24 januari

Nyttigt hundgodis 2024 – Belöning för hunden som gör gott för hälsan

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Frågar du oss så är det en självklarhet att man kan belöna hunden med en liten godbit när den har varit duktig.

Något som däremot är viktigt att tänka på är att man inte ger hunden för mycket godis, speciellt inte om man vill eller måste belöna ofta. För att undvika att hundens hälsa och vikt påverkas negativt av belöningarna kan det vara värt att investera i nyttigt hundgodis.

Visst vill du att din vovve ska må bra?

Idag finns det mängder av olika alternativ av nyttigt hundgodis på marknaden - oavsett vad just du vill ge din hund och oavsett vad just din hund gillar kan du hitta hälsosamt hundgodis som passar! 

Vidare i artikeln delar jag med mig av de bästa nyttiga hundgodisarna som finnas att köpa.

Nyttigt hundgodis 2024 - Topplista

hundgodis nyttigt bra för hundens hälsa

Buddy - Grass Fed Ostrich

 • Cirkapris: 69:- (200g)
 • Helt utan spannmål
 • Framtaget med veterinärer
 • Bara bra ingredienser

Four Friends - Lammbitar

 • Cirkapris: 159:- (400g)
 • God smak av lamm
 • Perfekt för träning och belöning
 • Små bitar
nyttigt hundgodis för hundens tänder

Matstor - Dental Sticks

 • Cirkapris: 145:- (500g)
 • För god munhygien
 • Lätt att portionera
 • Passar alla raser

Varför nyttigt godis är viktigt för hunden

Att de allra flesta hundar gillar hundgodis är inte så konstigt. Det är ungefär som att jämföra det suget vi många svenskar har efter vårt älskade lösgodis. Känner du att den där godispåsen är en bra belöning efter städningen? Precis på samma sätt känner hunden för hundgodiset, nästan oavsett läge.

Något som man däremot kan konstatera är att mycket av det hundgodis som finns på marknaden idag inte alls är särskilt nyttigt, alltså precis som mycket av det godis vi själva stoppar i oss. Mycket av de olika hundgodissorterna som finns att hitta innehåller mycket fett och socker, vilket i sin tur kan ha en negativ påverkan på hundens hälsa.

Innehållet i ”vanligt” hundgodis brukar heller inte vara allt för bra om man ser till ingredienser, näring och så vidare. Många godisar innehåller exempelvis spannmål, slakteriprodukter och andra animaliska biprodukter.

För att undvika att din hunds hälsa och välmående påverkas negativt av de belöningar och den gotta hunden får kan det vara smart att överväga att ge hunden lite nyttigare godis. På så sätt kan du fortsätta att belöna din hund när du vill och när det behövs utan att det behöver vara dåligt.

Att tänka på vid köp av hundgodis

För att din hund inte ska må dåligt eller påverkas negativt av det godis eller de belöningar du ger den är det otroligt viktigt att du anpassar godiset efter hundens specifika behov och hälsa. Har du till exempel en hund som är känslig mot något bör du undvika det i allra högsta grad. Det samma gäller vid allergier.

För att valet av hundgodis ska bli så bra som möjligt för både dig och din hund, speciellt när du ska köpa nyttigt hundgodis, bör du tänka på följande saker:

 • Vad din hund tycker om
 • Vad din hund tål och mår bra av
 • Vad godiset faktiskt innehåller
 • Godisets storlek, textur och hårdhet
 • Vad du ska använda godiset till, och när
 • Hur godiset förvaras och hur länge det håller
 • Hur mycket godis du får för priset

Det är dessa punkter som ligger till grund för topplistan och 

Nyttigt hundgodis 2024 bäst i test

Buddy Pet Foods Grass-fed Ostrich

hundgodis nyttigt bra för hundens hälsa

Buddy Pet Foods har tagit fram ett riktigt, riktigt bra hundgodis av den lite nyttigare typen, nämligen deras Grass-fed Ostrich. Detta är ett mjukt, väldigt lättuggat hundgodis som smakar otroligt gott samtidigt som det innehåller bra grejer. Just den här varianten av godis från Buddy Pet Foods innehåller struts, björnbär, ärtor och kollagen, vilka i sig innehåller mycket protein, omega-fetter, vitaminer, antioxidanter och fiber. 

Allt hunden behöver ha från ett godis för en hälsosam kost.

Det bästa är att ingredienserna i detta hälsosamma hundgodis är 100% naturliga. Godiset innehåller inget spannmål, inga tillsatser och är fritt från GMO. Alltså kan alla (åtminstone de allra flesta) hundar äta det och få bra belöning utan att du som matte eller husse får dåligt samvete. För oss är detta ett självklart val att köpa hem till våra fyrbenta!

Nyttigt hundgodis: Four Friends Lammbitar

Ett annat mycket bra alternativ när det kommer till belönings- eller träningsgodisar till hunden är dessa från Four Friends. Four Friends lammbitar är inte bara väldigt bra då de innehåller 80% lammkött. Utan detta godis är även väldigt bra då det är riktigt gott, och så är det utformat i små, små bitar vilket innebär att du kan belöna utan att ge för mycket. Det passar därmed även väldigt bra för valpar där du vill kunna belöna ofta utan att ge så mycket. Perfekt att använda vid träning eller när du vill belöna vovven.

Carnilove Semi Moi Snack Anka

Detta är ett bra val för dig som har en något kräsen hund när det kommer till mat och godis. Detta hundgodis är nämligen mycket smakrikt då det innehåller en hög halt av anka, vilket de allra flesta hundar tycker om.

Det innehåller dessutom rosmarin och dill för att ge en något fräschare smak och doft. Både kött och örter är av bra kvalité. I och med att detta godis är mjukt är det lätt att både tugga och dela – det kan därmed ges till både mindre och större hundar enligt behov.

Majstor Dental sticks Anka

dental sticks för hundens munhygien

För hundens munhygien rekommenderar jag ett nyttigare hundgodis innehållande anka. Majstor Dental Sticks är dock till skillnad från Carniloves ankgodis specifikt utformade för att vara bra för tänder och tandkött. Detta genom att tuggstickan är utformad med en kantig, stjärnliknande form samt med ett ytskikt som ser till att tänder och tandkött hålls rena från smuts och plack.

Utöver denna fördel innehåller dessa tuggstickor rätt bra grejer, däribland anka som är riktigt på protein och fett samt cikoriarot som stärker hundens immunförsvar. Godiset är lågallergent, innehåller bara lite socker och är även glutenfritt. Med andra ord ett bra val av hälsosamt hundgodis och snacks som de flesta hundar kan äta.

Buddy Pet Foods Lamb Crunch

hälsosamt hundgodis för valpar och vuxna hundar

Sist men inte minst vill vi tipsa om en annan favorit av godis för hund från Buddy Pet Foods. Deras Lamb Crunch är ett krispigt, knaprigt godis som uppskattas av såväl mindre och större hundar.

Tack vare att det är gjort på färskt lamm och tranbär har det en mycket smakrik smak som lockar även den mest kräsna hunden. Vi gillar även att detta godis är lättsmält och skonsamt för magen, samt att innehåller är 100% naturligt och fritt från spannmål, GMO och tillsatser. Helt klart en favorit av nyttiga hundgodisar för oss, där nyttigt verkligen också är gott!

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Nyttigt hundgodis [aret] – Belöning för hunden som gör gott för hälsan