19 april

Försäkra Pomeranian 2023 | Bästa hundförsäkring för Pomeranian och dvärgspets

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med Lassie

Genom att försäkra din Pomeranian kan du känna dig tryggare med att det inte blir så kostsamt vid sjukdom eller en olycka.

Genom att välja en försäkring som är anpassad efter rasen Pomeranian kan priset bli lägre och försäkringen mer omfattande. I den här artikeln får du veta precis hur du får den bästa möjliga försäkringen för din dvärgspets. 

Utan en försäkring för din vovve kan det bli ganska dyrt om det behövs vanlig veterinärvård, MR & CT undersökningar, rehabilitering, medicin, ordinerat foder och mycket mer.

Vilken försäkring är bäst för Pomeranian?

Den allra bästa försäkringen för en Pomeranian är enligt vårt omdöme, Lassie hundförsäkring. Den får också toppbetyg i flera andra oberoende undersökningar, exempelvis konsumenternas jämförelse av hundförsäkringar.

Om vi tittar närmare på Lassie hundförsäkring visar det sig att de har en trygg försäkring som täcker ett stor bredd av potentiella skador och risker. En försäkring för Pomeranian hos Lassie inkluderar bland annat;

  • Obegränsat antal videosamtal till FirstVet
  • Veterinärvård
  • Dolda fel
  • Tandvård
  • Valmöjlighet av olika ersättningsnivåer, självrisker och tillägg

En livförsäkring kan också tecknas i tillägg.

Följ knappen för att få ett personlig prisförslag för din Pomeranian eller läs vidare för att lära dig mer om veterinärvård, varför en försäkring är viktigt och vad du ska tänka på när du jämför rasförsäkringar.

Veterinärvård och dolda fel

Något utmärkande för denna hundförsäkring är att den har en av Sveriges högsta ersättning vid veterinärvård upp till 150 000 kr. Den lägsta nivån är på 30 000 kr och mellannivån 60 000 kr.

Dolda fel kan täckas med samma ersättningsnivåer som för veterinärvård.

Självrisk och självriskperiod

Självriskperioden är på 365 dagar och du kan välja en fast självrisk på 0, 1 500 eller 3 500 kr och en rörlig del på 15% eller 25%.

Extra förmåner med nivå Mellan och Stor

Genom att välja nivå Mellan eller Stor är det fler saker som täcks av försäkringen för din Pomeranian. Delarna täcks upp till olika belopp beroende på vilken nivå du väljer.

  • Ordinerat specialfoder
  • Rehabilitering efter skada
  • Medicin
  • Avancerad diagnostik
  • Kejsarsnitt

För kejsarsnitt kan det täckas inklusive behandling vid komplikationer under hundens första dräktighet. Det man behöver tänka på är att denna del inte täcks under försäkringens 60 första dagar.

Rabatter

Försäkringsbolaget har tagit fram en app där du som hundägare får tips och råd kring hur du håller din hund frisk. Genom appen kan du samla poäng och på så sätt få upp till 25% rabatt på din hundförsäkring.

Hur mycket kostar en försäkring för Pomeranian?

De flesta försäkringar ligger i spannet 100-300 kronor per månad. Kostnaden varierar beroende på vilken ersättningsnivå du väljer samt den fasta och rörliga självrisken.

Billigaste möjliga försäkringen som går att teckna för en Pomeranian finns hos Lassie som dessutom erbjuder 500:- tillbaka per år genom att använda deras app.

Vilket pris för försäkringspremien som gäller just din hund är något som automatiskt beräknas fram på respektive försäkringsbolags hemsida. Faktorer som påverkar priset är förutom hundrasen bland annat även ålder och om det är en tik eller hane. Priset kan också variera beroende på var du bor och vad du har tänkt att använda din hund till.

Försäkringspremien påverkas även av vilket ersättningsbelopp du väljer. Genom att välja ett lägre ersättningsbelopp blir även premien lägre, men då täcker den kanske inte alla slags veterinärkostnader. Ett högre ersättningsbelopp gör premien högre men då är det en större trygghet med att stora delar av kostnaden kan ersättas hos veterinären.

Försäkringarna brukar även ha en fast och en rörlig självrisk. Premien blir högre om du väljer en lägre självrisk, men du betalar då en mindre del av veterinärkostnaden själv. Väljer du i stället en högre självrisk betalar du mer av kostnaden hos veterinären men får då en lägre premie.

Behovet av en försäkring med en Pomeranian

Enligt skadestatistik ligger en Pomeranian på en medelklassnivå. Vanliga problem för denna hundras är att de lätt kan få problem med lederna, så kallad patella luxation, i form av lösa knäleder. Rasen kan även få hormonella besvär som kan innebära att de tappar ovanligt mycket päls och rasen finns med i SRD för just pälsproblem.

Då hundrasen är liten är den också mer ömtålig än större raser. Det kan vara viktigt att tänka på vid kontakt med större hundar.

Eftersom hundrasen är liten och har kända hälsoproblem är det viktigt att du försäkrar din hund för att undvika höga kostnader vid ett veterinärbesök.

Så jämför du hundförsäkring för Pomeranian

När du jämför för att hitta bästa hundförsäkring för din Pomeranian behöver du utgå från din hunds både nuvarande och framtida behov. Vad de olika försäkringarna täcker kan variera ganska mycket.

Det kan finnas flera faktorer att ta ställning till vad gäller omfattningen, priset och även om det behövs någon tilläggsförsäkring. Varje försäkring har också en självrisk och här behöver du bestämma vad du själv är villig att betala vid ett veterinärbesök.

Självrisk

Det finns ofta två självrisker med en fast och en rörlig del och de i sin tur finns i olika nivåer. Självrisken är den kostnad du själv behöver betala vid veterinärvård. Vilken nivå du ska välja beror på hur mycket du är beredd att betala själv samt hur hög månadskostnad du kan tänka dig för din försäkringspremie.

Veterinärvårdsbelopp

Veterinärvårdsbeloppet som försäkringen täcker är ofta mellan 20 000–120 000 kr. Vilken nivå du väljer påverkar i sin tur priset.

Ersättningsbelopp

Storleken på ersättningsbeloppet påverkar priset på premien. En lägre ersättning täcker kanske inte alla veterinärkostnader.

Livförsäkring

Livförsäkring kan ibland ingå eller vara en tilläggsförsäkring. Den ger ersättning om hunden avlider efter olycka eller vid sjukdom. Den här försäkringen slutar vanligtvis att gälla vid cirka 8 års ålder.

Villkor

Ha alltid för vana att läsa alla villkoren noggrant för att kunna jämföra vad som ersätts och inte. Undantag och begränsningar kan variera och hos vissa bolag krävs undersökningar av särskilda veterinärer.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Försäkra Pomeranian [aret] | Bästa hundförsäkring för Pomeranian och dvärgspets