6 september

Hundväska 2024 Bästa väskan för en bekväm och trygg plats för små hundar

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

En hundväska är bra när din hund inte orkar gå längre eller ni ska åka kollektivtrafik, gå in i en butik eller sätta er på ett café - Då är hundväskan bästa lösningen

Din söta hund kan tryggt sitta i väskan och vila på en bekväm och varm plats skyddad från tufft väder och andra faror som uppstår för en liten hund.

Visst vill du att din hund ska ha det bekvämt?

En hundväska skiljer sig från en vanlig väska och har ett flertal fördelar, bland annat har den:

 • Bekväm insida, ofta med vaddering
 • Invändigt koppelfäste för säkerhet
 • Förstärkta remmar och handtag 

Utöver de praktiska fördelar är en hundväska dessutom ett grymt snyggt komplement till din outfit och skapar en sammanvävd helhet tillsammans med din hund!

Vidare i artikeln ska jag hjälpa dig att välja rätt hundväska. Till att börja med listar jag sex punkter som är avgörande för att välja en väska som passar just din vovve.

Därefter berättar jag hur du tränar hunden att sitta fint i väskan samt besvara de vanligaste frågorna som andra hundägare har om hundväskor.

Bästa hundväskorna 2024

beige-hundväska-för-små-hundar

Mutts & Hounds: Testvinnare

Mutts & Hounds hundväska håller hög kvalité och ser bra ut. En rejäl hundväska som passar de flesta!

 • Bekväm och stilren
 • Flera färger
svart-hundväska-svart-läder-mässing

Cloud 7 Hundväska: LYX

För dig som vill ha den snyggaste, bekvämaste och lyxigaste väskan för din hund - Imponera på andra!

 • Upp till 9 kg
 • Endast för rika

Cloud 7 Hundväska: Budget

Den billigaste hundväskan du kan hitta om du vill ha både kvalité och mode. Helt klart värt priset!

 • Upp till 7 kg
 • Lågpris

Köpguide: Välj rätt hundväska för dig


Att köpa hundväska kan vara svårt, det finns mängder med val och det varierar från billiga produkter som lätt går sönder till lyxiga produkter som är både snygga och hållbara.


I den här delen av artikeln listar jag sex punkter som är viktiga att tänka på när du bestämmer dig för vilken hundväska du ska köpa.


Se över dem, och fundera över vad som är viktigaste för dig. Därefter kan du kolla in väskorna och avgöra vilken som passar bäst för just din vovve. 


Dessa punkter ligger till grund för topplistan nedan av de bästa hundväskorna 2024

brun hund sitter i grön hundväska
 • Hundväskans Utseende

Väskans utformning, färg och material är mycket viktigt. En snygg hundväska kan göra en helt vanlig outfit till en modern och noggrant utvald klädsel.

Läderhandtag eller rejäla remmar av hög kvalité gör att hundväska ser exklusiv ut och andra detaljer såsom utsmyckning i särskilda metaller gör väskan modern och tilltalande.

Välj en väska som du tycker är snygg och som passar din klädstil - Är du osäker vilken som passar dig rekommenderar jag att du väljer en som matchar eller ger fin kontrast till hundens päls!

 • Hundväskans bekvämlighet

Bekvämlighet är A och O när det kommer till hundväskor. Om din hund inte ligger eller sitter skönt i väskan kommer den vilja ta sig ur så fort den kan.

Det resulterar ofta i att hunden kommer röra sig väldigt mycket i väskan och det blir problematiskt att bära runt den.

En bra hundväska ska därför ha en mjuk, bekväm och rymlig plats för hunden att vila.

Dessutom ska den vara stabil så att hunden känner sig trygg. En hård botten med en mjuk kudde eller vaddering är därför optimalt.

 • Funktioner som gör hundväskan bättre

En hundväska är en ganska simpel grej. En väska för hunden att sitta i helt enkelt. 

För att göra det ännu bättre för hundägare landet över har många tillverkare tänkt till lite extra och tagit fram smarta funktioner.

Den viktigaste funktionen är helt klart ett invändigt kort koppel- och halsbandsfäste. Det är viktigt för att hunden i ska hoppa ur väskan om den skulle bli skrämd eller överraskad. 

Andra funktioner som är bra kan att ha är fickor, handtagsfästen och möjlighet till uttagbar vaddering.

 • Maximal vikt på hunden väskan klarar av

En hundväska är endast lämplig för små hundar och det är vanligt att väskan har en rekommenderat maxvikt om 7 kilo.

