11 november

Bästa GPS-halsbandet för katten – Rädda din vän från att gå vilse

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Ett GPS halsband för katten ger trygghet till dig och din katt. GPS:en visar vart katten befinner sig när den är ute på äventyr. Skulle din katt komma bort kan du enkelt hitta den genom att spåra din GPS.

Det finns flera olika modeller av GPS halsband för katter och det kan vara svårt att välja rätt. Allt från material, kvalité och hållbarhet till batteritid, teknik och extra funktioner varierar.

Det är vanligt för utekatter att de går vilse i naturen efter de har jagat ett byte och för innekatter att de smiter ut genom ett öppet fönster, en öppen balkongdörr eller när ytterdörren står på glänt.

En katt GPS låter dig hitta din katt och rädda den från att försvinna

Katter har visserligen bra lokalsinne och är generellt mästare på att navigera i sin omgivning. Trots det är det inte ovanligt att man ser affischer där kattägare förtvivlat letar efter sin katt men en fin bild

När katten är försvunnen under en längre tid kan det i värsta fall vara så att katten råkat ut för någon olycka och aldrig återvänder.

I stundens hetta är det ofta det värsta tänkbara scenariot som katastroftankarna brukar måla upp. I denna känsla av att inte veta, vill man inget hellre än att veta exakt vart sin katt faktiskt befinner sig. En gps i katten halsband ger dig den informationen.

Katt GPS - Hur fungerar den?

En katt gps är liten GPS-enhet som spårar hur din katt förflyttar sig. I den tillhörande smartphone appen kan du se djurets position och hålla stenkoll på sin lilla vän.

I korthet gör en katt gps att du får du svaret på vart katten är - dess exakta position - i din smartphone app. Feedback från verkligheten!

Precis som jag uttryckt i början av artikeln känner många av oss kattägare igen oss i att inte veta vart katten befinner sig är en orosfaktor. I längden kan det gå så längt att det är ett överhängande stressmoment. En katt-GPS hjälper med detta.

I den här artiklen berättar vi allt om hur du väljer det bästa inom den här produktkategorin till din katt. Syftet med resten av artiklen är att guida dig till att välja rätt sändare för dina enskilda behov.

Att utrusta din katt med ett GPS-halsband är ett klockrent val och väl värt sin investering eftersom gör att du kan släppa din oro över var din katt befinner sig. 

När din katt tar på sig ett halsband utrustad med en GPS-sändare kommer du kunna spåra din katt och vara säker att den aldrig kommer bort så länge allt fungerar som det ska.

GPS KATT: Bäst i test 2024

Bästa gps-halsband för din katt

Vilken är det bästa GPS-halsbandet för dig och din katt? 

Efter våra noggranna tester för att hitta de bästa modellerna på marknaden kan vi lista de bästa GPS halsbanden för katter.

Nedan kommer du kunna läsa om de fem bästa katt GPSerna för dig som vill ha ett katthalsband med GPS.

Det finns gott om intressanta modeller som har allt man kan tänka sig behöva. Samtidigt är det viktiga skillnader mellan de olika produkterna som GPS-återförsäljarna erbjuder och genom att följa den har guiden kommer det vara enklare för dig att välja det alternativ som passar just dig bäst. 

När du läser den här köpguiden från början till slut kommer det också vara enklare för dig att undvika vanlig misstag många gör vid sitt första köp av en katt gps.

Svep åt vänster för mer information om varje GPS

Katt GPS

Batteritid

Vikt

Cirkapris

Mer om GPS:en

Köp nu!

Toppval

5-20 Dygn

39 gram

2299:-

GPS katt

6 Dygn

33 gram

995:-

1-15 Dagar

30 gram

1295:-

kattspårning i katthalsbandet

5 Timmar

30 gram

599:-

10 Dygn

44 gram

995:-

Vilket GPS-halsband är bäst för din katt?

Djursajten har tagit fram de produkter vi tycker är de fyra bästa på marknaden för att säkerställa kattens trygghet med hjälp av en katt GPS. Vi har valt att titta extra noga på tre faktorer som har kommit att avgöra vart på listan varje modell hamnar. Dessa tre faktorer är:

 • Träffsäkerhet och precision

Här har vi kollat hur bra själva GPS:en är. Kan den visa vart katten befinner sig i realtid och isåfall hur ofta uppdaterar den positionen.

