24 januari

Bollkastare hund 2023 – Automatisk aktivering för din hund med en rolig apporteringsmaskin

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Gör din hund glad genom att låta den apportera bollar med en automatisk bollkastare. En smart lösning för att inte slita ut din arm av allt kastande. Många produkter kan hunden dessutom sköta själv med lite upplärning. Det tränar därför inte hunden bara fysiskt utan även mentalt.

En hundleksak som kastar bollar kan vara ett av de bästa köpen du någonsin har gjort som hundägare. En automatisk bollkastare kan bespara dig mycket slitage i armarna. De flesta modeller kastar dessutom betydligt längre än du kan klara av, vilket därför kan ge hunden lite bättre utmaningar.

Leksaker för apportering är en bra investering

En av de starkaste instinkterna hos de flesta hundraser är apportering. Det kan vara ganska tröttsamt för armarna att kasta bollar och det är därför väl värt pengarna att investera i en automatisk bollkastare.

Att apportera är en av de första lekarna ni kommer att använda och det är något din hund inte kommer att tröttna på. Av den anledningen är en apportkanon en av de bästa hundleksakerna att börja med. Det är också ett enkelt sätt att hålla din hund sysselsatt och något som stimulerar hundar i alla åldrar.

Automatiskt bollkastare för hund 2023 - Topplista

automatisk bollkastare

Bästa bollkastaren

 • Cirkapris: 1690:-
 • Rörelse-sensor
 • Justerbar distans mellan 3, 6 och 9 m
 • Bollar ingår
automatiskt bollkastare för hund. Maskinen skjuter iväg tennisbollar för hunden att apportera

Doggy Fun - Automatisk

 • Cirkapris: 1888:-
 • För mini-tennsibollar
 • Tre inställningar
 • Snygg design
kastarm för tennisbollar. Kasta bollen längre för hunden att apportera

Chuckit! Kastarm - Budget

 • Cirkapris: 179:-
 • Kasthjälp
 • Smart boll som låter hunden andas
 • Mycket prisvärt
manuell bollkastare för hund

Innova - Bollkastare STOMP

 • Cirkapris: 279:-
 • Lågt pris
 • Halvautomatiskt
 • En boll ingår

Att tänka på vid köp av bollkastare för hund

Alla hundar behöver aktiveras både fysiskt och mentalt. Ju smartare hund desto mer viktigt är det att välja kluriga leksaker. Vilken bollkastare ska du då köpa till din hund?

Priset är naturligtvis avgörande i många lägen och apporteringsmaskinerna finns i många prisnivåer. De dyrare varianterna har ofta fler funktioner och vilka du behöver och klarar dig utan kan variera stort. Fundera också över om leksaken även behöver stimulera din hund även psykiskt.

Jag hjälper dig här med denna köpguide att ta reda på det du behöver veta inför ditt köp.

 • Bollkastarens storlek

Storleken på apparaten i sig har egentligen ingen stor betydelse mer än att de kan vara lättare eller svårare att transportera och flytta på. Det som är viktigare är att välja en modell med rätt storlek på bollarna som ska användas utifrån din hunds storlek.

Många bollkastare är anpassade för bollar i tennisbollsstorlek, vilket passar de flesta stora och medelstora hundraser. För en mindre hund kan dessa vara något för stora och då kan det vara bättre att leta efter en apportmaskin som är speciellt utformad för små raser.

 • Automatisk bollkastare

En automatisk bollkastare  skjuter per automatik i väg bollarna direkt eller efter en kort stund efter att maskinen har laddats. Det är därför enkelt att lära hundar att sköta leksaken själv.

En bollkastare i sig är bra för att träna hundens fysiska hälsa. Att välja en automatisk som hunden själv kan ladda hjälper även till att utveckla hundens mentala hälsa.

En automatiskt bollkastare för hunden håller enkelt både hjärnan och kroppen stimulerad.

 • Inställningar för avstånd, vinkel och tid gör en bra bollkastare

Några modeller har flera avståndsinställningar. Det är en mycket användbar funktion så att hunden kan få lite olika utmaningar med kortare och längre sträckor.

Det håller hunden mer alert med att det inte blir samma avstånd varje gång. Hunden kan alltså inte förutse var bollen hamnar.

Extra bra är denna funktion om du har flera hundar så att bollkastaren bättre kan anpassas för varje hund.

 • En bra bollkastare går att använda både inomhus och utomhus

Flera modeller går att använda både inomhus och utomhus. Det som är viktigt att tänka på vid användning inomhus är att det gärna ska gå att justera avståndet till kortast möjliga skjutsträcka för att undvika olyckor med fönster och inredning. Alternativt kan man välja en modell som alltid skjuter på kort avstånd.

För användning utomhus behöver apparaten tåla lite vatten utan att behöva vara helt vattentät om den inte ska användas i regn.

Bollkastare 2023 - Automatiskt aktivering för hunden

Automatisk bollkastare för hund - all for paws

automatisk bollkastare

En automatiskt bollkastare som passar alla hundar och raser som gillar att apportera och leka. 

