30 november

Vindskydd häst 2022 – Skydda häst mot blåst, nederbörd, sol och insekter med ett stabilt vindskydd

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med Kellfri, p.lindberg och vidaXL

Vindskydd för häst håller hästen skyddad mot dåligt väder, sol, insekter, nederbörd av regn, snö och hagel samt kraftig blåst och vind

Ett vindskydd är nödvändigt för att hästen ska trivas bra och kunna vara utomhus, även när vädret är dåligt.

Visst vill du att dina hästar ska må bra och känna sig trygga?

Vidare i artikeln kan du läsa om fem olika vindskydd för hästar. Vindskydden är jämförda och ordnade i en topplista utifrån viktiga faktorer såsom; vindskyddets storlek och kapacitet, hur enkelt det är att montera, vilket material vindskyddet är tillverkat i och om skyddet har en öppen eller stängd front.

Nedan ser du vindskyddet som är bäst i test för hästar följt av vindskyddets viktiga delar. Avslutningsvis kan du läsa mer information om varje vindskydd och om vad du ska tänka på när du väljer var i hagen du placerar vindskyddet för dina hästar.

Svep åt vänster för mer information om varje vindskydd

Vindskydd häst

Storlek

Pris inkl. moms

Öppen / Stängd

Tålighet

Läs mer:

vindskydd häst - Bästa skyddet mot dåligt väder för hästar
Toppval

6x6 meter

29 870:-

Öppningsbar front med grind

Kraftigt oväder

vindskydd för häst med öppen front

6x6 meter

33 495:-

Öppen front

Skydd mot väder i 3 riktningar

vindskydd med fotbågegrindar för hästar

41 125:-

Skydd mot väder i 3+ riktningar

mycket stort vindskydd för hästar. 8x8 meter

8x8 meter

52 245:-

Öppningsbar front med grind

Kraftigt oväder

litet vindskydd för skydd mot hästen under sommaren

3,3x4,8 meter

7079:-

Öppen front

Lätt skydd mot sommarväder


Vindskydd häst - Viktigt att tänka på


Vindskyddet är viktigt för din häst och att välja rätt typ av vindskydd är minst lika viktigt.

Det som gör ett vindskydd, eller ligghall som det även kallas,  för hästen perfekt för att skydda mot dåligt väder är huvudsakligen ligghallens utformningen. Ett vindskydd för djur och hästar har en rundad design för att vinden inte ska få tag i tältet.

Förutom vindskyddets rundning finns det fyra viktiga saker att tänka på vid val av vindskydd för att välja det vindskydd som passar just din häst. 

Du kan läsa om vindskyddets viktiga faktorer nedan. Det är även dessa punkter som ligger till grund för topplistan över de bästa vindskydden för hästar 2022

 • Vindskyddets material och hållbarhet

Vindskydd används för att skydda hästen mot oväder i form av nederbörd, kraftig blåst och starkt solsken.

Därför är det viktigt att vindskyddet är tillverkat i material som är stabilt, rejält och hållbart. Vindskyddet ska klara av belastning från ruskigt oväder utan att ge vika eller sluta skydda hästarna.

En ram i galvaniserat stål, rejäl tältduk i PVC, kraftiga jordankare samt rep, muttrar, skruvar och beslag som är mycket kraftiga är rätt material till ett vindskydd för hästar.

Tältduken bör dessutom vara vattenavvisande och UV-resistent för lång hållbarhet.

 • Vindskyddets storlek och kapacitet

Ett vindskydd ska inte användas som alternativ till ett stall utan för ett skydd mot hästen under dåliga väderförhållanden.

Trots det behöver vindskyddet vara stort och rymlig med goda möjligheter för hästen eller hästarna att röra på sig utan att känna sig instängda.

Hur stort vindskyddet behöver vara för dina hästar varierar men det är viktigt att fundera över vindskyddets storlek innan du väljer tält för att rymma dina hästar.

Du kan läsa mer om krav på ligghallens storlek, antal hästar och placering av vindskyddet på jordbruksverkets hemsida.

 • Montering av vindskyddet

Det är fördelaktigt om vindskyddet är lätt och går snabbt att montera men jag har förståelse för att ett vindskydd som ska klara av att skydda hästarna mot kraftigt oväder kan kräva avancerad montering.

Fördelen med att köpa ett rejält vindskydd är att när du väl monterat vindskyddet så står det på sin plats och kommer att stå där länge.

