6 januari

Bästa varningskyltarna för hundar 2023 – Varna besökare för att hund finns i hemmet med en skylt

0  Kommentarer

Artikeln innehåller betalda samarbetslänkar

En varningsskylt för hund är ett bra sätt för dig som är ägare av en livlig hund att göra besökare uppmärksamma på att det finns en hund de behöver vara varsamma och ha respekt inför. En varningsskylt för hund är särskilt bra för dig som har hundar  lösa på egendomen. Till exempel i en hundgård eller lösa inne i hemmet. 

Med en varningsskylt för hund kan dina besökare känna sig trygga med att besöka dig samtidigt som de blir uppmärksammade på att du har lösa hundar på tomten eller har en hund som vaktar inne i hemmet. Oavsett om du har en cane corso, schäfer, golden retriever eller en pomeranian så kan det vara bra att varna för hund med hänsyn till de som är hundrädda eller allergiska. Då kan de enklare göra sig förberedda på situationen om det finns en skylt.

I den här artikeln kan du läsa om de bästa varningsskyltarna för hund som finns på den svenska marknaden just nu. De är alla rangordnade och jämförda efter varningskyltens viktigaste faktorer. Till exempel hur tydligt den förmedlar budskapet, material och storlek.

Nedan kan du läsa om de varningsskyltar för hund som är bäst i test följt av information om de viktigaste faktorerna. 

Varningsskylt för hund - viktigt att tänka på

En varningsskylt för hund kan vara särskilt bra för dig som är ägare av en hund som kan upplevas som livlig eller aggressiv i samband med att de möter okända människor eller  andra hundar. Därför kan du minska risken för att besökare blir rädda för hunden om du har en bra och tydlig skylt som uppmärksammar att det finns en hund på plats.

Förutom att den skylt du väljer ska vara tydlig finns det flera andra faktorer som avgör hur pass bra den är. I den här delen kan du läsa mer om vilka egenskaper som behövs för att en ba varningsskylt för hund ska vara bra och användbar. Det är dessa punkter som stått till grund för jämförelsen mellan skyltarna för den topplista vi har tagit fram.

Utformning

Varningsskylten ska med tydlighet ge information på att det finns en hund som besökaren behöver vara varsam inför. Därför är det viktigt att den skylt du väljer fångar uppmärksamheten snabbt och ger den information som behövs. Det ska finnas en tydlig text såsom “varning för hunden” eller dylikt och gärna en varningstriangel för extra uppmärksamhet.

Bra storlek

Storleken på skylten kan vara avgörande för hur bra den fångar besökarens uppmärksamhet. Sedan kan det också vara bra att veta hur stor skylten är för att du ska kunna hitta en bra och passande plats för att du ska kunna montera skylten.

Hållbarhet

Eftersom att de flesta varningsskyltar placeras utomhus är det viktigt att skylten tål växlande temperaturer och alla typer av väder. Skylten ska vara tillverkad av ett slitstark material och den ska kunna sitta på plats i en lång tid framöver.

Pris

En bra varningsskylt ska inte vara någon större investering. Den ska fylla sin funktion och vara prisvärd. För en del är priset avgörande om de ska köpa produkten eller inte. Därför kan prissättningen vara viktig.


Varningsskylt Willab

varningsskylt

Varningsskylten kommer från varumärket Willab. Den är 150 mm på bredden och 210 mm på höjden och tar därför inte upp särskilt stor plats samtidigt som den tydligt informerar att det finns en hund på plats.

Skylten har en stark, gul färg vilket är en bra färg som sticker ut i mängden vilket drar till sig uppmärksamhet. På skylten finns texten “varning för hunden” i stora och tydliga bokstäver. Den har en symbol med en varningstriangel med en hund inuti vilket ger ytterligare tydlighet och uppmärksamhet. 

Varningsskylten från Willab är tillverkad av plast vilket är ett rejält och hållbart material som inte går sönder i första taget och är tålig för både värme och kyla. Plasten är hård vilket gör att den kommer att sitta ordentligt där du väljer att placera skylten. 

Skylten är enkel att montera upp och den ger ett tydligt budskap och den fyller sin funktion väl. 

Varningsskylten för hund från Willab är den billigaste på marknaden just nu och kostar 49 kronor.


Skylt Granngården

Varningsskylten kommer från Granngården. Den har måtten 200 mm på bredden och 300 mm på höjden och är därför något större i storleken. Men den tar inte heller upp alltför stor plats vilket gör att du kan placera skylten där det passar. 

Skylten har en stark, gul färg som sticker ut i mängden vilket gör att blicken dras till skylten. På skylten finns texten “varning för hunden” skrivet på ett tydligt sätt. Ovanför texten finns en  symbol i form av en triangel med en hund vilket gör budskapet extra tydligt.

Varningsskylten från Granngården är tillverkad av aluminium vilket är ett rejält material som kommer att tåla det mesta. Materialet är hårt vilket gör att det blir lätt för dig att få skylten på plats och det finns inga större risker att den skulle gå sönder. Aluminiumet är 1 mm tjockt  och du kan montera upp den med en skruv eller spik.

Den är enkel att montera och kommer att göra besökare uppmärksamma på hunden  på tomten eller i hemmet i förhoppningsvis många år framöver.

I och med att skylten är något större så kostar den också lite mer. Men den är inte särskilt dyr och är prisvärd. Varningsskylten från Granngården kostar 110 kronor.


Varningsskylt för hund

Varningsskylten i hårdplast i två olika storlekar. 20x8 och 28x20 cm.

Skylten har en gul färg som sticker ut i mängden vilket bidrar till att besökares uppmärksamhet dras till skylten.

På skylten finns texten “varning för hunden”. Ovanför texten finns en varningstriangel med en hund innanför en rektangel som på tydligt varnar för hund.

Skylten är mycket tydlig med sitt budskap. Budskapet finns på skyltens båda sidor vilket ger information till besökaren oavsett vilket håll personen kommer ifrån  vilket minskar risken för att besökaren skulle bli överraskad av hunden.

Varningsskylten är tillverkad av hårdplast vilket är ett hållbart material som tål det mesta vilket gör att den inte kommer att slitas ut i första taget och den tål både regn, värme och kyla bra och den kan därmed användas oavsett årstid.


Ring inte på klockan - varningsskylt

tass

Den här skytten med texten "Don't Ring - Dog is Sleeping" är till för att varna besökare att inte ringa på dörren eller skapa annat oväsen när hunden sover. 

Skytten är tillverkad i metall och mäter 25x20 cm, vilket gör den lätt att sätta upp och synlig för besökare. Den har också en modern design som passar in i de flesta hem. 

Många hundar kan bli oroliga eller irriterade av oväsen när de sover, så det kan vara bra att ha en skytt som signalerar att det är bäst att låta hunden vila. 

Skytten kostar 149 kronor och kan vara ett bra verktyg om du vill ge din hund den vila den behöver.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa varningskyltarna för hundar [aret] - Varna besökare för att hund finns i hemmet med en skylt