20 april

Bästa blandras försäkring 2024 | Hundförsäkring anpassad efter din hund och dess raskombination

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med lassie

Vid köp av en blandrashund har man sällan tryggheten bakom sig med en kennelklubb eller en rasklubb. Därför är vara extra viktigt att försäkra sin hund med en bra hundförsäkring för blandras.

Utan en försäkring kan ett veterinärbesök visa sig bli ganska dyrt.

Därför ska jag här gå igenom vad du behöver tänka på när du ska skaffa en försäkring. Det gör det enklare för dig att hitta den bästa hundförsäkringen.

Bästa försäkringen för blandras är Lassie

Vad kostar en korsningshundförsäkring

Vad en korsningshundförsäkring kan kosta varierar mellan olika försäkringsbolag. De har inget generellt fast pris som gäller oavsett hund utan hundras, ålder, tik eller hane och flera andra faktorer påverkar priset.

Väljer du fel försäkringsbolag kan priset bli väldigt hög med anledningen att din hund är en blandras. Det finns egentligen ingen anledning att priset ska vara högre bara för att hunden är en blandras.

En bra hundförsäkring ska inte höja priset bara för att din vovve är en korsning mellan två raser.

Ska man välja bas, standard eller premium?

De flesta försäkringsbolag erbjuder tre olika nivåer med bas, standard och premium. För de flesta brukar mellannivån standard passa bäst.

Bas är oftast billigast men ersättningsnivåerna brukar vara lite snålt tilltagna. Premium täcker i princip allt för den som vill skydda sin hund ordentligt. Då får man också vara beredd att betala en dyrare månadskostnad.

Jag rekommenderar att du läser testet av: bäst hundförsäkringar 2024. Guiden kommer hjälpa dig att välja rätt nivå av försäkring för din hund.

Lassie hundförsäkring för blandrashundar

Lassie är ett relativt nytt försäkringsbolag som snabbt växer eftersom de är tillförlitliga, gör inte skillnad på olika hundar och raser samt erbjuder schyssta rabatter årligen.

Lassie har lägst självrisk, från 0 kronor, högst veterinärvårdsersättning och kostnadsfri utbildning i deras app.

Genom att delta i utbildningarna i appen lär du dig hur du minskar risken för skador hos din vovve.

Eftersom mängden skador minskar hos Lassies kunder kan de erbjuda lägre priser då färre behöver nyttja försäkringen och hundarna förblir friska och välmående.

agrias blandrasförsäkring

Agrias blandrasförsäkring

Agria är ett välkänt försäkringsbolag som är specialiserat på djurförsäkringar. De är också ett dotterbolag till Länsförsäkringar, vilket kan kännas tryggt som kund.

Agrias blandrasförsäkring finns i tre olika nivåer där du som kund själv kan välja vilket ersättningsbelopp som passar dig bäst. Det i sin tur påverkar hur mycket din hundförsäkring kommer att kosta.

Du får möjlighet till en skräddarsydd hundförsäkring som utgår från din hunds behov. Agria tar hänsyn till sin skadestatistik och anpassar försäkringen efter din ras utifrån vanliga risker och besvär.

Medicin samt magnetröntgen upp till ett visst belopp och videosamtal med veterinär ingår alltid i Agrias hundförsäkring. Hunden blir också alltid försäkrad vid resa.

Agria är ett av få försäkringsbolag på marknaden som erbjuder upp till 120 000 kr i högsta ersättning för veterinärvård.

Tilläggsförsäkringar

Bland tilläggsförsäkringar går det att lägga till exempelvis livförsäkring, extra veterinärvård valpkullsförsäkring och avelsförsäkring. Det finns även en trygghetsförsäkring där du kan få ekonomisk hjälp om du skulle bli sjuk och inte kan ta hand om din hund.

Rabatter

Det finns flera rabatter du kan nyttja som kund. Du kan få webbrabatt med minst 10% det första året, valprabatt på 30%, hundklubbsrabatt, rabatt för tre eller fler hundar och mycket mer.

Vanliga sjukdomar för blandraser

Det finns inte lika många studier på just blandraser om dessa blir mer eller mindre sjuka än renrasiga hundar. Bland kunniga personer som sysslar mycket med hundar är uppfattningen att blandraser generellt sett är friskare eftersom det inte har samma genetiska problem.

Försäkringsbolag brukar ofta prissätta hundförsäkringar efter hur vanligt det är att en hundras drabbas av sjukdomar. En blandras brukar kosta ungefär som det kostar att försäkra en Golden retriever eller Labrador. Båda dessa hundraser klassas som ganska friska hundraser.

Blir det dyrt utan hundförsäkring?

Har du tur så att din hund håller sig ganska frisk och inte råkar ut för några olyckor behöver det inte bli så dyrt utan en hundförsäkring.

Däremot om din hund råkar ut för exempelvis en olycka kan en vanlig operation kosta allt mellan 3 000-30 000 kr beroende på svårighetsgraden. Förutom det kan det tillkomma kostnader för medicin, rehab och andra ytterligare omkostnader.

Så det är alltid smart att teckna en hundförsäkring för din blandras för att slippa dyra, oförutsedda kostnader.

Jämför försäkringar för blandras

Det kan vara svårt att veta hur man väljer rätt försäkring till din korsningshund. Priset för en försäkring för en blandras kan skilja ganska mycket mellan olika försäkringsbolag. Därför är det viktigt att jämföra och läsa på kring vad som ingår innan du väljer en hundförsäkring för din blandrashund.

Det finns några saker att ta ställning till när du ska välja. Det kan vara olika saker som ingår i och det varierar också vilka tillägg som erbjuds. Sedan får man också fundera över hur mycket man själv är beredd att betala hos veterinären.

Det som kan vara intressant att jämföra förutom priset är:

  • Veterinärvårdsbelopp
  • Självrisk
  • Livförsäkring
  • Rehabilitering
  • Villkor

Veterinärvårdsbelopp

Vilket veterinärvårdsbelopp som försäkringen täcker är intressant att kontrollera och jämföra då detta påverkar priset. Beloppet brukar ofta vara mellan 20 000–120 000 kr.

Självrisk

Självrisken är det beloppet du själv måste betala vid veterinärvård. Självrisken är ofta indelad i en fast och en rörlig del.

Rehabilitering

Rehabilitering kan ingå i vissa försäkringar medan för andra går det att lägga till som en tilläggsförsäkring.

Villkor

Försäkringsbolag har olika slags villkor för vad som gäller vid ersättning. En billig försäkring kanske enbart täcker skador från olyckor. Det kan också finnas krav på att särskilda veterinärer undersöker hunden.

Ha alltid för vana att läsa alla villkoren noggrant för att ha koll på vilka undantag och begränsningar som gäller för den hundförsäkring du överväger.

Ersättningsbelopp

Vilket ersättningsbelopp man väljer påverkar priset för försäkringspremien. Väljer man ett lägre ersättningsbelopp kanske inte alla veterinärkostnader täcks. Här får man jämföra olika ersättningsbelopp för vad som ingår hos de olika försäkringsbolagen.

Livförsäkring

Livförsäkring är en vanlig tilläggsförsäkring som kan ge ersättning om hunden avlider efter en olycka eller vid sjukdom. Ofta slutar försäkringen att gälla vid cirka 8 års ålder.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa blandras försäkring [aret] | Hundförsäkring anpassad efter din hund och dess raskombination