9 december

Bästa kattigloon 2023 – En trygg och mysig bädd för katt och hund

0  Kommentarer

Artikeln innehåller samarbetslänkar med firstvet och kattkompaniet

En kattigloo ger katten en mysig plats att vila eller sova på. Igloon ger en trygg känsla för katten som får ett eget "rum" i din bostad.

Din misse förtjänar en mjuk, varm och omfamnande plats där den kan ligga och vila medan jakt, bus eller lek inte står på agendan. Ett av de bästa valen som blir allt mer populärt för var dag som går är en kattigloo.

En kattigloo är precis som det låter. En bädd som är formad likt en igloo och omfamnar katten i en trygg miljö med tydliga avgränsningar till omgivningen. Det blir som att katten får ett eget rum i hemmet, riktigt lyxigt!

Vidare i artikeln ser du olika typer av kattigloor som jag anser vara allra bäst!

Kattigloo med snygg design som passar i boendet

För dig som vill ha mer än bara en kattigloo rekommenderar jag Trixies kattbädd från kollektionen “Be nordic”. En snygg, modern och stilren kattmöbel som fungerar som en prydnad i hemmet, med funktion! 

Formen är stadig och med ett canvas-material på utsidan i stilig marinblå färg. Den mjuka insidan består av en quiltad kudde klädd i plysch med en fyllning av polyester fleece

Ett perfekt gömställe och sovplats för ditt djur utan att få ditt hem att se ut som ett kattdagis. Min absoluta favorit!

Mysig kattigloo med mjuk kudde

En grym kattigloo som ger dig och din katt precis vad ni vill. Trots det låga priset är igloon tillverkad i strukturerad plysch för att hålla formen även vid hårda tag. Den fluffiga botten-kudden är uttagbar för enkel rengöring vid behov och bottnen i kattgrottan är halkfri.

Din katt kommer med säkerhet trivas i denna bästsäljare som är uppskattat av flera kattägare. Kvalitén och hållbarheten är att lita på då hela igloon är av det välkända kvalitétsmärket Trixie.


Bästa kattigloon för små katter 

Små katter ryms givetvis i alla olika kattbäddar men det kan vara extra mysigt med en mindre variant som omfamnar din misse. Det bästa valet för små katter är en unik kattigloo i oval form. Bädden är tillverkad i stabilt filtmaterial som håller formen och är smutsavstötande.

Inuti den värmeisolerade igloon finns det en uttagbar kudde. Dessutom går det att öppna upp igloon helt och hållet med en praktiskt dragkedja. Det gör eventuell rengöring till en barnlek som är klar på någon minut.


Alternativ till kattigloo: Kattgrotta för stora katter

Stora katter vill ofta ha lite mer utrymme för att känna sig bekväma. Det kan också vara ett alternativ för dig med flera mindre katter som trivs i sällskap. Denna grymma kattigloo XXL är en stor och ädel koja tillverkad i plysch med en broderad guldkrona på toppen.

Sovgrottan kommer i svart och är inredd med mjuk skumplast och varm fleece. Tidigare kunder uppskattar den kraftigt och säger: “Vår katt älskar denna, man kan sova i och på den”.  i samband med att de lämnade ett betyg om 5/5.


Lyxig igloo för katter och mindre hundar

Här får du lyx utan att det kostar som lyx, kan det bli bättre? Denna fantastiskt kattigloo är vit och stilren med en svart, broderad krona i ena hörnet vilket ger en exklusiv känsla. Kudden inuti bädden är vändbar med olika lång plysch att anpassa efter kattens preferenser. 

Den lyxiga igloon är tvättbar för enkel rengöring och passar för både stora och små katter samt mindre hundar. Kattbädden har unika 5/5 i genomsnittsbetyg av tidigare kunder som testat bädden. Alltså mycket nöjda.


Billig kattigloo i olika färger

För dig som vill ha en grym sovplats åt din katt utan att tömma kontot rekommenderar vi bästsäljaren från Trixie. Kattgrottan finns i flera färger för att passa in i ditt hem. Den mjuka insidan har en uttagbar kudde som går att tvätta separat.

Runt ingången sitter mjuka fransar som ger en inbjudande känsla till ditt djur som med säkerhet kommer bli intresserad av sin nya viloplats. Kattägare som tidigare har haft problem med katter som inte vill sova på särskilda platser och hellre hoppar upp i sängen med dig har upplevt att just denna kattbädden fungerade utmärkt och löste problemet.


