20 januari

Bästa hundrampen 2023 – Hjälp Sjuka och skadade hundar att ta sig upp och ned från höga höjder

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

En hundramp är ett perfekt redskap för dig som vill underlätta för din hund då den ska hoppa upp och ner från bilen.

En hundramp minskar risken för ledskador och artros hos hund som ofta uppstår vid rörelser såsom att hoppa upp och ned från bilen.

Oavsett ålder, storlek och ras kan en hundramp göra stor skillnad för såväl hundens som din egen komfort.

Vidare i artikeln får du veta mer om vad en hundramp är, hur den fungerar och vad som skiljer en bra hundramp från en mindre bra. 

Dessutom har jag samlat en topplista med de bästa hundramparna 2023. Intill kan du se en överblick av de 3 högsta rankade hundramparna i ordning.

Välj en och gå vidare till butik eller läs vidare i artikeln för att göra det bästa valet för dig och din hund

Hundramp 2023 - Topplista

hundramp hopfällbar

Trixie Petwalk - Hopfällbar

  • Cirkapris: 1599:-

En smidig och stabil ramp för hundar upp till 90 kilo. Rampen är hopfällbar och enkel att ta med i bilen. Yran är halkfri för att hunden inte ska skada sig.

halkfri hundramp

4 Pets Easy - Stora hundar

  • Cirkapris: 2499:-

En hundramp för något större hundar. Rampen är lång och tål hundar upp till 100kg. Dessutom är den halkfri för hundens säkerhet och hopfällbar för din bekvämlighet

hundramp plast halkskydd

Trixie hundramp - Budget

  • Cirkapris: 1049:-

Är du osäker om du verkligen behöver en hundramp eller inte kan du välja en billigare variant i lättviktig plast. Trots priset är även denna hundramp utrustad med en halkfri yta och möjlighet att fälla ihop. Ett superbra val!


Hur fungerar en hundramp?


Kort sagt skulle man kunna säga att en hundramp är som en stege som är specifikt anpassad för att hjälpa hunden upp och ner från olika höjder, föremål eller objekt. Den är till för att underlätta för hunden då den ska komma upp eller ta sig ned från exempelvis en bil eller en soffa, något som kan vara både svårt, jobbigt och kroppsligt påfrestande för många hundar.

Speciellt bra är en hundramp för lite äldre hundar som kanske har svårt att gå eller röra sig, för hundar som löper risk att drabbas av höft- och ledproblem eller skador, samt för mindre hundar som helt enkelt inte kan komma upp eller ner på egen hand.

Idag finns det hundramper som kan användas såväl inomhus som utomhus beroende på behov. Det kan dock vara klokt att överväga en hundtrappa istället för en hundramp för inomhusbruk. En hundtrappa passar bättre i hemmet och är stabilare om den planeras att använda som en permanent lösning för hunden som behöver ta sig upp och ned från höga höjder såsom soffan, en hög säng eller backlucka på bilen.


Hundrampens viktiga funktioner


Det finns många olika fördelar med att använda en hundramp, samt många olika anledningar till att man bör (eller åtminstone kan) använda en hundramp, hundtrappa eller hundstege. För att ge dig tydligare förståelse kring detta har vi samlat de främsta fördelarna med hundramp, som även då kan ses som anledningar till att använda en sådan:

Det är huvudsakligen hur väl dessa punkter uppfylls som avgör huruvida en hundramp är bra eller dålig och vilken plats den förtjänar i 

  • Minskar höga hopp och förebygger skador

En av de främsta anledningarna till att man ska använda en hundramp, hundtrappa eller hundstege är för att man vill minska antalet hopp som hunden måste göra under dagen. Ledskador och artros är vanligt förekommande hos äldre hundar som utför aktiviteter som tär på lederna.

En hundramp minskar risken för artros och låter hunden att komma upp och ner på ett smidigt sätt. På så sätt undviker hunden att hoppa och ansträng rygg, höfter och leder i onödan.

  • Risk för skador på bilen utesluts med en hundramp

Något som många hundägare ofta har problem med är att hunden, i samband med att den ska hoppa upp eller ner från bilen, råkar riva med klorna mot bilens kant. Det kan ju i sin tur både repa och skada bilen. Vill du undvika denna risk kan en hundramp för bil vara en mycket bra investering.

  • Hjälpmedel för äldre, mindre eller sjuka hundar

Framförallt kan en hundramp, hundstege eller hundtrappa vara nödvändigt att införskaffa om du har en äldre, mindre eller sjuk hund. Äldre och sjuka hundar har ofta svårt att, eller kanske inte bör, röra sig, vilket även då inkluderar hopp och liknande.

