16 januari

Bästa godisväskan 2023 – Belöning för hundsport och utställning

0  Kommentarer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för vetzoo och dogman

Att belöna hunden genom en munsbit är något alla vovvar uppskattar kraftigt. Belöningen gör det tydligt att du uppskattar hundens beteende. Det blir lätt för din bästa vän att förstå att du är nöjd.

Med hjälp av en godisväska kan du ha med snacks till vovven vart ni än befinner er. Du fäster en liten väska i byxkanten, runt halsen eller runt midjan. På så vis slipper helt och hållet behovet av att gräva i en prasslig påse i ryggsäcken för bara tappa ut innehållet.

I dagsläget finns det ett stort utbud av olika modeller där du kan välja och anpassa modell efter dina behov. Allt ifrån färg och storlek till olika mönster och utformning finns tillgängliga på marknaden. För att underlätta ditt val har vi på Djursajten tagit fram de alternativ vi anser vara de bästa modellerna på marknaden för 2023.

Bästa godisfickan 2023 - Djursajtens rekommendationer

Favoriten: Feel Active Treat - Godisväska

Vår självklara testvinnare. Denna produkt är helt enkelt genial. Du fäster väskan runt halsen, runt midjan eller vid byxlinningen och kan ha med godis på såväl promenad som aktivitetsträning.

Väskan finns i två olika färger. Svart och rosa. Den är tillverkad i ett smart, smutsavstötande material för att minimera behov av rengöring och tvätt. Dessutom skyddare materialet mot regn vilket säkerställer att godiset håller sig fräscht. Även om du har kvar det i godisfickan till nästa promenad.

Med Feel Active Treat kan du enkelt öppna och stänga godispåsen med hjälp av en klassisk dragsko. Det går alltså snabbt att stänga och öppna väskan för direkt belöning - även om du bara har en hand tillgänglig.

Fördelar

  • Stor öppning
  • Finns i två snygga färger
  • Smart dragsko
  • Smutsavvisande

Nackdelar

  • Finns endast i en storlek
  • Finns inte med dragkedja för de som föredrar en sådan


Alternativet: Dogman Godisficka - Silikon

Godisficka i silikon

Dogman’s egentillverkade godisficka gör jobbet! Trots det minimal priset (just över 100 kronor) så får du en ficka tillverkad i silikon med ett smart magnetlås för att inte spilla ut godiset.

Tack vare magnetlåset slipper du allt prassel en vanlig godispåse medför och undviker risken att distrahera vovven under träningen eller promenaden. Godisväskan fäster du enkelt på bältet eller i byxkanten.

Tack vare materialet blir det enkelt att rengöra och tvätta väskan efter behov. Vanligt varmt vatten gör jobbet! Du har möjligheten att välja mellan tre olika färger. Svart, grön eller rosa.

Fördelar

  • Genialt magnetlås
  • Finns i flera olika färger
  • Lätt att rengöra
  • Mycket prisvärd

Nackdelar

  • Endast en storlek
  • Går inte att hänga runt halsen


Premium: Hurtta Outdoors - Godisficka 

För dig som är redo att betala lite mer för något lite bättre rekommenderar djursajten Hurtta outdoors godisväska. Perfekt för dig som gillar att äventyra lite extra tillsammans med din bästa vän.

Med premiumvalet rymmer du mer än bara godis. Du får alltså plats med bajspåsar, mobil och nycklar utöver godiset såklart. Givetvis går väskan att stänga men kan öppnas snabbt för att belöna vovven. 

Innerfickan där godis ska förvaras är helt uttagbar vilket gör rengöring extremt enkel. Du behöver inte dra dig för att använda kladdigt godis eller något godis som annars hade lämnat lukt efter sig.

Sammanfattningsvis får du en jättebra väska som rymmer mer än bara godis - perfekt för längre promenader, intensiv hundträning eller härliga äventyr.

Fördelar

  • Rymmer mobil, nycklar och bajspåsar
  • Uttagbar innerficka
  • För dig som lever aktivt
  • Pålitlig kvalité

Nackdelar

  • Endast en design
  • Dyrast på listan


Budget: Dog activity - Godisväska

För under 60 kronor får du en godisväska som gör vad den ska; Tar med sig godis på ett lättillgängligt sätt.

Väskan är tillverkad i nylon och rymmer godis tillräckligt för några promenader eller ett rejält aktivitetspass med vovven. Du fäster den på bältet eller i en ficka på byxan med “clippet”. 

Modellen finns i två snygga färger; svart och vinröd. När du klickar hem godisfickan får du en slumpmässig färg som en härlig överraskning. Vill du ha en särskild färg rekommenderar vi någon av de andra alternativen på vår lista.

Fördelar

  • Billigast på listan
  • Finns i olika, snygga färger
  • Smidig dragsko
  • Snabbt fäste med bältesclip

Nackdelar

  • Du får inte välja färg (slumpmässigt
  • Omständigt att rengöra om du använder kladdigt godis.


