6 januari

Bästa silverfiskfällan 2023 – Bli av med silverfiskar snabbt och enkelt

0  Kommentarer

Artikeln innehåller betalda samarbetslänkar

En silverfiskfälla är ett bra och förhoppningsvis effektivt sätt för dig att hålla borta ohyra från ditt hem. Silverfiskar är vanligt förekommande och inte alls farliga - men det är inte särskilt fräscht att ha dem krypandes i hemmet.

En silverfiskfångare är en sorts skadedjursbekämpning och placeras i de områden i ditt hem där du har problem med silverfiskar eller andra liknande skadedjur.

En silverfiskfälla är både billigt och effektivt. Med rätt fälla är det enkelt att bli av med silverfiskar.

I den här artikeln kan du läsa om olika sorters fällor för skadedjur som vi anser vara de bästa på marknaden just nu. Produkterna är jämförda och rangordnade i en topplista utifrån viktiga egenskaper såsom hur pass effektiv den är mot silverfiskar och hur mycket plats den tar upp i ditt hem.

Längre ner i den här artikeln kan du läsa mer om de egenskaper vi utgått från när vi har utsett de bästa silverfiskfångarna. Avslutningsvis får du några tips på hur du kan tänka för att placera fällan på rätt sätt.

Silverfiskfälla - viktiga egenskaper

En silverfiskfälla används för att bekämpa silverfiskar och andra ovälkomna insekter som tagit sig in i ditt hem och bidrar till en mindre trevlig atmosfär och kan ibland göra skada i ditt hem. Därför är det viktigt att produkten gör sitt jobb ordentligt så att du ska slippa ha problem med ohyra i framtiden.

Det som gör en silverfiskfälla till bra är hur pass effektiv den är mot ohyra, hur mycket plats den tar upp och några andra egenskaper du kan läsa mer om i följande text. Det är dessa egenskaper vi har kollat efter när vi har tagit ut de vi anser vara de bästa produkterna.

Effektivitet mot ohyra

Du köper en silverfiskfångare för att du vill bli av med silverfiskar eller andra liknande sorters ohyror. Därför är det viktigt att produkten är framtagen med bra lösningar för att den på ett effektivt sätt ska motverka silverfiskar i ditt hem.

Storlek

Storleken på fällan ska vara tillräckligt stor för att den ska få plats med fångsten. Men det är också bra om den inte tar upp för mycket plats i hemmet eftersom det annars kan bli ett störande moment. Fällan ska vara av en lagom storlek.

Giftfri

Silverfiskfällan ska vara effektiv mot ohyra. Men den ska vara säker för husdjur och människor. Därför ska den helst vara giftfri eftersom risken annars finns att små barn eller husdjur kan ta skada av fällan ifall de skulle komma åt den.

Hållbarhetstid

Du vill ju att fällan ska fungera under en längre tid för att försäkra dig om att du verkligen blir av med ohyran. Därför är det till stor fördel om den fälla du väljer ut har en lång hållbarhetstid.

Luktfri

För en del kan det vara avgörande om fällan avger en lukt eller ej. Det finns en del skadedjursprodukter som avger en lukt vilket kan bli ett störande moment i hemmet. Därför ska den helst vara helt luktfri för att du ska fortsätta trivas i ditt hem.


Silverfiskfälla Biobasis

skadedjur

Silverfiskfällan kommer från varumärket Biobasis. Den kommer i 10-pack vilket ger dig ett bra skydd mot silverfiskar i en lång tid framöver eftersom att en förpackning har en hållbarhet på tre månader.

I produkten finns naturligt livsmedelsbaserade lockmedel som är integrerat med limmet som på ett effektivt sätt lockar silverfiskar. Fällan är enkel att aktivera då du bara behöver ta bort skyddsfilmen och placera den. Sedan fastnar silverfiskarna i fällans limbotten.

Silverfiskfällan från Biobasis är helt giftfri och luktfri och därför är den säker för dig att ha i ditt hem även om du har barn eller husdjur. Den är utvecklad för att vara brandsäker och kan användas på ställen där silverfiskar trivs bra. Det vill säga i badrum, förråd, kök eller sovrum. De är enkel att använda och är effektiv. Dessutom avger den ingen lukt och är därmed också helt luktfri.

Silverfiskfällan har måtten 95x95x30 mm vilket gör att den inte tar upp särskilt mycket plats och du kan placera fällan där silverfiskarna trivts bra i ditt hem hittills. 

Eftersom att du får 10 stycken fällor i en produkt anser vi produkten vara prisvärd. Den kostar 199 kronor.


Aries Silverfiskfälla

Silverfiskfällan kommer från varumärket Aries. Den kommer i 6-pack och innehåller sex stycken giftfria och effektiva fällor som kan fånga både silverfisk, kackerlackor och andra krypande insekter som inte är välkomna i ditt hem.

I fällan finns ett livsmedelsbaserade interagerat lockmedel som finns i fällans lim. Den är både luktfri och giftfri samtidigt som den är effektiv mot ohyran. Fällan är enkel att aktivera och har en lång hållbarhet.