Hur kraftig är sändaren och hur exakt GPS:en visar kattens position är faktorer som är mycket viktiga för en bra sändare.

Dessutom uppskattar vi extra funktioner såsom historik och appar som tillåter enklare spårning.

Alla GPS:er vi rekommenderar har god träffsäkerhet

 • Prissättning och abonnemang

Priset är mycket viktigt för oss. Du ska få vad du betalar för, helst mer!

Vi vill inte se att tillverkarna har snålat in på viktiga funktioner eller på annat sett dämpat kvalitén på GPS:en för att hålla ett lågt pris.

Vi tar även hänsyn till eventuella abonnemangskostnader när vi jämför produkterna.

GPS katt

Mest prisvärd

 • Kvalité och hållbarhet

Saker som Batteritid, vattenresistens, att den tål regn och hur slitstark både sändaren och halsbandet är lägger vi stor vikt på.

Djursajten kommer inte tillåta ett halsband som lätt går sönder eller bara håller i någon månad att rankas högt upp på vår lista över rekommendationer.

gps katt minfinder

Bäst batteritid

Bästa katthalsbanden med GPS 2024

TK-911 Mini

GPS katt
Toppval

TK-911 Mini som tillverkas av EksitData är bra GPS för katten. GPS:en är pricksäcker, uppdaterar kattens plats i realtid och erbjuder allt detta utan abonnemang.

Den är prisvärd, fullt utrustad och har en träffsäker GPS som ger dig och din katt fullständig trygghet.

Betyg: 4.7/5

Cirkapris: 999:-


TK-911 Mini - Mer information

Katten i fokus - Det bästa GPShalsbandet till katten är inte bara anpassad för att ge en bra och tydlig GPS för att spåra katten utan även för kattens bekvämlighet. TK-911 Mini har lyckas hålla sin sändare liten trots dess kraft. Detta göra att katten inte ska störas av halsbandet och därmed undviker man att djuret försöker få loss halsbandet

Fullt utrustad GPS för katter - GPS:en har alla de funktioner som krävs för att hålla god koll på din katt, men halsbandet saknar "lyxfunktioner" såsom digital display eller liknande. Det är egentligen inget som behövs och skulle bara driva upp priset i onödan. Du får alltså precis vad du behöver och kommer kunna hålla din katt säker utan oro.

Du slipper abonnemangskostnaden - Både TK-911 Mini och vårt budgetalternativ längre ned på listan erbjuder realtidsspårning utan abonnemangskostnad.  Det ända dessa modeller kräver är ett SIM-kort för att fungera. Du kan använda ett helt vanligt kontantkort från en teleoperatör och komma undan med en väldigt låg kostnad.

Med i köpet ingår ett halsband, men det halsbandet kan vara lite för stort om du har en liten katt. Isåfall rekommenderar vi att du köper till ett halsband som blir ditt för cirka 60 kronor. Halsbandet som ingår är huvudsakligen anpassad för hundar och större katter. (Går att fästa på eget halsband)

Fördelar
 • Svensk support
 • Kostnadsfri spårning i realtid
 • Liten, lätt och smidig
 • Snygg och stilren design
Nackdelar
 • Saknar vissa "lyxfunktioner"
 • Mindre katter kan behöva köpa till ett halsband för cirka 60:-

MiniFinder Atto PRO GPS Tracker

MiniFinder Atto PRO

Betyg: 4.9/5

Cirkapris: 2299:-

En katt GPS av högsta kvalité

MiniFinder Atto PRO är fullt utrustat med en suverän GPS och grymma extrafunktioner.

Katt GPSen går att fästa på kattens halsband och är tålig mot såväl stötar som regn och fukt.

För att använda Minifinder behöver du betala betydligt mer än för andra katthalsband med gps och det är egentligen den enda anledningen att MiniFinder Atto PRO inte blev utsedd till testvinnare utan till premiumval.

Betyder din katt mycket för dig borde inte priset vara något som begränsar säkerheten. Välj MiniFinder Atto!


Minifinder Atto GPS Tracker PRO - Mer information

Här har det inte snålats in på något! - Med Kvalité i fokus får du en GPS med kompletta funktioner med allt ifrån mikrofon som låter dig tala prata med ditt djur & högtalare till grym geofencing i kombination med spårning i realtid så du kan följda din katt steg för steg.

