11 januari

Bästa stötfångarskyddet för hundar 2023 – Skydda bilen mot smuts och vassa klor med skydd för stötfångaren

0  Kommentarer

Artikeln innehåller betalda samarbetslänkar

Att skydda din bil från hundens vassa klor är viktigt för dig som vill minska risken för repor och är rädd om din bil. Dessutom ger det bra skydd mot lera, vatten och annan smuts som lätt kommer in i bilen med hunden. Med hjälp av ett stötfångarskydd slipper du städa bilen lika ofta och det ger bra skydd mot skrapmärken.

Därför kan det vara en bra idé att införskaffa ett stötfångarskydd för hund.

I den här artikeln kan du läsa om de bästa stötfångarskydden som finns på marknaden idag.  De är alla jämförda och rangordnade efter hur bra de uppfyller de egenskaper ett bra stötfångarskydd bör ha. Den ska till exempel vara enkel att montera och skydda både hunden och bilen bra.

Längre ned i artikeln får du mer information om de olika stödfångarskydden vi har valt ut i den topplista du kan se längre ned i texten. Du kan också läsa mer om stötfångarskyddets viktigaste egenskaper. I den avslutande delen får du veta mer om hur ett stötfångarskydd används och hur det monteras på rätt sätt.

Stötfångarskydd hund - viktiga egenskaper

Ett stötfångarskydd används för att du ska skydda din bil mot skador och smuts och för att göra det mer bekvämt för din hund. Därför är valet av rätt sorts stötfångarskydd viktigt.

Det bästa stötfångarskyddet ska vara av ett bra material så det dämpar bra för hunden när  den tar sig in och ut ur sin hundbur och det ska vara slitstarkt. Dessutom ska måttet på skyddet vara  av en bra storlek så den passar in i din bil. 

Utöver material och mått så finns det andra egenskaper som avgör hur pass bra stötfångarskyddet är. Du kan läsa mer om stötfångarskyddets viktigaste faktorer i följande text. Det är dessa faktorer vi utgått ifrån när vi har jämfört de olika produkterna för topplistan.

Skyddsförmåga

Du köper ett stötfångarskydd för att du vill vara på den säkra sidan och minska risken för att bilen får repor eller blir smutsig. Därför är det viktigt att stötfångaren är tillverkad av ett material som ger bra skydd för bilen.

Tåligt och bekvämt material

Stötfångarskyddet ska vara av ett material som är bekvämt för hunden att gå på och det ska vara säkert. Materialet ska inte vara halt men ska dämpa bra när hunden sätter sina tassar mot det. Det finns även stötfångarskydd som placeras i baksätet för att minska risken att hunden skulle hoppa ut.

Därför ska den inte vara hård eller vass men ska fylla sin funktion väl och ge bra skydd.

Storlek

Storleken på stötfångarskyddet är viktigt för att den ska passa bra in i din bil. Därför är det till stor fördel om det står tydligt i produktbeskrivningen vilka mått produkten har för att du ska kunna avgöra om den skulle passa bra in i ditt baksäte eller inte. 

Användarvänlig

Stötfångarskyddet ska vara enkel för dig att använda. Monteringen ska vara enkel att förstå sig på och det ska inte vara några svårigheter att montera upp och ner det. Du ska enkelt kunna anpassa skyddet efter behov.

Stötfångarskydd MIMsafe Cover

hund

Stötfångarskyddet kommer från varumärket MIMsafe. Stötfångarskydddet är 80 cm bred och är 85 cm långt vilket är en storlek som passar bra in i de flesta bilarna.  Det finns även en större variant av produkten  där bredden är 95 cm om det är en bättre storlek för dig och din bil.

Stötfångarskyddet kommer i färgen svart och har varumärkets logga tryck på sig i en gul färg. Den är tillverkad av nylon vilket är ett slitstarkt material som ger din bil bra skydd.Nylon är dessutom ett material som är lätt att få rent med hjälp av en fuktig trasa eller dylikt. 

Förutom att den ger bra skydd för bilen så är den skonsam mot husdjuret då materialet är mjukt men ändå rejält och hållbart och dämpar bra när hunden tar sig in och ut ur baksätet.

