20 juli

Pomsky – Information om blandrasen av pomeranian och siberian husky

2  Kommentarer

En Pomsky är en korsning mellan en Pomeranian och en Siberian Husky. De beskrivs ofta som den "perfekta" hunden på grund av deras blandning av egenskaper från båda föräldrarna. De är tillräckligt små för att vara inomhushundar, men har energin och spralligheten hos större hundar tack vare deras Husky-arv.

De kan vara vänliga och lekfulla som Pomeranian men har också den intelligens och självständighet som är vanliga hos en husky. Som ett resultat gör de fantastiska familjehusdjur för dem som kan hantera sin höga aktivitetsnivå.

Höjd

25-38 cm

Vikt

3-17 kilo

Livslängd

13-15 år

Pälsvård

Regelbunden pälsvård krävs. Hunden fäller päls

Nära till skall?

Varnar med skall vid oväntat besök

Marknadspris

25000-35000 kronor

Passar som

Sällskapshund, familjehund

Kroppsbyggnad

Atletiskt och smidig

Registreringsår (SKK)

Blandraser registreras inte hos SKK

Land

Framavlad i USA

Pomsky utseende

Pomsky är en blandning mellan en pomeranian och en husky. De kan variera i utseende, men är vanligtvis en blandning av båda föräldraraserna. Vissa kan ha mer av en Husky-look, medan andra kan mer likhet till en pomeranian

Pomsky varierar mycket i vikt och väger vanligtvis mellan 3-17 kilo  och varierar i mankhöjd från 25-38 cm. Eftersom de är en blandning kan de ha olika personlighetsdrag än någon av deras föräldrar. De är ofta energirika och älskar att leka, men kan också vara soffpotatisar när de behöver en paus. De är fantastiska husdjur för aktiva familjer eller de som vill ha en hund som kan hänga med dem på långa promenader eller vandringar.

Temperament och mentalitet hos pomsky

Pomskies är en blandning mellan en Pomeranian och en Husky. De är vanligtvis vänliga och lekfulla, men kan också vara självständiga. De är bra med barn och andra djur, men kan vara blyga för främlingar i början. Det är rekommenderat att miljöträna pomsky i tidig ålder, dessutom bör de vänjas vid andra hundar och människor.

Motion och aktivering

Pomsky är en relativt ny hybridhund som vinner popularitet i USA. Denna korsning mellan en Siberian Husky och en Pomeranian sägs vara det perfekta husdjuret för människor som letar efter en hund som är både aktiv och lekfull, men också tillräckligt liten för att vara hanterbar i stadsmiljö.

Pomsky trivs med en aktiv livsstil

Pomsky är bra för människor som letar efter en aktiv hund. Både Siberian Husky och Pomeranian är energirika och spralliga, så det är troligt att Pomsky ärver dessa egenskaper.

Båda raserna kräver raser mycket motion, särskilt Siberian husky. Ägare av en Pomsky bör vara beredda att ta med sin hund på många promenader och leksessioner.

Pomsky vikt, mankhöjd och utseende

Pomsky är en blandning mellan en Pomeranian och en Siberian Husky. De kommer att väga allt från 3 kilo upp till 17 kilo och har en mankhöjd mellan 25 och 38 centimeter. Deras päls kan vara svart, vit, grå eller röd och de kan ha antingen en svart eller brun näsa. De är en utåtriktad, lekfull hund som är bra med barn och andra djur.

Pomsky pris

Pomskies håller på att bli en populär hundras och som ett resultat ökar kostnaderna för att äga en. De kostar vanligtvis runt 20000 till 30000 kronor.

Detta beror på att de är en eftertraktad designer-ras och det finns en stor efterfrågan på dem fast utbudet är litet. Men kostnaden för att äga en pomsky är värt det eftersom de är vackra, smarta och kärleksfulla hundar som passar bra som sällskapshund och i familjer.

När du ska köpa en pomsky måste du kontrollera att uppfödare är seriös och att du inte stöder någon illegal verksamhet när du köper din blandras.

Pomsky hälsa

Pomsky är en korsning mellan en Siberian Husky och en pomeranian. De är generellt friska, men kan ha några av samma hälsoproblem som deras föräldraraser.

Några vanliga hälsoproblem inkluderar höftdysplasi, progressiv retinal atrofi och allergier. Ägare bör ta sin hund till veterinären för regelbundna kontroller och förebyggande vård.

En hundförsäkring för Pomeranian / Husky är bra att teckna för att undvika dyra veterinärvårdskostnader.

Pomsky Aktivering

Pomskyhundar är mycket lätta att träna och tar ofta bra emot lydnadsträning eftersom de är så intelligenta. Vissa Pomskys behöver mer träning än andra, men alla borde kunna klara sig bra med rätt ägare.

Pomskys trivs ofta bra med hundar och människor, men de behöver socialisering från en ung ålder. Det bästa sättet att göra detta är att ta med din Pomsky runt på olika platser och utsätta den för så många olika människor och djur som möjligt.

Pomsky Skötsel

Pomskyhundar är en hybridhundsras och bör ges samma vård som alla typer av hundar. De kräver dagliga promenader, god kost och mycket lek. Pomskys har också en tendens att fälla mycket, så regelbunden borstning är nödvändig för att hålla pälsen frisk och förhindra att den blir matt.

Även om de är relativt underhållsfattiga kräver pomskys ändå viss specialvård på grund av sina unika pälsfärger. Eftersom pomskys kan komma i en mängd olika färger är det viktigt att lära känna din hunds päls och vilken typ av vård den kräver. Vissa färger kan kräva tätare putsning, medan andra kan vara mer benägna att kasta hår. Oavsett pälsfärg behöver alla pomskys daglig motion och mycket kärlek och uppmärksamhet!

Hur hittar du en Pomsky kennel & uppfödare?

När du letar efter en kennel eller uppfödare för Pomsky är det viktigt att göra din research. Det finns många bedrägerier där ute, så du vill vara säker på att du har att göra med en välrenommerad källa. En bra början är att fråga vänner eller familjemedlemmar om de känner till några bra uppfödare i ditt område.

När du har fått några namn kan du sedan kolla recensioner på nätet för att se vad andra har sagt om sina erfarenheter. Slutligen, när du besöker kenneln eller uppfödaren, se till att ställa många frågor och få en känsla för miljön för att försäkra dig om att valparna blir väl omhändertagna.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

 • En pomerainian hör till spetssläktet så vitt jag vet och inte pudel som ni skriver. Har bott i en uppfödning av pomerainian så anser det vara en spets. Närmsta släktet är kleinspietz och tysk spets.

  • Hej Johan,

   Tack för din kommentar, du har förstås helt rätt – En Pomsky är en blandras av Pomeranian och Siberian Husky. Har korrigerat felskrivningen nu! ☺️

   /William, Djursajten

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Liknande läsning

  Djursajten
  >
  Tack för att du läste artikeln: Pomsky – Information om blandrasen av pomeranian och siberian husky