Med en tid på 20 dagar i "standby-läge" har MiniFinder Atto Pro den absolut bästa batteritiden som en bra katt-GPS kan erbjuda. Vid aktiv användning räcker den hela 5 dagar och kommer därför hålla din katt säker och spårad oavsett om den är borta under dagen eller under flera dygn. Man kan lugnt säga att batteriet räcker

Hållbarhet är ett faktum - GPS-en är klassad som en så kallad IP67 vilket innebär att den är helt vattentålig. Stötar, damm och annan smuts ska heller inte vara något problem för  MiniFinder Atto.

Hade priset varit lägre på denna modell hade Djursajten lämnat betyget 5/5 men som det gamla ordspråket lyder; man kan inte både ha och äta kakan. Beställer du Minifinder Atto Pro har du dessutom 14 dagars ångerrätt likt öppet köp från att du får hem produkten så du kan handla tryggt. Det är något som gäller för all distanshandel i Sverige.

Fördelar
 • Har alla funktioner du kan tänka dig
 • SIM-kort ingår i abonnemanget
 • Tveklöst bäst batteritid
 • Tål tufft väder, vatten och stötar
Nackdelar
 • Dyrast på listan
 • Abonnemang krävs för användning

Smart Cat GPS Pro

Smart Cat GPS Pro är en ny modell framtagen av SmartCat som nu är mindre och bättre än den tidigare modellen.

Med GPS:en kan du hålla koll på vart din katt befinner sig och ringa mellan GPS:en och telefonen och prata med personen som hittat din bortsprungna katt.

Smart Cat GPS Pro

Betyg: 4,3/5

Cirkapris: 1295:-

Smart cats GPS Pro är ett bra val för dig som letar en smidig GPS. Den har batteritid upp till 15 dagar och du kan själv välja uppdateringsfrekvens från en gång var 60:e sekund till 2 gånger per dygn. Högre uppdateringsfrekvens innebär lägre batteritid och vice versa.

GPS:en har får ett IP67 klassificering vilket innebär att den tål damm och ska klara av att vara helt nedsänkt i vatten i upp till 30 minuter utan att den tar skada. Risken att kattgpsen tar skada under kattens äventyr är alltså näst intill obefintlig.

Väljer du GPS Pro ingår mobilappen som låter dig se vart katten befinner sig på en karta. På så sätt har du full kontroll på var din katt befinner sig. Dessutom går det att aktivera funktionen Geo-fencing om så önskas.

Vill du veta mer om GPS:en och vad du kan förvänta dig vid ett köp så har vi testat den: 

Fördelar
 • Mycket låg vikt (30g)
 • Välj själv uppdateringsfrekvens
 • Ring och prata mellan GPS och telefon
 • IP67 Klassificering (Tål damm och vatten)
 • Fri Svensk support dygnet runt, året om.
Nackdelar
 • Realtidsspårning hade varit önskvärt men en uppladdningsfrekvens från 10 sekunder är ofta tillräckligt.
 • SIM-kort krävs för alla funktioner. Ladda med abonnemang eller kontantkort.

Tractive GPS Cat Tracker

kattspårning i katthalsbandet

Tractive GPS 

Betyg: 3,9/5

Cirkapris: 599:-

Tractive GPSTracker är en slitstark, smidig GPS-sändare som erbjuder flera olika abonnemang utan uppsägningstid samt ett mycket lågt inköpspris.

Dessutom finns funktioner såsom virtuellt staket, platshistorik och aktivitetsspårning för att se kattens rörelsemönster och så du kan hålla koll.


Tractive GPS Cat Tracker - Mer information

Tractive GPStracker är ett katthalsband med GPS som är extremt tåligt.  Med en IPx7-ranking tål denna modell regn samt att vara helt nedsänkt i vatten samtidigt som den inte tar skada av såväl fint damm som mindre stötar din katt kan råka ut för. Väljer du denna modell kommer du alltså ha en GPS för din katt som inte går sönder.

Batteritiden är helt okej men inget att skryta om. Den håller mellan två till fem timmar vid aktiv spårning vilket räcker gott och väl för de flesta katterna. Lyckligtvis laddas den på bara någon timme!

