk om du tror att din vovve ofta kommer bli sjuk eller utsätts ofta för skaderisk. Tror du att din hund inte kommer råka ut för något olyckligt men ändå vill ha skydd från en försäkring rekommenderar Djursajten att du väljer en hög självrisk så att månadskostnaden minskar.

  Tilläggsförsäkring

  Om du väljer till eller bort extra försäkringar kan priset ändras drastiskt. Det tveklöst vanligaste tillägget är livförsäkring vilket innebär en ersättning om hunden skulle gå bort, försvinna eller bli stulen. Priset varierar för livförsäkring och hos vissa försäkringsbolag ingår det i priset.

  Andra tillägg som förekommer är bland annat Many Pets tillägg: Pengarna tillbaka och Tidigare besvär. Dessa kostar omkring 15 kronor per månad vardera med en del variation och kan till och med hjälpa dig spara pengar. Pengarna tillbaka innebär att du får tillbaka 20 % av försäkringens årspremie om din hund går skadefri under hela året. Det gör att priset kan bli mycket förmånligt om din hund är frisk.

  Tidigare besvär ger dig möjligheten att få ersättning för vård din hund har behövt innan du tecknade försäkringen. Ja, det är sant! Du kan få pengar för åkommor som hände innan du tecknade försäkringen.

  Olika raser och ålder

  Vissa hundraser kostar mer att försäkra än andra. 

  Det kan bero på att de har en vanligare skadeprofil och oftare råkar ut för problem som kräver veterinärvård. När du ber om prisförslag hos försäkringsbolaget ber de dig ange vilken ras din hund är av. De är för att kunna berätta hur priset kommer att påverka din totala kostnad.

  Generellt är även små hundar billigare att försäkra än stora hundar. Exempelvis kan priset för att försäkra pomeranian skilja väldigt mycket mot en större hund.

  Vissa bolag försäkrar inte hundar som har uppnått en viss ålder. Vanligt är det omkring 9 år.  Testvinnaren manypets försäkrar alla hundar, även om din bästa vän är en gammal hund.

  Olika försäkringsbolag

  Priset påverkas givetvis av vilket försäkringsbolag du väljer att teckna din vovves trygghet hos. Det är dock inte någon större skillnad från bolag till bolag. De viktiga skillnaderna sitter i resterande punkter och hur bra själva försäkringen i sig täcker.

  För att veta mer om vad som avgör priset på hundförsäkringen kan du läsa vidare om hur mycket en hundförsäkring kostar.

  Hur mycket kostar veteinärvård?

  Förhoppningsvis ingenting eftersom ditt djur klarar sig utan behov av vård. Sannolikheten för just detta är dock mycket låg. Nästan alla vanliga husdjur, såväl hundar som katter behöver någon gång besöka veterinären. Ett vanligt besök för en kontroll av djurets hälsa kostar oftast omkring 500 kronor. Alltså relativt överkomligt.

  Skulle ditt djur behöva mer regelbunden veterinärvård, operation, medicin, ordinerat foder eller någon annan typ av behandling kan kostnaderna snabbt bli påtagliga. Med tanke på att vissa försäkringar täcker kostnader upp till 100 000 eller mer kan det ge en tydligare bild av potentiella kostnader.

  Om du tänker att du kan strunta i försäkring och hoppas på att din hund klarar sig utan åkommor kan det alltså bli ett stort misstag. Du bör även vara medveten om att du som hundägare är ensamt ansvarig för att din vovve ska vara välmående och må bra. Är ditt djur i behov av vård men inte får det eller inte får det inom rimlig tid kan det vara en fråga om djurplågeri.

  Så fungerar hundförsäkringar

  Hundförsäkring 101 -  Steg-för-steg & viktiga begrepp

  När din hund råkar ut för sjukdom eller skada uppkommer kostnader för veterinärbesök, medicin eller annat. När du har en hundförsäkring till din hund täcker försäkringsbolaget dessa kostnader upp till gränsen för försäkringens veterinärvårdsbelopp. En försäkring för hundar på en väldigt liknande sätt som andra djurförsäkringar. Har är ersättningsförloppet i 3-steg:

  • Steg 1: Något olycklig eller oönskat händer din hund.
  • Steg 2: Du besöker veterinär för hjälp, rådgivning, medicin eller annat
  • Steg 3: Försäkringsbolaget ersätter dig för de kostnader som har uppstått till följd av händelsen

  När allt går som det ska är det dessa tre steg som följs. På så sätt kommer du inte behöva betala de dyra avgifterna som kommer med veterinärbesök. Tyvärr är det ofta inte så lätt som det låter. Det finns en hel del saker att tänka på som kan komma att påverkar hur mycket ersättning du får, om du får ersättning och hur mycket du själv måste betala.