Montera vindskyddet på en plats som skyddar hästen på rätt sätt. Läs mer om placering här.

 • Vindskyddets front: Öppningsbar

Vindskydd finns med helt öppen front, delvis öppen front eller front som går att stänga helt.

Vilken typ av vindskydd som passar dig och dina hästar varierar och du bör därför fundera över vilket typ av vindskydd du behöver.

Jag rekommenderar en delvis stängd front som går att stänga helt med kraftiga dragkedjor. Ett vindskydd med öppningsbar front kostar oftast något mer men i längden är det helt klart värt investeringen för hästens skull.


Vindskydd häst 2022 Bäst i test


Vindskydd häst: Öppningsbar front 

Vindskydd mot snö, regn, hagel, blåst och sol

Vindskydd häst: Öppningsbar med grind

 • Storlek: 6x6 meter
 • Front: Helt öppen. helt stängd, öppen med grind
 • Material: Galvaniserat stål och tålig PVC-duk
 • Pris: 29 870:-
Vindskydd för häst med öppningsbar front: Mer information

Vindskyddet som är bäst i test och som passar de allra flesta hästägarna och deras hästar.

Vindskyddet är rejält och stabilt utan att vara klumpigt eller fånga vind. På framsidan kan du välja mellan att ha den helt öppen, perfekt under sommaren, delvis stängd med grind, så du kan välja om hästarna ska vara inne eller ute eller om vindskyddet ska vara helt stängd genom att rulla ned fronten och stänga den med de starka dragkedjorna.

Inne i vindskyddet kan flera hästar skydda sig mot tuffa väderförhållanden eller bara några hästar så du kan använda övrig yta inne i tältet till temporär förvaring av maskiner, foder, balkupor, foderhäckar eller annat du inte vill ska stå ute i ovädret.

Vindskyddet är en perfekt mellan-nivå som kostar mindre än de störa, dyra ligghallarna men som ändå håller hög kvalité och skyddar hästarna mot tuffa väderförhållanden, regn, och snö under såväl höst och vinter som vår och sommar.

Vindskydd för hästar med öppen framsida

vindskydd för häst i galvaniserat stål och tålig PVC duk

Vindskydd häst: Öppen

 • Storlek: 6x6 meter
 • Front: Helt öppen
 • Material: Galvaniserat stål och tålig PVC-duk
 • Pris: 33 495:-
Ligghall för hästar med öppen front: Mer information

Det här vindskyddet är i stort sett samma modell som den ovannämnda fast med öppen front och utan grind. Detta vindskydd är för dig som endast vill använda skyddet för vindskydd för hästar under sommaren och inte som skydd när det är som kallast under vintern.

Vindskyddets ram är tillverkad av rejält galvaniserat stål och kommer med en tjock PVC-tältduk som tål vatten och snö samt UV-strålning

Det finns egentligen ingen anledning att välja denna modellen över vindskyddet med stängd front som du kan läsa om ovan eftersom den till och med är billigare. Väljer du detta vindskydd betalar du alltså mer men får ett vindskydd utan front.

Vill du ha ett vindskydd med öppen front är det ett bra alternativ och du får ett pålitligt skydd för hästen under under tuffa väderförhållanden med blåst och vind.

Vindskydd för häst - Med / utan fotbågegrindar

vindskydd för hästar under vinter, sommar, vår och höst

Vindskydd häst: Stor modell

 • Storlek: 6x6 meter +
 • Front: Helt öppen (Finns att köpa till front)
 • Material: Galvaniserat stål och tålig PVC-duk
 • Pris: 41 125:-
Stort vindskydd med öppningsbar front: Mer information

Ett mellanstort vindskydd för dig som vill ha kvalité och ett bra skydd för hästarna.

Vindskyddet från Kellfri för hästar är 6x6 meter och att finns att köpa både med eller utan fotbågegrindar om du har sådana hemma sedan tidigare. Då sparar du dessutom några tusenlappar. Du kan även köpa till förlängningar, gavelskydd och en öppningsbar gavel för att passa din häst.

Vindskyddet är tillverkat i galvaniserat stål och kommer med alla tillbehör, såsom rep, muttrar, galvade jordankare och beslag för enkel montering.

