25 mars

Recension av skyddskragen Trixie dog care protective collar

0  Kommentarer

I den här recensionen testar Kotten, en ung Flatcoated retriver, hundkragen Trixie dog care protective collar. Du kommer få veta hur Kottens upplevelse med kragen har varit och vad vi lärt oss från testet.

Den mjuka skyddskragen i tyg från Trixie kan vara ett alternativ för din hund när en krage i plast inte fungerar. För Kotten var en skyddskrage i plast en plåga, han uppträdde apatiskt direkt när han fick kragen runt halsen.

Kotten som annars är en så livlig och glad kille blev plötsligt olycklig i sin nya plastkrage, men han behövde ändå en krage så att hans sår på tassen skulle kunna läka ordentligt.

Vi beställde skyddskragen från Trixie i hopp om att göra perioden med tratt mer behaglig och ansåg att priset på 369 kronor var rimligt om Kotten inte längre skulle behöva plågas av plastkragen.

flatcoated retriver testar hundkrage

Kotten är en relativt stor hane, varpå vi beställde kragen i storleken Large/X-Large, som är till för hundar med halsmått mellan 53-56 cm.

Så funkade hundkragen för Kotten

Kragen behöver också ett halsband för att hunden inte själv ska kunna ta av sig kragen. Vi beställde halsbandet ”Hunter Collar Convenience 55cm” i neon orange för 129 kronor. Halsbandet fungerade bra men hade inte riktigt rätt storlek, vilket vi löste vi genom att göra ett extra hål i halsbandets gummi för att bättre matcha Kottens halsmått.

Till en börjar fungerade kragen från Trixie utmärkt, som vi hoppats så reagerade Kotten inte alls apatiskt, nu kunde han leva på mer som vanligt. Däremot dröjde det inte länge innan Kotten hade bitit hål på tyget och trådar hängde lösa från kragens kant. Vi bestämde oss för sluta använda ”Trixie dog care protective collar” då trådar som svalts kan få allvarliga konsekvenser för hundens hälsa (Evidensia.se).

Flatcoated retriver testar en skyddskrage

Nu kan det låta som att vi ångrar köpet av hundkragen i tyg från Trixie, då den bara höll i några dagar, men så är inte fallet. Efter att Kotten använt tygkragen i ett fåtal dagar, var det som att han vant sig vid att det inte är så farligt att ha på sig krage och när han återigen fick ta på sig kragen i plast så reagerade han inte alls lika negativt som han gjort tidigare.

Även om drygt 369 kronor kan tyckas dyrt för en krage som bara håller i några dagar, fyllde den för Kotten ändå sin funktion med att göra användandet av krage mindre obehagligt på lång sikt.

Kotten kan nu använda sin krage i plast som köpts hos veterinären, utan att begränsas ofantligt i sin vardag. Kotten rekommenderar Trixie dog care protective collar till andra hundar som blir olyckliga av plastkrage, det kan definitivt vara värt ett försök. 

Det är du som känner din hund bäst och vet om hunden brukar vilka tugga på allt som kommer i dens väg eller inte. Hundens tuggbeteende kan vara värt att ha med i beräkningen när du funderar på att investera i en ”Trixie dog care protective collar”. Berätta gärna om dina egna erfarenheter med skyddskragar. Har din hund testat denna eller någon liknande? Hur funkade den?

Testresultat

Trixie dog care protective collar

Skyddskragen från Trixie funkade inte så bra för kotten eftersom han lätt kunde förstöra den. Det höll inte mer än några dagar. Han är samtidigt en mästare på att bita sönder saker vi köpt och det är inte säkert att samma problem uppstår med andra hundar . vi rekommenderar dig att prova den trots det låga betyget.

Kottens betyg: 2 / 5

Kotten ger ”Trixie dog care protective collar” 2 av 5 stjärnor för att det inte alls funkade för honom. Däremot gjorde de ändå en viss nytta i att skonsamt vänja honom med att ha skyddskrage

Halsbandet ”Hunter Collar Convenience”

Kottens ger sitt hundhalsband högsta betyg, med 5 av 5 stjärnor.

Kottens betyg: 5 / 5

Hundhalsbandet Hunter Collar Convenience

Halsbandet ”Hunter Collar Convenience” kom till användning även för att hålla kragen i plast på plats och materialet i gummi och läder verkar vara väldigt hållbart. Kotten rekommenderar halsbandet då det dessutom är prisvärt. 

Alternativ till Trixie Dog Protective Collar

Slutsatsen man kan dra från det här testet som gjordes av Kotten är att Trixies halskrage inte fungerar för alla. Den är värd ett försök men det kan också vara bra att börja kolla efter alternativ ifall din hund har samma problem som Kotten, med att bita sönder sin hundkrage. Att det kan vara högst individuellt för varje hund vilken hundkrage som är den bästa, är en av lärdomarna från det här testet.

Alla hundar är dock inte lika krävande när det kommer till hundkragar som Kotten Djursajten har en guide till marknadens bästa hundkrage. Där har vi utsett tre alternativ som vi gillar allra mest. Är du fortfarande ute efter en hundkrage när du läser detta hoppas vi att du kan hitta inspiration från vår guide. Några av de hundkragar vi tipsar om där är följande:

- Flamingos uppblåsbara halskrage
- Zenpets halskrage för hundar
- En uppblåsbar hundkrage från Smarta saker
- En annan skyddskrage från Trixie

Läs guiden här


Länkar:

Hunter Collar Convenience: https://www.zoo.se/hunter-collar-convenience-neonorange.html

Trixie Protective Collar: https://www.zoo.se/trixie-protective-collar.html

Referenser:

Evidensia: https://evidensia.se/djurvardguiden/hund-som-atit-frammande-kropp/

Kommentarer

Delta i konversationen - dela dina tankar här 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Djursajten
>
Tack för att du läste artikeln: Recension av skyddskragen Trixie dog care protective collar