1 februari

Valpleksaker 2023 – Bästa leksakerna för aktivering och stimulering till hundvalpen

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med  bullerbox, granngården och firstvet

En valp ska ha tillgång till flera olika leksaker för stimulering och aktivering.

Leksaker av olika material och utformningar är viktigt för att stimulera hundens hjärna och lära den nya saker samtidigt som valpen får utlopp för sin fysiska aktivering.

Rätt valpleksaker lindrar valpens kliande tänder och stimulerar både kropp och knopp.

Att ha olika leksaker till valpen kommer bidra till att ni tar er igenom den smått påfrestande valpperioden hyfsat oskadda. 

Från dagen ni får hem valpen kommer den att vara som allra busigast. Denna perioden pågår i minst ett halvår och under den tiden kommer valpen tänder att klicka och energin sprudlar.

Precis som med små barn måste se till att du har diverse saker tillgängliga som valpen tillåts att bita på. Annars är risken att valpen kommer börja bita på andra (otillåtna) saker istället, så som händer, skor, bordsben, mattor, kablar och så vidare. Vill du undvika detta måste du ha andra alternativ att avleda valpen med som den får bita i hur bäst den vill.

En fördel är såklart om du köpt hem olika valpleksaker som är både sköna och lätta för valpen att bita på med sina kliande tänder. Bitringar, tuggben, kampleksaker och gosedjur med varierande textur.

Nedan kommer vi tipsa dig om de bästa valpleksakerna inom olika kategorier som räddar era händer, lindrar valpens kliande tänder och stimulerar valpens hjärna.

Bästa valpleksakerna 2023

leksaker för valp prenumeration

Prenumeration på leksaker

 • Cirkapris: Från 299:-

Varje månad får du hem 5-6 produkter för valpar med leksaker som passar för valpar. Det ger din hund en bred variation av leksaker som stimulerar både hundens hjärna och fysik.

leksak för valp med belöningssystem. Tuggleksak aktivering av valp

Kong valpleksak

 • Cirkapris: 249:-

Kong är en av de mest populära leksaker för valpar bland hundägare. Leksaken aktiverar hunden fysiskt och tränar hunden hjärna genom belöningssystemet med godis.

valpleksak frisbee

Frisbee valpleksak

 • Cirkapris: 149:-

En slitstark frisbee för lek utomhus. Frisbeen är tillverkad i slitstark material som håller mot valpens tänder utan att riskera skador på hunden.

gummileksak för hundvalp. Bitleksak med godisgömma i två färger

Apporteringleksak valp

 • Cirkapris: 55:-

En bra och grundlig apporteringsleksak för valpar i alla storlekar. Ytan på leksaken varierar vilket gör den mycket bra för valpens tänder och låter hunden utforska olika ytor.

pipleksak för valpar

Bitleksak med pip

 • Cirkapris: 79:-

De flesta hundvalpar älskar ljud. En valpleksak som piper är ett bra alternativ för att valpen ska vara intresserad av leksaken. Tänk bara på att det kan bli störande i längden med pipljudet.

Att köpa leksaker till valp – viktigt att tänka på

För att du ska få den effekt du önskar av de leksaker du köper till din valp, det vill säga att dämpa kliandet och att underhålla valpen, är det viktigt att du vet vilken typ av leksaker du ska välja. Vill du att leksaken ska vara ett bra alternativ då valpen är uttråkad, vill du att den ska vara smidig att ha med sig som belöning, eller vill du att den ska stimulera valpen?

Beroende på vad du svarar på denna fråga kan olika valpleksaker göra sig olika bra. Det kan såklart vara smart att se till att du har några olika alternativ att vända dig till i olika lägen, men samtidigt kan en väl vald leksak göra susen. Så vad ska du då tänka på för att välja rätt?

 • Rätt storlek för din valp

En viktig aspekt då du ska välja leksaker till din valp är leksakernas storlek. Samtidigt som leksakerna inte bör vara för små – då finns det en risk för att din valp råkar svälja den eller sätta den i halsen – är det inte heller bra om leksaken är för stor. Vad som är lagom storlek på leksak för just din valp beror på dess egen storlek. Testa dig fram!

 • Material som är tåligt och oskadligt

För att valpen ska kunna leka med sina leksaker på ett säkert sätt är det viktigt att du väljer alternativ tillverkade av hållbara och bitvänliga material. Valptänderna må kanske inte vara så starka, speciellt inte hos små raser. Men, valptänderna är väldigt vassa, och speciellt när valpen är inne i tandlossningsperioden är tuggandet ofta väldigt frenetiskt.

 • Leksakens struktur och konsistens

Något som vi nästan inte kan trycka på nog många gånger är hur mycket valpens tänder faktiskt kliar.

Vill du att leksaken ska dämpa detta kliande på riktigt gör du alltså rätt i att välja leksaker till valp som har en viss struktur.

Detta gäller oavsett om leksakerna är mjuka eller hårda.

 • Leksak med ljud som piper och låter

Det är få saker som en valp (eller hund för den delen) tycker är så roligt och underhållande som en leksak som låter. Samtidigt som detta kan vara väldigt underhållande även för oss hundägare, det vill säga att kolla på, kan det vara otroligt irriterande. Värt att nämna är att leksaker med pipljud också kan stressa den lilla valpen. Det kan alltså vara roligt att ha någon sån leksak som valpen kan få leka med ibland, men inte bara.