Tractive GPS kräver ett abonnemang för realtidspårning men lyckligtvis är prissättningen mycket förmånlig så kan spåra din katt. Du kan välja mellan basic eller premiumpaketet och antingen binda upp dig eller hålla dig till ett abonnemang utan uppsägningstid, alltså mycket flexibelt. Du kan komma undan med en kostnad på endast 37.5 kr per månad för att direkt börja spår din katt med GPS

Kort och gott kan man säga att Tractive GPS för katter är ett populärt och pålitligt val men tyvärr inte det bästa valet när vi jämför produkterna. 

Fördelar
 • Näst intill oförstörbar
 • Laddar snabbt
 • Precision på ner till fem meter
 • Billigt och flexibelt abonnemang
Nackdelar
 • Begränsad batteritid
 • Abonnemang krävs för användning

Djursajtens Utmanare - TK-909

TK-909 Mini

Betyg: 4,2/5

Cirkapris: 1059:-

En fantastiskt utformad för såväl katter som hundar. GPS:en är pålitligt och  hålls endast tillbaka av sin något klumpiga storlek. 

En mycket prisvärd modell med bra batteritid upp till 10 dygn för dig med en större katt eller till och med en hund!

Helt klart en bra GPS för katten


TK-909 Mini katt GPS - Mer information

GPS:en TK-909 för katter är mycket lik vår toppvinnare och hade lika gärna kunnat befinna sig högst upp på listan. Faktum är att denna modell är från precis samma serie som vår testvinnare: "TK-serien". Båda modellerna är tillverkade av EksitData och det som egentligen skiljer dem åt är storleken.

TK-909 passar för större katter då själva sändaren är aningen större på denna modell. Halsbandet och GPS:en är utrustad med en högkvalitativ sändare som till och med fungerar på andra sidan världen. Katt GPS-halsbandet snålar inte in på viktiga funktioner trots det låga priset.

Du måste använda dig av ett SIM-kort och ha tillgång till mobilnätet för att nyttja GPS:en då den sänder via mobildata. Ett helt vanligt kontaktkort fungerar utmärkt för ändamålet och kostar dig inte många kronor om du väljer en operatör med bra priser.

Fördelar
 • Obegränsad räckvidd
 • App utan extra kostnader
 • Svensk telefonsupport
 • Billigt och flexibelt abonnemang
Nackdelar
 • Passar inte små katter
 • Behöver SIM-kort

Abonnemang till Katt-GPS


Nej, Att betala för ett abonnemang månadsvis är inget som är nödvändigt för att spåra din katt men det kan komma med flera fördelar. Vårt Toppval TK-911 mini använder sig av en gratis-app för att spåra din katt och fungerar i de flesta fallen.

Vill du dock ha fullständig säkerhet åt din katt med funktioner såsom historik, spårning i realtid med mera kan du behöva betala en månadsavgift för att använda spårningsfunktionerna.

Både vårt Kvalitétsval ”Minifinder Atto Pro GPS Tracker” samt vår Utmanare ”Tractive GPS katt" kräver en månadsavgift i form av ett abonnemang. Kostnaden är definitivt överkomlig och kan verkligen vara värt för kattens säkerhet.

Från endast 38 kronor i månad kan du få tillgång till premiumpaketet med halsbandet från Tractive eller för 89 kronor i månad låsa upp Minifinder GO spårningsystem. I dessa avgifter ingår även SIM-kort och datatrafik som annars måste betalas för vilket gör att priset egentligen blir väldigt billigt.


Hur fungerar en GPS?


Global Position System eller som det i folkmun kallas: GPS, är ett sätt att navigera med hjälp av satelliter. Redan på 1970-talet påbörjades utvecklingen av det första GPS-systemet men sattes i bruk först under mitten av 90-talet av det amerikanska försvarsdepartementet.

Det dröjde dock till 2015 innan de 27 satelliter som finns uppsatta monterades och började användas. Tack vare dessa går det nu att bestämma en exakt position på jorden med hjälp av longitud, latitud och altitud. Det fungerar över hela jorden och går att använda under alla tider på dygnen samt under solsken, storm och alla andra väderlekar.

I dagsläget finns GPS i nästan alla motordrivna fordon välden över samt i de flesta mobiltelefoner, datorer och annan teknik. De används med god framgång och kan såklart även användas för att hålla koll på katten och säkerställa dess säkerhet.

I ett katthalsband sitter GPS:en ibland inbyggd i halsbandet men kan också fästas på kattens favorithalsband sedan tidigare som du redan äger. Då används en sändare för att ge information om vart din misse befinner sig.

