19 april

Avelsförsäkring hund | Hundförsäkring för uppfödare och avel | Kullförsäkring

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med lassie

Det finns hundförsäkringar som riktar sig speciellt till uppfödare. Det kan vara kullförsäkring och andra försäkringar med förmånliga villkor eller rabatter som kan vara viktiga vid uppfödning av valpar.

Bland annat kan du som är uppfödare av hundar teckna en avelsförsäkring som en extra trygghet. En sådan försäkring kan täcka vissa situationer som kan uppstå under avel och uppfödning.

Uppfödarförsäkring - Bäst i test 2024

uppfödarförsäkring avelsförsäkring

Lassie Hundförsäkringar är den försäkring som är mest förmånlig för uppfödare. De har en särskild försäkring som är anpassad för att hjälp dig som föder upp och avlar hundar.

Lassie har dessutom flera olika nivåer av hundförsäkringar för uppfödare som du kan läsa vidare om på deras hemsida.

Teckna en avelsförsäkring i tillägg till en grundförsäkring

Det som kan vara viktigt att tänka på när man ska bli hunduppfödare är att en avelsförsäkring inte är en enskild försäkring som kan ersätta en hundförsäkring.

För att få lov att teckna en avelsförsäkring behövs en grundförsäkring som täcker veterinärvård och det behövs även någon form av livförsäkring. Därför är en avelsförsäkring ofta ett tillägg och det brukar finns hos de flesta försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar.

Vad ingår i en avelsförsäkring?

Vad som kan ingå i en avelsförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag men ofta kan det handla om dolda fel, veterinärmedicinska fel, exteriöra fel, misslyckad parning med mera. Det kan också vara skillnader i försäkringens omfattning och hur stora belopp som ersättningen täcker.

Några av de vanligaste delarna som brukar ingå i en avelsförsäkring är:

  • Dolda fel
  • Fertilitetsutredning
  • Kejsarsnitt
  • Veterinärvård för valparna
  • Förlorad avelsförmåga
  • Livförsäkring för valp

Dolda fel

Det kan lätt uppstå något oväntat, vilket kan innebära att du säljer en valp med ett dolt fel. Ibland upptäcks inte dessa fel förrän valpen är hos den nya ägaren. Ett sådant fel kan göra att hunduppfödaren blir ersättningsskyldig. Då kan en avelsförsäkring skydda dig som hunduppfödare.

Misslyckad parning och fertilitetsutredning

Om en parning skulle misslyckas kan det täckas av försäkringen. När det inte går vägen kan man behöva göra fertilitetsutredningar och det kan även krävas veterinärvård.

Kejsarsnitt

Ersättning för kejsarsnitt brukar ofta ingå, men det kan finnas begränsningar. Då kan det handla om antalet kejsarsnitt, ålder på hunden med mera.

Veterinärvård från valparnas födsel

Även valpar kan behöva veterinärvård då de kan bli sjuka, råka ut för en olycka eller ha något medfött problem. Då kan försäkringen ersätta veterinärvård upp till ett visst belopp per kull. Villkoren brukar gälla från födsel upp till en viss ålder.

Förlorad avelsförmåga

En del försäkringar kan också ge ersättning för förlorad avelsförmåga. Det kan handla om att hunden blivit steril, fått en ärftlig sjukdom eller att den tvingas till kastrering.

Här kan det finnas villkor för att hunden är försäkrad sedan en viss ålder, alternativt har fött fram minst en kull och att den är registrerad och stambokförd i Svenska Kennelklubben.

Livförsäkring för valp

Om en valp skulle dö eller behöva avlivas kan vissa avelsförsäkringar även agera som en livförsäkring för valp. Beloppet för ersättningen kan variera mellan olika försäkringsbolag och framför allt vilka villkor som gäller för skadan eller sjukdomen som legat till grund för dödsfallet.

Om försäkringar för uppfödare

Som hunduppfödare kan det finnas fler försäkringar som kan vara bra att teckna i tillägg om de inte ingår i avelsförsäkringen. Det kan även finnas rabatter eller förmåner som är bra att känna till.

Kullförsäkring för hund

Med en kullförsäkring kan du få veterinärvårdsförsäkring, skydd mot dolda fel för hundvalpar samt livförsäkring. Ofta kan dessa försäkringar tecknas från exempelvis fyra veckor och upp till en viss ålder.

Rabatter eller förmåner för hunduppfödare

Om du är en registrerad hunduppfödare kan du få tillgång till rabatter eller förmåner. Det kan handla om mängdrabatter, rabatt på försäkring till valpköpare eller gratis kullförsäkring. Kontrollera vad som gäller för den hundförsäkring du är intresserad av.

Jämför avelsförsäkring för hund

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder avelsförsäkring för hund. De flesta med vanliga hundförsäkringar brukar även kunna erbjuda försäkringar för avel.

Jämför hundförsäkring för att få det bästa skyddet och den trygghet du behöver som hunduppfödare.

Exempel på försäkringsbolag som erbjuder avelsförsäkring är Lassie, Agria och moderna hundförsäkringar.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Avelsförsäkring hund | Hundförsäkring för uppfödare och avel | Kullförsäkring