All for paws automatisk bollkastare kan ställas in för att kasta iväg bollen 3, 6 eller 9 meter och justeras genom ett enkelt knapptryck. 

Apporteringsmaskinen är enkel att använda, du bara lägger ner en eller flera bollar i hålet, så skjuts bollarna i väg automatiskt. Du kan dessutom lära hunden att ladda apporteringsmaskinen på egen hand.

Bollkastaren har en rörelsesensor som gör att bollen inte kastas iväg om hunden eller något annat står framför den.

Bollkastaren går att använda både inomhus och utomhus men tänk på att det måste finnas gott om plats så att inget går sönder.

Tre tennisbollar som passar i bollkastaren ingår i köpet så hunden kan börja apportera direkt.

Automatisk bollkastare

automatiskt bollkastare för hund. Maskinen skjuter iväg tennisbollar för hunden att apportera

En annan bra automatisk bollkanon, när du är trött på att kasta bollar, är Doggy Fun Automatic Ball Launcher. Den här varianten passar lite bättre för små hundar eftersom bollarna är mindre än tennisbollar.

Bollkastaren laddas med bollar som därefter skjuts i väg på 3 olika justerbara avstånd på 3, 6 och 9 meter. Perfekt för att ge din hund olika utmaningar på olika aktivitetsnivåer. Det är också praktiskt för att kunna anpassa avståndet för den miljö du befinner dig i.

Hunden kan även med denna produkt själv hålla sig upptagen med apport genom träning. Du kan ta del av en särskild träningsvideo för att träna upp hunden att ladda apparaten själv.

Produkten kan drivas både på batteri och nätström viket gör den flexibel att användas på olika platser. Till den här modellen används tre minitennisbollar med en diameter på 4 cm.

Manuell bollkastare

manuell bollkastare för hund

Du kan enkelt kasta i väg bollar åt din hund även med InnovaGoods Playdog Dog Bollkastare.

Kanonen sköts lätt genom att lägga en boll i kastaren och trycka ner foten hårt på maskinen så flyger bollen i väg med hög hastighet. Bollen kan komma i väg på ett avstånd upp till 15 meter, så här får din hund chans att springa ordentligt.

Produkten har måtten 29 x 12 x 14 cm och är tillverkad i ABS och gummi. Det går att använda bollar som är 6 cm i diameter och det ingår även en tennisboll när du köper denna modell.

Detta är en liten och smidig apparat som blir perfekt för rolig lek och träning med din hund.

Bollkastare kastarm

kastarm för tennisbollar. Kasta bollen längre för hunden att apportera

För den som inte vill ha en automatisk bollkastare men som ändå vill kasta längre utan att få ont i armen finns Chuckit! Sport Launcher. Det är en kastarm som låter dig kasta längre med mindre kraft. Du kan till och med kasta dubbelt så högt eller långt än i vanliga fall med denna produkt.

Bollkastaren är tillverkad av högkvalitativ plast och är ergonomiskt formad för bra komfort i handen. Den fungerar också utmärkt att plocka upp bollen utan att behöva böja dig ner.

Bollkastare - All For Paws Fetch N Treat

aktiveringsleksak hund. Kastar ut bollen automatiskt

En lite lugnare aktiveringsleksak är All For Paws Fetch N Treat. Den kastar inte ut bollen som en bollkastare utan bollen rullar ut tillsammans med lite hundgodis. Det är därför ingen produkt inriktad på apport.

Leksaken är lätt för hunden att lära sig använda, där bollen bara släpps ner i hålet på ovansidan så kommer boll och godis ut automatiskt. Bara fyll på med godis så håller din hund sig sysselsatt med denna roliga maskin.

Apparaten är i storlek 16 x 16 x 20 cm och en boll i samma storlek som tennisboll ingår vid köp av denna produkt. Skulle bollen försvinna eller gå i sönder kan helt vanliga tennisbollar användas.

Så lär du hunden att själv använda bollkastaren

Det är få hundar som direkt förstår hur en automatisk bollkastare används, men de flesta lär sig mycket snabbt med lite träning. Här har jag tagit fram några tips på hur du lär din hund att själv använda apportmaskinen.

Börja med korta pass för att hunden inte ska tröttna. Hunden vill apportera, så ganska snart får du hoppa över inlärningsdelen så det inte tar så lång tid mellan apporteringarna.

Precis som all annan träning är det bra att förstärka positiva beteenden med godis. En del hundar kan till och med först vara rädda för apparaten för att det plötsligt flyger ut en boll. Då gäller det att först skapa en trygghet så att hunden känner sig bekväm.

Att lära en hund att släppa bollen i bollkastaren kan ta ett bra tag. Se därför till att även belöna alla bollsläpp i närheten av bollkastaren.

Använd apportkanonen regelbundet så kommer hunden förhoppningsvis så småningom att lära sig var bollen ska släppas. Det gäller att inte tvinga fram någonting utan ge bara positiv förstärkning med beröm och godis. Glöm inte bort själva apporteringsaktiviteten som bör vara huvudfokus!

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bollkastare hund [aret] – Automatisk aktivering för din hund med en rolig apporteringsmaskin