5 juli

Bästa kloslipen för hundar 2024 – Elektrisk kloslip för hund som inte vill klippa klorna

0  Kommentarer

Vissa av våra länkar är affiliatelänkar. Ditt köp via dessa stödjer vår produktion av kostnadsfria artiklar. Läs mer om vår recensionsprocess här.

Artikeln är skriven av:

Sandra Lassinantti - Skribent och produktexpert: hund och katt - Läs mer

En elektrisk kloslip gör det lättare att klippa hundens klor. Kloslipen vässar ned klon och minskar risken att hunden blir rädd eller upplever obehag.

En kloslip är perfekt för en hund som inte vill klippa klorna.

En kloslip minskar risken att komma åt pulpan inuti klon som är fylld av nervtrådar. Dessutom blir klon jämn och kommer inte att upplevas obehaglig för ovven.

I den här artikeln kan du läsa om olika kloslipar som passar för hundar men kan även användas på katter.

Klosliparna är jämförda och rangordnade i en topplista utifrån vad som är viktigast för en bra kloslip.

De viktigaste egenskaperna en kloslip kan ha är bland annat hur jämn motorn är, hur högt den låter, om kloslipen är ergonomisk och hur lång batteritid den har.

Du kan läsa mer om kloslipens viktigaste faktorer längre ner i artikeln. Därefter går jag igenom de kloslipar vi anser vara de bästa på marknaden just nu.

Avslutningsvis kan du läsa om hur du går tillväga för att använda kloslipen på ett sätt som inte skrämmer hunden.

Bäst i test: Elektrisk kloslip

Oster kloslip uppladdningsbar

Oster kloslip professional

  • Cirkapris: 1299:-

Elektrisk kloslip som slipar ned klorna utan att de blir kantiga eller vassa. Ergonomisk och enkel att använda helt utan sladd.

Det bästa sättet att klippa hunden klor på. Nackdelen är priset men annars är det hög kvalité som underlättar kloklippning

Klippa klorna med elektrisk kloslip hund

Elektrisk kloslip ANIMIGO

  • Cirkapris: 379:-

Animigo kloslip är en billig kloslip som gör jobbet. Ett bra val för dig som vill spara pengar och samtidigt få en imponerande bra kloslip. Kloslipen är av deras egna märke vilket gör att priset kan hållas ned utan att påverka kloslipen.

moser kloslip

Moser kloslip

  • Cirkapris: 349:-

Moser kloslip är populär och används av många eftersom den är billig. Helt okej kvalité. Tre olika sliprullar ingår och du kan enkelt byta mellan dem för att passa klorna på din hund. Med Moser kloslip kommer du helt klart vara nöjd.


Kloslip hund och katt - viktiga egenskaper


Kloslipen är ett bra verktyg för att kloklippningen ska vara en behaglig upplevelse för både dig och ditt husdjur och därför är det viktigt att du väljer en passande kloslip.

Det som gör en kloslip, eller en nagelslip som det också kan kallas för bra är att slipen är skonsam mot hundens klor och att den är ergonomisk för dig att hålla i handen. Förutom ergonomi och hur snäll den är mot klorna så finns det fler saker du bör ha i åtanke vid valet av en kloslip till din hund eller katt.

I den här delen kan du läsa mer om de viktigaste faktorerna en bra kloslip bör ha. Det är dessa egenskaper vi har utgått från när vi tagit ut produkterna och utsett vilka som är de bästa som finns på den svenska marknaden just nu.

Jämn motor

En jämn och kraftig motor kommer klippa hundens klor på ett mer skonsamt sätt. Det är viktigt att kloslipen håller samma hastighet även om klorna är tjocka och hårda för att hunden inte ska uppleva obehag. Om motorns hastighet går att justera i olika nivåer är det en stor fördel.

Ergonomi

Förutom att kloslipen ska vara skonsam mot din hund eller katts klor så är det minst lika viktigt att den är bekväm och bra för dig att hålla i. Därför är det viktigt att den kloslip du väljer ut är framtagen med ett ergonomiskt tänk för att minska risken för belastningar.