Det finns även andra typer av välutvecklad satellitnavigering. Dessa är den ryska Glonass och det kinesiska navigeringssystemet Beidou. Navigeringssystemet Galileo är ett europeiskt navigeringssystem som också ska använda satellitnavigering. GPS är det som vi flesta Svenska känner igen och använder oss av i dagsläget.

Du behöver SIM-kort till din Katt GPS

katt bortsprungen

För att din GPS ska fungera och skicka korrekt information om kattens plats kan det krävas ett SIM-kort. Detta är för att sändaren använder sig av mobilnätet för att skicka data till dig. Lyckligtvis kräver en GPS mycket lite mobildataanvändning och använder omkring 1 Mb mobildata per dag vid aktiv spårning.

Du klarar dig oftast väldigt bra på ett helt vanligt kontantkort laddat med någon hundralapp. Priset kommer skilja sig från olika mobiloperatörer men är som sagt väldigt lågt oavsett.

En del tillverkare som erbjuder abonnemang bjuder på kostnad för SIM-kortet. Djursajtens Kvalitétsval ”MiniFinder” står för den avgiften helt och hållet. Med detta i åtanke blir inte kostnaderna för ett abonnemang stor alls då du ofta undkommer avgiften för ett simkort.

Funktioner såsom spårning i realtid kräver oftast ett abonnemang, men inte alltid. Vår testvinnare TK-911 Mini bjuder på denna funktion deras gratisapp. Det är en tjänst som tillverkare står för och underhåller vilket gör att den ofta behöver finansieras med en lägre avgift.

Funktioner som ingår i en bra katt-GPS

Med en teknik som rusar framåt med stormsteg har dagens GPS:er ett flertal fantastiska funktioner. Under denna rubrik ska vi djupdyka inom de allra vanligaste av dessa för att ge en överblick om vad du kan förvänta dig hos din nya GPS du tänker köpa.

Mikrofon & högtalare

GPS-halsbandet kan vara utrustat med både mikron och högtalare. En funktion som kan kännas överdriven men i själva verket är otroligt smart. Först och främst kommer du att kunna kommunicera med personer som hittar din katt ifall den är bortsprungen. Du kan prata med ditt djur samt höra vart katten befinner sig och hur den mår.

Dessutom kommer du kunna lyssna på kattens omgivning och på så sätt höra vad din misse håller på med. Bråkar eller busar den med en annan katt? Eller smyger den på en liten mus som försöker gömma sig, ja du kommer kunna lyssna! Denna funktion kan verka genom envägs- eller tvåvägskommunikation och låta dig antingen lyssna, prata eller både och genom högtalaren & mikrofonen.

Lagring av data och rörelsemönster

Datalagring är något vi värderar högt när vi sätter vinnarna i vår topplista. "Live tracking" i all ära men med lagring kommer katten bli tryggare än någonsin. Funktionen är mycket viktig och kommer låta dig se hur katten har rört sig och vart katten har befunnit sig. 

Med hjälp av den informationen kan du tänka över kattens säkerhet. Rör den sig ofta vid en väg där det förekommer mycket trafik? Ja då kan det vara en idé att använda sig av Geofencing.

Med hjälp av lagringen kommer du kunna läsa av kattens rörelsemönster och på så vis uppskatta hur hälsosam kattens aktivitet är. Djursajtens Utmanare Tractive har ett hälsoprogram i appen som läser av rörelsen och hjälper dig hålla din katt frisk och kry.

Geofencing - Virtuellt staket

Ett virtuellt staket eller som det egentligen heter, ”Geofencing” hjälper dig att bestämma vart katten får befinna sig. Med hjälp av appen kan du markera ett område där din katt får befinna sig.

När katten lämnar det förbestämda området får du omedelbart en notis i appen och kan stoppa katten från att gå ännu längre mot den exempelvis farliga vägen med mycket bilar eller det kraftiga vattendraget genom att följa din katt.

Detta fungerar också utmärkt om du har en katt som gillar att besöka dina grannar och till och med försöker smita in i deras hem. Då kan du markera av området vid deras hus och få en notis för att hämta katten innan din ”katthatande” granne hinner bli arg och upprörd för att du inte sköter om ditt djur. 

Finns det elaka hundar i ditt område kan det även vara klokt att skärma av detta även om katten ofta lär sig snabbt att hålla sig undan från sådana faror.

