4 maj

Bästa hundtoaletten 2024 – Portabel toalett för hundar inomhus

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Artikeln är skriven av:

Sandra Lassinantti - Skribent och produktexpert: hund och katt - Läs mer

En hundtoalett är precis vad det låter som. En toalett som är tillverkad för att hundar ska kunna utöva sina behov även när de är inomhus.

Hundtoaletten är särskilt användbar för dig som har en valp som ännu inte är rumsren. Men även vuxna hundar, särskilt äldre kan vara i behov av en hundtoalett. 

Till exempel om hunden är sjuk eller har en mindre blåsa och har svårt att hålla sig.

Det är också vanligt att hundar som är nervösa kissar på sig inomhus när de blir stressade, exempelvis omkring nyår och fyrverkerier.

Vuxna hundar som kissar eller bajsar inomhus skäms oftast för det och därför kan det underlätta att köpa en hundtoalett där hunden har tillåtelse att göra ifrån sig när det behövs.

Sedan finns det också de hundar som inte vill gå ut när det är dåligt väder och att ha en hundtoalett inomhus kan vara bra att ha då.

Bästa hundtoaletterna 2024

Portabel hundtoalett

Hundtoalett Petsafe

  • Cirkapris: Från 999:-

En hundtoalett med konstgräs som är lätt att rengöra genom enkel avsköljning. Flera av delarna går dessutom att byta ut efter lång användning. Finns i storlekarna: Small, medium och large.

Hundtoalett

Portabel hundtoalett

  • Cirkapris: 3299:-

En bärbar hundtoalett med handtag och lock som minskar lukt och håller gräset fräscht. Toaletten är enkel att rengöra och det avtagbara konstgräset kan tvättas i maskin.

Valptoalett

Valptoalett - Kissmatta

  • Cirkapris: 279:-

En mycket billig kissplatta för små hundar och valpar. På ovansidan av plattan placerar du ett vätskeabsorberande papper som suger upp hundens kiss.

Andra gånger det kan vara användbart med en portabel hundtoalett är om du ska resa med  hunden och inte har möjlighet att stanna för rastning. Sedan kan det underlätta med en hundtoalett för dig som inte har möjlighet att komma ifrån jobbet och ge hunden en ordentlig promenad.

Då är det bättre om hunden får göra ifrån sig på hundtoaletten istället för att hålla sig och du slipper ha dåligt samvete. Men det är viktigt att komma ihåg att en hundtoalett aldrig kan ersätta promenader eftersom de både får motion och stimulans när de går promenader. Men det är en bra nödlösning.


Viktiga funktioner för en hundtoalett


Hundtoalettens främsta funktion är att din hund ska ha möjlighet att utöva sina behov när det inte finns möjlighet att gå ut på promenad. De fungerar på samma sätt som kattlådor och du behöver göra rent toaletten med jämna mellanrum för att både du och din hund ska trivas.

Hundtoalettens material

De flesta hundtoaletterna är tillverkade av vattentät hårdplast. Det är för att du med enkelhet ska kunna rengöra toaletten och vara redo för återanvändning när din hund behöver det. Det finns flera bra rengöringsmedel du kan använda dig av för att få rent toaletten.

Därför är en hundtoalett det bästa alternativet för att du ska slippa tvätta mattan hunden kissat på eller byta ut valpens engångskissmatta.

Hundtoalett med gräs

Det finns flera varianter på hundtoaletter. Några av dem är utrustade med konstgräs. Konstgräset fyller flera funktioner.

Gräset finns där för att det ska likna den naturliga miljö som hunden annars utför sina behov på. Men gräset kan också hjälpa till att sila ner kisset i behållaren och gör det enklare att tömma hundtoaletten. Dessutom är det lätt att göra rent. 

Portabel hundtoalett

Det alla hundtoaletter har gemensamt är att de är lätta att bära och är portabla. Förutom att de används inomhus går de också att placera ute i trädgården. Du kan även ta med en portabel hundtoalett om ni ska på semester eller om någon bekant ska passa hunden under en period.