Det är också en stor fördel om kloslipen är sladdlös.

Flera sliphuvuden

Är det möjligt att byta ut eller justera sliphuvudet kan det vara mycket hjälpsamt när du klipper hundens klor. Det gör klippningen mer praktiskt och underlättar även om hunden inte vill klippa klorna.

Ljudnivå

Eftersom en kloslip ofta används för att slipa ned och vässa klorna på hundar som inte gillar att klippa klorna är det viktigt att den är tystgående och säker så att hunden känner sig trygg. Ljudnivån ska helst inte överstiga 40 decibel.

Kloslip Hund Oster Professional UN3481

uppladdningsbar kloslip

Kloslipen professional UN3481 kommer från varumärket Oster. Kloslipen kommer i en modern design och har färgerna grön och vit. Dessutom är designen ergonomisk vilket gör att den är skonsam för dig som är ägare att vårda din hunds klor utan någon större risk  att du belastar handen på fel sätt.

Kloslipen går på batterier vilket gör att den är helt sladdfri och ger dig därför bra utrymme att kunna ta hand om hundens klor utan att riskera att ni trasslar in er i en sladd. Den har en batteritid på omkring 2 timmar vilket ger dig gott om tid för att åtgärda långa klor. Den går på uppladdningsbart lithium batteri vilket ger extra lång hållbarhetstid. Du kan välja mellan två olika hastigheter vilket är positivt då du kan anpassa efter både klo och hund.

I produkten ingår ett laddningsställ där du kan ladda kloslipen mellan användningarna. Den har också en trumma, slippapper, och ett skyddslock med hål i fyra olika storlekar.

Kloslipen är både praktisk, ergonomisk och säker för både dig och din hund. Den tar inte heller upp särskilt stor plats så du enkelt kan förvara den när den inte används.

Pris: 1299 kronor.

Kloslip för hund och katt Animigo

Klippa klor med kloslip

Kloslipen kommer från varumärket Animigo och du kan använda den för att vårda både hundens och kattens klor.

Kloslipen kommer i en stilren, vit design som är enkel och ergonomisk för dig att använda.  Den elektriska kloslipen från Animigo har en ljudnivå som ligger under 50 db vilket gör att den är tystlåten och är därmed behaglig för hunden. Dessutom är de vibrationer maskinen avger mycket låga vilket är ytterligare en bidragande faktor till att husdjuret inte ska bli skrämd och uppstressad av vare sig ljudet eller vibrationerna.

Den är utrustad med en tjock slipsten som gör det enkelt för dig att slipa klorna.  Kloslipen har en 5V USB-kabel vilket ger dig stora möjligheter att ladda kloslipen vart du än befinner dig. Du kan till exempel ladda den via din laptop, i bilen, via en powerbank eller direkt in i ett eluttag med hjälp av den adapter som ingår i produkten. 

Den har en batteritid på 180 minuter vilket ger dig gott om tid för att trimma eller slipa hundens långa klor. När batteriet börjar ta slut får den full laddning på bara 2 timmar. Den är alltså helt sladdfri.

Produkten är utrustad med en skyddshylsa som ger bra skydd för slipen och den är enkel att förvara. Den elektriska kloslipen från Animigo är portabel och enkel att få med sig.

Kloslipen är praktisk, ergonomisk och skonsam för klorna. Den är säker för dig att använda och du kan trimma hunden eller kattens klor utan stress. Du kan använda kloslipen på din valp eller din vuxna hund.

Cirkapris: 379 kronor

Kloslip Sladdlös Moser

sladdlös kloslip

Kloslipen kommer från varumärket Moser. Den kommer i en grön och grå design och är praktisk, ergonomisk och skonsam.

Kloklipparen från Moser har fyra hastigheter att välja bland vilket gör att du kan välja den hastighet som passar dig och din hund bäst. Den har två hastigheter som går framåt och två som går bakåt vilket gör det smidigt för dig att trimma hundens klor. I produkten ingår både stora och små sliprullar så du enkelt kan anpassa sliprullen efter hundens klor. 