En del modeller rekommenderar att hundens vikt inte överstiger 5 kilo medan andra ska klara av 9 kilo utan problem.

Vilken storlek på väskan som är optimal för just dig varierar såklart, väg hunden och välj därefter.

Tänk även på hur mycket du själv orkar bära. Om din hund väger ganska mycket kan det vara bättre med en hundyryggsäck.

 • Tvätt och rengöring av hundväskan

Oavsett hur mycket du försöker hålla väskan ren och fräsch kommer din hund att smutsa ned den tillslut och en tvätt är på sin plats.

Går det att tvätta väskan i tvättmaskin är det därför ett stort plus då det verkligen rengör väskan ordentligt och sparar dig väldigt mycket tid.

Viktigt är att både utsidan och insidan går att rengöra på ett så enkelt och snabbt sätt som möjligt.

 • Material och miljö 

En bra hundväska ska vara tillverkad av material som är slitstarkt, snyggt, smutsavvisande och helst vattenavvisande.

Det är svårt att uppnå alla dessa fördelar utan att använda dig av ytbehandlingar och gifter men med rätt teknik går det.

En bra hundväska bör dessutom vara miljövänlig. Exempelvis bör bomullen som används vara ekologiskt och de som tillverkar väskan ska ha bra arbetsvillkor.


Bästa hundväskorna 2024


I den här delen av artikeln listar jag 2024 års bästa hundväskor. Väskorna är noga utvalda utifrån de sex ovanstående punkterna för att skapa en så pricksäker topplista som möjligt. Väskorna har fått var sin utmärkelse, dessa är:

Testvinnaren, den hundväska som passar de allra flesta. Premium, den absolut bästa hundväskan för dig som har mycket pengar eller som vill lägga lite extra på en riktigt bra hundväska som håller längre och är riktigt snygg. Budget, den billigaste hundväskan som går att hitta utan att begränsa kvalité och utseende.

Mutts and hounds hundväska

Testvinnaren: Mutts & Hounds hundväska

 • Bäst i test av hundväskor
 • Bekvämt, invändigt fleecetyg för hundens välmående
 • Invändigt kort koppel för hundens säkerhet
 • Rejäla handtag samt dragkedja på ovansidan

Hundväskan från det pålitliga märket Mutts and Hounds från Storbritannien är den absoluta testvinnaren. För alla som äger en mindre hund som får plats i väskan är detta en bra val. Väskan finns i ett flertal färger för att passa just din stil.

Jag rekommenderar Mutts and hounds väskor 9 av 10 gånger. Den enda anledning är att välja någon annan modell är om du vill välja den bästa modellen oavsett kostnad eller om du är ute efter att spara pengar - Då är någon av hundväskorna bättre för dig och din hund.

Hundväskans insida är inredd med mjukt fleecetyg som ger hunden en behaglig och omfamnande viloplats. Väskans ovansida är utrustad med en rejäl dragkedja som håller väskan stängd men som också går att öppna om kanterna önskas vikas ned till en hundsäng.

Axelremmarna är rejäla och breda vilket gör att de hänger stabilt över din axel utan att skava, även om du bär runt din hund i flera timmar.

Kort och gott: En utmärkt hundväska för dig som älskar din fyrbente bästa vän!

Vilken modellav hundväskor  tycker du är snyggast? - Välj din favorit!

svart-hundväska-svart-läder-mässing

Premium: Cloud 7 - Lyxig hundväska

 • Invändig säkerhetskrok för halsband 
 • Handtag i läder med detaljer av 100 % mässing
 • Ekologiskt bomull
 • 100 % tvättbar med uttagbar insida som tål maskintvätt

Premiummärket Cloud 7 snyggaste hundväska! Med handtag i läder, bomullsvaderade kanter och insida samt detaljer i mässing utstrålar väskans lyx och bekvämlighet. Perfekt för dig som lever en modern och stilfull livsstil tillsammans med din hund.

Hundväskan är endast för dig som har råd att skämma bort din hund lite extra och vill ha en hållbar väska som inte alla andra har. 

Väskan kommer i två olika storlekar. Small, som är för små hundar upp till 5 kilo och medium som är för hundar upp till 9 kilo. Med Cloud 7 hundväska kommer du uppleva toppkvalité och din hund kommer ha den mysigaste platsen på såväl promenaden och tågresan som i hemmet eller när du besöker en vän.

kvinna bär en liten tax i sin väska

Snabb fakta om hundväskan Cloud 7

Hundväskans utsida är tillverkad av ekologisk, vattenavvisande bomull med PU-yta

Hundväskans insidan är av bomull och polyesterblandning som är helt ofärgad eller behandlad för att undvika allergi hos hunden.

