2 februari

Valphage utomhus 2024 – De bästa utomhushagarna för din valp

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

När din valp ska vara utomhus är det mycket stor hjälp att använda sig av en valphage.

Valpar är fulla av energi och nyfikna samtidigt som de kan vara riktigt snabba på att smita i väg. Även om trädgården kan vara ganska bra inhägnad kan många djur ändå hitta en bra väg att rymma.

En hage kan därför vara praktiskt och ge dig sinnesro att veta var valpen håller hus samtidigt som den leker säkert och har gott om plats.

En valphage utomhus ger både frihet och säkerhet

Ge din valp möjlighet att kunna vistas utomhus på egen hand. Det är bra för hunden med ett eget revir där den kan röra sig fritt samtidigt som du som hundägare inte behöver oroa dig för säkerheten.

Det som är viktigt att tänka på är att det finns möjlighet till både sol, skugga och skydd mot väder och vind. Placera gärna hagen där valpen har möjlighet att vänja sig vid både ljud och dofter i sin nya miljö.

Valphage 2024 - Topplista

valphage för utomhusbruk. Justerbar storlek med öppningsbar grind. Hög kanter ger god säkerhet.

Kerbl utomhushage valp

  • Cirkapris: 1979:-

Den stabila valphagen från Kerbl för valpkullar och hundar är tillverkat i lättviktigt galler med en höjd på 80cm. Griden är öppningsbar och hagens väggar justeras för att passa överallt.

valphage galler

Hage för valp - Med dörr

  • Cirkapris: 1079:-

En valphage som räcker för att hålla valparna på en säker plats. Priset är något lägre än andra valphagar men du får inte fler funktioner än de absolut nödvändigaste.

valphage nylon hopfällbar tyg

Valphage nylon - Hopfällbar

  • Cirkapris: 1099:-

En smidig valphage i nylon som går att vika ihop för enkel förvaring eller transport. Perfekt om du tar med valparna eller hunden på en resa i bilen eller använder den både inne och ute.

Att tänka på vid köp av valphage för utomhusbruk

Det är mycket att tänka på innan man köper en hage. Att välja rätt valphage för att ha utomhus är beroende på vilka behov och krav som finns. Dels är det storleken på trädgården men även hur många valpar det gäller och vilken ras och storlek. Materialval och om den ska gå att fälla ihop eller inte är också mycket individuellt.

Jag har skrivit ihop några användbara tips med allt du behöver veta för att ge din lekfulla lilla valp den perfekta hundhagen.

  • Hopfällbar för transport & förvaring

En hopfällbar hage kan beroende på storleken vara praktisk både att ha med sig till andra platser eller att förvara enkelt, om den inte ska stå framme hela tiden. Det kan vara extra bra om det är ont om plats i trädgården eller om den ska flyttas runt till olika ställen beroende på väder.

Är ni ofta på resande fot ska hagen vara lätt att transportera och framför allt få plats i bilen. Då gäller det att den verkligen tar liten plats som hopfälld.

  • Valphagens höjd är viktig

Tänk på att köpa tillräckligt höga sidor så att valpen inte hoppar ur. Planera så att valphagen kan användas ett bra tag under valpens uppväxt.

Beroende på hundras kan höjden snabbt bli för låg så läs på om vilken storlek en vuxen hund i samma ras brukar vara och hur snabbt de brukar växa.

  • Storlek enligt Jordbruksverkets regler

En hopfällbar hage kan beroende på storleken vara praktisk både att ha med sig till andra platser eller att förvara enkelt, om den inte ska stå framme hela tiden. Det kan vara extra bra om det är ont om plats i trädgården eller om den ska flyttas runt till olika ställen beroende på väder.

Är ni ofta på resande fot ska hagen vara lätt att transportera och framför allt få plats i bilen. Då gäller det att den verkligen tar liten plats som hopfälld.

  • Valet av material för valphagen

De flesta av produkterna i denna artikel är i metall. Det är ett bra val för att valparna ska kunna se vad som händer runt om dem så att de vänjer sig vid både syner och ljud. Samtidigt skyddar metallen mycket bra.

Bland produkterna finns även en hage i polyester. Det är ett slitstarkt material som är mycket lätt att hålla rent. Ett nät på sidorna ger valpen chans att se ut. Längst ner kan ett heltäckande tyg hjälpa hundar som blir nyfikna av minsta rörelse, för att kunna slappna av och vila.


Valphage utomhus 2024 - Bäst i test


Hund- och valpgård Kerbl, 80x77 cm

valphage för utomhusbruk. Justerbar storlek med öppningsbar grind. Hög kanter ger god säkerhet.

En valphage i snygg design tack vare den mer kraftiga lackerade metallen är Hund- och valpgård Kerbl. Det är en stor hage som passar en hel valpkull och den kan användas både inomhus och utomhus.

Konstruktionen är både stabil och utformad för både tikens och valparnas behov. Dörren kan hållas öppen för att tiken ska kunna lämna hagen. Samtidigt finns det en upphöjd så kallad tröskel som hindrar valparna från att ta sig ut.

Det är alltså en hage väl lämpad för att skydda lite väl nyfikna valpar samtidigt som tiken har möjlighet att känna sig lite mer fri.

