20 april

Försäkra Golden retriever | Bästa rasförsäkringen för Golden

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med Lassie

Att hitta en bra hundförsäkring för din Golden Retriever är viktigt, men vilken ska du välja?

Utan en försäkring för din vovve kan du behöva, på egen hand, täcka kostnader för bland annat veterinärvård, operationer, rehabilitering och veterinärordinerat foder. 

Rasen Golden retriever har en relativt hög skadeprofil och får ofta problem som kräver vård någon gång i livet. Vanliga åkommor är problem med öron, mage och tarm i form av inflammationer och höftledsdysplasi som är vanligt förekommande hos större hundar.

För att välja försäkringen som passar för just din Golden retriever har jag samlat den information du behöver i den här artikeln.

Vilken försäkring är bäst för Golden Retriever?

Det finns många bra hundförsäkringar att välja mellan. Det kan göra det svårt att ta reda på vilken som är bäst för just din Golden Retriever?

För att göra det lättare har jag jämfört många alternativ, och kommit fram till att Lassie hundförsäkring för Golden Retriever är den bästa i många fall, enligt vårt omdöme. Denna försäkring får också ofta toppbetyg i flera andra oberoende tester.

Försäkringen går att välja i tre nivåer; mini, mellan och stor. I alla nivåer ingår:

  • Dolda fel
  • Veterinärvård
  • Tandvård
  • Obegränsat antal videosamtal till FirstVet

Dolda fel och veterinärvård

Både dolda fel och veterinärvård täcks in med Lassie och ersättningsbeloppen är lika mellan båda delarna för de olika nivåerna. Nivå mini täcker upp till 30 000 kr, mellan 60 000 kr och stor 150 000 kr.

Lassie hundförsäkring har en av Sveriges högsta ersättning vid veterinärvård upp till 150 000 kr.

Självriskperiod och självrisk

Det går att välja fast självrisk mellan 0, 1 500 eller 3 500 kr och den rörliga delen på 15% eller 25%. Själva självriskperioden är på 365 dagar.

Fler saker som täcks med de större nivåerna

Genom att teckna en hundförsäkring för din Golden Retriever med mellannivån eller den stora nivån täcks fler saker in än för mini. Ersättningsbeloppen varierar beroende på vilken nivå du väljer.

  • Avancerad diagnostik
  • Medicin
  • Rehabilitering efter skada
  • Ordinerat specialfoder
  • Kejsarsnitt

Kejsarsnitt och behandling kan ersättas vid komplikationer under din hunds första dräktighet. Viktigt att veta är att det inte täcks under försäkringens första 60 dagar.

Livförsäkring

Vill du också ha en livförsäkring finns det som tilläggsförsäkring.

Rabatter med app

Lassie har tagit fram en app där hundägare kan få tips och råd kring hur man bäst håller sin hund frisk. Genom att du som hundägare använder appen har du möjlighet att samla poäng som kan ge upp till 25% rabatt på din försäkring.

Hur mycket kostar en försäkring för Golden Retriever?

De flesta försäkringar för Golden Retriever är till överkomliga priser eftersom det är en relativt frisk hundras. Många försäkringspremier ligger mellan 100-300 kronor per månad.

Priset kan ändå variera så det är bra att jämföra olika försäkringsbolag. Det är inte bara priset som behöver jämföras utan även vad som ingår, innan du väljer hundförsäkring 2023.

Behovet av en försäkring för en Golden Retriever

En hundförsäkring kan täcka veterinärkostnader om din hund blir skadad eller sjuk. En del försäkringar täcker bara vissa olyckor och vissa sjukdomar. Vilka begränsningar och undantag som gäller är bäst att läsa på för varje hundförsäkring.

Generellt sätt är en Golden Retriever en ganska frisk ras och många hundar blir över 10 år gamla.

Vanliga orsaker till veterinärbesök är problem med öronen som öroninflammation, mage och tarm, rörelseapparaten och tumörer då det finns en viss överrepresentation av vissa cancerformer. För större hundar kan det förekomma höftledsdysplasi, HD, men det finns hälsoprogram för detta för att minska riskerna.

Även om det inte förekommer så mycket generella sjukdomar eller vanliga skador för en Golden Retriever kan ett besök hos veterinären bli mycket dyrt. Därför är det bra att försäkra din hund och det är inga jättekostnader som behövs för en försäkring.

Blir det dyrt utan en hundförsäkring?

Hundförsäkringar brukar ofta ersätta kostnader för undersökningar och behandlingar när en hund blir sjuk eller skadad. Om hunden råkar ut för en olycka eller sjukdom kan en vanlig operation kosta allt från 3 000 till 30 000 kr. I samband med det kan det även tillkomma andra kostnader som medicin, rehab och andra omkostnader.

Så det kan bli riktigt dyrt utan en hundförsäkring. Det kan vara en stor trygghet att slippa betala dyra veterinärkostnader genom att teckna hundförsäkring.

Jämför hundförsäkringar för Golden Retriever

Det är alltid viktigt att jämföra olika hundförsäkringar för att hitta den som passar dig och din Golden Retriever bäst. Vad som ingår, vad de olika delarna täcker och kostar kan variera stort.

Månadskostnad

Månadskostnaden kan variera ordentligt även om försäkringarna täcker i stort sett samma saker. Här gäller det först att bestämma vad det är du verkligen behöver i din försäkring innan du börjar jämföra månadskostnaden.

Veterinärvårdsbelopp

Hur stort veterinärvårdsbelopp försäkringen täcker kan vara bra att jämföra. Beloppet ligger oftast någonstans mellan 20 000 kr – 120 000 kr.

Självrisk

Det beloppet du själv måste betala vid veterinärvård brukar benämnas som självrisk. Den är ofta uppdelad i två delar, med en fast och en rörlig del. Vilka belopp som går att välja och hur det påverkar priset för premien kan variera mellan olika bolag.

Självriskperiod

Självriskperioden är den period då du som hundägare betalar den fasta delen av självrisken. Detta gör du bara en gång under denna tid. Perioden brukar beräknas från första besöket hos veterinären.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Hur mycket sover en hund?

Hur mycket sover en hund?
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Försäkra Golden retriever | Bästa rasförsäkringen för Golden