Detaljerna på hundväskan är av tvättbart läder utsmyckat med lyxig mässing.

För den modemedvetne hundälskaren - Din väska!

Budget: Cloud 7 - Billig hundväska

 • Billigast på listan utan att hålla låg kvalité
 • Med utvändig ficka
 • Hundväskan kan tvättas i maskin
 • Finns i två snygga färger och två storlekar

För dig som vill ha en exklusiv hundväska utan att betala ett högt pris! Tillverkare Cloud 7, som också vann utmärkelsen premium i testet, har en budgetvariant som kan bli en trygg viloplats åt din vovve utan att du blir pank!

Skillnaden från deras lyxigare variant är att denna är tillverkad i billigare material och med mindre lyx, men du uppfyller precis samma funktion och kommer ändå göra dig och din hund nöjd.

På botten av hundväskan ligger en bekväm kudde. Den bidrar till stabilitet i väskan även om hunden väger upp till 7 kilo. Kudden är uttagbar och går att tvätta i maskin med vatten upp till 30 grader.

En stor fördel är att väskan har en ficka där du kan förvara saker du behöver nära till hands såsom hundbajspåsar och naturligt hundgodis eller torrfoder

Sammanfattningsvis är väskan ett utmärkt alternativ om du vill spara pengar men ändå skämma bort din vovve när ni är ute på och går eller åker kollektivtrafik!

Vilken snygg hundväska passar dig och din hund bäst? - Välj din favorit!

Utöver de transportväskor för hund som står listade ovan så finns det ytterligare alternativ. Populära val är bland annat: Trixie Friends on Tour, Elegance trolley, Hunter Los Angeles bärväska, Sherpa Original Deluxe och Urban pup. 

Alla dessa hundväskor gör jobbet och uppfyller sin grundfunktion med utifrån de punkter som testet utgår från uppfyller de inte kraven för att vara med på topplistan.

Hundväskan Cloud 7 Montreal Anthra - Ett bra alternativ

Utöver de väskor vi har listat ovan har Cloud 7 en ytterligare väska. I videon nedan kan du se en snabb beskrivning om väskan för att veta exakt vad du har att förvänta dig när du bär med din hund.

Hundväskan i videon ovan finns i tre färger. I butiken kan du välja din favorit samt vilken storlek på väskan som passar din hund beroende på hur mycket hunden väger. Maximal vikt är 8 kilo.


Träna hunden att sitta lugnt i väskan


Sitter inte hunden tryggt i väskan kommer det inte vara trevligt att bära runt vovven i väskan. 

Det är viktigt att du gör rätt från direkt för att hunden ska vara van med väskan. Om du inte vänjer hunden finns det risk att den kommer vara obekväm och rädd för väska. Något som kan vara svårt att träna bort.

Nedan följer en snabb steg-för-steg-guide som förklarar precis hur du ska träna hunden till att sitta fint i hundväskan.

Förbered hunden för väskan: Steg-för-steg

Steg 1: Börja med att visa väskan för hunden

Genom att ställa väskan framför hunden och låta den utforska väskan i sin egna takt kommer den inte bli det minsta rädd för den. Om hunden inte vill gå fram mot väskan kan du placera den närmare hunden, så länge vovve inte visar tecken på oro.

Steg 2: Öppna väskan

Nu kan du öppna väskan, dra i eventuella dragkedjor, lyfta in och ut invändiga kuddar och lyfte den i handtagen. Detta visar för hunden att väskan är helt ofarlig och inget att vara rädd för.

Det är osannolikt att din hund visar på någon oro eller rädsla efter dessa två steg. Men vissa hundar är med tillbakadragna än andra. Ge därför hunden den tid den behöver.

Steg 3: Låt hunden gå in i väskan

Nu kan du låda hunden gå in i väskan. Gör det utan att fästa halsbandet i koppelfästet och utan att stänga åt väskan. Du kan locka hunden med godis om den inte vill gå in.

Steg 4: Stäng åt väskan

När din vovve känner sig bekväm i väskan kan du stänga åt den och koppla fast hunden. Tänk på att hunden ska hålla sig lugn hela tiden, annars bör du omedelbart avsluta och återgå till föregående steg. Sitt kvar och prata eller klappa hunden när den sitter fint i väskan.

Steg 5: Lätta väskan från golvet och bär runt

Nu kan du lyfta upp väskan från golvet. Börja med ett par centimeter för att se hur hunden reagerar. du kan bära runt den i hemmet med så få hastiga rörelser som möjligt.

