10 november

Bästa hästförsäkringen 2023 – Jämför hästförsäkring för bästa skyddet för din häst

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med dunstan

Hästförsäkring är en viktig del av att äga en häst. Det kan hjälpa till att täcka kostnaderna för oväntade veterinärräkningar, förlust av användning och till och med din hästs död.

Hästförsäkring är en typ av egendoms- och olycksfallsförsäkring som täcker hästar mot dödsfall, stöld, sjukdom och skada.

Det täcker även hästrelaterade företag mot ansvar för olyckor som inträffar på deras egendom.

jämför hästförsäkring

Dunstan hästförsäkring är utsedd till den bästa och mest förmånliga försäkringen i djursajtens jämförelse av hästförsäkringar.

Du får ett komplett ekonomisk skydd om hästen råkar ut för en olycka eller skada. Försäkringen och dess kostnad anpassas efter dina behov och hästens ras och användningsområde.

Du kan teckna försäkring online och läsa mer om villkoren via knappen nedan

Bästa hästförsäkringen 2023 

Det finns många olika hästförsäkringar tillgängliga, så det är viktigt att jämföra dem för att hitta den bästa för dig och din häst. Här är några saker att tänka på när du handlar en hästförsäkring:

 • Hur stor ersättning behöver du?
 • Hur mycket kostar en hästförsäkring?
 • Vad är självrisk?
 • Vad täcker hästförsäkringen
 • Jämför hästförsäkringar

Ersättning för skador

Hästar är en stor investering, och deras hälsa bör vara högsta prioritet för alla ägare. När det kommer till att försäkra din häst vill du vara säker på att du har bästa möjliga täckning vid en olycka eller sjukdom. Det finns många olika hästförsäkringar tillgängliga, så det är viktigt att du gör din forskning för att hitta den som passar dig och din häst.

Det finns några saker att tänka på när du handlar en hästförsäkring. Fundera först på vilken typ av täckning du behöver. Det finns försäkringar som täcker medicinska kostnader, dödsfall eller stöld, och några som täcker alla tre.

Du vill också tänka på hur mycket täckning du behöver. Hur mycket täckning du behöver beror på värdet på din häst och hur mycket du har råd att betala själv om något händer. Ersättningen på försäkringen är oftast minst 50.000 men kan vara så lite som 18.000 eller upp till 150.000.

Hur mycket kostar en hästförsäkring?

Hästförsäkring är en viktig investering för alla hästägare. Det skyddar din häst i händelse av en olycka, sjukdom eller dödsfall. Men hur mycket kostar en hästförsäkring?

Kostnaden för hästförsäkring varierar beroende på ett antal faktorer, inklusive hästens ålder, ras och hälsohistoria. Den genomsnittliga kostnaden för hästförsäkring är omkring 7000 per år. Priserna kan dock variera från under 5000 till 10000 per år eller mer.

Det finns några saker du kan göra för att hålla kostnaderna nere. Välj först en försäkring med hög självrisk.

Detta kommer att sänka dina premiebetalningar varje månad. För det andra, överväg att köpa försäkring genom en grupplan. Detta kan ofta spara pengar på dina premier.

Vad är självrisk på en hästförsäkring?

Självrisken är den kostnad du själv betalar när hästen behöver vård och försäkringen ska nyttjas. Oftast är det en fast och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken är kan vara så låg som 0 kronor men är oftast omkring 2500-3000 kronor.

Rörlig självrisk är en del av det totala beloppet som försäkringen täcker. Ofta är självrisken omkring 15-25 men kan vara ännu högre om du önskar betala en låg månadsavgift för din hästförsäkring. Självrisken är det belopp du måste betala ur fickan innan din försäkring träder i kraft. För hästförsäkring är självrisken vanligt och något som allt finns med.

Vad är självriskperiod?

Det finns många saker att tänka på när du ska köpa en hästförsäkring. En av de viktigaste faktorerna är självriskperioden.

Självriskperioden är den period då du inte behöver betala någon självrisk även om du behöver nyttja försäkringen igen. På så sätt kan du känna en trygghet i att inte behöva betala självrisk ifall din häst behöver vård vid tre olika tillfällen under tre månader. Då behöver du endast betala självrisk en gång.

Självriskperioderna kan variera kraftigt från en försäkring till en annan, så det är viktigt att läsa det finstilta innan du väljer en försäkring. Vissa försäkringar har ingen självriskperiod alls, medan andra kan ha en självriskperiod på 150 dagar.

Karenstid

Karenstid är den dit du måste vänta från att du tecknar försäkringen till att den börjar gälla. Syftet med karenstid är att det inte ska vara möjligt att teckna en försäkring när skadan redan är skedd. En försäkring ska tecknas innan olyckan sker, i förebyggande syfte. Vanligtvis är karenstiden omkring 20 dagar.

Jämför hästförsäkringar

Hästförsäkringen blir allt vanligare och det finns många bra försäkringsförmedlare. Nedan ser du de bästa hästförsäkringarna i Sverige.

 • Folksam
 • Agria hästförsäkring
 • Dunstan hästförsäkring och gårdsförsäkring
 • If hästförsäkring
 • Dina försäkringar
 • Sveland

Jämför alla hästförsäkringarna för att hitta den försäkring som passar dig och din häst bäst.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa hästförsäkringen [aret] – Jämför hästförsäkring för bästa skyddet för din häst