Den är tystlåten och kommer därför inte stressa upp hunden på grund av oljudet vilket gör att du kan ta den tid ni behöver för att trimma klorna. Kloslipen från Moser är utrustad med mini spotlights för att du ska kunna se ordentligt när du trimmar klorna på hunden vilket minskar risken för att du skulle komma åt pulpan.

Kloslipen är helt trådlös och går på batteri och du slipper krångel  som uppstår med sladdar. Den är bekväm för dig att hålla i och är enkel att använda.

Den elektriska sladdlösa kloslipen från Moser är den billigaste kloslipen. Den kostar bara 349 kronor.

Kloslip Hund Shernbao Smart

OBS: UTGÅNGEN

tyst kloslip

Kloslipen för hund kommer från varumärket Shernbao. Kloslipen kommer i en vit, stilren design och är ergonomisk, praktisk och skonsam mot hundens klor.

Den är utrustad med en kraftfull motor som håller en jämn och konstant hastighet oavsett vilken tjocklek det är på hundens klor vilket ger dig ett jämn resultat. Dessutom tar det inte lika lång tid att trimma klorna när du använder en kloslip vilket gör att pinan snabbt är över för hunden. Sliphjulen är belagda med carborundum vilket gör dem slitstarka och hållbara. Du kan välja mellan två olika hastigheter och kan därför anpassa dig efter situationen och är därmed mycket användarvänlig.

Kloslipen från Shernbao tyst och den överstiger inte mer än 38 db vilket är till stor fördel eftersom ljudet många gånger är en anledning till att hunden blir skrämd och uppstressad.

Batteritiden räcker i ungefär 3 timmar och den når full laddning på bara 1,5 timme. Den är helt trådlös och är därför smidig att använda.

Den elektriska kloslipen är utrustad med en beläggning av mjuk plast med kuddar längs med skaftet för att den ska vara bekväm och ergonomisk för dig att hålla i. 

Kloslipen från Shernbao är något billigare. Den kostar 699 kronor. 


Klippa klor med kloslip: GUIDE


Eftersom att kloklippning kan vara en stressfaktor för hundar är det viktigt att du är varsam och har respekt för hunden för att göra kloklippningen behaglig. Många hundar är skeptiska när det kommer till nya saker och därför kan det vara bra att vänja hunden vid kloslipen.

Det kan du göra genom att låta hunden nosa och försiktigt hålla slipen i handen medans den är på för att vänja den vid ljudet och vibrationerna. Sedan kan du med försiktighet, om hunden tillåter hålla i en av tassarna för att komma åt klorna och prova trimma med varsamhet.

Det är sällan de har tålamod för alla tassar i början och därför ska du ta det försiktigt och låta hunden vänja sig. Se till att ge hunden belöning för att den ska förstå att det inte är något farligt och att den är duktig.

En elektrisk kloslip är enkel att använda. Du behöver bara se till att batteriet är uppladdat. Sedan behöver du se till att hunden är stilla.

Därefter behöver du ha ett bra grepp om tassen och försiktigt föra slipen mot klon. Börja alltid försiktigt och gå inte på för hårt eftersom risken annars finns att du kommer åt pulpan vilken kan resultera i en blödning. Var försiktig och varsam så kommer både du och hunden vänja er vid kloslipen.

Sandra heter jag som har skrivit artikeln. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och husdjur. Under min uppväxt har jag tagit hand om allt från akvariefiskar till en hamster och katter. Men mitt hjärta bultar extra hårt för hundar.

På Djursajten delar jag min kunskap om djur och husdjur samtidigt som jag fortsätter lära mig mer. Genom att dela kunskap blir vi bättre djurägare tillsammans.

Skribent: Sandra Lassinantti - Produktexpert: Hund och katt

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Följ djursajten.se:


Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Bästa kloslipen för hundar [aret] – Elektrisk kloslip för hund som inte vill klippa klorna