Steg 6: Lyft väskan upp och ned

Om hunden känner sig trygg när du bör runt väskan kan du börja lyfta den upp och ned. De flesta hundar håller sig lugna tills det här steget och kan nu visa på oro. Tänk på att alltid ta det lugnt, berömma hunden när den är lugn och återgå till föregående steg om den blir rädd.

Steg 7: Placera väskan över din axel och gå runt

När din hund är helt okej med att åka runt i väskan kan du placera den över din axel och gå runt med den i huset på samma sätt som du kommer använda den framöver. Börja med kortare sträckor för att tillslut gå på promenader och andra gemensamma äventyr!

Låt hunden bestämma takten: Lycka till!


Hundryggsäck eller hundväska?


En hundväska är ett utmärkt sätt att ta med vovven men finns det tillfällen då en hundryggsäck är ett bättre alternativ? 


Hundryggsäcken har en liknande funktion i att du kan ta med hunden utan att den själv behöver gå. Men vad är egentligen skillnaden på en hundryggsäck och en hundväska?

För- och nackdelar med en hundväska och en hundryggsäck

 • Passar bäst för äventyr och utflykter
 • Kan ta hundar upp till 30 kilo
 • Mer fokus på funktion än design
 • God utsikt för nyfikna hundar
 • Bär hundryggsäcken över ryggen
 • Passar bäst i stadsmiljö, lokaltrafik och umgänge
 • Lämplig för mindre hundar upp till 9 kilo
 • Snygg design med moderna materialval 
 • Bekväm viloplats är viktigt
 • Bär hundväskan över axeln eller i handen

Ett tredje alternativ är en front carrier, eller bärsele som det också kallas. En pet carrier lämpar sig mest för valpar men på exempelvis affären eller bussen är det perfekt eller om din fyrbente vän inte orkar. En front carrier är dessutom billigare än en väska för hundar.

Letar du en väska som lämpar sig för flygresor med hund? Du hittar den bästa modell i Djursajtens artikel: Flyga med hund


Vanliga frågor och svar: Hundväska


Förhoppningsvis har du nu full koll på allt du behöver veta om hundväskor. Men om du mot förmodan inte gör det så finner du sannolikt ditt svar nedan. Frågorna är utvalda från vad andra läsare på Djursajten ställer sig i samband med köp av hundväskor.

Kan jag ha två eller fler hundar i väskan?

Du kan ha två eller fler hundar i väskan, men det är inget jag rekommenderar. Dels för det bara finns ett koppelfäste i hundväskorna men även för att hundarna kan ställa till problem. Om du väljer att ha mer än en hund i väskan är det viktigt att hundarna trivs med varandra samt att de inte överstiger väskans maxvikt.

Kan man tvätta hundväskan i tvättmaskin?

Du kan tvätta vissa hundväskor i tvättmaskin medan andra endast går att rengöra för hand. En del väskor ger dig möjlighet att plocka ut innerdelen för separat rengöring i maskin. I artikeln kan du läsa om vilka väskor som låter dig rengöra dem i maskin.

Hur mycket får min hund väga i en hundväska?

Hur mycket din hund får väga beror på vilken väska du väljer. Hundväskor har vanligtvis en rekommenderar maxvikt mellan 5 och 9 kilo. Väger din hund mer än så kan det gå att bära den i väskan men tillverkarna garanterar inte bekvämlighet för dig din vovve. Då kan det vara bättre att välja en hundryggsäck.

Måste hunden vara kopplad i väskan?

Det finns ingen lag eller bestämmelse som säger att hunden måste vara kopplad när den sitter i väskan, men det är starkt rekommenderat. Koppelfästet säkrar att hunden inte hoppar ur väskan om den skulle bli skrämd eller nyfiken på något omkring er.

Får jag ta i hunden på ett café eller en restaurang om den sitter i väskan?

Om du får ta in hunden på en plats där mat serveras såsom café eller resturang avgörs helt och hållet av den specifika plats du besöker. En del fik tillåter hundar medan andra inte göra det. Har du hunden i väskan är det oftast betydligt mer accepterad än om du bär hunden i famnen eller gåendes bredvid.

Är det fortfarande något du undrar över kan du ställa din fråga i kommentarsfältet nedan så besvarar jag den så snart som möjligt.

Tack för att du tar dig tid åt att hitta en bra väska som din bästa vän kommer trivas i!

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Hundväska [aret] Bästa väskan för en bekväm och trygg plats för små hundar