6 januari

Bästa vattenflaskan för hund 2023 – Hundvattenflaskor som hunden kan dricka direkt ur

0  Kommentarer

Artikeln innehåller betalda samarbetslänkar

Med en hundvattenflaska kan du vara säker på att din hund får i sig tillräckligt med vätska vart ni än befinner er. Den är både praktisk att ha med sig i bilen på långa färder men också när ni beger er ut på promenader.

Att ge hunden tillgång till vatten är viktigt för att hunden ska må bra. Förutom att vattnet släcker törsten så svalkar det också en del under de varmaste dagarna. Därför är det viktigt att du har en vattenflaska för hund så den har möjlighet att få i sig ordentligt med vätska även när ni är ute på äventyr.

I den här artikeln kan du läsa om bra och praktiska vattenflaskor för hundar. Produkterna är rangordnade i en topplista. De är jämförda efter dess viktigaste egenskaper såsom kapacitet och hur praktisk den är för hunden att använda.

Längre ner i texten får du en mer djupgående information om vilka egenskaper vi utgått från vilket förhoppningsvis också kommer göra ditt val av rätt vattenflaska för hund något lättare.

Vattenflaska hund - viktiga egenskaper

Alla levande ting behöver få i sig vatten för att överleva. Därför är det viktigt att du gör det du kan för att hunden ska kunna dricka vatten vart ni än befinner er. Därför är det bra att det numera finns vattenflaskor för hundar som du kan fylla på med vatten innan ni lämnar hemmet och låta hunden dricka när det behövs. 

Den bästa vattenflaskan för hund är enkel att använda och har plats med en bra mängd med vatten. Men utöver det finns det flera andra egenskaper vi kollat efter. Du kan läsa om hundvattenflaskans viktigaste faktorer här nedan.

Det är dessa egenskaper som ligger till grund för topplistan över de bästa vattenflaskorna för hund som finns på marknaden just nu. 

Kapacitet

En vattenflaska används för att hunden ska kunna dricka vatten även när ni är utanför hemmet. Därför är det viktigt att den vattenflaska du väljer är generös vad gäller kapaciteten. Det är särskilt viktigt om du ska köpa en vattenflaska för att ge vatten till flera hundar så alla har möjlighet att få i sig vätska.

Material och hållbarhet

Det material som vattenflaskan är tillverkad av kan vara avgörande på flera sätt. Dels så kan materialet i sig påverka smaken på vattnet vilket kan vara en anledning för vissa hundar att de inte dricker. Det är också viktigt att materialet är hållbart för att det inte ska gå sönder och läcka vatten. 

Enkel användning

Vattenflaskan ska vara enkel för dig att använda. Det ska inte vara några större bekymmer att fylla på med vatten i den tillhörande skålen och du ska kunna kontrollera vattenflödet på ett enkelt sätt. Dessutom är det ett stort plus om vattenflaskan går att sätta fast så den inte åker runt i bilen eller sitter bra på väskan. Det ska inte finnas någon större risk för att flaskan ska spilla ut vatten.

Pris

Priset på produkten kan vara avgörande för huruvida du vill köpa den eller inte. En bra vattenflaska ska vara väl värd pengarna.


Vattenflaska M-Pets

hundar

Vattenflaskan kommer från varumärket M-pets. Designen på flaskan är stilren och kommer i en grön, fräsch färg.

Vattenflaskan från M-pets har en kapacitet på 700 ml vilket är en bra mängd som är lagom att få med sig utan att det blir alltför tungt att bära. I flaskan ryms det tillräckligt med vatten för att släcka hundens törst.

Produkten består av en flaska som du enkelt kan fylla på med vatten innan ni lämnar hemmet. När du sedan ska servera vatten till hunden fäller du ut skålen och skruvar på locket tills du fått i önskad mängd i koppen. Därefter står koppen stabilt på marken och din hund kan börja dricka ur skålen.

Förutom att flaskan är tillverkad för att förse hundar med vatten har den tillräckligt med kapacitet för att även du som ägare ska kunna släcka din törst. 

Den är praktiskt att använda och är utrustad med en karbinhake som du enkelt kan montera på hundens bur i bilen eller  på din ryggsäck. Den tar inte upp särskilt stor plats vilket gör att den är enkel att få med sig.

Vattenflaskan är tillverkad av plast vilket är ett hållbart material som är lätt att få rent.

Pris: 169 kronor


Vattenflaska Hund Kurgo

Hundvattenflaskan kommer från varumärket Kurgo. Designen på flaskan är stilren och du kan välja mellan färgerna blå, röd och grön.

Vattenflaskan från Kurgo har en kapacitet på 750 ml vilket ger plats till en bra mängd med vatten för din hund utan att det blir allt för tungt att bära med den fyllda flaskan. Förutom att produkten består av en flaska så ingår även en avtagbar drickskål som rymmer 250 ml. 