Vindskyddet kostar något mer än de tidigare nämnda ligghallarna men med fördelen att du kan utöka storleken och köpa tillbehör för att passa dina hästar. Dessutom är kvalitén i topp och du kommer använda vindskyddet flera år framöver utan oro för dåligt väder

 Extra stort vindskydd för häst: Öppningsbar front 

Stort vindskydd för hästar med öppningsbar grind

Vindskydd häst: Stor modell

 • Storlek: 8x8 meter
 • Front: Helt öppen. helt stängd, öppen med grind
 • Material: Galvaniserat stål och tålig PVC-duk
 • Pris: 52 245:-
Stort vindskydd med öppningsbar front: Mer information

Har du flera hästar och föl eller behöver använda delar av vindskyddet som förvaring är det bästa alternativet det extra stora och robusta vindskyddet från p-lindberg.

Vindskyddet har en delvist stängd front med grind som låter dig bestämma om djuren ska befinna sig ute eller inne. I ligghallen kan det bli mörkt på grund av vindskyddets storlek, därför finns det ett takfönster / skylight som släpper in ljus utifrån. (Detta är det enda vindskyddet som har ett takfönster)

Ramen är rejäl och stabil. Den är tillverkad i galvaniserat stål och den gröna, slitstarka presenningen är både vattentät och UV-resistent. Tältduken och stålramen säkerställer att du kan använda vindskyddet för hästarna i flera år framöver utan att det går sönder eller tappar sin funktion.

Billigt vindskydd för hästar under sommaren

vindskydd för hästar. Stålram med presenning

Vindskydd häst: Budget

 • Storlek:  3,3x4,8meter
 • Front: Öppningsbar front och baksida
 • Material: Rostbeständigt stål och tålig PVC-duk
 • Pris: 7079:-
Billigt vind- och solskydd för hästar under sommaren: Mer information

Ett litet och billigt vindskydd för dig som vill skydda hästarna mot sol och lätt blåst under sommaren.

Vindskyddet är betydligt billigare än alla andra vindskydd för hästar på topplistan men rekommenderas inte att användas under kraftigt oväder eftersom den inte håller samma kvalité som andra rejälare vindskydd.

Materialen som har använts är en tältduk i PVC som är både vattenavvisande och tålig mot UV-strålning.

Tältet väger lite, det är lätt att flytta och montera vilket gör det enkelt att ta ned vindskyddet vid kraftigt oväder eller under vintern. Vindskyddet finns även i ett flertal storlekar. Bredden är alltid densamma men längden går att utöka till 16 meter. Priset ökar också om du vill ha en större ligghall.

Vindskyddet är helt enkelt ett bra val för dig som vill skydda hästarna mot kraftigt solljus och ge hästarna en skuggig plats under sommarens hetaste dagar. Som skydd för hästarna mot kraftigt väder passar någon av de andra vindskydden bättre.


Placera vindskyddet på rätt plats i hagen


Placeringen av vindskyddet är mycket viktigt för att hästen verkligen ska skyddas mot oväder såsom regn, snö, hagel men framför allt; vind och blåst.

Beroende på vad du vill skydda dina hästar mot kan du placera vindskyddet på några olika sätt.

 • Skydda hästen mot sol och insekter: Placera vindskyddet med öppningen i nordostlig riktning.
 • Skydda hästen mot snö, hagel och snö under vintertid: Placera vindskyddet högt upp, gärna på en kulle så för nederbörd att rinna iväg från vindskyddet på egen hand.
 • Skydda hästen mot blåst: Montera vindskyddet med öppningen i det väderstreck det blåser minst från.

Tänk också på att placera vindskyddet på en plats där hästarna trivs med att passera. En väg med mycket trafik eller gångtrafik kan störa hästarna. Vindskyddets öppning bör inte vara framför en grop eller stor höjdskillnad eftersom det kan samlas vatten som hästarna helst inte går i.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:

Vad vill du läsa mer om?


Inlägget är av typen:


Senaste inläggen på Djursajten.se

Det här kanske också intresserar dig...

Bästa äggkläckningsmaskinen 2022 Jämför äggkläckare och inkubator | Temperatur, fuktighet och automatiskt vändning av ägg

Bästa äggkläckningsmaskinen 2022 Jämför äggkläckare och inkubator | Temperatur, fuktighet och automatiskt vändning av ägg
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Vindskydd häst [aret] – Skydda häst mot blåst, nederbörd, sol och insekter med ett stabilt vindskydd