Extra bra är om hundtoaletten har ett lock som den kan stängas med. Det underlättar transport och förvaring. Ett lock till hundtoan gör den mer portabel.

Hundtoalett för valpar och vuxna hundar

Hundtoaletter kommer i flera olika storlekar som passar till små valpar och stora vuxna hundar. För att välja rätt toa till hunden ska du utgå från dess storlek. En mindre hund behöver en mindre toalett. 

Idag finns det många varianter på toaletter för din vuxna hund eller valp och de kommer från olika varumärken. För att underlätta ditt val har vi i följande text gått igenom några av de mest populära hundtoaletterna som finns på marknaden idag som fyller funktionerna vi nämnde ovan.

Alltså att hundens toalett ska vara smidig för hunden att använda, att den absorberar vätska bra och är lätt för dig att tömma och göra rent samt hur lätt den är att flytta på. I sista delen av denna artikel får du några tips på hur du får din hund att gå på hundtoaletten.


Köpa hundtoalett: Bäst i test 2024


I den här delen av artikeln finner du mer djupgående information om varje hundtoalett. Läs genom informationen om varje modell och fatta därefter ett beslut om vilken hundtoa, kissmatta, kissgräs eller kissplatta som är bäst för din vovve.

Produkterna är valda utifrån de viktiga funktionerna du kunde läsa om ovan för att hitta en hundtoalett som passar för din hund eller valp utifrån era behov.

Portabel Hundtoalett PetSafe Pet Loo

hundtoalett

En lättrengörlig hundtoalett som består av ett toppskikt som är tillverkad av syntetiskt gräs för att hunden ska känna sig trygg med att utföra sina behov på liknande material den gör utomhus. Förutom att gräset lockar hunden till att utföra sina behov på toaletten rinner kisset ner genom gräset till behållaren vilket gör rengöring och tömning enkel

Ersättningsgräs finns att köpa till när gräset börjar att bli slitet eller börjar lukta illa (kan ske efter lång användning) På så sätt slipper du byta ut hela hundtoaletten och kan spara pengar. 

En annan produkt du kan köpa för att göra rent toaletten extra noga är PetSafe Pee-Pod Urinborttagningssats vilket är en engångsbehållare som gör att när hunden kissar så reagerar urinet med det pulver som finns i behållaren och omvandlas till en gel som är lätt att torka upp. Förutom att produkten omvandlar vätska till gel så tar det bort den värsta urinlukten. Urinborttagningskitet kostar 499 kr och är ett 7-pack.

Hundtoaletten kommer i tre olika storlekar och du ska välja storlek efter hundens storlek.

Hundtoalettens storlekar

  • Hundtoalett small - 53x45 cm för små hundar. cirkapris 999 kronor
  • Hundtoalett medium - 63 x 63 cm för medelstora hundar. cirkapris 1525 kronor
  • Hundtoalett large - 83x83 cm för stora hundar. cirkapris 1920 kronor

Hundtoaletten är portabel och lätt att flytta på. Den går att använda både inomhus och utomhus för din hund.

Nedan ser du en kort video som demonstrera hur hundtoaletten fungerar. (Engelska)


Portabel Hundtoalett PetSafe Piddle Place

bärbar hundtoalett

Hundtoaletten är smidig att använda både för valpar och gamla hundar och kostar omkring 1799 kronor.

Även denna toalett är utrustad med ett toppskikt av konstgräs för att hunden ska känna sig mer bekväm. Gräset går att byta ut mot ersättningsgräs efter lång användning för att hålla toaletten fräsch.

När hunden kissar på konstgräset rinner det ner i behållaren. Behållaren tömmer du med hjälp av öppningen som sitter i ett av hörnen. Den är både lätt att tömma och rengöra och konstgräset går att tvätta i tvättmaskinen, men du kan också rent den med rengöringsmedel. 

Hundtoaletten är den utrustad med handtag så du enkelt kan flytta hundtoaletten.