Hastighetslarm

En funktion som vid första anblick inte väcker mångas intresse men om man verkligen tänker efter är detta en genial funktion! Med sensorer anpassade för att mäta kattens hastighet kommer larmet genast att meddela dig om katten hastighet ökar hastigt över det normala. Larmet skulle alltså inte aktiveras om katten börjar springa eller jaga något utan endast om hastigheten utmärker sig ovanligt. Exempelvis skulle du få en notis ifall katten klättrar upp på en lastbil eller smiter ombord på en buss som sedan kör iväg.

Du skulle även bli uppmärksammad ifall någon i en bil skulle fånga din katt och köra iväg. Det låter hemskt men tro det eller ej, det händer tyvärr. 

Problem med täckning

Skulle täckningen vara svag eller försvinna helt kommer du få en notis om det. Detta är en ovärderlig funktion om du bor i en mindre by eller utanför tätbebyggt område där täckningen kan vara bristfällig.

Du kommer att kunna se var och när täckningen bröts samt om den återkommer och i så fall vart den börjar sända igen. Utan denna funktionen skulle markören i din app bara försvinna helt när täckningen inte är tillräcklig och du får inte veta att din katt är bortanför gränserna.

Varning för svagt batteri

I dagsläget är detta en väldigt grundläggande funktion och med mycket god anledning. Skulle batteriet helt plötsligt ta slut när katten är ute så tappar GPS:en sin funktion helt.  Som kattägare vill man att batteriet räcker.

Just därför kommer modeller med denna funktion varna när batteriet börjar ta slut, oftast i god tid, så att du kan ladda det igen innan katten får springa ut på sitt nästa äventyr. Denna funktion medför både säkerhet och trygghet för dig och din katt.

Behöver en innekatt ett GPS-halsband?

Både ja och nej, en innekatt behöver självklart inte ett GPS-halsband inomhus men det finns en risk för en innekatt att smita ut. Skulle din katt, som inte är van att vara utomhus smita ut när du råkar lämna dörren på glänt eller ha ett fönster öppet på sommaren är det sannolikt att den katten har extra svårt att hitta hem då den inte är van att strosa runt i området.

Är du orolig för detta och har en innekatt rekommenderar vi att du väljer ett halsband utan abonnemang för att spara pengar men ändå får en trygghet ifall din katt skulle smita iväg.

I vår lista över det halsband med katt GPS som är bäst i test listar vi budgetvalet. Den modellen tycker vi passar utmärkt för såväl inne- som utekatter. Klicka här för att läsa mer om just den.

Vanliga frågor om GPS till katt

Kan man lita på en katt GPS?

En katt-GPS är pålitlig och går att använda så länge du väljer en bra modell. Det finns att köpa riktigt billiga varianter men bäst är att välja en pålitlig modell som låter dig spåra katten så den kan hålla sig trygg oavsett vart den befinner sig.

Hur lång batteritid har en GPS för katter?

Batteritiden varierar utifrån modell men minst några månader upp till ett år eller ännu längre. Hur lång batteritid du kommer få avgörs i första hand av vilken modell du väljer.

Hur mycket kostar en katt GPS?

Priset på ett katt-gps varierar mycket men du bär räkna med minst 500 kronor upp till 1000 kronor eller mer. Det är ofta värt att investera i ett riktigt bra halsband direkt som inte går sönder av regn och fukt utan istället låter dig spåra katten under lång tid framöver.

Måste man ha ett abonnemang för att använda ett GPS halsband?

Vissa katt GPSer kräver ett abonnemang för att användas. Det är i första hand eftersom de sänder signalerna via mobildata. De finns sändare som inte kräver något abonnemang men generellt sett behöver du ett abonnemang för en bra GPS.

Varför behövs ett gps-halsband till min katt?

En katt gps visar var din katt är när det sprungit bort. Katter rör sig naturligt över stora områden. Det är en anledning till att det nästan är omöjligt att hitta katten ifall den inte återvänder hem som den brukar. Katter har en slipad navigationsförmåga men det hindrar inte djuret från att tappa bort sig ibland. Varje kattägare vet kan det gå dagar eller i värsta vall veckor innan man får se sin katt när den gått vilse. Bästa sättet att slippa oron som kommer med detta är att utrusta katten med en GPS-sändare att följa i din smartphone.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa GPS-halsbandet för katten – Rädda din vän från att gå vilse