 • Olika typer av aktivering för valp

Det kan även vara bra att fundera över vilken typ av aktivering och stimulans du vill att leksaken ska ge. Ska den få igång valpen, ska den hjälpa till att lugna valpen, ska den vara behaglig att bära på, eller ska det vara en leksak som ni kan leka med tillsammans? Aktivering, stimulans och engagemang hör ofta ihop, så välj en leksak som uppfyller det du önskar!

 • Leksaker med belöning för valpar

En leksak med någon typ av belöningssystem, exempelvis en matdispenser eller en gummileksak men öppning för en godis som trillar ut när hunden gör rätt är utmärkt för valpar.

Det ger hunden möjlighet att utveckla sin gärna genom lek och aktivering. 


Leksaker valp - Bäst i test 2023 valpleksaker


Valpleksaker månadspaket - Bullerbox

leksaker för valp prenumeration

En valp bör ha flera olika leksaker som varierar i utformning, material, funktion och färg/mönster. Det kommer bidra till att valpens hjärna stimuleras och hunden får utlopp för all den energi en valp har.

Med en prenumerationsbox för hundar får du hem ett paket, varje månad, fylld med leksaker som passar din valp.

Du får dessutom en del olika nyttiga godbitar. Det låter din valp testa olika smaker och hitta sin favoritgodis. Dessutom får hunden träna sig med olika smaker för att undvika matvägran senare i livet.

Bullerbox som skickar ut leksakspaketet erbjuder

 • 100 % nöjdhetsgaranti (Pengarna tillbaka om du eller din hund inte är nöjd)
 • 5-6 Produkter varje månad. (Leksaker för valp, hundgodis och bra tillbehör för valpar)
 • Helt utan uppsägningstid, avsluta prenumerationen när du vill
 • Från 299:- (Värdet på leksakerna och innehållet överstiger alltid 299:-)
 • Anpassningsbar utifrån ras, storlek och ålder på hunden.

Leksak Kong Wobbler

leksak för valp med belöningssystem. Tuggleksak aktivering av valp

En kong är enligt mig en leksak som alla bör ha till såväl valpen som den unga eller vuxna hunden. Kongen är inte bara praktisk då den är tillverkad i ett mycket hållbart material som knappast har en chans mot de kliande valptänderna.

Utan kongen är även ett mycket bra alternativ då den kan användas som aktiveringsleksak av rang – fyll den med blötfoder, lite godis eller någon god pastej och låt sen valpen jobba för att få ut det. Denna typ av leksak är även formad på ett sätt som gör att den rör sig roligt.

En kong kan med andra ord användas till mycket, och det i olika situationer och för olika syften. Finns i flera olika storlekar (även som kong puppy), former och färger!

Hundleksak Chuckit Självlysande frisbee

valpleksak frisbee

En frisbee är något som de allra flesta valpar kan tycka är en väldigt rolig, underhållande och fartfylld form av aktivering. Frisbeen fyller ungefär samma funktion som en boll kan göra, bara med skillnaden att frisbeen utan problem kan användas såväl på land som i vattnet.

Denna frisbee är slitstark och tålig utan att riskera skador på valpens tänder. Den röda färgen gör att frisbeen syns bra utomhus på både dag och kväll

Kasta frisbeen eller låt valpen bära på den, det är bara du själv som sätter gränserna för hur denna kan användas. Lekstunden kan göras precis så långvarig som ni båda vill och orkar. Du behöver inte oroa dig för att denna leksak går sönder i första taget då den är tillverkad slitstarka och hållbara material.

Junior dumbbell natural rubber

gummileksak för hundvalp. Bitleksak med godisgömma i två färger

Detta skulle jag säga är ett måste att investera i då du nyss hämtat hem, eller snart ska hämta hem, den lilla valpen. Junior dumbbell natural rubber är en form av bitleksak tillverkad i naturgummi, speciellt anpassad efter valpens vassa, kliande tänder. Tack vare produktens design kommer valpens tandkött masseras riktigt skönt, vilket motverkar det värsta obehaget. Materialet av naturgummi är enkelt att bita i men är samtidigt hållbart och tåligt. Jag upplever att en sådan här hundleksak även är bra för valpar som gillar att bära på saker.

Floss med två knutar

valpleksak rep med knutar

Har du en valp som gärna leker och kampar med dig? Ja, då är det nästan ett måste för dig att köpa en sådan här floss med knutar. Med denna leksak till valp kan du inte bara kampa och leka med valpen på ett mycket intenstivt och engagerande sätt, utan med denna leksak kan du även låta valpen få ut en del av det som kliar i tänderna. De är enkla men tåliga, smidiga att både ta med sig och bära på, och så är de uppskattade hos de flesta. Just denna floss med knutar är också ett mycket bra budgetalternativ!

Plyschdjur med pip

pipleksak för valpar

Ett gosedjur som piper är lämpligt för alla valpar. Både mycket små valpar men även större hundvalpar eller unghundar Här får du själv avgöra om du vill att den ska pipa eller inte – huvudsaken är att den är mjuk och gosig att bita på! Just detta plyschdjur med pip kommer passa den valp som gillar när det händer saker, eller som gärna leker med sig själv. Om inte valpen tuggar eller biter på gosedjuret som underhållning kan den underhålla sig med det roliga ljudet. Att det är tillverkat av plysch gör att de håller extra länge. Dessutom är ju designen otroligt gullig. Perfekt att ha liggandes i leksakslådan.  

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Bästa stötfångarskyddet för hundar 2023 – Skydda bilen mot smuts och vassa klor med skydd för stötfångaren

Bästa stötfångarskyddet för hundar 2023 – Skydda bilen mot smuts och vassa klor med skydd för stötfångaren
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Valpleksaker [aret] – Bästa leksakerna för aktivering och stimulering till hundvalpen