Hundtoaletten kommer i en storlek. Den har en bredd på 48 cm och en längd på 76 centimeter samt en höjd på 4,5 cm. Den passar för de flesta hundar upp till 45 kilo. 

Nackdelen med att denna variant endast kommer i en storlek är att den tar upp ganska mycket plats vilket kan vara bra att ha med i beräkningen innan du köper hem den. Locket som ingår är till stor fördel och gör att du enkelt kan försluta toaletten när du behöver flytta på den.

Vad som ingår i hundtoaletten

  • Piddle place hundtoalett med lock.
  • Konstgjord gräsmatta.
  • Rengöringsmedel (bio+ koncentrat) för att ta bort lukt,
  • En träningsguide på hur du går tillväga för att träna hunden att gå på hundtoaletten. 

Valptoalett Trixie Puppy Loo

köpa hundtoalett

Denna hundtoalett är för dig som har en valp. Den är smidig att använda och är ett bra sätt att lära valpen att bli rumsren.Toaletten består av en bricka med upphöjda kanter och står stadigt mot golvet med hjälp av sina gummifötter vilket gör att varken valpen eller toaletten kommer halka över golvet. 

På själva brickan finns utbytbara papper placerat. Det är samma kissmatta som du använder när du kisstränar hunden.

Pappret är framtaget för att det ska absorbera vätskan bra. Enda skillnaden är att du lägger pappret på valptoaletten istället för runt om i hemmet vilket underlättar eftersom du, förhoppningsvis får all avföring och urin samlat på ett och samma ställe.

När valpen använt toaletten byter du ut den använda kissmattan mot ett nytt.

Denna valptoalett kommer i två olika storlekar vilket är vilket är 49 x 41 cm vilket kostar 159 kr och 65 x 55 cm vilket kostar 279 kronor. När du köper till fler kissplattor väljer du motsvarande storlek på pappret och placerar det på brickan. 

Den största fördelen kissmattan är att den är billig att köpa och lätt att använda både för dig och valpen. Den passar dock bäst för inomhusbruk eftersom att den består av vätskeabsorberande papper.


Så får du hunden att gå på hundtoaletten


När du har fått hem den hundtoalett som passar bäst för dig och din hund är det dags att börja använda den. Oftast krävs det en del träning innan hunden förstår att den har tillåtelse att gå på toaletten. Har du en valp kan du placera toaletten där den gjort ifrån sig förut, mattor brukar vara ett vanligt offer för små valpar.

Har hunden kissat på golvet är det oftast enkelt att rengöra golvet. Men en del golv är känsligare än andra och det kan vara svårt att få bort lukten. Ett effektivt hjälpmedel vi kan tipsa om då är urine off dog som både rengör och får bort lukten. Priset för Urine off ligger på 169 kr.

När valpen börjar gå på valptoaletten kan du successivt börja flytta den mot dörren och så småningom kommer den förstå att den ska ska gå till dörren när den är nödig. Belöna hunden varje gång den använder kissplattan och uttala gärna ordet toalett och peka tydligt mot hundtoaletten när hunden börjar visa att den är nödig så kommer den snart förstå att det är där den ska kissa eller bajsa. Det är alltså lite som att potträna, men för hundar och valpar.

Detsamma gäller för dig som har en vuxen hund som av olika anledningar behöver ha tillgång till en hundtoalett inomhus. Placera hundtoaletten där den gjort ifrån sig förut eller välj ut en plats där hunden får vara ifred och ge belöning när hunden har använt toaletten. 

Sandra heter jag som har skrivit artikeln. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och husdjur. Under min uppväxt har jag tagit hand om allt från akvariefiskar till en hamster och katter. Men mitt hjärta bultar extra hårt för hundar.

På Djursajten delar jag min kunskap om djur och husdjur samtidigt som jag fortsätter lära mig mer. Genom att dela kunskap blir vi bättre djurägare tillsammans.

Skribent: Sandra Lassinantti - Produktexpert: Hund och katt

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa hundtoaletten [aret] – Portabel toalett för hundar inomhus