  Hundförsäkring: Självrisk

  Självrisk innebär att du betalar en del av kostnaden för att åtgärda problemet innan försäkringsbolaget går in med sitt skydd. Detta används i nästan alla försäkringringsformer och är “standard” i dagens samhälle. Självrisken betalas varje gång du gör ett besök hos veterinären och vill ha ersättning genom försäkringsbolaget. 

  Undantag för självrisken förekommer om försäkringsbolaget erbjuder en så kallas självriskperiod. Med det menas att du får full ersättning för besöket utan att betala självrisken om det sker inom den bestämda perioden. Hur länge det är beror på bolag och avtal. Vanligt är mellan 100 dagar och ett år.

  Exempel på självrisk: Du besöker veterinären och gör undersökningar som kostar dig 10 000 kr. När du tecknade försäkringsavtalet kom ni överens om en fast självrisk på 1500 kr. Detta innebär att du kommer betala 1500 kr för besöket och försäkringsbolaget går in med en ersättning på 8500 kronor.

  Du behöver sedan göra ett ytterligare besök hos veterinären efter 148 dagar från det första besöket. Även denna gång blir den totala kostnaden 10 000 kronor. Eftersom du har en avtalad självriskperiod på 180 dagar kommer du inte betala någon självrisk. Du får alltså ersättnings för hela beloppet om 10 000 kr för ditt andra besök.

  Lassie hundförsäkring logo

  Lassie hundförsäkring

  Lassie är hundförsäkringen med bäst villkor för självrisk

  Hundförsäkring: Ersättningsbelopp

  Ersättningsbelopp är en viktigt del i en hundförsäkring. Detta är den totala mängden ersättning du maximalt kan erhålla per år. Hos många försäkringsbyråer ger det billigaste alternativet 30 000 kronor i maximalt ersättningsbelopp upp till 100 000 eller mer om du gör ett mer exklusivt val.

  Exempel på ersättningsbelopp: Du besöker veterinären för att säkerställa din vovves hälsa efter en olycka. Hos veterinären upptäcker ni ett allvarligt problem som måste åtgärdas genom en operation. Det totala priset för operation, undersökning och andra kostnader blir 33 000 kronor. Du har en billigare typ av försäkring med ett ersättningsbelopp som ger dig stöd upp till 30 000 kronor. 

  Du kommer således att betala 1500 kronor i självrisk, få en ersättning på 30 000 kronor och behöva betala resterande 1500 själv. Viktigt är att du är medveten om att kostnaderna för självrisk varierar likväl som ditt maximala ersättningsbelopp. Kolla noga upp vilka summor det gäller innan du tecknar försäkringen så du vet vad du har att förvänta dig. Vissa bolag tar ut både en fast och en rörlig självrisk, det är också något att ha i åtanke.

  Lassie hundförsäkring logo

  Lassie hundförsäkring

  Lasse hundförsäkring erbjuder det högsta veterinärvårdsbeloppet

  Firstvet ingår i hundförsäkringen

  Alla hundförsäkringsbolag som vår testpanel kollat på erbjuder de fri tillgång till FirstVet. Något som underlättar för dig som hundägare och kan spara mycket tid då du slipper åka hela vägen till veterinären. Dessutom kan du få snabbare råd om du är osäker på hunden hälsa, något som i vissa fall kan rädda liv!

  Alla hundförsäkringsbolagen erbjuder fri tillgång till FirstVet i mobilen

  Samtliga hundförsäkringsbolag erbjuder fri tillgång till FirstVet i mobilen

  First Vet fungerar genom en mobilapp som finns att ladda ner på Appstore och på Google Play butiken. Den är gratis och tillåter dig chatta eller delta i ett videosamtal med en utbildad veterinär.

  Då kan du visa upp potentiella skador eller berätta vad din hund har råkat ut för. Veterinären kan snabbt uppskatta vad som behöver göras och ge dig råd utifrån information du ger. Det kan vara allt ifrån ett tips på en huskur eller rekommendationer om att besöka din lokala veterinär för behandling.