Mindre hundar kan helt enkelt inte komma upp på högre höjder på egen hand och behöver då hjälp för att kunna röra sig smidigt i vardagen. Det kan även vara bra för dräktiga hundar som har svårt att röra sig. Har du en hundtrappa eller hundstege att ta hjälp av slipper du också anstränga och slita på kroppen när du ska lyfta hunden.


Hundramp 2023 - Bäst i test


Trixie Petwalk hopfällbar ramp

hundramp hopfällbar

Hundrampen från Aveo är mycket smidig och praktisk ramp som är lätt att ta med.

Tack vare att den är hopfällbar tar den inte särskilt mycket plats när du inte använder den, utan kan istället förvaras och transporteras på ett behagligt sätt. Den är även enkel att rengöra och kan därmed hållas fin och fräsch utan problem.

När den väl ska användas är den enkel att montera och hantera. Hundrampen känns varken tung eller klumpig och är enkel att fylla ut.

Jag gillar också att hundrampen klara imponerande 90 kilo vilket gör att man inte behöver oroa sig för att hunden ska vara för tung för rampen.

En helt vanlig hundramp men som har allt man behöver till ett lågt pris.

4Pets hundramp Easystep till hundbur

hundramp bil

Detta är en hundramp speciellt anpassad för dig som vill ge hunden ett hjälpmedel då den ska hoppa upp och ner från buren. Denna ramp kan användas för alla hundar som väger under 100kg och funkar för de flesta bilar och burar. Vi gillar att den här hela 160cm lång då det gör den mer mångsidig och användarvänlig.

Däremot behöver du inte oroa dig för hantering och användning, utan rampen kan fällas ihop – då blir den endast 73cm lång – och är därmed smidig att hantera även när den inte används. Då kan den enkelt förvaras eller transporteras i bilen. Dessutom kan hopfällningen göras med bara en hand.

Sist men inte minst känns hundrampen trygg och säker med dess gummerade yta, som ger hunden bra grepp, och stora gummifötter som motverkar att den glider på bilen. Du behöver inte oroa dig för att vare sig hunden eller bilen ska skadas om du använder denna hundramp. Den må vara något dyr, men vi skulle ändå säga att den är mycket prisvärd.

Trixie hopfällbar hundramp

hundramp plast halkskydd

Trixie hopfällbar hundramp är det perfekta budgetvalet om du frågar oss. Den kommer till ett relativt lågt pris, men håller fortfarande hög kvalité och erbjuder praktisk användning i många lägen.

Den har många av de funktioner och egenskaper som verkligen gör skillnad, så som halkfri beläggning och låg vikt (4,5kg), samt att den är hopfällbar. På så sätt är den smidig att hantera såväl när den används som när den inte används. Trots att den bara tål upp till 65kg kan den användas av de flesta. Vi är nöjda, inte minst för dess pris.

Petsafe Happy Ride teleskop kompakt hundramp

hundramp hopfällbar

Denna hundramp är det perfekta alternativet för dig som vill ha en extra kompakt, smidig och lätthanterlig sådan. Har du till exempel en mindre bil eller inte möjligheten att avvara så mycket plats och utrymme för rampen kommer denna hopfällbara teleskop-modell göra sig riktigt bra.

Trots dess funktionella design är rampen både stadig, rejäl och riktigt tålig – den är tillverkad av slitstarkt aluminium och tål hela 136kg. Det innebär att denna är optimal för stora hundar. Den väger dock 6,4kg vilket är en del, men samtidigt upplevs den som smidig och lätt att handskas med. 3-leds teleskopfunktionen är lätt att komma underfund med och känns smidig i alla lägen. Denna ramp kan underlätta för både dig och din hund!

Trixie ramp för hund

hundramp billig

Sist men inte minst vill vi tipsa om den här hundrampen från Trixie. Trots en enkel design i ett inte alltför stadigt material kan den göra sig mycket bra då du vill hjälpa hunden upp och ner från bilen eller andra högre objekt.

Med en maxvikt på 25kg är denna dock bara till för mindre hundar. För dessa hundar funkar den bra och ser till att de inte behöver anstränga sig med höga hopp i onödan. Den kan användas för mindre hundar, sjuka hundar och äldre hundar.

Rampens TPR-behandlade yta motverkar att hunden halkar och glider på rampen, medan dess gummifötter ser till att den står stadigt mot bilen. Detta är en hundramp som går att vika ihop 3 gånger för smidig hantering och förvaring. Den är också hyfsat billig och är därmed ett bra budgetalternativ.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa hundrampen [aret] – Hjälp Sjuka och skadade hundar att ta sig upp och ned från höga höjder