Sist men inte minst: Feel Active PRO - Godisbag

Snarare motsatsen till minst! Denna väska har en stor volym om hela 1,7 liter. Du rymmer alltså mycket godis samt såväl nycklar som mobil i en säker dragkedje-ficka. Feel Active Pro är alltså perfekt för dig med flera hundar eller en stor vovve som äter mycket.

Midjebandet som du använder för att fästa godissäcken är justerbart upp till 120 centimeter. Utöver alla dessa fördelar är har väskan en beläggning som gör den smutsavvisande mot regn och stänk. Alltså är det lätt att rengöra.

Fördelar

  • Plats för mycket godis
  • Rymmer nycklar, mobil med mera
  • Justerbart midjeband
  • Smutsavvisande beläggningsyta

Nackdelar

  • Finns endast i rosa
  • Finns endast i en storlek

Vilken typ av godis är bäst för träning?

Valet av rätt godis är viktigt. Det finns en hel del olika faktorer som avgöra vad som är bäst för just din hund. Först och främst är det viktigt att din vovve tycker om smaken. Det kan skilja sig kraftigt för olika hundar då vissa är mer kräsna än andra. Lyckligtvis brukar många hundar uppskatta det mesta.

En annan fördel är om godisbitarna är relativt små. Detta göra att du kan träna hunden under en längre period och belöna oftare utan risk att du övergöder din vovve. 

När ska man ge hunden godis?

Inom utställning, lydnadsträning och hundsporter används godis regelbundet för träning. Det är ett effektivt sätt för dig att visa din vovve att du är nöjd med dess insats. 

Du bör endast ge din hund godis för att visa på att du är nöjd med vad den har gjort. Det är viktigt att du är konsekvent med detta och endast belönar vovven när den gör precis som du önskar. Börjar du belöna din hund med godis då den gör “ungefär” eller inte alls som du har instruerat kommer den tro att det är precis så du ville att den skulle agera.

Det går även att lära hunden betingning med hjälp av en “klicker”. En klicker ger ifrån sig ljud när du trycker på den. Genom att klicka på den och ge hunden godis några gånger kommer hunden förstå att ljudet är något positivt. Detta kan i sin tur leda till att din vovve nöjer sig med det klickande ljudet och inte behöver få godis för att känna sig duktig.

Hur mycket godis kan man ge hunden?

Tyvärr kan vi inte ge dig någon exakt mängd godis du kan ge hunden. Först och främst handlar det om “sunt förnuft”. Hur mycket du kan belöna din vovve beror på allt ifrån godisets näringsinnehåll till hur stora bitar det är samt hur mycket din vovve väger. En större hund kan givetvis matas med mer godis än en liten utan risk för övervikt eller andra problem. 

Små hundar bör man mata aktsamt och vara noggrann med en den inte får i sig för mycket kalorier. Det närmsta vi kommer några rekommendationer är 10 % av hundens vanliga kost i form av belöning. Som sagt beror detta på ett flertal olika faktorer och därför bör du kontakta veterinär innan du gör några större ändringar på vovvens kostvanor.

Min hund blir dålig i magen - Vad kan jag göra?

Det är vanligare än vad man tror att hundar blir dålig i magen av hundgodis. Det kan vara allt ifrån att bajset blir löst till att din vovve gnyr av smärta. Oavsett vad är det hög tid att göra något åt det.

Det kan bero på din hund är allergisk mot något i godiset, äter för mycket eller att du har valt en produkt av dålig kvalité. Är problemet allvarligt rekommenderar vi att du genast kontaktar en veterinär. Är det mindre allvarligt kan du testa dig fram mellan olika produkter tills du finner något som passar just din hund.

Här finner du Djursajtens topplista över de bästa hundgodisarna på marknaden. (Kommer snart)

Ett alternativ till hundgodis

Ett smart alternativ till hundgodis är en “klicker”. Den fungerar genom positiv förstärkning så att hunden förstår att när du trycker på klickern och den ger ifrån sig ett ljud förstår din vovve att du uppskattar beteendet.

Det är en mycket effektiv metod som börjar få mer och mer uppskattning bland hundägare. Vi på Djursajten ser också mycket positivt på en klicker men anser inte att det behöver bytas ut helt och hållet mot en godis. Tack vare det förmånliga priset på en klicker rekommenderar vi att du använder dig av båda belöningssystemen.

Detta gör att din vovve får njuta av den härliga smaken av hundgodis samtidigt som du minimerar mängden av godis du matar till din vovve. Vi vill understryka att hundgodis inte är dåligt för hundar men bör givetvis begränsas då det kan ha en negativ inverkan i väldigt stora mängder.

Hur du gör eget hundgodis

Att göra eget hundgodis är inte bara ett billigt alternativ utan ofta mycket uppskattat av både hunden och ägaren då det är roligt att göra det själv.

Eget hundgodis går att göra på flera olika sätt men den tveklöst enklaste metoden går ut på att torka blodpudding i ugnen. Mer exakt hur du gör och ett tydligt recept finner du hos djursajten.

Klicka på den orange knappen nedanför om du vill lära dig om just detta.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa godisväskan [aret] – Belöning för hundsport och utställning