Den är enkel att använda och monteringen likaså. Den är utrustad med öglor på varje sida. I öglorna finns det band som du använder för att montera upp stötfångarskyddet någonstans i baksätet. När du inte använder stötfångarskyddet är den enkel att vika ihop och den tar inte upp särskilt stor plats. Du kan med enkelhet få plats med den i bagageutrymmet på bilen eller förvara den någonstans i ditt hem. 

Pris: 279 kronor.

Stötfångarskydd Bil Trixie

stötfångare

Artfex stötfångarskydd är en produkt som syftar till att skydda bilen mot repor och smuts när hunden hoppar in och ut ur bilen. Det monteras enkelt i burgallret när burdörren är stängd och kan vikas ut över stötfångaren för att skydda den mot vassa klor och smuts. Stötfångarskyddet finns i två olika bredder; 40 cm och 65 cm.

Detta stötfångarskydd är tillverkat av högkvalitativ plast som är robust och tålig. Plasten är även behandlad för att tåla starkt solljus, så att det kan användas året runt utan att blekna eller skadas. Stötfångarskyddet finns i färgen svart och har ett pris på 349 kronor.

Totalt sett är Artfex stötfångarskydd ett bra val för hundägare som vill skydda sin bil mot repor och smuts när hunden hoppar in och ut ur bilen. Det är enkelt att installera stötfångarskyddet. Välj den storlek som passar din bil eller skaffa två skydd om du har två burar för dina hundar.

Stötfångarskydd Trixie

bil

Stötfångarskyddet kommer från varumärket Trixie. Ståtfångarskyddet är av en något mindre variant och den har måtten 50 x 60 cm. Den passar till exempel bra att montera direkt under hundburen för att underlätta när hunden ska ta sig in och ut ur baksätet. 

Stötfångarskyddet från Trixie kommer i färgen svart och har en enkel och stilren design som smälter samman med bilens inredning. Den är tillverkad av polyester vilket är ett rejält material som hundens tassar lätt kan få grepp om när den ska in och ut ur baksätet. Polyester är tåligt och du kan vara säker på att din bil är skyddad från hundens vassa klor som många gånger är en bidragande faktor till att det uppstår repor på bilen.

Produkten är enkel att montera med hjälp av mattans krokar som du kan fästa i baksätet på bilen där hunden ska hoppa in och ut. När den inte används kan du vika ihop den och förvara den utan att den tar upp alltför stor plats i bilen eller i ditt hem.

Stötfångarskyddet från Trixie är en av de billigare varianterna av ett stötfångarskydd för hundar. Den kostar 89 kronor.

Så använder du ett stötfångarskydd för hundar

Att använda ett stötfångarskydd är praktiskt då du både skyddar bilen och ger bra dämpning för hunden när den ska ta sig in och ut ur buren. Men om du inte har haft ett stötfångarskydd förut kan det vara svårt att veta hur den används och hur du kan gå tillväga för att montera upp den.

Även om du har ett stötfångarskydd med kanter så kan det inte ersätta en bur eller annan typ av säker transport för hundar. Den ska alltid användas tillsammans med bur eller dylikt under transport. Men om bilen står stilla kan den användas som den är när hunden ska vistas i bakluckan när ni är på utflykt.

De flesta stötfångarskydd är mycket enkla att montera. Det enda du behöver göra är att packa upp produkten för att på så sätt se vilken del som är längden och bredden. På varje sida finns det någon typ av krok eller band som du använder när du ska fästa skyddet.

Till exempel på bildörren eller någon annanstans på sidan av bilen någonstans i baksätet. Du kan också välja att fästa den direkt på stötfångaren, eller kofångaren som det också kan kallas för om du har en mindre variant av ett stötfångarskydd.

När hunden ska ta sig in eller ut ur bilen fälls stötfångaskyddet ner och hunden kan ta sig ner på ett bekvämt sätt utan att det finns några risker att du repar bilen eller att hunden skulle göra sig illa.

Eftersom att produkten används som skydd för bilen är det viktigt att du kommer ihåg att göra rent den med jämna mellanrum för att det ska kännas trevligt i bilen både för dig och din hund. 

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa stötfångarskyddet för hundar [aret] – Skydda bilen mot smuts och vassa klor med skydd för stötfångaren