Att antalet blåvalar har minskat kraftigt har haft stor påverkan på klimatet. Nu hävdar forskare en återhämtning i populationen blåvalar kan hjälpa oss att hantera klimatkrisen. Att skogar binder koldioxid det vet vi. Visste du att en blåval under sin livstid lagrar mer koldioxid än 1000 träd?  De stora djuren har fantastisk förmåga att binda koldioxid

Läs mer

En flytväst för katten är minst lika viktigt som en flytväst för dig eller dina barn. Den ger trygghet och hjälper katten flyta vid olyckor

...
Läs mer

Maneter är mästare på att överleva. Det äldsta djuret man hittat lämningar från är en manet. Visste du att det gör maneter till mycket äldre som art än dinosaurierna?

...
Läs mer

Finns det sköldpaddor som sett solens ljus på 1800-talet? Så fasligt gamla kan sköldpaddor bli – och lär känna världens allra äldsta!

...
Läs mer

Vi avslöjar den emorma storleken hos en blåval, både längd och vikt samt jämför den med saker som gör det lättare att förstå.

...
Läs mer

Världens farligaste manet finns som tur är inte här i Sverige. Vi som gillar att resa har mer anledning till att känna respekt för maneter.

...
Läs mer