Produkten består av en flaska som du kan fylla på med vatten. Trots att vattenflaskan är tillverkad för hundar så går det bra även för dig som är ägare att dricka ur den när du behöver släcka din törst. 

Om du ska använda vattenflaskan till hunden tar du loss den skålen som finns placerad på flaskans botten och fyller därefter på med den mängd vatten du önskar. Vattenflaskan är smidig att använda både för dig och din hund. Den är lätt att försluta och det finns inga större risker för läckage.

Vattenflaskan är tillverkad av plast som är fri från både PVC och BVA vilket betyder att den inte innehåller några gifter som är farlig för dig och din hund att få i sig. Plast är dessutom tåligt material. Du kan diska den i diskmaskinen på den övre hyllan.

Hundvattenflaskan är enkel att använda. På flaskans topp finner du ett handtag som du enkelt kan få grepp om och är smidig att ha med sig på promenaden.

Pris: 149 kronor. 

 

Trixie hundvattenflaska med skål

Hundvattenflaska med inbyggd skål från trixie. 

Vattenflaskan består av en flaska och en skål ovanpå som gör det enkelt för hunden att dricka på språng.

Vattenflaskan är praktisk och enkel att använda. För att fylla på skålen med vatten behöver du bara trycka på själva flaskan tills att skålen är fylld med den mängd vatten du önskar. Därefter står flaskan stabilt på marken och hunden kan dricka från skålen.

Vattenflaskan rymmer 55cl och passar bäst för små till mellanstora hundar. En bra mängd vatten som din hund kan släcka sin törst med. Flaskan är smidig att få med när du och din hund ska ut på äventyr.

Hundvattenflaskan är tillverkad av plast vilket är ett material som är tåligt och det finns inga större risker för läckage. Dessutom är plast ett bra material som är enkelt att få rent.

Vattenflaskan för hundar från Trixie är billig i jämförelse med andra liknande produkter. Men den kan vara något rapplig. För dig som vill ha en vattenflaska för hundar som ska användas regelbundet rekommenderar jag att välja en av högre kvalité. För använding ett par gånger per år räcker den gott och väl.


Rostfri vattenflaska med skål

vatten

Vattenflaskan kommer från varumärket Trixie. Till utseendet är den utformad som en termos och är tillverkad av rostfritt stål. Den kommer i färgerna röd eller svart.

Hundvattenflaskan från Trixie har en kapacitet på 750 ml. Måtten på produkten är följande:

  • 25,2 cm på höjden
  • 7,3 cm i diameter
  • 8,7 cm på bredden

Vattenflaskan tar därför inte upp för mycket plats och det blir inte heller för tung och du kan  enkelt bära med dig flaskan på promenader. På toppen av flaskan finns ett litet handtag som är smidig att greppa med fingrarna vilket gör flaskan enkel att bära.

Hundvattenflaskan är tillverkad av rostfritt stål vilket gör att vattnet håller sig kallt under en längre tid vilket är positivt då kallt vatten har en svalkande effekt på en varm hund. Den är enkel att få ren och den tål att diskas i diskmaskinen.

Den rostfria vattenflaskan från Trixie är enkel att använda. Du fyller på flaskan med vatten på hemmaplan och försluter den med locket. Locket fungerar även som skål till hunden och du skruvar enkelt av den och fyller på med vatten.

Priset för vattenflaskan för hund från Trixie är något dyrare än de produkter vi nämnt tidigare i artikeln. Priset är 179 kronor.

 

Vattenflaska Hund Trixie

Hundvattenflaskan från Trixie och finns svart färg i tre olika storlekar. 0,7 liter, 0,5 liter och 0,25 liter. 

Eftersom att kapaciteten för denna vattenflaska för hund är något mindre än andra vattenflaskor för hundar är det inte en bra vattenflaska för dig mer stora hundar som dricker mycket vatten. För mindre hundraser är vattenflaska perfekt. 

Vattenflaskan från Trixie fyller du på i kranen där hemma. När hunden sedan är i behov av vatten när ni exempelvis är ute på promenad fäller du ut skålen och öppnar flaskan för att fylla på med den mängd vatten du önskar. När skålen är påfylld kan du sätta på flaskan på korken igen och hunden kan dricka sitt vatten.

Produkten är utrustad med en krok så du kan fästa den i bilbältet, på hundens bur eller på din ryggsäck. Den är enkel att få med sig och praktisk att använda.

Hundvattenflaskan är tillverkad av plast vilket är ett slitstarkt material som kommer hålla för det mesta. Plast är ett hårt material vilket gör att skålen står rejält mot marken. Den är enkel att få ren och är en bra drickslösning för hundar och ägare som är ute på äventyr.

Vattenflaskan för hundar från Trixie är en av de billigaste varianterna och kostar mellan 39 och 69 kronor beroende på storlek.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa vattenflaskan för hund [aret] – Hundvattenflaskor som hunden kan dricka direkt ur