Valphagen har åtta sektioner där varje del mäter 80x77 cm. Dessa monteras enkelt ihop med stift och hagen kan därför lätt anpassas efter både behov och utrymme. Modellen går att bygga i olika variationer som rund, fyrkantig eller rektangulär. Mellan spjälorna är det 3,5 cm brett.

Just att produkten är så anpassningsbar i kombination med att tiken kan röra sig mer fritt är en stor anledning till att denna produkt rankas som bästa val.

Valphage M-Pets med dörr, 61x76 cm

valphage galler

Från M-Pets kommer denna praktiska valphage som kan användas både inne och ute. Det är enkelt att fälla ihop hagen vilket gör att den är lätt att snabbt förflytta och tar väldigt liten plats vid förvaring.

Måtten för denna produkt är 61x76 cm för dörren och varje sektion. Dörren öppnas och låses med tre spännen.

En enkel och praktisk produkt som är ett bra alternativ att välja när valpen ska vara utomhus i trädgården.

Valphage Trixie ValpT-run 130x55 cm

valphage nylon hopfällbar tyg

En annan bra valphage som är anpassad för att användas både inomhus och utomhus är denna modell som även kallas för Trixie Puppy Run Valpgård. Produkten mäter 130 cm i diameter och har en höjd på 55 cm.

Det är en sexkantig hagen som är ihopfällbar och tillverkad i slitstark polyester. Själva botten har en grov nylonstruktur som ger ett säkert grepp på till exempel hala golv. Botten är avtagbar för att kunna användas utomhus direkt på exempelvis gräsmatta.

Valphagen kan enkelt fästas i marken med öglor vid botten och det finns även två praktiska fickor där man kan förvara utrusning och andra saker. På toppen finns ett löstagbart nät för att hindra valpen från att hoppa ut.

Det här är en mycket praktisk hage för din valp i ett slitstarkt och lättskött material. Att den är enkel att fälla ihop gör att den tar både liten plats och kan enkelt transporteras med. Eftersom hagen inte är så hög är det även bra med det löstagbara nätet som skydd.

Little & Bigger Valphage Svart 8 sidor

valphage svart med höga kanter i två olika storlekar för användning utomhus

Från Little & Bigger kan du köpa en mycket enkel men praktisk valphage i två olika storlekar på höjden. Du kan välja en höjd på 61 cm eller 91 cm beroende på vilken valpras du har. Hagen består av åtta sammanlänkade sektioner där varje sektion är 61 cm bred.

Valphagen är i metall och går att förankra i marken med särskilda fästen. Dörren till hagen går inte riktigt ända ner till marken och öppnas och låses med två spännen.

Det är en stor fördel att det går att välja höjd på produkten så att den bättre passar lite större valpar och att den därmed också kan användas lite längre.


Introducera valphagen för din hund: GUIDE


Det kan vara bra att på olika sätt vänja din valp vid att vara i hagen och extra viktigt är att den får en positiv upplevelse redan från början. 

I den här delen av artikeln går jag snabbt igenom vad som är viktigast att tänka på när du ska låta hunden eller valparna leka i hagen för första gången.

Lämna dörren till valphagen öppen

Att lämna dörren öppen i början kan vara bra så att valpen känner sig lite fri. Det gör att valpen får tid att vänja sig med den nya miljön och den kommer börja förknippa hagen med något roligt och härligt istället för något läskigt och straffande.

(Tänk även på att belöna valpen med godis och positiv röst när den är duktig och håller sig lugn i hagen)

Umgås med valpen i hagen

Hundar är sällskapsdjur och speciellt en valp kan känna sig lite ensam, särskilt om den ganska nyligen lämnat sin lilla hundfamilj. Ett bra sätt att vänja valpen vid hagen är att sitta med inuti om det är möjligt och att leka och gosa med valpen så att den känner sig trygg och glad av att vara där.

Valphagen ska vara en rolig plats

Förutom mat och vatten behövs leksaker i hagen. Om valpen redan har fått någon favoritleksak är det perfekt att placera den där. En valp behöver inte ha alla sina leksaker där då de lätt kan bli för överstimulerade. Dessutom kan vissa personligheter vara lite rädda för nya leksaker.

Filt eller en bädd gör hagen till en trygg plats för valpen

Placera en liten bekväm bädd eller en filt där valpen kan gå och vila. Här gäller det att se upp innan valpen är rumsren och kanske inte ha filten eller bädden där hela tiden utan uppsikt.

Valphagen är inte ett straff

Tänk på att inte förvisa valpen till hagen som straff när den har gjort något dåligt. Platsen ska upplevas som positiv att vistas i. Vill du straffa valpen ska du istället gör det direkt den gör något felaktigt och visa den med rösten och kroppspråket. Aldrig genom fysiskt kontakt såklart.

Börja tidigt med valphagen

Om du har tänkt att använda dig av en valphage är det bra att börja så tidigt som möjligt och gå långsamt fram. Låt det ta tid för att det ska kännas som en trygg och bekväm plats som gör hunden glad.

Börja med en liten stund i taget i början för att sedan utöka till längre tid. Tänk på att inte lämna en ny valp helt ensam utomhus en längre stund.

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Valphage utomhus [aret] – De bästa utomhushagarna för din valp