En aktiverad fälla är effektiv i omkring 4-6 veckor vilket innebär att du har bra skydd mot silverfiskar och andra skadedjur i en lång tid framöver. 

Silverfiskfällan Aries är enkel att montera och aktiveras när du viker upp den och tar bort eventuell skyddsplast. Den byts ut mot en ny när fällan börjar bli full och har samlat på sig en del damm. Förbrukar silverfiskfälla slängs i soporna.

Aries silverfiskfälla är effektiv mot skadedjur men påverkar inte husdjur eller barn ifall de skulle komma i kontakt med produkten. Den placeras där silverfiskar och andra skadedjur trivs. Det vill säga i badrum, kök eller förråd.

Aries silverfiskfälla är något dyrare om man jämför med den föregående då den innehåller något färre fällor. Den kostar 199 kronor.


Natria Silverfiskfälla

Silverfiskfällan Natria kommer från varumärket Protect garden. I produkten ingår två stycken fällor.

Natria silverfiskfälla innehåller ett stärkelsebaserat klister vilket lockar till sig silverfiskar där de sedan fastnar. Den är effektiv både mot vanliga silverfiskar och och långsprötade silverfiskar. Produkten har en lång hållbarhetstid då en aktiverad fälla är effektiv i omkring 8 veckor vilket ger dig ett långt och effektivt skydd mot silverfiskar.

Den innehåller inget insektsmedel vilket innebär att den är giftfri och kan därmed inte skada dina husdjur eller barn. Den är hygienisk och samlar inte på sig några bakterier. Men du ska ändå vara noggrann med att städa runt omkring fällan för att minska risken att fler varianter av skadedjur ska hitta dit.

Natria silverfiskfälla har en diskret design och kommer i små förpackningar vilket innebär att du kan få plats med fällan vart än dina silverfiskar trivs. 

Eftersom silverfiskfällan från Protect garden har en längre hållbarhetstid så är den prisvärd. Den kostar 79 kronor och det ingår två stycken silverfiskfällor i priset.


Insektsfälla BugStar Pro

insekter

Insektsfällan kommer från varumärket BugStar. Produkten innehåller 3 stycken fällor som är effektiva mot krypande insekter såsom silverfiskar, kackerlackor, tvestjärtar och pälsänglar. 

Insektsfällan från BugStar är helt giftfri vilket gör att den är ofarligt mot husdjur och människor men är effektiv för skadedjursbekämpning. Dessutom är den fri från lukt och är därmed luktfri.

På fällans golv finns ett klister som attraherar djuren och gör att de fastnar i fällan. För att aktivera fällan måste du dock se till att få bort skyddsplasten innan den kan ge någon effekt. Insektsfällan har en hållbarhetstid på omkring 6-8 veckor och det är läge att byta ut den när fällan har börjat fånga damm vilket påverkar klistrets effekt.

Insektsfällan är enkel att använda och du fäller bara upp den efter instruktionerna som kommer med produkten och tar bort plasten. Därefter är den redo för användning. Den tar inte upp särskilt stor plats och du kan med enkelhet använda fällan där du har problem med skadedjur. 

Pris: 78 kronor.


Så använder du en silverfiskfälla

Om du inte har haft problem med skadedjur förut kan det vara svårt att veta hur du ska tänka för att få ut så mycket som möjligt av den insektsfälla du har valt att köpa hem. 

Innan du placerar ut fällan ska du se till att städa ordentligt. Då ökar du chanserna att insekterna skulle söka sig till fällan. Du kan också använda fällan tillsammans med exempelvis rödcederolja som håller borta ovälkomna insekter.

För att placera silverfiskfångaren rätt ska du utgå från vart du har haft problem med silverfiskar eller annan typ av ohyra. Oftast trivs de på mörka och fuktiga ställen. Det är till exempel vanligt att de dyker upp i badrummet, i köket eller i förrådet.

Därför ska du placera fällan vid rördragningar, bakom köksutrustning, i närheten av golvbrunnar eller nära livsmedel.

Oftast är monteringen av fällan mycket enkel. Alla insektsfällor är olika och därför kan monteringen se olika ut. Men de flesta fällorna apterar du genom att vika den och ta bort den skyddsfolie som finns över klistret. Därefter är den redo för användning.

Många fällor är effektiva som de är, men om du vill få in mer fångst i fällan kan du använda någon typ av lockbete i form av ett livsmedel de dras till. 

Insektsfällor är lite av en färskvara och de är bara effektiva under ett par veckor, som max i ett par månader. Därför är det viktigt att du läser på produkten så du har koll på när det är dags att byta ut den om ditt hem fortsatt ska vara fritt från skadedjur. 

Om problemet kvarstår efter att du använt insektsfälla i flera månader ska du ringa en skadedjursbekämpare, till exempel anticimex som kan ge dig bra hjälp.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa silverfiskfällan [aret] – Bli av med silverfiskar snabbt och enkelt