Köpguide: Viktigt att tänka på vid val av kattigloo

Vad som skiljer en bra och en dålig kattigloo från varandra beror på många aspekter. Nedan finner du de Djursajten har kollat på när vi har genomfört våra tester och undersökningar för att hitta den bästa kattigloon på marknaden år våra läsare.

Bekvämlighet: Din katt kommer aldrig vilja befinna sig i en igloo som inte är bekväm. Detta är det absolut viktigaste och ett krav från vår sida för att vi ska rekommendera någon produkt. Mjukt och varmt är mycket uppskattat.

Utseende: Du ska inte behöva skämmas över att skaffa en kattigloo till ditt hem. Optimalt är om bädden är så fin att den fungerar som en möbel med funktion med en vanlig kattbädd med någon typ av mönster, färg, brodering eller liknande fungerar ofta utmärkt. Alla alternativ på vår lista har något som gör designen unik och fin.

Pris: Vi har givetvis förståelse för kostnad av tillverkning men kommer inte acceptera ett pris som är över marknadens nivå. Att du som kund ska behöva betala mer för att företagets ägare ska få tjockare plånböcker är inget vi tycker är okej.

Rengöring och tvätt: Egenskaper såsom uttagbar kudde eller möjlighet att öppna upp igloon ser vi mycket positivt på. Det ska inte vara jobbigt att rengöra kattigloon. Du skaffar den för din katts skull och inte för att du vill ha en ytterligare syssla i hemmet.  

Storlek: Storleken är av största vikt men svårt för oss att bestämma då behovet beror på individens preferenser. Vi rekommenderar kattbäddar för både små och stora katter vilket gör att du kan välja den modell som passar just din katt bäst.

Hur du tvättar och rengör din kattigloo

Det är viktigt att du rengör kattens krypin vid behov. Detta kan vara efter regelbunden användning eller om det skulle ske en olycka där inne. De flesta produkterna kommer med en uttagbar kudde vilket göra hela rengöring enkel. Hur du tvättar den beror på vilket modell du väljer. Vi rekommenderar att du läser de medföljande instruktionerna när du gör ditt inköp.

Är du osäker rekommenderar vi att du handtvättar din kudden till din kattigloo för hand i vatten om 30 grader. Du kan använda parfymfritt tvättmedel för att underlätta rengöringen. 

Rengöringen av själva igloon och utsidan behövs sällan genomföras. Skulle du råka spilla något eller om den blir smutsig av katten fungerar det ofta bra att torka med en fuktig trasa.

Katter som släpper mycket hår kan medföra behovet av att borsta bort den pälsen som tappats. Detta är extra bra att göra för att undvika hår i resterande delar av hemmet, även om det ofta förekommer hos oss djurälskare ändå.

Vanliga frågor om kattigloo

Min katt vill inte vila i sin igloo, vad gör jag för fel?

Du gör egentligen inte något fel. Det är vanligt och helt naturligt att katter är försiktiga och säkra på nya saker. Du måste visa för din misse att det inte är något att vara rädd för. Du kan börja med att skrapa med handen inuti igloon eller slå dig ned utanför. Hjälper inte detta kan du använda dig av kattgodis eller kattmynta för att få din sötnos att testa sin nya kattbädd.

Hur mycket kostar en kattigloo?

En igloo för katter kostar minst 150 kronor upp emot 500 kronor eller mer. Vanligast är ett pris på omkring 300 kronor. Ett pris vi ser mycket positivt på och kallar en god investering. Många katter mår bra av att ha en egen yta i hemmet där de vet att de får vila utan att bli störda.

Vart ska jag placera den nya kattbädden?

-Det finns inget direkt svar på frågan men Djursajten rekommenderar någon plats där katten trivs och kojan inte är i vägen. I något hörn av sovrummet eller mot en vägg i vardagsrummet fungerar utmärkt. Vissa katter trivs bättre där det är mindre rörelse. Det är extra viktigt att tänka på om du har barn som springer runt i hemmet.

Tack för att du funderar noggrant över ditt inköp till katten och bryr dig om dina djur. Det är med din, och andra djurälskares hjälp våra bästa vänner mår bra.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Liknande läsning

Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa kattigloon [aret] – En trygg och mysig bädd för katt och hund