  First Vet har öppet alla dagar mellan 07-24 för lättillgänglig djurvård. De hjälper dig med katter, hundar, andra husdjur och hästar.


  Olika typer av försäkringar för hund


  Blandras försäkring

  Det är extra viktigt att försäkra din hund om du äger en blandras eftersom du sällan har skydd från kennel- eller rasklubb. En blandras kan vara både dyrare och mer komplicerad att försäkra med det behöver inte alltid vara så.

  För att teckna en bra korsningshundförsäkring är det viktigt att försäkringen täcker lika mycket som en vanlig hundförsäkring för.

  Har du en blandras och vill välja rätt försäkring till din hund kan du läsa vidare i vår guide om försäkring för blandrashundar.

  Jakthundförsäkring 

  jakthundförsäkring

  Jagar du med din hund behöver du en jakthundförsäkring. Det finns en överhängande risk att din trogne vän kommer bort om du saknar GPS eller liknande. Dessutom finns möjligheten att din hund kommer för nära en älg och får en spark av bakbenet. Något som omedelbart skulle kräva veterinärvård.

  För att undvika stora kostnader för din jakthund bör du försäkra den. Har du statligt jaktkort eller tränar inför jakt med din hund kan Svedea erbjuda dig ett förmånligt erbjudande.

  • Fria besök hos mobilveterinären FirstVet.
  • Fri flytträtt
  • Ersättning upp till 60000 kronor på veterinärvård
  • 0 kronor i självrisk vid vildsvinsskador

  Du kan även välja tillägg för att bättra på din jakthundförsäkring ytterligare.

  Liv- och användbarhets-försäkringen kommer täcka kostnader som uppstår ifall din hund dör, måste avlivas eller försvinner under jakt. Du är även berättigad för ersättning om din jakthund inte längre kan jaga till följd av medicinska skäl. I och med att din jakthund blir mer och mer meriterad kan du utöka livförsäkringen för att höja ersättningen du får om något av detta uppstår.

  Tillägget går att teckna för hundar mellan sex veckor upp till nio års ålder och finns hos försäkringsbolaget Svedea.

  Avelsförsäkring och uppfödarförsäkring

  Föder du upp hundar för avel eller har en kennel finns de oftast särskilda försäkringar för dig och dina hundar. Utan en skräddarsydd försäkring kan priset bli högt då det oftast rör sig om flera hundar, ibland av olika raser som alla ska må bra och få den vård de förtjänar.

  Läs guiden för att välja rätt avelsförsäkring.

  Som uppfödare ansvarar du för kontroll av dolda fel och sjukdomar. Med en försäkring för uppfödare skyddas du mot detta. Dessutom kommer du kunna teckna försäkringar tidigare än 6 veckors ålder samt utan karenstid. Något som kan vara mycket fördelaktigt för nyfödda valpar. Var dock noga med att kontrollera vad som gäller hos försäkringsbolaget du väljer eftersom det kan variera en del.

  Dolda fel försäkring

  Det är säljaren av hunden, vilket oftast är en uppfödare eller en kennel som ska teckna en försäkring mot dolda fel. Dolda fel är de fel som uppstår inom tre år efter att valpen fick sitt nya hem som inte var uppenbara vid försäljningen

  Utan försäkring mot dolda fel kan uppfödare bli skyldig att betala kostnader för veterinärvård eller annan behandling. Är du uppfödare eller bara vill veta mer om hur dolda fel försäkring fungerar kan du läsa mer om dolda fel försäkring för hund.

  Ansvarsförsäkring hund

  Om din hund skadar ett annat djur eller förstör egendom står du som hundägare skyldig för hundens beteende. Strikt ansvar gäller för dig som hundägare. Det betyder att det är du som ansvarar för hundens beteende, även om något retar upp den som du inte ansvarar för. Exempelvis kan en katt eller en annan människa reta upp din hund till att bita. Uppstår då en skada är du som hundägare ändå ansvarig över kostnaderna som uppstår.

  En ansvarsförsäkring för hunden är därför väldigt viktigt och ingår därför i de flesta hem- och villa-försäkringar. Om din hund också blir skadad i tumultet är det en vanlig hundförsäkring som krävs. Det är därför bra med både en hemförsäkring och en hundförsäkring.

  För att veta om ansvarsförsäkring och vad som gäller när hunden skadar egendom, djur eller personer kan du läsa vidare här: Ansvarsförsäkring hund.

  Valpförsäkring

  En valpförsäkring är viktigt att ha från den dagen du får hem din valp. En ung hund kan råka äta något som gör den sjuk eller råka skada sig när den inte har full kontroll över sin kropp. Hos många försäkringsbolag är det dessutom billigare att teckna försäkring för en valp.

  När ska man försäkra valp?

  Du kan försäkra din valp redan innan du har fått hem. Vanligtvis får en valp komma till sin nya familj omkring 8 veckor gammal och från de veckorna till att valpen fyller 4 månader för du se till att teckna en valpförsäkring.

  Andra försäkringsbolag som försäkrar hundar

  Utöver de försäkringar som finns listade i den här artikeln finns de ett flertal olika företag som erbjuder försäkring för hundar. De varierar kraftigt i kvalité, service, pris och mycket mera men kan passa dig. Som sagt rekommenderar vi huvudsakligen Lassie eller Manypets men vill du läsa mer hos andra försäkringar finns:

  • Agria försäkringar
  • Dina försäkringar
  • Folksam försäkring
  • IF hundförsäkring
  • Sveland djurförsäkringar

  Frågor och svar om hundförsäkringar


  Vem kan teckna hundförsäkring?

  Hundägare och fodervärdar kan teckna försäkringar. Hundägare är du som har köpt och ägare hunden. Fodervärd är den person som ansvarar för hunden men inte är den direkta ägaren.

  När börjar försäkringen gälla?

  En hundförsäkring börjar gälla från att försäkringen tecknas om inget annat anges. Vanligt är en karenstid omkring tre veckor eller mindre. Det förekommer längre karenstider men det är mycket ovanligt. Karenstid gäller sällan om du byter från ett bolag till ett annat. Då brukar försäkringen gälla direkt.

  Täcker hundförsäkringar ansvarsskador?

  Hundförsäkringar täcker vanligtvis inte ansvarsskador. Med ansvarsskador menas de skador din hund orsakar för en annan person. Det kan vara direkta skador på personen, dennes hund eller egendom. Vi rekommenderar att du istället kolla om hemförsäkringen skyddar mot denna skada. En hundförsäkring skyddar mot de som direkt drabbar hunden. Sjukdomar och skador som behöver veterinärvård är anledningen till en bra hundförsäkring, inte skador som hunden orsakar.

  Vilken är den bästa hundförsäkringen?

  Den bästa hundförsäkringen för de flesta är den vår testpanel utsett som testvinnare: Lassie. Vilken försäkring som är bäst för just dig och din hund beror på era behov. Vi rekommenderar att du läser den objektiva informationen ovan och väljer den försäkring som passar just er.

  Avslutande ord om hundförsäkringar

  Det kan vara svårt att välja rätt hundförsäkring då det gäller att hitta något för dig. Många oroar sig över hur pålitliga vissa försäkringsbolag verkligen är. Det är helt förståeligt, inget vill stå tomhänt och utan hjälp när olyckan är framme. De försäkringsbolag Djursajten rekommenderar anser vi alla vara pålitligt och hjälp-villiga för att hitta den bästa lösningen som passar dig och din hund.

  Vi rekommenderar stark att du ser över de behov du har och väljer ersättningsbelopp och självrisknivå utifrån de behov du har. Tänk på att ett mer omfattande skydd kommer kosta dig mer i månaden och vice versa. 

  Kan ni rekommendera någon andra jämförelser av hundförsäkringar?

  Den enda jämförelse av djurförsäkringar till hunden vi rekommenderar utöver vår egna är Konsumenterna jämförelse av hundförsäkringar. Den är mycket välgjord, djurgående och läsvärd. Läs den här.

  Tack för att du tänker efter för att hitta den bästa försäkringen för din hund, bra hundägare är vad som gör hundar lyckliga.

  Kommentarer

  Delta i konversationen - dela dina tankar här 

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Följ djursajten.se:

  Vad vill du läsa mer om?


  Inlägget är av typen:


  Senaste inläggen på Djursajten.se

  Det här kanske också intresserar dig...

  Djursajten
  >
  Tack för att du läste artikeln: Bästa hundförsäkringen [aret] – Jämför, se priser, vad som igår & teckna idag